Canal Grande

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 historische feiten over het Canal Grande

Het Canal Grande is het langste van de 120 kanalen in Venetië, Italië, en wordt wel het hart van Venetië genoemd. Langs zijn 4 kronkelende kilometers staan statige handelaarshuizen die eeuwenlange welvaart representeren.

 • Het begin van de stad

  1. Het begin van de stad

  In de 5de eeuw kwam, opgejaagd door de Hunnen en Visigoten, een grote stroom vluchtelingen op gang. Ze vestigden zich op de eilandjes in de lagune.

 • Op je gezondheid

  2. Op je gezondheid

  De basiliek Santa Maria della Salute werd gebouwd in de hoop dat de Maagd Maria de stad van haar pestepidemie zou bevrijden. 'Salute' betekent 'gezondheid' in het Italiaans.

 • Bruggen slaan

  3. Bruggen slaan

  De Rialtobrug is de oudste van de vier bruggen over het kanaal, en tot de 19de eeuw was het de enige. Na oorspronkelijk van hout te zijn gemaakt, werd in 1591 de nieuwe stenen versie gebouwd.

 • Typisch Venetië

  4. Typisch Venetië

  Vanaf de 12de eeuw was de gondola het officiële vervoersmiddel op de stadskanalen. Acht eeuwen later maakte de speedboot zijn debuut.

 • Van alle leeftijden

  5. Van alle leeftijden

  170 gebouwen langs het kanaal tonen de verschillende architectonische invloeden op de stad door de jaren heen. Het oudste gebouw is het 13de-eeuwse palazzo Ca'da Mosto, in Venetiaans-Byzantijnse stijl.

Plan je bezoek

 • Bussen en taxi's nemen

  Een ticket voor de 'vaporetti' (waterbus) van het treinstation naar Piazza San Marco kost €8.50, ze vertrekken elke 10 minuten. De rit op lijn 1 duurt 45 minuten, die op lijn 2 20-30 minuten. De 'taxi acquei' (watertaxi) kost vanaf het vliegveld naar een hotel €110 euro en binnen Venetië zelf tussen €40 en €70, afhankelijk van de afstand.

 • De gondola nemen

  Een standaard rondvaart duurt 40 minuten en kost ongeveer €80. Voor elke 20 minuten extra kun je €40 rekenen. Na 19:00 stijgt de prijs naar €100, met €50 voor elke extra 20 minuten. Het is altijd verstandig om vooraf een prijs af te spreken met de gondelier.

 • De traghetto nemen

  De traghetto is een goedkoper alternatief voor de gondola. Hier roeien twee mensen, en passagiers blijven staan - het is een korte vaart. Het kost €4 voor vijf minuten varen over het Canal Grande.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Hangt er vanaf hoe laat je gondelier opstaat! Meestal vanaf 9:00.
 • Toegangsprijzen
  Dat is aan jou! Op onze website kun je prijzen van gondola's en watertaxi's vergelijken.
 • Heb ik een gids nodig?
  Een gids is zeker handig, tenzij je zelf een roeiboot bij je hebt, anders mis je die heerlijke Italiaanse serenade!
 • Hoe kom ik er?
  Te voet vanaf het treinstation of Piazzo San Marco.
 • Extra tips
  De locals mogen dan in de traghetto staan, het is geen slecht idee om een zitplek te zoeken. Het deinen van de boot kan je zo het kanaal inwerpen!

Sitemap Canal Grande

Wil je alle activiteiten in Canal Grande ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Canal Grande

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 8.522 beoordelingen

We hadden de ontmoetingsplek ingegeven in de gps, echter kwamen we helemaal niet op de juiste plek uit. Aan zeker 4 verschillende gondolieri gevraagd of het daar was en telkens stuurden ze ons een andere weg uit. Uiteindelijk bleek de ontmoetingsplek toch nog 15 minuten weg te zijn van waar het gps adres was. Resultaat: te laat voor de gondeltocht. Gelukkig was de persoon aan het onthaal erg vriendelijk en behulpzaam en zette hij ons ticket om naar de dag erna zodat we toch nog konden genieten van de gondeltocht. Tip: Het juiste ontmoetingspunt is recht over de Venetiaanse tuin. (aan de vapparettohalte)

Het was een hele leuke ervaring voor ons gezin (5 personen). De gondelier was heel spontaan en vriendelijk. Hij vertelde volop en beantwoorde al onze vragen. De communicatie vooraf verliep ook goed. Het ontmoetingspunt werd een dag van tevoren per e-mail aangepast. We werden op het afgesproken tijdstip opgewacht en persoonlijk begeleid naar de gondelaanlegplaats.

Easy to find the place with Google maps, you are then escorted to the begin point of the gondola. you do need to be at the office 15 minutes before departure to get a real ticket with your voucher (this is not stated in the app but important to know). nice ride! sharing is nice

Het afspreekpunt is misschien een beetje vaag en verwarrend omdat het in een winkelstraat is en niet aan het water maar dat maakt het niet minder leuk! Door de kleine steegjes en ook over het grote kanaal. Een hele leuke ervaring en had het niet willen missen!

Very nice guide and everything was arranged well! We could find the gathering spot easily and the tour showed us a couple of the main spots!