Cancún Dolfijn- & walvisspotten

Cancún Dolfijn- & walvisspotten: Onze meest aanbevolen

Cancún: dolfijnenzwemprogramma op Isla Mujeres met buffet

1. Cancún: dolfijnenzwemprogramma op Isla Mujeres met buffet

Geniet van zwemmen en interactie met vriendelijke dolfijnen in het Dolphin Discovery-centrum op Isla Mujeres, vertrekkend vanuit Playa Langosta in Cancún. Nadat je wat tijd hebt gehad om met de dolfijnen in het water te stoeien, kun je genieten van een stevige lunchbuffet met open barservice. Stap aan boord van de veerboot bij Playa Langosta in Cancún en vaar naar Isla Mujeres. Bij aankomst gaat u naar het Dolphin Discovery-centrum voor uw zwemprogramma, waar u uw instructeur zult ontmoeten. Bereid je voor op je ervaring door meer te weten te komen over dolfijnen als soort, met name over hun gedrag en dieet. Hoor meer over de reproductieve en verplegingsprogramma's die plaatsvinden in het centrum, evenals speciale tips om ons milieu te beschermen. Eenmaal in het water, zeg hallo tegen je nieuwe vriend in een ontspannen en vreugdevolle omgeving. Schud ze de hand en neem vervolgens deel aan een verscheidenheid aan spannende activiteiten, waaronder ze een knuffel geven en een spannende boogie-push-beweging door het water. Na je ervaring kun je de rest van de dag genieten in het centrum door een duik te nemen in een van de zwembaden of te zonnebaden. Geniet van een heerlijk buffet en drink een drankje uit de open bar ter plaatse. Nadat u 's middags heeft ontspannen, stapt u in de late namiddag aan boord van de veerboot terug naar Cancún.

Cancún: ontmoeting met dolfijnen op Isla Mujeres met buffet

2. Cancún: ontmoeting met dolfijnen op Isla Mujeres met buffet

Ontmoet vriendelijke dolfijnen in het Dolphin Discovery-centrum op Isla Mujeres, vertrekkend vanuit Playa Langosta in Cancún. Geschikt voor alle leeftijden, dit programma is geschikt voor niet-zwemmers. Nadat je wat tijd met je nieuwe vriend hebt doorgebracht, kun je genieten van een stevig lunchbuffet met frisdrankservice. Stap aan boord van de veerboot bij Playa Langosta in Cancún en vaar naar Isla Mujeres. Ga bij aankomst naar het Dolphin Discovery-centrum waar u uw zeezoogdierenspecialist zult ontmoeten die u door de ervaring zal begeleiden. Ga vervolgens naar het onderwaterplatform, waar je de hele tijd op zult staan, zodat de dolfijn je kan komen ontmoeten. Uw gespecialiseerde instructeur leert u enkele interessante feiten over dolfijnen, hun dieet en hun gedrag. Hoor ook over verpleegprogramma's die in het centrum plaatsvinden. Geniet na je ontmoeting van de rest van de dag in het centrum door een duik te nemen in een van de zwembaden of te zonnebaden. Geniet van een heerlijk buffet en nip van wat frisdrank ter plaatse. Nadat u 's middags heeft ontspannen, stapt u in de late namiddag aan boord van de veerboot terug naar Cancún.

Cancún & Riviera Maya: walvishaaienexcursie + Playa Norte

3. Cancún & Riviera Maya: walvishaaienexcursie + Playa Norte

Dit is de kans van je leven om tussen de grootste walvishaaienconcentratie ter wereld te zwemmen, iets ten noorden van Isla Contoy.  Vroeg in de morgen word je opgehaald bij je hotel of Airbnb in Cancún, Playa del Carmen, Riviera Maya of Tulum. Je gaat op weg naar een gloednieuwe jachthaven in de veerterminal Punta Sam in Cancún voor een vlugge incheckprocedure. Voordat je aan boord gaat mag je aanschuiven voor een continentaal ontbijt (sap, brood en koffie) terwijl de bemanning de instructies en veiligheidsregels met je doorneemt.  Eenmaal op de boot krijg je een verplicht reddingsvest en een volledige snorkeluitrusting. Alle boten verlaten om 08:00 uur de haven voor een tocht van ongeveer 45 minuten naar de walvishaaienkolonie ten noorden van Contoy. Heb je de haaien eenmaal gevonden, dan kan het zwemmen en snorkelen beginnen. Elke deelnemer maakt twee of drie duiken, en per duik gaan er altijd twee personen en één gids mee. Je brengt alles bij elkaar 2,5 uur door tussen de walvishaaien, maar je kunt er ook mantaroggen, dolfijnen en schildpadden zien.  Na je zwemavontuur ga je nog een laatste keer voor anker voor het mooie strand Playa Norte in Isla Mujeres, dat tot de 20 mooiste stranden ter wereld wordt gerekend. Hier blijven de boten ongeveer 1 uur liggen, zodat jij op het strand kunt zonnen of verder kunt gaan met snorkelen. De kapitein bereidt ondertussen zijn beroemde ceviche met verse vis, aan boord geserveerd met water, frisdranken en sandwiches. Om ongeveer 13:00 ben je weer terug in Cancún, waar je eenmaal op het droge terug naar je hotel of AirBnb wordt gereden.

Cancún: Isla Mujeres Catamaran Tour & Zwemmen met Dolfijnen

4. Cancún: Isla Mujeres Catamaran Tour & Zwemmen met Dolfijnen

Maak een catamarancruise naar Isla Mujeres, met onderweg een stop om te snorkelen bij het onderwatermuseum van Cancún. Verken het eiland, geniet van een heerlijk lunchbuffet en ontspan in de strandclub. Kom dicht bij dolfijnen. Speel met ze, knuffel ze en schud elkaar de hand. Leer alles over deze intelligente wezens. Stap aan boord van de catamaran bij Playa Langosta en ga rechtstreeks naar het onderwatermuseum van Cancún. Zet een snorkel en masker op en neem een duik om de creatieve sculpturen op de zeebodem te ontdekken. Bewonder hoe de natuur het overneemt en een eigen draai geeft aan deze kunstwerken. Spot vissen en ander zeeleven. Klim terug aan boord van de catamaran om naar Isla Mujeres te gaan, een van de drie magische steden in Quintana Roo. Begin aan een rondleiding van een uur door het centrum van het eiland. Ontdek de natuurlijke rijkdom, Maya overblijfselen en Caribische cultuur. Dompel jezelf onder in de ontspannen, romantische sfeer van het eiland. Houd vervolgens een korte briefing voordat u met dolfijnen gaat zwemmen. Kies uit 3 opties, variërend van 40 tot 60 minuten. Neem deel aan verschillende activiteiten zoals handen schudden, knuffelen en buikrijden. Voel de opwinding om door dolfijnen te worden geduwd. Leer meer over de soort van de specialisten. Geniet ten slotte van een onbeperkt lunchbuffet en profiteer van de open bar van de strandclub Discovery Island. Zonnebaad op een ligstoel, neem een duik in de zwembaden en kom in het algemeen tot rust na een leuke ochtend. Keer terug naar Cancún aan boord van de catamaran in een feestelijke sfeer.

Van Cancún: snorkelen van een halve dag met walvishaaien

5. Van Cancún: snorkelen van een halve dag met walvishaaien

Ervaar de ultieme adrenalinestoot in de Mexicaanse Caraïben tijdens deze walvishaai-snorkeltocht vanuit Cancun. Zwem en snorkel met deze vriendelijke reuzen in het kristalheldere water van de Caribische Zee. Je wordt opgehaald bij het hotel in Cancun of de Riviera Maya en wordt naar de jachthaven gebracht om aan boord van een boot te gaan. Geniet van gratis eten en drinken op weg naar de snorkelplek. Trek je snorkeluitrusting aan en krijg een veiligheidsbriefing over wat je kunt verwachten in de zee voordat je in de oceaan springt om te snorkelen met 's werelds grootste vis. Kom oog in oog te staan met volwassen exemplaren die tot 13 meter lang kunnen worden. Zwem ongeveer 2 uur met de walvishaaien voordat je naar Playa Norte op Isla Mujeres gaat om te genieten van een heerlijke lunch. Keer terug naar de jachthaven waar een voertuig wacht om je terug te brengen naar je hotel.

Riviera Maya: ontmoeting met walvishaaien

6. Riviera Maya: ontmoeting met walvishaaien

Je wordt opgehaald bij je accommodatie om 05:45 uur in Tulum, 06:45 uur in Playa del Carmen of 07:45 uur in Cancun. Tijdens de rit zal je gids de route uitleggen en je leren over walvishaaien en hun leefgebied. Bij aankomst in de jachthaven kunt u ontspannen en ontbijten. Vertrek naar het walvishaaiengebied en begin je zoektocht. Zodra je een walvishaai ziet, ga je snorkelen. Er is maximaal 1 schip per walvishaai en 2 personen per gids. Tijdens de reis leert je gids je over de fauna van dit ecosysteem. Broodjes, fruit, frisdrank en water worden geserveerd. Daarna keer je terug naar Isla Mujeres voor de lunch: sandwiches en garnalenceviche of vis met guacamole en fruit. Na een uur ontspannen of zwemmen op het strand Playa Norte in Islas Mujeres, keer je om 15.30 uur terug naar de jachthaven.

Cancun: zwemmen met walvishaaien

7. Cancun: zwemmen met walvishaaien

Ervaar het avontuur en zwem en snorkel met walvishaaien, de grootste vis ter wereld! Tijdens het walvishaaiseizoen (van mei tot september) vindt dit spannende avontuur dagelijks plaats vanuit Cancun. Er geldt een maximum van 10 mensen per boot, zodat je zeker een intieme ervaring beleeft. De gidsen zijn natuurdeskundigen of zeebiologen. Tijdens de excursie ga je de zee rond het Contoy-eiland en Holbox op, waar je walvishaaien kunt zien en met ze kunt snorkelen. Probeer de dolfijnen, manta's, zeeschildpadden vogels en vele andere soorten te spotten die rond de kust van Yucatan spelen. 07:00 uur - Je wordt opgehaald bij je hotel in Cancun (06:00 uur in Playa del Carmen, 05:00 uur in Tulum) 07:30 uur - Instructie bij Puerto Juarez (Marina La Amada). Onze gecertificeerde gidsen geven je alle fascinerende informatie die nodig is om een expert te worden over walvishaaien en de ecosystemen van het gebied. 08:00 uur - Je vertrekt vanuit Marina La Amada richting het walvishaaireservaat in het water rond Isla Contoy. Daar aangekomen krijg je de unieke kans om de snorkelen met de grootste vissen ter wereld. 12:30 uur - Je luncht op de boot vlak bij het Isla Mujeres. Daarna kun je lekker afkoelen door in het heldere turquoise water te zwemmen. 13:30 uur - Je komt aan bij de pier van de haven en wordt teruggebracht naar je hotel. 14:00 uur - Je komt aan bij je hotel in Cancun (15:00 uur in Playa del Carmen, 14:00 uur in Tulum)

Cancun & Riviera Maya: zwemmen met walvishaaien Tour met lunch

8. Cancun & Riviera Maya: zwemmen met walvishaaien Tour met lunch

Geniet van een licht ontbijt voordat u zich voorbereidt op de bootsafari. Op weg naar het beschermde gebied tegen walvishaaien, kijk uit voor dolfijnen, zeeschildpadden en enorme mantaroggen. Walvishaaien zijn de grootste vissen ter wereld en je kunt ze in deze tijd van het jaar gemakkelijk spotten omdat ze honger hebben. Hun primaire maaltijd, plankton, is te vinden aan de oppervlakte. Na een uur of twee wordt u beloond met het eerste zicht op de walvishaaien. Observeer ze vanaf de boot en spring van de boot om van dichtbij te zwemmen, als je durft. Met je vinnen en masker kun je naast een walvishaai snorkelen. Voel je de adrenaline? Na de walvishaai-activiteit pak je je uitrusting en snorkel je bij het koraalrif om wat tropische vissen en koralen te zien. Geniet van een heerlijke lunch in Caribische stijl terwijl u luiert in het water op een van de mooiste stranden ter wereld.

Cancun: ontmoeting met dolfijnen op Isla Mujeres en Garrafon Park

9. Cancun: ontmoeting met dolfijnen op Isla Mujeres en Garrafon Park

Bezoek het idyllische eiland Isla Mujeres voor de kust van Cancun om het natuurpark Garrafon te verkennen. Ontspan in het serene landschap en leer over het behoud van de zee terwijl je dolfijnen tegenkomt. Ga snorkelen of kajakken en geniet daarna van een lunchbuffet. Baan je een weg naar Playa Longasta om je vriendelijke bemanning te ontmoeten en zeil over de sprankelende golven om Isla Mujeres te bereiken. Begin je dag door hallo te zeggen tegen een vriendelijke dolfijn en speel met je nieuwe vriend in zijn natuurlijke habitat. Reis door naar het natuurpark Garrafon en ervaar dit pittoreske eiland op een heel ander niveau. Pak je snorkeluitrusting en drijf uit over de adembenemende koraalriffen of als je wat actiever bent, spring dan in een kajak. Ontspan op comfortabele ligstoelen en hangmatten in de zon en geniet van een verrassend scala aan verse smaken bij het strandclubbuffet. Koel af met een gekoelde frisdrank. Keer terug naar je ontmoetingspunt aan het einde van je Caribische avontuur.

Vanuit Playa del Carmen of Cancún: zwemmen met walvishaaien

10. Vanuit Playa del Carmen of Cancún: zwemmen met walvishaaien

Van begin juni tot half september is het spotten van walvishaaien gegarandeerd. Anders krijg je je geld terug. Honderden walvishaaien bezoeken tijdens deze maanden het kustgebied bij Cancún om zich te voeden met plankton. Reis per motorboot vanuit Cancún naar het gebied tussen Isla Mujeres en Isla Holbox waar de walvishaaien zich ophouden. Zwem zo vaak als je wilt met de walvishaaien gedurende de 3 uur die je in de omgeving verblijft. Professionele gidsen zorgen ervoor dat je je veilig voelt en dat je de walvishaaien zo goed mogelijk kan zien – zelfs als je geen ervaren snorkelaar bent. Houd onderweg ook een oogje open voor dolfijnen, schildpadden en mantaroggen. Je kunt ook pauzeren om met de mantaroggen te zwemmen.

  • Wateractiviteiten
17 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Cancún

Welke topattracties zijn een must-see in Cancún?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Cancún?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Tulum

Sitemap Cancún

Wil je alle activiteiten in Cancún ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cancún

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 4 beoordelingen

Geweldige ervaring met deze prachtige dieren. Gids was top. Lunch heerlijk en zwemmen in Playa Norte een geweldige afsluiting van de reis. We namen onze jongere kinderen (8 en 10) die ondanks het feit dat ze zeeziek werden, de ervaring twee duimen omhoog gaven. Zo memorabel was het! Neem een dramamine als je gevoelig bent als je naar open water gaat.

De gids en onze kapitein waren erg grappig en vertelden ons veel interessante feiten over de walvishaaien. Zwemmen met de walvishaaien was een once in a lifetime ervaring.

Het was een waanzinnig mooie dag!! De dieren zijn zo geweldig en zowel de kapitein als JJ in het water hebben geweldig werk geleverd! !

Ik kan deze reis aan iedereen aanraden. De gidsen zijn zeer ervaren en super aardig. Dit is een onvergetelijke ervaring!

Het was geweldig en had een geweldige tijd. Zag ook wat zeeschildpadden En prachtige bezienswaardigheden?