Kies data

Campi Flegrei

Campi Flegrei: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Pozzuoli en Flegraeïsche velden: begeleide wandeling Walking

1. Pozzuoli en Flegraeïsche velden: begeleide wandeling Walking

Verken de wonderen van het Phlegraean Fields Archeologisch Park. Wandel door het historische centrum van Pozzuoli, bezoek het gebied van de fascinerende tempel van Serapis en geniet van de prachtige kust van Pozzuoli tijdens een begeleide wandeling. Ontmoet je gids bij de uitgang van het metrostation Pozzuoli en ontdek het archeologische park van de Campi Flegrei en het historische centrum van Pozzuoli. Bezoek het gigantische Flavische amfitheater om te ontdekken waarom het zo lang duurde om te bouwen. Ga verder naar het historische centrum van Pozzuoli, dat zijn oudste geheimen zal onthullen. Bereik het Macellum van Pozzuoli of de openbare markt van de Romeinse Puteoli. Uw gids zal eventuele vragen beantwoorden. Mis niet de mogelijkheid om de prachtige kust van Pozzuoli te bewonderen met een immens uitzicht op zee.

Van Napels: Flegraean Fields 5-uur durende Fiat 500/600 Tour

2. Van Napels: Flegraean Fields 5-uur durende Fiat 500/600 Tour

De Flegreïsche velden, ook bekend als Campi Flegrei, hebben een enorme historische betekenis, indrukwekkende landschappen en Romeinse ruïnes die uit een uitgestrekt gebied van vulkanische oorsprong tevoorschijn komen. Je gids, zorgvuldig geselecteerd uit geautoriseerde gidsen, geeft je de mogelijkheid om Napels en de omgeving met hen te bezoeken en ze zullen als een geniale, beleefde en deskundige vriend zijn. Terwijl ze je langs de gekozen route leiden, bieden ze alternatieve manieren om de rijke tradities te proeven en te genieten van de prachtige uitzichten die dit prachtige land biedt, allemaal in een comfortabele vintage Fiat 500 of Fiat 600, wiens legende de Italiaanse geschiedenis sinds de jaren 1950 begeleidt. De Fiat 600 D is ongetwijfeld het symbool van de economische groei van de jaren 60. Ontworpen door ingenieur Dante Giacosa, is de Fiat 600 een klein juweel van een auto met een populaire plaats in de Italiaanse geschiedenis. Fiat 600 en Fiat 500 zijn zeer klassieke auto's en laten u genieten van de charme van een Italiaans wonder. Als je in deze prachtige voertuigen rondzoomt, zie je de nostalgische blikken van voorbijgangers die hun eigen Fiat 600-thema herinneringen hebben. Tijdens deze 5-uur durende tour verken je Pozzuoli Port, Serapide Temple, Anfiteatro Flavio, Solfatara, Lake Lucrino, Monte Nuovo, Lake Avernus, Bacoli's Bay, Baia Castle, Piscina Mirabilis, Bacoli, Cape Miseno, Lake Fusaro en Casine Vanvitelliana.

Napels: Phlegraean Fields privétour van een hele dag

3. Napels: Phlegraean Fields privétour van een hele dag

Ontsnap aan de drukte van Napels tijdens een dagexcursie door de Phlegraean Fields, het vulkanische landschap van Campania rondom de metropool. Nadat je bent opgehaald bij je vooraf afgesproken locatie in Napels, reis je naar het regionale park, ook wel bekend als de Campi Flegrei. Het fascinerende gebied dankt zijn gevarieerde landschap aan de talrijke, nu uitgestorven en slapende vulkanen en de bradyseismische verschijnselen die het meest voorkomen in het Macellum van Pozzuoli. Bezoek deze voormalige markt van de Romeinse kolonie Puteoli, opgegraven in de 18e eeuw na de ontdekking van een standbeeld van Serapis. Bekijk de overgebleven kolommen van het macellum, bezaaid met weekdiergaten. Bezoek de Akropolis van Cuma op de plaats van de verwoeste stad Cumae aan de kust van de Tyrrheense Zee. Opgericht door Euboean Grieken, is het beroemdste monument hier het Sybil-grottenreservaat. Ga naar de voormalige Romeinse badplaats Baiae om het museum van de brandende velden te zien in het voormalige Aragonese fort. Een groot deel van de site is onder water, maar boven de grond zie je de overblijfselen van tempels voor Venus, Diana en Mercurius. Andere hoogtepunten zijn de enorme Romeinse stortbak van de Piscina Mirabilis in Miseno, in de oudheid bekend als Misenum, toen het de thuisbasis was van de grootste basis van de Romeinse marine. Bewonder de vulkanische meren D'Averno, Fusaro en Miseno, voordat je terugkeert naar Napels.

Van Napels: Phlegraean Fields & Baia Archeologische Tour

4. Van Napels: Phlegraean Fields & Baia Archeologische Tour

Bezoek de Golf van Pozzuoli, ten westen van de stad Napels. Het gebied staat al sinds de oudheid bekend om zijn levendige vulkanische activiteit. Vanuit geologisch oogpunt is het gebied een grote rustige caldera met een diameter van 12-15 km. Geniet van het schouwspel van de Golf vanuit een ander gezichtspunt. Het archeologische complex van Baia is een archeologisch gebied gelegen in Baia, een gehucht van Bacoli, in het Campi-gebied Flegrei. De belangrijke archeologische overblijfselen, onderworpen aan intense opgravingscampagnes sinds 1941, onthulden een gelaagdheid van gebouwen, villa's en spa-complexen, die behoren tot een historische periode die van invloed is op de late Republikeinse leeftijd en de Augustaanse, Hadrianus en hoge leeftijd. Een van de belangrijkste overblijfselen zijn enkele koepelvormige gewelfde structuren zoals de grote tempel van Diana, de tempel van Mercurius en die van Venus (in ieder geval zijn dit thermische structuren en geen gebedshuizen, waarvoor het echter overleefde. de populaire denominatie) . Geniet van de schoonheid van de Casina Vanvitelliana, een suggestief jachthuis gelegen op een eilandje van het meer van Fusaro, in de gemeente Bacoli. Vanaf 1752 werd het gebied van Fusaro, dat toen dunbevolkt was, het jacht- en visreservaat van de Bourbons, die Luigi Vanvitelli de eerste werken toevertrouwden voor de transformatie van de plaats. Het gebouw werd gebruikt als verblijfplaats van illustere gasten en staat op een plek met heerlijk licht en waar de lucht overgaat in het water. Vaak zijn er het hele jaar door tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars binnen. Je gids zal je vergezellen op deze fantastische reis door de geschiedenis en adembenemende natuur.

Van Napels: hoogtepunten van Phlegraean Fields met lunch

5. Van Napels: hoogtepunten van Phlegraean Fields met lunch

Na het ophalen bij uw accommodatie, wordt u overgebracht naar de eerste halte van uw tour: Parco Archeologico delle Terme de Baia. Hier kunt u de thermale baden van de oude Romeinen bewonderen en deze oude architectonische schoonheid verkennen. Breng vervolgens over naar Piscina Mirabilis, de oudste natuurlijke watertank. Uw gids zal u nu alles vertellen over de geschiedenis van de Romeinse aquaducten. Stop dan voor een lunch van heerlijk straatvoedsel (gebakken zeevruchten) in de beroemde Casina Vanvitelliana, een jachthuis gebouwd aan het meer van Fusaro. De laatste stop van je reis zal het Flavische amfitheater zijn, het derde amfitheater van het hele Romeinse rijk. Loop het ondergrondse pad in dat vroeger de gladiatoren naar de middenring leidde. Na dit avontuur wordt je teruggebracht naar je accommodatie in Napels.

Napels: Flegreïsche Velden vintage Vespa privétocht

6. Napels: Flegreïsche Velden vintage Vespa privétocht

De Flegreïsche Velden, ook bekend als Campi Flegrei, hebben een enorme historische betekenis: het indrukwekkende landschap is bezaaid met Romeinse ruïnes die uit een enorm gebied van vulkanische oorsprong komen. Je verkent dit schilderachtige paradijs op een vintage Vespa, op een uniek parcours in de haven van Pozzuoli en de tempel van Serapis, de Anfiteatro Flavio en de Solfatarakrater. Zie het kleine meer Lucrino, ooit beroemd om zijn vis- en oesterbanken, en bewonder de geologische wonderlanden als het kratermeer van Avernus, dat in de oudheid werd gezien als de toegangspoort tot de onderwereld. Ook verken je het Romeinse reservoir van de Piscina Mirabilis, krijg je een panoramisch uitzicht op het romantische jachthuis van Casine Vanvitelliana aan het Fusaromeer en meer. Geautoriseerde handleidingen zijn allemaal zorgvuldig geselecteerd. Ze zullen je langs de gekozen route leiden op comfortabele vintage Vespa's, geselecteerd uit de meest exclusieve die Piaggio ooit heeft geproduceerd.

Sitemap Campi Flegrei

Wil je alle activiteiten in Campi Flegrei ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.