Campanile van Venetië

Campanile van Venetië: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: Hoogtepunten Tour, Basiliek van San Marco en Dogenpaleis

1. Venetië: Hoogtepunten Tour, Basiliek van San Marco en Dogenpaleis

Ontmoet je deskundige gids op het San Marcoplein en duik in de oorsprong van Venetië. Bekijk de meest bekende openbare ruimte in de stad en ontdek het historische, sociale en politieke belang ervan. Leer meer over de klokkentoren en de marmeren leeuwen. Ga verder naar de Basiliek van San Marco en ga de kathedraal binnen met vooraf gereserveerde tickets. Geniet van de verbazingwekkende enorme omvang en de fascinerende gouden mozaïeken. Leer meer over het weelderige ontwerp en zijn status als symbool van Venetiaanse rijkdom en macht. Geniet van alle exotische elementen van de Venetiaanse renaissancekunst. Luister naar het verhaal van de levensgrote paarden van de Basiliek van San Marco en krijg antwoord op al je vragen. Volg je gids in een ontspannen tempo door het Dogenpaleis. Maak kennis met het hoogste gezag en de rijkdom van de heersende Venetiaanse Dogen in de gotische architectuur van het paleis. Kom meer te weten over de 14e-eeuwse beeldhouwers die aan het paleis hebben gewerkt. Geniet van een prachtig uitzicht over de lagune terwijl je dit wereldberoemde monument verkent. Ga verder naar de oude gevangenis die deel uitmaakte van het Dogenpaleis, leer waarom de nieuwe gevangenissen werden gebouwd en begrijp de betekenis van de Brug der Zuchten, een ander hoogtepunt van Venetië. Luister naar het buitengewone verhaal van de beroemde Casanova en zijn leven in Venetië. Kies een kleine groep met lokale gidsen om je de verhalen achter deze topattracties te vertellen. Ondertussen kunnen vooraf gereserveerde, skip-the-line tickets u mogelijk uren in de rij besparen.

Venetië: stadswandeling en gondelvaart

2. Venetië: stadswandeling en gondelvaart

Verken het beste van Venetië tijdens een stadswandeling met een deskundige gids. Bekijk indrukwekkende monumenten, bewonder iconische gebouwen en reis door de grachten van de drijvende stad tijdens een onvergetelijke gondeltocht. Ontdek de belangrijkste monumenten van de stad, zoals de klokkentoren, de Procuratie Vecchie en de klokkentoren rond het San Marcoplein. Wandel over de beroemde Mercerie, een van de belangrijkste winkelstraten van de stad. Loop langs het beroemde Santa Maria Formosa-plein, het huis van Marco Polo, de kerk van San Giovanni en Paolo en de Rialtobrug met zijn traditionele markt. Dwaal door kleine steegjes en ontdek pittoreske pleinen waar de Venetianen samenkomen om te socializen. Vind verborgen pareltjes en ontdek interessante feiten over de plaatsen die je bezoekt.

Venetië: halve dagtrip lagune Murano en Burano

3. Venetië: halve dagtrip lagune Murano en Burano

Vertrek vanaf het treinstation op Piazzale Roma en reis naar Murano, beroemd om zijn glasblazerij. Daterend uit de Middeleeuwen, de nog steeds bloeiende traditie is over generaties doorgegeven en elke glasblazer heeft zijn eigen persoonlijke stijl ontwikkeld. Bekijk een demonstratie glasblazen en leer het verschil tussen de verschillende ambachtslieden en merken te herkennen tijdens je verblijf van 1 uur op het eiland. Ga dan verder naar het eiland Burano, bekend om zijn haakwerk en felgekleurde huizen. Krijg een perfect beeld van de bezienswaardigheden van Burano, zoals de scheve klokkentoren en het centrale plein van Piazza Baldassarre Galuppi, genoemd naar een belangrijke Venetiaanse componist uit de 18e eeuw. Kijk in enkele kantwinkels tijdens je 1,5-uur durende bezoek aan het eiland. Sluit vervolgens af op het San Marcoplein en bekijk bezienswaardigheden zoals het Dogenpaleis en de Campanile terwijl je door de beroemde colonnades wandelt.

Vanaf het Gardameer: dagtour naar Venetië met een groep

4. Vanaf het Gardameer: dagtour naar Venetië met een groep

Breng de dag door in één van de meest romantische steden ter wereld tijdens een dagexcursie van het Gardameer naar Venetië. Vervoer met de bus met airconditioning naar de overkant van de Veneto en stap dan op een privéboot naar het hart van de stad. Na je ophaalservice van verschillende punten in het Gardameer, inclusief Limone, Riva del Garda en Bardolino, transfer naar Venetië met een korte koffiepauze nabij Soave. De verwachte aankomsttijd in Venetië is 11:00 uur. Bij aankomst spring je op een privéboot en steek je de lagune over naar het San Marco. Maak een wandeling van 40 minuten met een gids en een koptelefoon over San Marco en zie veel van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Basiliek van San Marco, de Brug der Zuchten en de Campanile. Je wandelt over de hoofdstraten naar de Rialtobrug en andere monumenten van La Serenissima. Kom meer te weten over de Republiek Venetië en hoe het zowel het oosten als het westen domineerde als de 'Koningin van de Adriatische Zee'. Universeel beschouwd als één van de mooiste steden ter wereld, is de stad gebouwd op een groep van 117 kleine eilanden die gescheiden zijn door kanalen. De centrale Sestiere (wijk) is overspoeld met prachtige pleinen en afbrokkelende herenhuizen, samen met oude kerken, ateliers en bruggen. In de middag heb je wat vrije tijd om te ontspannen en op eigen gelegenheid te verkennen. Ga buiten de gebaande paden voor een meer authentieke kijk op het dagelijkse leven in de stad of leun achterover en kijk naar mensen in één van de vele cafés aan het Piazza San Marco. Om 17:45 uur staat er een boot klaar om je vanaf het San Marcoplein naar de transferbus te brengen.

Venetië: 4-uur durende stadstour met bezoek aan het Dogenpaleis en de basiliek

5. Venetië: 4-uur durende stadstour met bezoek aan het Dogenpaleis en de basiliek

Na het verlaten van uw centraal gelegen ontmoetingspunt, wordt u naar de woonwijk Castello geleid, zodat u dit deel van Venetië in al zijn elegantie kunt ontdekken. U kunt het Santa Maria Formosa-plein verwachten, een van de grootste pleinen in Venetië, compleet met zijn kerk vernoemd naar het bezoek van de Heilige Maagd. Je zult ook de Saints Giovanni en het Paolo-plein ervaren, waar je de beroemde kerk, de rustplaats van verschillende Doges en het ruitermonument van Bartolomeo Colleoni, een Italiaanse huursoldaat, kunt bewonderen. U kunt ook de voormalige residentie van Marco Polo verkennen, waarschijnlijk de beroemdste Venetiaanse koopman. Bij uw terugkeer naar het San Marcoplein, wordt u begeleid in het Dogenpaleis, waar u de zalen zult bezoeken waar de hertog (Doge) en zijn raad het lot van de Serene Republiek bepaalden. Je wordt omringd door honderden artistieke meesterwerken en ontdekt de politieke geschiedenis van Venetië en zijn mensen. U kunt beroemde schilderijen bewonderen van enkele van de belangrijkste kunstenaars van de Italiaanse Renaissance, waaronder 's werelds grootste olieverfschilderij van Tintoretto. Via de beroemde Brug der Zuchten bereikt u de nieuwe gevangenissen. Ten slotte bezoekt u het interieur van de Basiliek van San Marco, ooit de privékapel van de Doge van Venetië en de enige in zijn soort in Italië. U kunt in de kerk gaan zitten en de sfeer opsnuiven, terwijl u luistert naar uw gids die de bijbelse taferelen beschrijft die door het hele gebouw worden weergegeven. Dit is de enige tour met speciale toestemming om plaats te nemen in het middenschip in de basiliek. Je gecombineerde tour van 4 uur eindigt dan buiten de basiliek op het San Marcoplein. Aan het einde van de tour heb je de mogelijkheid om het Correr Museum te bezoeken met hetzelfde ticket.

Venetië: Rooftops Walking Tour met Prosecco-proeverij

6. Venetië: Rooftops Walking Tour met Prosecco-proeverij

Ontdek de eenvoudige authenticiteit van Venetië, weg van het massatoerisme, en verken het hart van de stad vanaf de daken tijdens een begeleide wandeling. Verlies de tijd uit het oog en geniet van de echte schoonheid van Venetië met toegang tot ongelooflijke plaatsen. Bekijk de stad en haar waterwegen vanuit een andere hoek en rinkel je glas met een drankje van Prosecco, vieren in echte Italiaanse stijl. Ontmoet je lokale gids en begin met het ontdekken van de sestiere San Polo, een van de levendige plekken van Venetië, meestal bewoond door de lokale bevolking. Betreed privé Venetiaanse paleizen en bewonder het prachtige uitzicht vanaf verborgen panoramische terrassen. Ontdek betoverende uitzichten over de lagune en bewonder grachten, kerken en bruggen vanuit een nieuw en dromerig perspectief. Geniet van bovenaf van een bevoorrecht uitzicht op de mooiste en meest unieke stad ter wereld. Bekijk Venetië vanaf de daken, verdwaal op de Rialto-markt, waar de lokale bevolking nog elke dag verse vis koopt, ontdek de oude Wallen, stel je voor dat Casanova met zijn geliefden door de stad wandelt, loop door de kleinste "calle" (straat) van Venetië, en geniet van een traditionele aperitivo met een panoramisch uitzicht over het Canal Grande.

Venetië: Venetiaans Aperitief aan de lagune

7. Venetië: Venetiaans Aperitief aan de lagune

Je begint aan boord van een "topa" -boot (motorboot) waarop je een authentieke Venetiaanse aperitivo zult ervaren. Geniet van dit drankje terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht op Venetië vanaf de buitenste lagune en zijn magische eilanden. Zodra u begint te cruisen, begint uw gastheer u drankjes en snacks te serveren. De ervaring duurt ongeveer 1,5 uur, waarin je de meest iconische uitzichten van de stad te zien krijgt. Deze hoogtepunten van de stad zijn onder meer San Marco, Giudecca, Lido di Venezia en nog veel meer. Aan het einde van je ervaring brengt je gids je terug naar het startpunt van je tour. Dit is geen privétour, omdat je de ervaring met andere gasten deelt.

Dogenpaleis en Basiliek van San Marco: voorrangstour met stadswandeling

8. Dogenpaleis en Basiliek van San Marco: voorrangstour met stadswandeling

Ontdek het beste van Venetië tijdens een wandeltocht met voorrangstoegang tot de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis. Bekijk indrukwekkende monumenten, bewonder prachtige interieurs en snuif de sfeer op van het San Marcoplein. Ontmoet je deskundige gids en profiiteer van voorrangstoegang tot het Dogenpaleis, eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Laat je meeslepen in de Europese middeleeuwen en zie de meesterwerken die de muren van het paleis versieren. Herleef de angst van de gevangenen die over de Brug der Zuchten wandelden en voel hoe Giacomo Casanova zich moet hebben gevoeld in zijn cel. Loop de Basiliek van San Marco binnen, een unieke kathedraal met enkele van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse kunst ter wereld. Ontdek de bijbelse symboliek achter de kunstwerken. Bewonder de prachtige gouden mozaïeken en het marmeren inlegwerk van de vloeren. Luister terwijl je gids je de geschiedenis en de speciale kenmerken van dit architectonische wonder vertelt. Bewonder de belangrijkste monumenten van de stad, zoals de klokkentoren, Procuratie Vecchie en de klokkentoren rond het San Marcoplein. Verken de elegante woonwijk Castello en wandel over de beroemde Mercerie, een van de belangrijkste winkelstraten van de stad. Loop langs het beroemde Santa Maria Formosa-plein, het huis van Marco Polo, de kerk van San Giovanni en Paolo en de Rialtobrug met zijn traditionele markt. Dwaal door kleine steegjes en ontdek pittoreske pleinen waar de Venetianen samenkomen om te socializen. Vind verborgen juweeltjes en leer interessante feiten over de plaatsen die je bezoekt.

Basiliek van San Marco: rondleiding zonder wachtrij met gondelvaart en stadswandeling

9. Basiliek van San Marco: rondleiding zonder wachtrij met gondelvaart en stadswandeling

Ontdek het beste van Venetië tijdens een wandeltocht met voorrangstoegang tot de Basiliek van San Marco. Bekijk indrukwekkende monumenten, bewonder prachtige interieurs en verken de grachten van de drijvende stad tijdens een onvergetelijke gondeltocht. Ontmoet je deskundige gids en ga de Basiliek van San Marco in, een unieke kathedraal met een aantal van 's werelds mooiste voorbeelden van Byzantijnse kunst. Ontdek de bijbelse symboliek achter de kunstwerken. Bewonder de prachtige gouden mozaïeken en het marmeren inlegwerk van de vloeren. Je gids vertelt je alles over de geschiedenis en de speciale kenmerken van dit architectonische wonder. Bewonder de belangrijkste monumenten van de stad, zoals de klokkentoren, Procuratie Vecchie en de klokkentoren rond het San Marcoplein. Wandel over de beroemde Mercerie, een van de belangrijkste winkelstraten van de stad. Loop langs het beroemde Santa Maria Formosa-plein, het huis van Marco Polo, de kerk van San Giovanni en Paolo en de Rialtobrug met zijn traditionele markt. Dwaal door kleine steegjes en ontdek pittoreske pleinen waar de Venetianen samenkomen om te socializen. Vind verborgen pareltjes en kom interessante feiten te weten over de plaatsen die je bezoekt. Sluit je beleving af met een charmante gondelvaart. Laat je door de gondelier door de grachten varen en laat je betoveren door de verborgen plekjes van Venetië, gezien vanaf het water.

Basiliek van San Marco: rondleiding zonder wachtrij inclusief stadswandeling

10. Basiliek van San Marco: rondleiding zonder wachtrij inclusief stadswandeling

Ontdek het beste van Venetië tijdens een stadswandeling met voorrangstoegang tot de Basiliek van San Marco. Bewonder het prachtige gouden interieur van de basiliek en de collectie Byzantijnse kunst. Ontmoet je gids en ga de Basiliek van San Marco binnen, een kathedraal met enkele van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse kunst ter wereld. Ontdek de bijbelse symboliek achter de kunstwerken. Geniet van de gouden mozaïeken en marmeren vloerinleg. Laat je gids je de geschiedenis en de speciale kenmerken van dit architectonische wonder vertellen. Bewonder de belangrijkste monumenten van de stad, zoals de klokkentoren, Procuratie Vecchie en de klokkentoren bij het San Marcoplein. Wandel over de beroemde Mercerie, een van de belangrijkste winkelstraten van de stad. Dwaal door kleine steegjes en ontdek pittoreske pleinen waar Venetianen samenkomen om te socializen. Vind verborgen juweeltjes en kom interessante feiten te weten over de plaatsen die je bezoekt.

  • Rondleidingen
  • Combi-aanbiedingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Campanile van Venetië

Wil je alle activiteiten in Campanile van Venetië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Campanile van Venetië

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.087 beoordelingen

Op tours als deze heb je al snel negatieve gedachten over salestours uit de jaren 90, dat was totaal anders. Comfortabel, goed geklimatiseerd en direct naar je bestemming, geweldige chauffeur en attente, zeer vriendelijke gids die zoveel van zijn werk genoot dat je deze ervaring niet meer zult vergeten en besmet zult raken door de anticipatie. We hebben tijdens de reis zoveel geleerd over Venetië dat we allemaal aandachtig hebben geluisterd. Een groot compliment voor Alex, je enthousiasme voor de stad en de interesse in ons bezoekers was merkbaar. Ook ter plaatse was alles super geregeld om het qua tijd goed te doen. We kregen een geweldig inzicht en deden zelfs de gondeltocht en eilandboottocht, het was het waard. Heel erg bedankt voor de spannende dag vol spannende achtergronden, prachtige indrukken en de beste gids die ik ooit heb meegemaakt. Grazie mille organisatie, boeking, betaling alles was in orde. Je neemt ook de tijd voor je feedback. Titus (6), Martin en Ines

Stipt om 7:00 uur werden we in Limone sul Garda opgehaald door een aardige buschauffeur en een bekwame gids, die tijdens de busrit naar Venetië al veel informatie over de stad voor ons had. Na een korte toiletstop op de snelweg gingen we verder. Rond 10.30 uur bereikten we de parkeerplaats in Venetië, vanwaar we met de stoomboot de stad in gingen. Ook tijdens deze reis hebben we veel geleerd over de gebouwen die we passeerden. Er was een stadstour met de belangrijkste bezienswaardigheden, waarna we voldoende vrije tijd hadden om op eigen gelegenheid de stad te verkennen, iets te eten etc. Ook kon je een gondeltocht en een watertour boeken. Al met al was het een vermoeiende (ook door de hitte) maar leuke ervaring. Om 20:30 waren we terug in Limone. Nogmaals hartelijk dank aan de gids voor het aardige en competente bedrijf en de zeer veilige buschauffeur.

De reis naar Venetië was van begin tot eind zeer goed georganiseerd. Onze reisleider Roxsandra leidde het programma met veel humor, plezier en veel kennis. Ze gaf ons waardevolle tips voor Venetië en was altijd bij de hand. Het was een unieke ervaring. Ik heb al geweldige excursies geboekt van je gids tijdens mijn reis naar Wenen - en nu weer - ik ben zeer tevreden. Bedankt

We hadden een geweldige tijd op beide eilanden. Het enige probleem is dat het vandaag erg warm en benauwd was, maar verder hadden we een geweldige tijd. De gids Georgië was erg vriendelijk! Ze geeft de opmerkingen nog niet in het Frans omdat ze de taal aan het leren is, maar haar uitleg in het Engels was heel begrijpelijk. Georgië spreekt ook Italiaans en Spaans.

Uitzonderlijke tour van de eilanden Murano en Burano. Ik wil vooral het werk van onze gids Giorgia benadrukken voor haar uitleg en vriendelijkheid. Hij heeft de tour zeer aangenaam en interessant gemaakt. Bedankt voor alles, we zullen het natuurlijk aanbevelen.