Campanile van Venetië

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Campanile van Venetië: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Dogenpaleis: rondleiding zonder wachtrij

1. Dogenpaleis: rondleiding zonder wachtrij

Profiteer van voorrangstoegang tot het Dogenpaleis en verken een van de meest iconische gebouwen van Venetië tijdens een tour. Bekijk indrukwekkende kunstwerken, bewonder prachtige interieurs en ontdek de plek die eeuwenlang diende als zetel van de Venetiaanse politieke macht. Reis terug in de tijd naar de Middeleeuwen terwijl je de zetel van een 1000-jarige republiek verkent. Bewonder de enorme collectie meesterwerken die de muren van het paleis sieren. Bekijk de rijke details van de gouden trap bij de ingang van het paleis die aan de waterkant ligt. Leer de geschiedenis van de hertogen van Venetië kennen terwijl je in je eigen tempo door de weelderige zalen en gangen dwaalt. Herleef de angst van de gevangenen die over de Brug der Zuchten wandelden en voel hoe Giacomo Casanova zich moet hebben gevoeld in zijn cel. Geniet na je bezoek van een gratis ticket voor het Correr Museum, het Nationaal Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana op het San Marcoplein.

...
Dogenpaleis en Basiliek van San Marco: voorrangstour met stadswandeling

2. Dogenpaleis en Basiliek van San Marco: voorrangstour met stadswandeling

Ontdek het beste van Venetië tijdens een wandeltocht met voorrangstoegang tot de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis. Bekijk indrukwekkende monumenten, bewonder prachtige interieurs en snuif de sfeer op van het San Marcoplein. Ontmoet je deskundige gids en profiiteer van voorrangstoegang tot het Dogenpaleis, eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Laat je meeslepen in de Europese middeleeuwen en zie de meesterwerken die de muren van het paleis versieren. Herleef de angst van de gevangenen die over de Brug der Zuchten wandelden en voel hoe Giacomo Casanova zich moet hebben gevoeld in zijn cel. Loop de Basiliek van San Marco binnen, een unieke kathedraal met enkele van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse kunst ter wereld. Ontdek de bijbelse symboliek achter de kunstwerken. Bewonder de prachtige gouden mozaïeken en het marmeren inlegwerk van de vloeren. Luister terwijl je gids je de geschiedenis en de speciale kenmerken van dit architectonische wonder vertelt. Bewonder de belangrijkste monumenten van de stad, zoals de klokkentoren, Procuratie Vecchie en de klokkentoren rond het San Marcoplein. Verken de elegante woonwijk Castello en wandel over de beroemde Mercerie, een van de belangrijkste winkelstraten van de stad. Loop langs het beroemde Santa Maria Formosa-plein, het huis van Marco Polo, de kerk van San Giovanni en Paolo en de Rialtobrug met zijn traditionele markt. Dwaal door kleine steegjes en ontdek pittoreske pleinen waar de Venetianen samenkomen om te socializen. Vind verborgen juweeltjes en leer interessante feiten over de plaatsen die je bezoekt.

...
Basiliek van San Marco: voorrangstour met 's avonds Pala d'Oro

3. Basiliek van San Marco: voorrangstour met 's avonds Pala d'Oro

Profiteer van voorrangstoegang tot de Basiliek van San Marco en verken een van de meest iconische gebouwen van Venetië tijdens een nachtelijke rondleiding. Bekijk indrukwekkende kunstwerken en prachtige interieurs en bewonder de schoonheid van het met edelstenen ingelegde Pala d'Oro-altaar. Ontmoet 's avonds je gids en ga de verlichte Basiliek van San Marco binnen, een kathedraal met een aantal van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse kunst ter wereld. Ontdek de bijbelse symboliek achter de kunstwerken. Vergaap je aan de gouden mozaïeken en de marmeren vloerinleg, die prachtig verlicht wordt. Laat je gids je over de geschiedenis en de speciale kenmerken van dit architectonische wonder vertellen. Bewonder ten slotte het weelderige Pala d'Oro, het hoofdaltaar van de basiliek, versierd met duizenden edelstenen.

...
Venetië: smartphone-app voor zelfgeleide audiotour

4. Venetië: smartphone-app voor zelfgeleide audiotour

Stem uw rondreis door Venetië af op uw unieke individuele interesses met behulp van de navigatiefunctionaliteit op deze smartphone-app. Kom meer te weten over het erfgoed van de stad bij iconische bezienswaardigheden zoals het Dogenpaleis en het Capitolijnse museum. Haal het meeste uit uw tijd met de voorgestelde wandelroutes en de navigatie-optie. Luister naar culturele en historische informatie als je bezienswaardigheden nadert, zoals de prachtige 16e-eeuwse Rialtobrug die het Canal Grande overspant. Stem af op uw audiocommentaar om te horen over de toeristische hotspots zoals het grandioze San Marcoplein met de San Marco Bascilica, een oude kerk die Byzantijnse, romaanse en gotische elementen naadloos vermengt. Heb de vrijheid om te stoppen en je tour te hervatten wanneer je maar wilt. Bepaal je favoriete bezienswaardigheden en zoek de beste foto-hotspots bij attracties zoals de 14e-eeuwse sculpturen die het Dogenpaleis met uitzicht op de lagune sieren.

...
Venetië: begeleide wandeling met proeverij

5. Venetië: begeleide wandeling met proeverij

Verken Venetië tijdens een wandeltocht onder leiding van een professionele gids. Leer meer over de geschiedenis van de stad, ervaar de cultuur en proef de lokale gerechten. Begin uw tour met een traditioneel Italiaans ontbijt. Geniet van je koffie en gebak terwijl je gids je kennis laat maken met de erfenis, cultuur en geschiedenis van de drijvende stad. Wandel door geplaveide straten en over bruggen terwijl je je een weg baant naar het San Marcoplein, een van de belangrijkste attracties van Venetië. Bewonder de statige gebouwen die het plein omringen en bekijk de Venetiaans-Byzantijnse koepels van de grandioze Basiliek van San Marco. Volg je gids terwijl je naar het Dogenpaleis gaat. Neem daarna een pauze van het bezoeken van bezienswaardigheden om te genieten van traditionele Cicchetti en probeer enkele van de lokale specialiteiten. De laatste stop tijdens uw sightseeingtour is de iconische Ponte di Rialto. Ontdek waarom werd voorspeld dat dit opvallende en gedurfde bouwwerk zou vallen en waarom het na meer dan 400 jaar nog steeds overeind staat. Ga ten slotte naar de Rialto-vismarkt voor een laatste voorproefje van traditionele Venetiaanse gerechten. Maak je ervaring compleet met een optionele gondelrit en bekijk de stad vanaf het water.

...
Venetië: Venetiaans Aperitief aan de lagune

6. Venetië: Venetiaans Aperitief aan de lagune

U begint met het instappen in een "topa" -boot waarop u een authentieke Venetiaanse aperitivo zult ervaren. Geniet van dit drankje terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht op Venetië vanaf de buitenlagune en de magische eilanden. Zodra je begint te cruisen, zal je gastheer drankjes en snacks serveren. De ervaring duurt ongeveer 1,5 uur, waarin je de meest iconische uitzichten van de stad te zien krijgt. Deze hoogtepunten van de stad zijn San Marco, Giudecca, Lido di Venezia en nog veel meer. Aan het einde van je ervaring brengt je gids je terug naar het beginpunt van je tour.

...
Venetië: tour met hoogtepunten

7. Venetië: tour met hoogtepunten

Ontmoet je deskundige gids op het San Marcoplein en begin je te verdiepen in de stad en haar oorsprong. Bekijk de meest bekende openbare ruimte in de stad en ontdek het historische, sociale en politieke belang ervan. Leer meer over de klokkentoren en de marmeren leeuwen. Vervolg je weg naar de Basiliek van San Marco en ga de kathedraal binnen. Geniet van de verbazingwekkende enorme omvang en de fascinerende gouden mozaïeken. Leer meer over het weelderige ontwerp en de status ervan als symbool van Venetiaanse rijkdom en macht. Geniet van alle exotische elementen van de Venetiaanse renaissancekunst. Luister naar het verhaal van de levensgrote paarden van de Basiliek van San Marco en krijg antwoord op al je vragen. Volg je gids in een ontspannen tempo door het Dogenpaleis. Maak kennis met het hoogste gezag en de rijkdom van de heersende Venetiaanse Dogen in de gotische architectuur van het paleis. Kom meer te weten over de 14e-eeuwse beeldhouwers die aan het paleis hebben gewerkt. Geniet van een prachtig uitzicht over de lagune terwijl je dit wereldberoemde monument verkent. Ga verder naar de oude gevangenis die deel uitmaakte van het Dogenpaleis, leer waarom de nieuwe gevangenissen werden gebouwd en begrijp de betekenis van de Brug der Zuchten, een ander hoogtepunt van Venetië.

...
Venetië: stadswandeling en gondelvaart

8. Venetië: stadswandeling en gondelvaart

Verken het beste van Venetië tijdens een stadswandeling met een deskundige gids. Bekijk indrukwekkende monumenten, bewonder iconische gebouwen en reis door de grachten van de drijvende stad tijdens een onvergetelijke gondeltocht. Ontdek de belangrijkste monumenten van de stad, zoals de klokkentoren, de Procuratie Vecchie en de klokkentoren rond het San Marcoplein. Wandel over de beroemde Mercerie, een van de belangrijkste winkelstraten van de stad. Loop langs het beroemde Santa Maria Formosa-plein, het huis van Marco Polo, de kerk van San Giovanni en Paolo en de Rialtobrug met zijn traditionele markt. Dwaal door kleine steegjes en ontdek pittoreske pleinen waar de Venetianen samenkomen om te socializen. Vind verborgen pareltjes en ontdek interessante feiten over de plaatsen die je bezoekt.

...
Basiliek van San Marco: rondleiding zonder wachtrij inclusief stadswandeling

9. Basiliek van San Marco: rondleiding zonder wachtrij inclusief stadswandeling

Ontdek het beste van Venetië tijdens een stadswandeling met voorrangstoegang tot de Basiliek van San Marco. Bewonder het prachtige gouden interieur van de basiliek en de collectie Byzantijnse kunst. Ontmoet je gids en ga de Basiliek van San Marco binnen, een kathedraal met enkele van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse kunst ter wereld. Ontdek de bijbelse symboliek achter de kunstwerken. Geniet van de gouden mozaïeken en marmeren vloerinleg. Laat je gids je de geschiedenis en de speciale kenmerken van dit architectonische wonder vertellen. Bewonder de belangrijkste monumenten van de stad, zoals de klokkentoren, Procuratie Vecchie en de klokkentoren bij het San Marcoplein. Wandel over de beroemde Mercerie, een van de belangrijkste winkelstraten van de stad. Dwaal door kleine steegjes en ontdek pittoreske pleinen waar Venetianen samenkomen om te socializen. Vind verborgen juweeltjes en kom interessante feiten te weten over de plaatsen die je bezoekt.

...
Klassiek Venetië: wandeltocht van 2 uur met toegang tot de basiliek

10. Klassiek Venetië: wandeltocht van 2 uur met toegang tot de basiliek

Maak een wandeltocht met een professionele privégids om een van de meest gevierde pleinen ter wereld te verkennen. Het San Marcoplein is aan 3 zijden omgeven door prachtige bouwwerken zoals de 15e-eeuwse klokkentoren, de Procuratie Vecchie, Procuratie Nuove en Ala Napoleonica. Aan de vierde zijde staat de opmerkelijke Basiliek van San Marco, met zijn klokkentoren die boven het open gebied uitsteekt dat bekend staat als de Mercerie. Je gids vertelt je over de geschiedenis en bouwstijlen van de Clock Tower, de Bell Tower, het Correr Museum en de Brug der Zuchten. De klokkentoren van San Marco is het hoogste bouwwerk in Venetië. Oorspronkelijk gebouwd in de 9e eeuw, is het sindsdien meerdere keren herbouwd. Het stortte onverwachts op de grond in 1902 en werd herbouwd volgens het oorspronkelijke ontwerp, waarbij de oude klokken waren verwerkt. De Brug der Zuchten verbindt het Palazzo delle Prigioni en het Palazzo Ducale of het Dogenpaleis. Het wordt de Brug der Zuchten genoemd omdat in het verleden veroordeelden via deze brug gedwongen werden de gevangenis binnen te gaan. Volgens de legende slaakte ze een zucht als ze hun laatste glimp van Venetië hadden opgevangen. Bezoek het interieur van de Basiliek van San Marco om de vele schatten te bewonderen, waaronder de Pala d'Oro, de beelden, verbazingwekkend glas en houtsnijwerk.

...

Sitemap Campanile van Venetië

Wil je alle activiteiten in Campanile van Venetië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.