Canal Grande
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Meest Populair

Canal Grande: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Canal Grande
Bekijk alle 316 tickets en tours

5 historische feiten over het Canal Grande

Het Canal Grande is het langste van de 120 kanalen in Venetië, Italië, en wordt wel het hart van Venetië genoemd. Langs zijn 4 kronkelende kilometers staan statige handelaarshuizen die eeuwenlange welvaart representeren.

Het begin van de stad

In de 5de eeuw kwam, opgejaagd door de Hunnen en Visigoten, een grote stroom vluchtelingen op gang. Ze vestigden zich op de eilandjes in de lagune.

Op je gezondheid

De basiliek Santa Maria della Salute werd gebouwd in de hoop dat de Maagd Maria de stad van haar pestepidemie zou bevrijden. 'Salute' betekent 'gezondheid' in het Italiaans.

Bruggen slaan

De Rialtobrug is de oudste van de vier bruggen over het kanaal, en tot de 19de eeuw was het de enige. Na oorspronkelijk van hout te zijn gemaakt, werd in 1591 de nieuwe stenen versie gebouwd.

Typisch Venetië

Vanaf de 12de eeuw was de gondola het officiële vervoersmiddel op de stadskanalen. Acht eeuwen later maakte de speedboot zijn debuut.

Van alle leeftijden

170 gebouwen langs het kanaal tonen de verschillende architectonische invloeden op de stad door de jaren heen. Het oudste gebouw is het 13de-eeuwse palazzo Ca'da Mosto, in Venetiaans-Byzantijnse stijl.

Canal Grande: Onze tips

Bussen en taxi's nemen

Een ticket voor de 'vaporetti' (waterbus) van het treinstation naar Piazza San Marco kost €8.50, ze vertrekken elke 10 minuten. De rit op lijn 1 duurt 45 minuten, die op lijn 2 20-30 minuten. De 'taxi acquei' (watertaxi) kost vanaf het vliegveld naar een hotel €110 euro en binnen Venetië zelf tussen €40 en €70, afhankelijk van de afstand.

De gondola nemen

Een standaard rondvaart duurt 40 minuten en kost ongeveer €80. Voor elke 20 minuten extra kun je €40 rekenen. Na 19:00 stijgt de prijs naar €100, met €50 voor elke extra 20 minuten. Het is altijd verstandig om vooraf een prijs af te spreken met de gondelier.

De traghetto nemen

De traghetto is een goedkoper alternatief voor de gondola. Hier roeien twee mensen, en passagiers blijven staan - het is een korte vaart. Het kost €4 voor vijf minuten varen over het Canal Grande.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  Hangt er vanaf hoe laat je gondelier opstaat! Meestal vanaf 9:00.
 • Toegangsprijzen
  Dat is aan jou! Op onze website kun je prijzen van gondola's en watertaxi's vergelijken.
 • Heb ik een gids nodig?
  Een gids is zeker handig, tenzij je zelf een roeiboot bij je hebt, anders mis je die heerlijke Italiaanse serenade!
 • Hoe kom ik er?
  Te voet vanaf het treinstation of Piazzo San Marco.
 • Extra tips
  De locals mogen dan in de traghetto staan, het is geen slecht idee om een zitplek te zoeken. Het deinen van de boot kan je zo het kanaal inwerpen!

Wat anderen zeggen over Canal Grande

Lekker gegeten terwijl we konden genieten van de uitzichten

Lijkt op het eerste zicht duur, maar men krijgt wat voor het geld. 7 gangen menu, wijn inbegrepen. Ga dat maar eens op een andere plaats in Venetië eten! Hier krijg je er de rondvaart bij zonsondergang als supplement bij. Niettegenstaande wij wat afgezonderd in het voordek zaten, was dat uiteindelijk best gezellig! Tussen de gangen in hadden we genoeg gelegenheid om van de uitzichten op het bovendek te gaan genieten.

Venetië: Lagune van Venetië en Galjoen Diner Beoordeeld door Dirk, 03-07-2015

Top! Een echte aanrader 100% waar voor je geld

Prima geregeld, prima prijs. En een enorm leuke en even durende rit Let wel op, je moet een stukje lopen naar de "haven"

Prima te lopen vanaf aankomsthal, prima op tijd, fijn schip.

Prima te lopen vanaf aankomsthal, prima op tijd, fijn schip en je wordt indien mogelijk voor het hotel afgezet.

Venetië Marco Polo vliegvelddienst: gedeelde watertaxi Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 12-04-2014

Het was een fantastische binnenkomst in Venetie.

Het vervoer was prima geregeld. We werden zo dicht mogelijk bij het hotel afgezet en kregen een plattegrond mee voor het laatste stuk dat gelopen moest worden. Geweldig !!!

Venetië Marco Polo vliegvelddienst: gedeelde watertaxi Beoordeeld door Gerard, 14-06-2015

Activiteiten in de buurt van Canal Grande


Canal Grande
3.9
Gebaseerd op 1.181 beoordelingen van GetYourGuide-klanten