Campi Flegrei

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Campi Flegrei: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Napels: wandeltocht met ondergrondse ruïnes

1. Napels: wandeltocht met ondergrondse ruïnes

Dompel jezelf onder in de intrigerende charme van Napels. Geniet vanaf de kust van de betoverende schoonheid van de baai van Napels en het uitzicht op het eiland Capri en de Vesuvius. Bezoek het oudste deel van de stad en dwaal door de smalle straatjes vol karakter en levendigheid. Bekijk de kerk van Gesù Nuovo en haar meesterwerken, het klooster van Santa Chiara en loop door de beroemdste "Spaccanapoli" met zijn opmerkelijke barokke en renaissancistische paleizen, talloze charmante winkeltjes, koffiebars en pizzeria. Verken de ondergrondse Romeinse ruïnes, begraven onder de stad. Bekijk het monumentale deel van de stad met zijn beroemdste bezienswaardigheid: Castel Nuovo, een 13e-eeuws kasteel, het Koninklijk Paleis, het Teatro di San Carlo en de Galleria Umberto, een elegant 19e-eeuws winkelcentrum.

...
Pozzuoli en Flegraeïsche velden: begeleide wandeling Walking

2. Pozzuoli en Flegraeïsche velden: begeleide wandeling Walking

Verken de wonderen van het Phlegraean Fields Archeologisch Park. Wandel door het historische centrum van Pozzuoli, bezoek het gebied van de fascinerende tempel van Serapis en geniet van de prachtige kust van Pozzuoli tijdens een begeleide wandeling. Ontmoet je gids bij de uitgang van het metrostation Pozzuoli en ontdek het archeologische park van de Campi Flegrei en het historische centrum van Pozzuoli. Bezoek het gigantische Flavische amfitheater om te ontdekken waarom het zo lang duurde om te bouwen. Ga verder naar het historische centrum van Pozzuoli, dat zijn oudste geheimen zal onthullen. Bereik het Macellum van Pozzuoli of de openbare markt van de Romeinse Puteoli. Uw gids zal eventuele vragen beantwoorden. Mis niet de mogelijkheid om de prachtige kust van Pozzuoli te bewonderen met een immens uitzicht op zee.

...
Napels: Phlegraean Fields privétour van een hele dag

3. Napels: Phlegraean Fields privétour van een hele dag

Ontsnap aan de drukte van Napels tijdens een dagexcursie door de Phlegraean Fields, het vulkanische landschap van Campania rondom de metropool. Nadat je bent opgehaald bij je vooraf afgesproken locatie in Napels, reis je naar het regionale park, ook wel bekend als de Campi Flegrei. Het fascinerende gebied dankt zijn gevarieerde landschap aan de talrijke, nu uitgestorven en slapende vulkanen en de bradyseismische verschijnselen die het meest voorkomen in het Macellum van Pozzuoli. Bezoek deze voormalige markt van de Romeinse kolonie Puteoli, opgegraven in de 18e eeuw na de ontdekking van een standbeeld van Serapis. Bekijk de overgebleven kolommen van het macellum, bezaaid met weekdiergaten. Bezoek de Akropolis van Cuma op de plaats van de verwoeste stad Cumae aan de kust van de Tyrrheense Zee. Opgericht door Euboean Grieken, is het beroemdste monument hier het Sybil-grottenreservaat. Ga naar de voormalige Romeinse badplaats Baiae om het museum van de brandende velden te zien in het voormalige Aragonese fort. Een groot deel van de site is onder water, maar boven de grond zie je de overblijfselen van tempels voor Venus, Diana en Mercurius. Andere hoogtepunten zijn de enorme Romeinse stortbak van de Piscina Mirabilis in Miseno, in de oudheid bekend als Misenum, toen het de thuisbasis was van de grootste basis van de Romeinse marine. Bewonder de vulkanische meren D'Averno, Fusaro en Miseno, voordat je terugkeert naar Napels.

...
Van Napels: hoogtepunten van Phlegraean Fields met lunch

4. Van Napels: hoogtepunten van Phlegraean Fields met lunch

Na het ophalen bij uw accommodatie, wordt u overgebracht naar de eerste halte van uw tour: Parco Archeologico delle Terme de Baia. Hier kunt u de thermale baden van de oude Romeinen bewonderen en deze oude architectonische schoonheid verkennen. Breng vervolgens over naar Piscina Mirabilis, de oudste natuurlijke watertank. Uw gids zal u nu alles vertellen over de geschiedenis van de Romeinse aquaducten. Stop dan voor een lunch van heerlijk straatvoedsel (gebakken zeevruchten) in de beroemde Casina Vanvitelliana, een jachthuis gebouwd aan het meer van Fusaro. De laatste stop van je reis zal het Flavische amfitheater zijn, het derde amfitheater van het hele Romeinse rijk. Loop het ondergrondse pad in dat vroeger de gladiatoren naar de middenring leidde. Na dit avontuur wordt je teruggebracht naar je accommodatie in Napels.

...

Sitemap Campi Flegrei

Wil je alle activiteiten in Campi Flegrei ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.