Dingen om te doen Canakkale

Canakkale: De beste dingen die je niet wil missen

Canakkale: Full-Day Troy en Gallipoli Tour

1. Canakkale: Full-Day Troy en Gallipoli Tour

Je tour begint bij de deur van je hotel in Canakkale, waar je wordt opgewacht door je chauffeur om een rit van 30 minuten naar Troje te maken. Daar wordt u opgewacht door uw gids die uitleg geeft over de mythologie rond Troje, evenals de geschiedenis en ontdekkingen van de archeologische opgravingen. Je leert de stad in detail kennen, van de ontdekking door Heinrich Schliemann in de jaren 1870 tot nu. Je zult niet alleen de nog steeds indrukwekkende verdedigingsmuren van de oude stad zien en het verhaal van de Trojaanse oorlog leren, maar je zult ook langs de ruïnes van alledaagse huizen kunnen lopen die meer dan 3000 jaar oud zijn. Je kunt ook dezelfde paden bewandelen als de mensen van de stad drie millennia geleden deden. Na je tour stap je weer in je tourbus om terug naar Çanakkale te worden gedragen, waar je de veerboot zult nemen om van Azië naar Europa te reizen. Na een lunch in een restaurant, maak je een reis naar het verleden tijdens een tour van een halve dag door Gallipoli. Je reist per minibus met airconditioning naar de slagvelden en oorlogsmonumenten van de ANZAC-campagne van de Slag om Gallipoli tijdens de Eerste Wereldoorlog. Bij aankomst op het schiereiland Gallipoli, concentreert je tour zich op de ANZAC-sector van de beruchte slagvelden. Je stopt bij 11 verschillende bezienswaardigheden om meer te weten te komen over de noodlottige gebeurtenissen van de Australische en Nieuw-Zeelandse troepen, waaronder ANZAC Cove waar de troepen voor het eerst landden en hun basis oprichtten. Daarna ga je naar Beach Cemetery, waar veel van de soldaten die stierven tijdens de Slag om Gallipoli werden begraven. U kunt even stilstaan bij het Lone Pine Memorial, een van de 5 gedenktekens op het schiereiland die de militairen van het voormalige Britse rijk herdenken die tijdens de campagne zijn gesneuveld maar geen bekend graf hebben, voordat u de slagvelden van The Nek en Chunuk Bair bezoekt. Aan het einde van uw tour neemt u de veerboot terug naar Canakkale.

Canakkale: 6-uur durende Gallipoli-tour met lunch

2. Canakkale: 6-uur durende Gallipoli-tour met lunch

Uw tour begint omstreeks 11:30 uur voor het VVV-kantoor in Çanakkale, waar u wordt opgewacht door uw passagiersescorte en begeleid naar de veerbootterminal. Vanaf daar reist u met de veerboot voor de korte tocht over de Straat van Dardanelles. Bij aankomst in de stad Eceabat, ooit de oude stad Madytos, kun je genieten van een lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch stapt u in een bus voor de reis van 15 minuten naar de slagvelden, het schiereiland Gallipoli oversteken en naar de Egeïsche kust rijden, evenals een van de beroemdste stranden in de moderne geschiedenis: ANZAC Cove. Het eerste deel van je tour gaat door het gebied waar de mannen van het Australische en Nieuw-Zeelandse legerkorps (ANZAC) op 25 april 1915 landden. Bewegend van de stranden naar de heuvels boven, volgt de tour vervolgens de lijn van de strijd langs wat bekend werd als Second Ridge, waar de geallieerde opmars werd gestopt op de eerste dag van vechten door de Ottomaanse verdedigers en waar de frontlinie zich bevond voor de komende zeven maanden. De tour volgt de weg langs de top van Second Ridge, met de lijnen van geallieerde en Turkse loopgraven nog steeds vrij aan beide kanten. De tour stopt bij een aantal begraafplaatsen en gedenktekens, waaronder het Australische gedenkteken in Lone Pine waar bijna 5000 Australiërs die geen graf kennen worden herdacht, en Johnston's Jolly Cemetery waar je door de nu verlaten loopgraven en tunnelingangen loopt. De laatste stop op de tour is Chunuk Bair, een van de hoogste punten op het schiereiland en de site van het National Memorial in Nieuw-Zeeland. De heuvel werd in augustus veroverd door Nieuw-Zeelandse troepen en twee dagen vastgehouden voordat hij door de Ottomaanse troepen werd heroverd onder het persoonlijke bevel van Mustafa Kemal, die later de president van het moderne Turkije werd. Chunuk Bair was het toneel van enkele van de felste gevechten van de campagne, met de namen van meer dan 850 Nieuw-Zeelandse soldaten die in het gebied herdacht op het monument herdacht. De herovering van Chunuk Bair maakte een einde aan de geallieerde hoop op overwinning in Gallipoli, en dus is een geschikte plek voor de tour om te sluiten. Aan het einde van de tour keert uw bus terug naar Eceabat. Die gasten die naar Istanbul willen reizen, kunnen een speciaal geconfigureerde bus nemen, ontworpen om meer ruimte en meer beenruimte voor uw comfort te bieden. Voor gasten die willen terugkeren naar Çanakkale, wordt u begeleid naar de nabijgelegen veerboot voor de reis terug over de Dardanellen.

Canakkale: Ancient Troy Full-Day en Museum of Troy Tour

3. Canakkale: Ancient Troy Full-Day en Museum of Troy Tour

De tour begint om 11:00 uur bij de deur van je Çanakkale-accommodatie. Vanaf daar maakt u een trip van 35 minuten naar de oude stad Troje. Bezoek het museum van Troy en bekijk de unieke artefacten die er omheen zijn opgegraven, en na wat vrije tijd voor de lunch, ontmoet je je lokale gids om de door UNESCO beschermde site van Troje te bezoeken. Tijdens de rondleiding zal uw gids de mythologie rond Troje uitleggen, evenals de geschiedenis en ontdekkingen van de archeologische opgravingen. Dit varieert van de ontdekking door Heinrich Schliemann in de jaren 1870 tot heden. Er zijn hier negen steden ontdekt, de ene op de andere gebouwd en daterend van voor 3500 voor Christus. De stad die beroemd werd door Homerus in zijn boek de Ilias die de 10-jarige oorlog beschrijft, is slechts een van deze gelaagde nederzettingen. Je zult niet alleen de nog steeds indrukwekkende verdedigingsmuren van de oude stad zien en het verhaal van de Trojaanse oorlog leren kennen, maar je zult ook langs de ruïnes van alledaagse huizen kunnen lopen die meer dan 3000 jaar oud zijn en dezelfde paden bewandelen van mensen drie millennia geleden. Na je tour stap je weer in de tourbus om terug naar Çanakkale te worden gebracht, waar je wordt afgezet bij je hoteldeur.

Canakkale: Halve dag Troje Tour

4. Canakkale: Halve dag Troje Tour

Je tour begint voor de deur van je hotel in Canakkale, waar je wordt opgewacht door je chauffeur om een rit van 30 minuten naar Troy te maken. Daar wordt u opgewacht door uw gids, die de mythologie rond Troje zal uitleggen, evenals de geschiedenis en ontdekkingen van de archeologische opgravingen. Je leert de stad in detail kennen, van de ontdekking door Heinrich Schliemann in de jaren 1870 tot de dag van vandaag. Je zult niet alleen de nog steeds indrukwekkende verdedigingsmuren van de oude stad zien en het verhaal van de Trojaanse oorlog leren kennen, maar ook langs de ruïnes van alledaagse huizen lopen die meer dan 3000 jaar oud zijn. Je kunt ook dezelfde paden bewandelen als de mensen van de stad drie millennia geleden deden. Er zijn negen steden ontdekt die bovenop elkaar zijn gebouwd, die dateren van vóór 3500 voor Christus, waarbij de stad beroemd werd gemaakt door Homerus in zijn boek de Ilias die de 10-jarige oorlog beschrijft en slechts een van de gelaagde nederzettingen is. Na uw tour stapt u weer in onze tourbus om terug te worden vervoerd naar Canakkale, waar uw ervaring zal eindigen.

Sitemap Canakkale

Wil je alle activiteiten in Canakkale ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.