Cancún Underwater Museum

Cancún Underwater Museum: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Cancún: avontuur jungle met speedboot en snorkelen

1. Cancún: avontuur jungle met speedboot en snorkelen

Rust uit met een reddingsvest en snorkeluitrusting in de jachthaven voordat je leert hoe je de speedboot veilig kunt bedienen.  Stap aan boord van je tweepersoons  speedboot om de Nichupté-lagune te verkennen, die rijk is aan mangrovevegetatie. Navigeer door de mangrovejungle terwijl je gids de meest interessante fauna en flora aanwijst om ervoor te zorgen dat je al dit unieke gebied te ontdekken heeft.  Na ongeveer 35 minuten arriveer je bij het Maya-koraalrif in Punta Nizuc. Hier zijn enkele van de Musa-beelden, bekend als een  onderwatermuseum, waar je kunt zwemmen en snorkelen. Na ongeveer 30 minuten breng je je speedboot terug naar de jachthaven.

Cancun: duiken voor beginners, 2 duiken

2. Cancun: duiken voor beginners, 2 duiken

Neem een dag een duikles en krijg de mogelijkheid om op populaire plekken in het kristalheldere water van Cancun te duiken zonder dat je een duikbrevet nodig hebt. Je leert de basis van duiken in een zwembad en verken vervolgens de onderwaterwereld met twee tankduiken in de oceaan. Na het invullen van een kort medisch formulier, volg je theorielessen en oefen je in het zwembad om de basis van het duiken te leren, daarna ga je twee oceaanduiken in een tank maken. De eerste duikverhalen vinden plaats bij het MUSA Underwater Museum en de tweede duik bij het Manchones-rif. Inchecken: 10:30 uur Vertrek van de boot: 13:00 uur Terugkeer naar de aanlegsteiger: rond 16:30 uur De benodigdheden voor uw duikservice (uitrusting, wetsuit, nationaal park en dokkosten) zijn bij de prijs inbegrepen.

Cancun: snorkeltocht bij MUSA The Underwater Museum

3. Cancun: snorkeltocht bij MUSA The Underwater Museum

Stap aan boord van een boot die je naar het midden van de baai van Isla Mujeres brengt, op slechts 30 minuten van Cancun. Zodra de boot het Cancun Underwater Museum of Art heeft bereikt, spring je in de turquoise wateren van de Caribische Zee om te snorkelen. Bewonder meer dan 400 levensgrote menselijke figuren die tot leven worden gewekt door koraal, algen en ander zeeleven. De verzonken sculpturen zijn ontworpen door Jason de Caires. Ga verder naar het Manchones Reef, waar je nog een kans krijgt om te snorkelen. U kunt verschillende soorten vissen zien, evenals zeeschildpadden en roggen.

Cancun: snorkelboottocht

4. Cancun: snorkelboottocht

Geweldige snorkeltour, ideaal voor iedereen: experts, weinig of geen ervaring. Maak je klaar om deze tour te herinneren als iets bijzonders tijdens je vakantie in Cancun. Tal van kleurrijke vissen, levende koraalriffen, schildpadden in hun natuurlijke habitat en een indrukwekkend scheepswrak wachten op je tijdens deze 2 uur durende rit onder de zee, waar het hele gebied niet meer dan 4 meter diep is, met warm, kalm water en zeer lichte zeestromingen. Onze jachthaven ligt op 1 km afstand van het rif, ongeveer 5 minuten varen. De snorkeltour is verdeeld in 4 bezoeken, met 3 duiken: Eerste bezoek: Geniet van het (El Meco) koraalrif, een van de best bewaarde in het Great Mayan Reef, vol met vissen en zeeleven. Het rif heeft dieptes van 2,5 tot 4 meter met verschillende koraalformaties en scholen vissen. Tweede bezoek: Ons tweede bezoek is aan een onderwatermuseum, waar we twee onderwaterkunstgalerijen, kunstinteractie en de omgeving in de Caribische Zee zullen bewonderen. Prachtige kunstwerken, met een spectaculaire turquoise blauwe achtergrond. Derde bezoek: Het punt voor het vinden van schildpadden, we hebben 96 tot 98% kans om 1 tot 5 schildpadden te vinden. We kunnen ook mantaroggen vinden en ermee zwemmen. Vierde bezoek: Bezoek een gezonken boot vol zeeleven, veelkleurig koraal en scholen vissen van verschillende soorten. Het is een half ondergedompelde boot en ligt op een zandbank die er omheen een natuurlijke poel met turkoois water vormt, het is indrukwekkend!

Cancun: Paradise Snorkelen bij Reef and Underwater Museum

5. Cancun: Paradise Snorkelen bij Reef and Underwater Museum

Stap aan boord van een motorboot en geniet van een ritje naar het rif van Punta Nizuc, waar een drijvend platform op je wacht. Duik vanaf hier in het kristalheldere water en ontdek een rif vol koralen om de prachtige onderwaterwereld te bewonderen. De ondiepe wateren bieden een rustige beschutte snorkelplek, zodat beginners de basisprincipes van snorkelen kunnen leren. Geniet van het in en uit het water springen in je eigen tempo. Het platform maakt het gemakkelijk voor kinderen en volwassenen om toegang te krijgen tot het water. Verfris uzelf met een koud drankje of biertje dat beschikbaar is op het platform voordat u weer naar binnen duikt om het MUSA, het onderwaterkunstmuseum van Cancun, te verkennen. Als het weer het toelaat, kun je 16 standbeelden onder water zien, waaronder de 'The Garden of Hope', 'Timebomb' en 'The Last Supper'.

Cancún: Isla Mujeres Catamaran Tour & Zwemmen met Dolfijnen

6. Cancún: Isla Mujeres Catamaran Tour & Zwemmen met Dolfijnen

Maak een catamarancruise naar Isla Mujeres, met onderweg een stop om te snorkelen bij het onderwatermuseum van Cancún. Verken het eiland, geniet van een heerlijk lunchbuffet en ontspan in de strandclub. Kom dicht bij dolfijnen. Speel met ze, knuffel ze en schud elkaar de hand. Leer alles over deze intelligente wezens. Stap aan boord van de catamaran bij Playa Langosta en ga rechtstreeks naar het onderwatermuseum van Cancún. Zet een snorkel en masker op en neem een duik om de creatieve sculpturen op de zeebodem te ontdekken. Bewonder hoe de natuur het overneemt en een eigen draai geeft aan deze kunstwerken. Spot vissen en ander zeeleven. Klim terug aan boord van de catamaran om naar Isla Mujeres te gaan, een van de drie magische steden in Quintana Roo. Begin aan een rondleiding van een uur door het centrum van het eiland. Ontdek de natuurlijke rijkdom, Maya overblijfselen en Caribische cultuur. Dompel jezelf onder in de ontspannen, romantische sfeer van het eiland. Houd vervolgens een korte briefing voordat u met dolfijnen gaat zwemmen. Kies uit 3 opties, variërend van 40 tot 60 minuten. Neem deel aan verschillende activiteiten zoals handen schudden, knuffelen en buikrijden. Voel de opwinding om door dolfijnen te worden geduwd. Leer meer over de soort van de specialisten. Geniet ten slotte van een onbeperkt lunchbuffet en profiteer van de open bar van de strandclub Discovery Island. Zonnebaad op een ligstoel, neem een duik in de zwembaden en kom in het algemeen tot rust na een leuke ochtend. Keer terug naar Cancún aan boord van de catamaran in een feestelijke sfeer.

Cancun: Aquaworld Scuba Diving School

7. Cancun: Aquaworld Scuba Diving School

De beste manier om de onderwaterwereld van Cancun te verkennen is ongetwijfeld door te duiken. Leer voor de eerste keer duiken met een professionele duiker en ontdek het prachtige zeeleven van de Mexicaanse Caraïben. Kies tussen een bezoek aan het kleurrijke Manchones Reef of het mysterieuze Underwater Museum of Art, ook wel bekend als MUSA. Beide duiklocaties herbergen honderden tropische vissen, koralen, zeesterren, schildpadden en roggen. Manchones is een ondiep rif in de buurt van Isla Mujeres (Spaans voor Eiland van Vrouwen). Het is heel gewoon om hier schildpadden te zien, evenals tal van andere kleurrijke rifvissen en zeeleven. Het Underwater Museum of Art (MUSA) bestaat uit twee hoofdlocaties. Het diepere gedeelte is geweldig om te duiken, terwijl het ondiepere gedeelte geweldig is voor niet-duikers en snorkelaars. Bekijk tijdens je MUSA-duik meer dan 450 levensgrote beelden die nu bedekt zijn met algen en het koraalrif. Dit kunstmatige rif trekt allerlei soorten onderwaterleven aan: de spleten van de sculpturen bieden geweldige schuilplaatsen voor vissen om te broeden en te bewonen.

Cancun: snorkelen van 3 uur bij Underwater Museum & Coral Reef

8. Cancun: snorkelen van 3 uur bij Underwater Museum & Coral Reef

Start de tour in de lobby van je hotel in Cancun. Stap aan boord van een busje met airconditioning die je naar de jachthaven brengt. Na een snelle check-in en een activiteitenbriefing, spring je op een boot en begin je aan je 3 uur durende snorkelavontuur. Maak je eerste snorkelstop bij het Underwater Museum, waar honderden sculpturen onder water staan. De kunstwerken hebben een dubbel doel: mensen weghalen van de natuurlijke koraalriffen en nieuwe riffen creëren. Maak vervolgens uw tweede stop bij de prachtige koraalriffen langs de Great Mayan-rifbarrière. Deze ongelooflijke plek maakt deel uit van de op één na grootste koraalbarrière ter wereld. Geniet van de mogelijkheid om te communiceren met kleurrijke vissen en ander zeeleven in hun natuurlijke habitat. Dit is een tour voor mensen die niet veel tijd hebben of niet een hele dag tour willen maken voor een paar uur om te snorkelen, degenen die van de oceaan houden en degenen die er al vaak zijn en zich gewoon willen concentreren op het snorkelen. Water en frisdranken zijn tijdens de hele excursie inbegrepen.

Cancun: duiken voor gecertificeerde duikers op 3 locaties

9. Cancun: duiken voor gecertificeerde duikers op 3 locaties

Gecertificeerde duikers kunnen kiezen uit 3 verschillende duiken in Cancun en de kust van Cancun verkennen. Duik 1: MUSA Onderwatermuseum Inchecken bij de kade om 12:30 uur en vertrek om 13:00 uur. Met deze duik geniet je van twee ondiepe duiken die kunst en natuur combineren. De eerste duik is bij het MUSA Underwater Museum. Duik tot een diepte van 8 meter/27 voet en bekijk enkele van de 500 levensgrote sculpturen die onder water zijn ondergedompeld. De tweede duik is bij Manchones Reef. Duik tot een diepte van 10 meter/33 voet en verken 800 meter van het diverse rif. Keer rond 16.00 uur terug naar het dok. Duik 2: Punta Cancun-riffen Inchecken bij het dok om 8:00 uur en vertrekken om 8:30 uur. Dit is een meer uitdagende duik buiten de baai. Duik naar diepten van 15-17 meter/50-56 voet en zie de koraalformaties en het zeeleven buiten de baai. Met deze duik maak je twee tankduiken in twee verschillende Punta Cancun-riffen, die op de dag worden gekozen. U kunt duiken in San Toribio, Ginas, San Miguel, La Herradura, Punta Negra, El Tunel, Aristos (La Iglesia) of Grampin. Keer rond het middaguur terug naar het dok. Duik 3: Wrakduiken Inchecken om 8:00 uur en vertrek om 8:30 uur. Deze duik brengt je naar de scheepswrakken C-58 of C-55, gelegen in het diepste duikgebied van Cancun. Duik tot een diepte van 25 meter/80 voet bij een van de scheepswrakken en een Cancun-rif. Keer terug naar het dok rond 12.00 uur of 12.00 uur.

Cancún: onderwatermuseum voor beginners en rifduiken

10. Cancún: onderwatermuseum voor beginners en rifduiken

Neem deel aan een introductieduiktour, perfect voor beginners die een unieke buitenactiviteit willen ervaren. Begin de cursus door je op je gemak en zelfverzekerd te voelen met enkele snelle lessen in een oefenzwembad in de jachthaven in het midden van de hotelzone. Na de snelle zwembadlessen ga je op een boottocht van 30 minuten van de Cancun Hotel Zone naar Isla Mujeres, waar je het onderwatermuseum en vervolgens een rif zult bezoeken. Kom aan op je eerste duikplek, het grootste onderwatermuseum ter wereld. Wees getuige van de interactie tussen kunst en onderwaterdieren in het wild. Ga vervolgens naar een ongelooflijk rif vol levendige mariene soorten en kleurrijke vissen. Keer na je 2 duiken rond 16.30 uur terug naar de jachthaven.

  • Wateractiviteiten
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Cancún Underwater Museum

Wil je alle activiteiten in Cancún Underwater Museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cancún Underwater Museum

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 181 beoordelingen

Het was een zeer goede ervaring. Echt genoten. Als ze rekening zouden moeten houden met het probleem van parkeren, aangezien ze slechts 3 plaatsen hebben toegewezen voor klanten. We hadden het geluk dat terwijl we aan het evalueren waren hoe het met ons ging, een van de auto's vertrok. Maar wat betreft het avontuur, alles was heel voorzichtig en een mooie tijd gedeeld met mijn familie.

Geweldige activiteit om het gevoel te hebben dat je je eigen ding doet, maar met een geweldige gids op een kleine afstand om ervoor te zorgen dat je plezier hebt en de hele lagune ziet. Moet absoluut ook genieten van snorkelen, we hebben veel vissen gezien en onze gids zorgde ervoor dat we wisten waar we ze konden vinden! Geweldige tour zonder een hele dag in beslag te nemen.

Gunstig gelegen tegenover de Marriott hotels. Geweldige korte activiteit. Plezier met het besturen van kleine speedboten in de oceaan en door de mangroven. Geweldige 2 uur. Als je van deze snorkel houdt, raad ik aan om een tweede excursie te boeken vanaf een boot met langere snorkeltijd en douches om af te spoelen.

Een geweldige reis omdat je zelf de speedboot bestuurt. Snorkelen op het rif was ook geweldig. Onze gids Emilio was erg aardig. Ik kan de tour alleen maar aanbevelen?

The tourguide emilio was amazing. Was a really fun tour.