Canal Saint-Martin

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Canal Saint-Martin: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Cité des sciences et de l'industrie - vaste tentoonstelling

1. Cité des sciences et de l'industrie - vaste tentoonstelling

Laat je meevoeren door de wonderen van de wetenschap tijdens een trip naar Cité des sciences et de l'industrie in Parijs. Breng de dag door met het verkennen van een van Europa's grootste wetenschapsmusea, met een scala aan innovatieve en leuke ervaringen voor alle leeftijden. Genesteld in het hart van een weelderig park van 55 hectare, biedt het museum indrukwekkende tentoonstellingen en meeslepende spellen die de mysteries van het leven onthullen. Je komt meer te weten over de oorsprong van het universum, ziet hoe wetenschap en technologie geschiedenis hebben gevormd en ontdekt licht en visie met een selectie van 3D-animaties en optische illusies. Aan het einde van een episch bezoek verlaat je het museum met een nieuwe waardering voor alles wat je op school hebt genegeerd.

...
Parijs: 90-minuten durende straatkunstrondleiding

2. Parijs: 90-minuten durende straatkunstrondleiding

Tijdens deze 90-minuten durende rondleiding in 2 verschillende arrondissementen laat je gids hoogtepunten zien van de straatkunst van Parijs, die de laatste jaren snel is uitgebreid. Je ontdekt stukken met kortstondige kunst en komt meer te weten over de verschillende technieken die de kunstenaars gebruiken, zoals stencils, graffiti en posters. Tijdens deze begeleide wandeling verken je delen van de 19e en 20e arrondissementen en bezoek je de belangrijkste kunstwerken van de Franse hoofdstad. Als je Belleville passeert, steek je de rue Denoyez over en bewonder je de indrukwekkende ruimte met graffiti bedektž muren. Bekijk een andere kant van Parijs over deze fascinerende glimp van de bloeiende stedelijke kunstscene van de stad.

...
Vanuit Parc de la Villette: rondvaart over de Seine

3. Vanuit Parc de la Villette: rondvaart over de Seine

Je begint je dag in Parijs met één van de meest betoverende attracties en maakt een 2,5-uur durende rondvaart door het kanaal Saint-Martin en de rivier de Seine. Je vertrekt in het centrum van het Parc de la Villette en vaart rustig door het kanaal naar Rue de verhoogde brug van de Crimée, die door het Bassin de la Villette vaart, voordat je de magnifieke Rotonde van Ledoux betreedt. Je begint je avontuur in het centrum van Récollets, waar je Hotel du Nord ziet. Je ontdekt het echte kanaal Saint-Martin, gevuld met de poëzie van zijn romantische paden en voetgangersbruggen, omzoomd door kastanjebomen en bevolkt door vissers. Dan zal de boot in duisternis worden gedompeld als je een tunnel van meer dan anderhalve kilometer binnengaat en je door een mysterieuze ondergrondse kluis vaart die is geperforeerd door lichte gaten. Vol met magie en schoonheid, wanneer je in het licht komt in Arsenal Port, zie je de Julykolom van Place de la Bastille voor je. Je komt nu de Seine binnen. Hieruit maak je een korte vaart door de rivier de Seine, langs het Île Saint-Louis en het Île de la Cité en eindig je rond 12:15 uur in het Musée d'Orsay.

...
Vanaf Musee d'Orsay: boottocht Seine & Canal Saint-Martin

4. Vanaf Musee d'Orsay: boottocht Seine & Canal Saint-Martin

Maak een romantische boottocht in de buurt van het Musée d'Orsay over rivier de Seine. Ga lekker zitten en ontspan terwijl je langs de Tuilerieën, het Louvre, de Pont des Arts, het Institut de France, de Notre-Dame en ook de imposante hotels van het Ile Saint Louis vaart. Je avontuur gaat verder bij de ingang van het Canal Saint-Martin, waar de Place de la Bastille hoog boven je uittorent. Vervolgens vaar je een tunnel van krap 2 kilometer in die verlicht wordt door gaatjes die daglicht binnenlaten. Geniet van de magische sfeer en de schoonheid van deze ondergrondse wereld. Zodra je uit de tunnel komt kun je het magische Canal Saint-Martin ontdekken; een verrassende waterweg met romantische voetgangersbruggen, omgeven door kastanjebomen en vissers. Bewonder in de buurt van de Tour du Temple de buste van Frederic Lemaître, de Ecluses des Recollets en het Hotel du Nord. Houd je oren open voor de mompelende geest van François Villon terwijl je de Dodensluis nadert, waar de Gibet de Montfaucon ooit stond. De boot komt langs het Bassin de la Villette en de voetgangerbrug van Rue de Crimée en bereikt daarna Parc de la Villette, waar je de Cité des Sciences, het Musée de la Musique en de schitterende thematuinen kunt bewonderen.  

...
Parijs: privétour Belleville en Le Marais

5. Parijs: privétour Belleville en Le Marais

Ontdek het beste van Parijs te voet met je eigen persoonlijke lokale gids tijdens deze privéwandeling naar de must-see bezienswaardigheden en buurten van de stad. Bezoek Opera Garnier, het Louvre, Belleville, Canal Saint-Martin en meer. Tijdens deze begeleide wandeling door de stad verken je, onder begeleiding van je eigen lokale gids, karakteristieke Parijse buurten, weg van de toeristenstroom. Bezoek de hipsterwijk Belleville en loop door de met graffiti gevulde straten. Verken vervolgens het zogenaamde oude Parijs, ook bekend als de wijk Marais, met zijn charmante geplaveide straatjes, imposante poorten, weelderige hôtels particuliers (groot herenhuis) en geheime tuinen. Maak kennis met een van de meest trendy wijken van de hoofdstad, de bakermat van de Parijse avant-garde en ook een toevluchtsoord voor hedendaagse kunst. Baan je een weg langs de oevers van het Canal Saint-Martin, de perfecte wandelplek voor voetgangers, dat een onmisbare ontmoetingsplaats is geworden voor Parijzenaars, weg van de toeristische drukte. Ontspan en geniet van een kopje koffie in een klassiek Parijse café. Geniet later van een van de meest gedenkwaardige panoramische uitzichten over Parijs vanaf het dak van de beroemde Galeries Lafayette. Verlies jezelf in de Galerie Vivienne, een van de meest emblematische overdekte arcades in Parijs. Reis door de geschiedenis met je gids terwijl je de kans krijgt om enkele van de historische pleinen van Parijs, de glamoureuze Opéra Garnier en het Louvre Museum, een van de meest prestigieuze ter wereld, te bezoeken.

...

Sitemap Canal Saint-Martin

Wil je alle activiteiten in Canal Saint-Martin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Canal Saint-Martin

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.203 beoordelingen

Geweldige ervaring. Super leuk om Parijs vanaf de boot te bekijken, hoe levendig alles is. WE hadden ook erg mooi weer. Het St Martin Canal met zijn sluizen is erg aan te bevelen om deze boottocht te maken

Hele leuke boottocht, bijzonder door alle sluizen waar je doorheen komt en doordat je de stad vanaf het water ziet.

Leuke boottocht. Veel sluizen waar je door moest en wat veel tijd kost. Je ziet mooi twee kanten van Parijs.

Zeer goede wandeling; compleet en informatief commentaar met veel ernst en een vleugje humor

Formidable Tour au Belleville Fantastic Guide, merci