Datums kiezen

Campanile van Venetië

Campanile van Venetië: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: Hoogtepuntentour, San Marco-basiliek & Dogenpaleis

1. Venetië: Hoogtepuntentour, San Marco-basiliek & Dogenpaleis

Beleef het beste van Venetië tijdens een tour met een kleine groep die twee van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad bezoekt, de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis. Sla de lange wachtrijen over met inbegrepen, vooraf gereserveerde tickets en geniet van de pracht van deze Venetiaanse schatten in jouw eigen tempo. Begin je tour op het San Marco-plein. Bewonder de klokkentoren en de marmeren leeuwen, voordat je met je gids de basiliek betreedt. Bewonder de gouden mozaïeken en het weelderige ontwerp en leer hoe het gebouw een symbool is van Venetiaanse macht en rijkdom. Verken vervolgens het Dogenpaleis, een gotisch meesterwerk dat ooit de zetel was van de Venetiaanse overheid. Leer meer over het leven van de heersende Venetiaanse doges en de 14e-eeuwse beeldhouwers die aan het paleis werkten.  Geniet van een prachtig uitzicht over de lagune terwijl je door dit wereldberoemde monument loopt. Leer meer over het buitengewone verhaal van Casanova en de betekenis van de Brug der Zuchten, evenals de oude en nieuwe gevangenissen. Zodra je tour is afgelopen, ga je verder met jouw verkenning van de Venetiaanse geschiedenis en cultuur met jouw inbegrepen toegang tot het Museo Correr, het Nationaal Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana.

Vanaf het Gardameer: dagtour naar Venetië met een groep

2. Vanaf het Gardameer: dagtour naar Venetië met een groep

Breng de dag door in één van de meest romantische steden ter wereld tijdens een begeleide dagexcursie van het Gardameer naar Venetië. Reis door Veneto in een bus met airconditioning, en spring op een privéboot naar het hart van de stad. Maak ten slotte een wandeltocht van het San Marcoplein naar de Rialtobrug. Nadat u bent opgehaald bij verschillende punten in de regio van het Gardameer, waaronder Limone, Riva del Garda en Bardolino, ga je naar Venetië met een korte koffiepauze (op eigen kosten) in de buurt van Soave. Om 11:00 uur kom je aan in Venetië, waar je op een privéboot stapt om door de lagune naar San Marco te varen. Maak een wandeling van 40 minuten over het San Marcoplein, compleet met gids en koptelefoon, en bekijk enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Basiliek van San Marco, de Brug der Zuchten en de Campanile. Je wandelt over de hoofdstraten naar de Rialtobrug en andere monumenten van La Serenissima. Leer meer over de Republiek Venetië en hoe zij als de "Koningin van de Adriatische Zee" het oosten en het westen domineerde. De centrale wijk wemelt van de prachtige pleinen, grachten, afbrokkelende herenhuizen, oude kerken, kunstenaarsateliers en bruggen - die je allemaal kunt bewonderen tijdens deze tour. In de middag heb je wat vrije tijd om te ontspannen en Venetië op eigen gelegenheid te verkennen. Ga buiten de gebaande paden voor een meer authentieke kijk op het dagelijkse leven in de stad of leun achterover en kijk naar mensen in één van de vele cafés aan het Piazza San Marco. Aan het einde van de dagtocht spring je terug op de boot om rond 17:45 uur van het San Marcoplein naar de shuttlebus te gaan.

Vanaf het Gardameer: dagexcursie Venetië

3. Vanaf het Gardameer: dagexcursie Venetië

Breng de dag door in één van de meest romantische steden ter wereld tijdens een dagexcursie van het Gardameer naar Venetië. Tijdens de reis van het Gardameer naar Venetië pauzeer je kort voor een koffie bij Soave en gaat dan aan boord van een privéboot om naar het hart van de drijvende stad te varen. De verwachte aankomsttijd in Venetië is 11:00 uur. Je kunt eventueel ook een gondeltocht van 25 minuten boeken bij de gids in de bus naar Venetië. Terwijl je in Venetië bent, maak je een wandeling door San Marco met een gids en een koptelefoon, en zie je veel van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Basiliek van San Marco, de Brug der Zuchten en de Campanile. Je wandelt door de hoofdstraten naar de Rialtobrug en andere monumenten van La Serenissima. In de middag heb je vrije tijd om te ontspannen en de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Verlaat de gebaande paden voor een authentieke kijk op het dagelijkse leven in de stad. Op een afgesproken tijdstip staat de motorboot klaar om je van het San Marcoplein naar de transferbus te brengen die je terug naar het Gardameer brengt.

Venetië: rondleiding met voorrangstoegang tot de basiliek

4. Venetië: rondleiding met voorrangstoegang tot de basiliek

Neem deel aan deze kleine groepsreis door Venetië om de beste toeristische plekjes en verborgen juweeltjes te zien. Bekijk de klokkentoren en klokkentoren, het San Marcoplein en krijg een uitgebreide rondleiding door de Basiliek van San Marco. Begin je tour met een wandeling over het San Marcoplein, uitgerust met gratis koptelefoons zodat je elk woord van je lokale gids kunt volgen. Luister terwijl je gids de belangrijkste monumenten bespreekt, waaronder het Dogenpaleis, de Brug der Zuchten, de klokkentoren en de klokkentoren. Ga naar de Basiliek van San Marco voor een speciale rondleiding. Loop door de beroemde kerk terwijl je gids de geschiedenis van de kerk beschrijft en je de ingewikkelde mozaïeken en Byzantijnse architectuur laat zien.  Verlaat daarna het San Marcoplein om een heel ander Venetië te bewonderen. Bezoek Santa Maria Formosa, Calle Paradiso, de wijk Castello en gebieden die alleen bekend zijn bij de lokale bevolking.  Verken een wereld van smalle steegjes en kronkelende kanalen, onderbroken door delicate bruggen en verborgen architectonische juweeltjes. Luister naar verhalen over de Venetianen die deze stad uit het niets hebben gemaakt.

Venetië: tour halve dag lagune Murano en Burano

5. Venetië: tour halve dag lagune Murano en Burano

Vertrek vanaf het treinstation op Piazzale Roma en reis naar Murano, beroemd om zijn glasblazerij. De nog steeds bloeiende traditie die teruggaat tot de Middeleeuwen is van generatie op generatie doorgegeven en elke glasblazer heeft zijn eigen persoonlijke stijl ontwikkeld. Bekijk tijdens je verblijf op het eiland een demonstratie glasblazen en leer het verschil tussen de verschillende ambachtslieden en merken herkennen. Daarna ga je verder naar het eiland Burano, bekend om zijn haakwerk en felgekleurde huizen. Krijg een perfect beeld van de bezienswaardigheden van Burano, zoals de scheve klokkentoren en het centrale plein van Piazza Baldassarre Galuppi, genoemd naar een belangrijke Venetiaanse componist uit de 18e eeuw. Neem tijdens je bezoek aan het eiland een kijkje bij een aantal kantwinkels. Sluit daarna je reis af bij het beginpunt van je rondreis.

Venetië: Exclusieve Rooftop Terraces Tour met Prosecco

6. Venetië: Exclusieve Rooftop Terraces Tour met Prosecco

Ontdek Venetië vanaf de daken, verdwaal op de Rialto-markt en verken de oude rosse buurt tijdens een begeleide wandeling. Ervaar het lokale leven terwijl je privéterrassen ontdekt en eindig met een traditionele aperitivo met een panoramisch uitzicht over het Canal Grande. Ontmoet je lokale gids en begin met het ontdekken van de charmante sestiere van San Polo, die nog steeds grotendeels wordt bewoond door de lokale bevolking. Betreed Venetiaanse privépaleizen en bewonder het prachtige uitzicht vanaf verborgen panoramische terrassen. Ontdek de eenvoudige authenticiteit van Venetië, weg van het massatoerisme, en ga buiten de gebaande paden om meer te weten te komen over de manier van leven van de lokale bevolking. Dwaal door de Rialto-markt en zie waar de bewoners op zoek zijn naar verse groenten en fruit. Wandel door de voormalige Wallen en leer meer over de geschiedenis van de stad. Bewonder de sprankelende waterwegen en kanalen met exclusieve toegang tot panoramische terrassen die niet vaak door toeristen worden gevonden. Beëindig de tour in stijl terwijl je je glas Prosecco rinkelt en viert in echte Italiaanse stijl.

Haven van Ravenna: transfer naar Venetië met rondleiding en gondelrit

7. Haven van Ravenna: transfer naar Venetië met rondleiding en gondelrit

Neem deze stressvrije transfer met uw bagage vanuit de haven van Ravenna mee op een excursie aan wal naar Venetië. Bewaar uw bagage en ga op een rondleiding om bezienswaardigheden zoals het Dogenpaleis, de Rialtobrug en de Basiliek van San Marco te bewonderen. Geniet van een buitengewone gondelrit om uw ervaring af te ronden. Sla drukte en wandelen over door binnen Venetië per boot over te stappen. Word begroet door uw gastheer en spring aan boord van een voertuig met airconditioning en ruimte voor bagageopslag. Leun achterover en ontspan terwijl u geniet van het uitzicht op het Italiaanse platteland tijdens de rit naar Venetië. Bij aankomst ontmoet je je gids en laat je bagage veilig achter in de bus. Transfer van de busparkeerplaats naar Piazzale Roma om uw tour te beginnen. Wandel over de eerste brug van Venetië en spring op een prachtige privé-waterboot om naar het San Marcoplein te worden gebracht. Bekijk onderweg de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië zoals ze bedoeld zijn - vanaf het water. Zie het centrale plein van Venetië, St Marks Piazza. Kijk hoe uw gids u wijst op de mozaïeken die de oude basiliek en de klokkentoren sieren, samen met de Campanile(klokkentoren). Bewonder het uitzicht op het Dogenpaleis, dat meer dan 1000 jaar diende als het regeringscentrum van de regio. Hier beleef je ook de wereldberoemde gondeltocht van Venetië, in kleine groepjes van maximaal 5 personen. Verken vervolgens het San Marco-plein op eigen houtje of ga met je gids naar de levendige Rialto-markt waar de lokale bevolking naartoe gaat voor verse vis en producten. Heb de mogelijkheid om een hapje of drankje te kopen, de lokale lekkernijen te bekijken en souvenirs te kopen (op eigen kosten). Steek de Rialtobrug over en geniet van het uitzicht op het kanaal. Leer meer over het leven van handelaren en kooplieden. Daarna transfer naar de bagageopslag. Uw gids helpt u met tips of arrangementen om naar uw volgende bestemming te gaan, of het nu gaat om de luchthaven, het hotel of een treinstation.

Venetië: begeleide nachtwandeling & Basiliek van San Marco

8. Venetië: begeleide nachtwandeling & Basiliek van San Marco

Met zijn ontzagwekkende reeks koepels, bogen en torentjes, is er geen twijfel mogelijk over de basiliek van San Marco. St. Mark's domineert het gelijknamige plein en staat in het epicentrum van de stad. En 's avonds ziet het er nog spectaculairder uit. Tijdens onze nachtelijke rondleiding door San Marco ontmoet je je gids op het prachtige San Marcoplein, eeuwenlang het spirituele en politieke centrum van Venetië - het Dogenpaleis waakt ook stil over het plein. Om onze rondleiding te beginnen, zal uw gids de betekenis van het plein voor de geschiedenis en geografie van de stad uitleggen - niet voor niets beschreef Napoleon de Piazza als de 'salon van Europa' en de elegante cafés langs het plein, waaronder Caffe Quadri en de beroemde Caffe Florian hebben niets van hun ouderwetse charme verloren. Tijdens onze tijd op het plein komen we meer te weten over enkele van de andere hoogtepunten die hier te zien zijn, waaronder de prachtige Torre dell'Orologio - een klokkentoren uit de Renaissance versierd met fantastische sculpturen, evenals de Campanile van San Marco, de torenhoge 12e-eeuwse bakstenen klokkentoren die nog steeds het hoogste gebouw in Venetië is.

Venetië: Dogenpaleis en basiliektour met terrassen Sky Walk

9. Venetië: Dogenpaleis en basiliektour met terrassen Sky Walk

Bezoek 2 van de belangrijkste attracties van Venetië met een gids met kunstexperts. Verken het Dogenpaleis tijdens een exclusief bezoek aan de gevangenissen. Betreed de Basiliek van San Marco met skip-the-line ingang en bewonder de grandioze koepels. Deze tour neemt je mee naar het centrum van de religieuze macht van Venetië, de prachtige Basiliek van San Marco. Geniet van skip-the-line toegang en ontvang een uitgebreide en informatieve rondleiding door de monumentale kerk. Bewonder de overvloed aan polychrome koepels, muren bekleed met marmer en meer dan 8000 vierkante meter glinsterende plafondmozaïeken. Geniet van een speciaal bezoek aan het Dogenpaleis, het symbool van politiek Venetië. Wees onder de indruk van de ingewikkelde architectuur en bekijk schilderijen van wereldberoemde kunstenaars. Bekijk de gevangenissen en bezoek vanaf daar de grote balzalen, de Raadszaal, de weelderige appartementen van de Doge en het Operamuseum met een collectie portretschilderijen. Je krijgt ook de kans om de beroemde Brug der Zuchten te bewandelen en het verhaal achter de oorsprong van de naam te leren kennen.

Venetië: stadstour van 4 uur met bezoek aan Dogenpaleis en basiliek

10. Venetië: stadstour van 4 uur met bezoek aan Dogenpaleis en basiliek

Nadat u uw centraal gelegen ontmoetingspunt heeft verlaten, wordt u naar de woonwijk Castello geleid, zodat u dit deel van Venetië in al zijn elegantie kunt ontdekken. U kunt het Santa Maria Formosa-plein verwachten, een van de grootste pleinen in Venetië, compleet met de kerk die is vernoemd naar het bezoek van de Heilige Maagd. Je zult ook het Saints Giovanni en Paolo-plein ervaren, waar je de beroemde kerk, de rustplaats van verschillende doges en het ruitermonument van Bartolomeo Colleoni, een Italiaanse huurlingkapitein, kunt bewonderen. U kunt ook de voormalige residentie van Marco Polo verkennen, waarschijnlijk de beroemdste Venetiaanse koopman. Bij uw terugkeer op het San Marcoplein wordt u begeleid in het Dogenpaleis, waar u de zalen bezoekt waar de hertog (Doge) en zijn raad het lot van de Serene Republiek beheersten. Je wordt omringd door honderden artistieke meesterwerken en ontdekt de politieke geschiedenis van Venetië en zijn mensen. Je zult beroemde schilderijen kunnen bewonderen van enkele van de belangrijkste kunstenaars van de Italiaanse Renaissance, waaronder 's werelds grootste olieverfschilderij van Tintoretto. Als u door de beroemde Brug der Zuchten gaat, bereikt u de nieuwe gevangenissen. Ten slotte bezoekt u het interieur van de Basiliek van San Marco, ooit de privékapel van de Doge van Venetië, en de enige in zijn soort in Italië. Je kunt in de kerk gaan zitten en de sfeer opsnuiven, terwijl je luistert naar je gids die de bijbelse taferelen beschrijft die door het hele gebouw worden weergegeven. Dit is de enige rondleiding met speciale toestemming om plaats te nemen in het middenschip in de basiliek. Je gecombineerde tour van 4 uur eindigt dan buiten de basiliek op het San Marcoplein. Aan het einde van de tour heb je de mogelijkheid om met hetzelfde ticket het Correr Museum te bezoeken.

Beschikbare activiteiten

34 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 3

Andere activiteiten in Campanile van Venetië

Wil je alle activiteiten in Campanile van Venetië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Campanile van Venetië

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.395 beoordelingen

Op tours als deze heb je al snel negatieve gedachten over salestours uit de jaren 90, dat was totaal anders. Comfortabel, goed geklimatiseerd en direct naar je bestemming, geweldige chauffeur en attente, zeer vriendelijke gids die zoveel van zijn werk genoot dat je deze ervaring niet meer zult vergeten en besmet zult raken door de anticipatie. We hebben tijdens de reis zoveel geleerd over Venetië dat we allemaal aandachtig hebben geluisterd. Een groot compliment voor Alex, je enthousiasme voor de stad en de interesse in ons bezoekers was merkbaar. Ook ter plaatse was alles super geregeld om het qua tijd goed te doen. We kregen een geweldig inzicht en deden zelfs de gondeltocht en eilandboottocht, het was het waard. Heel erg bedankt voor de spannende dag vol spannende achtergronden, prachtige indrukken en de beste gids die ik ooit heb meegemaakt. Grazie mille organisatie, boeking, betaling alles was in orde. Je neemt ook de tijd voor je feedback. Titus (6), Martin en Ines

Bus kwam op tijd met een goedgehumeurde gids. Onderweg naar Venetië werd uitgebreid verslag gedaan van de geschiedenis van de stad. Verder werd alles uitgelegd wat extra bij te boeken was. Echt geen druk. Eten dat bij dit aanbod hoorde was heerlijk en overvloedig, er waren zelfs drankjes zoals water en wijn, evenals een dessert. Het is de moeite waard om te boeken.Aangekomen in Venetië, zoals beloofd, namen we een grote boot naar het San Marcoplein. De terugreis was als de heenreis met een pauze voor het toilet.

Dit was gewoon een uitstekende tour. We doen veel rondleidingen, maar Claire is uitzonderlijk. De prijs is steil, maar de moeite waard. We hebben echt van elke minuut genoten en ik kan het niet sterk genoeg aanbevelen. Zelden genoten we zo van een rondleiding. Je moet het gewoon boeken als je geïnteresseerd bent in kunst en geschiedenis. En Claire is schattig met kinderen en volwassenen.

De reis naar Venetië was van begin tot eind zeer goed georganiseerd. Onze reisleider Roxsandra leidde het programma met veel humor, plezier en veel kennis. Ze gaf ons waardevolle tips voor Venetië en was altijd bij de hand. Het was een unieke ervaring. Ik heb al geweldige excursies geboekt van je gids tijdens mijn reis naar Wenen - en nu weer - ik ben zeer tevreden. Bedankt

Zeker een aanrader om de enorme wachtrijen te vermijden. Alles wordt je uitgebreid uitgelegd. Als bezoeker zonder professionele informatie is een bezoek eigenlijk zinloos. De toegangsprijs zou dan te duur zijn. We hadden een rondleiding geboekt voor maximaal 20 personen en hadden onze gids helemaal voor onszelf. gelukkig!