Canebière

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Canebière: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Marseille: hop on, hop off-tour met panoramische Colorbus

1. Marseille: hop on, hop off-tour met panoramische Colorbus

Stap op de rode route en ga op verkenning door de stad Marseille. Een hop on, hop off bezienswaardigheden-rondrit door Marseille is een geweldige manier om een indruk te krijgen van deze prachtige Franse stad barstensvol geschiedenis. Wandel door de Vieux-port en laat de charme van het Marseillaanse leven op je inwerken door de vele restaurants, vissersstalletjes en de dagelijkse vismarkt. Verken de mooie vissershaven, Vallon des Auffes en wandel langs kleine, felgekleurde boten en talloze kusthutten voordat je door de pittoreske smalle straatjes dwaalt. Deze unieke, rustige plek in de beschutting van kliffen heeft vele dichters, schilders en schrijvers geïnspireerd. Dit kaartje verschaft je toegang tot de mooiste attracties die Marseille te bieden heeft, waaronder de verbluffende Notre-Dame de la Garde, tronend op een berg die uitkijkt over de hele stad. Sla het Chateau d'If niet over: dit kasteel was een inspiratiebron voor de roman ‘The Count of Monte Cristo’ door Alexandre Dumas.   Haltes langs de rode route: 1 - Vieux-Port/Mairie 2 - Place aux Huiles 3 - Fort St Nicolas 4 - Plage des Catalans 5 - Vallon des Auffes 6 - Oriol/Corniche 7 - Notre Dame de la Garde 8 - Abbaye Saint Victor   9 - Place aux Huiles 10 - Métro Vieux Port 11 - Capitainerie 12 - La Major 13 - Joliette/LesDocks/Terrasse du Port 14 - Mucem/St Jean Haltes langs de blauwe route: 1 - Vieux-Port/Mairie 2 - Préfecture 3 - Michelet Huveaune 4 - Le Corbusier 5 - Hippodrome Borely 6 - Vallon de l’Oriol/Corniche 7 - Parc Valmer 8 - Vallon des Auffes 9 - Fort St-Nicolas  10 - Place aux Huiles

...
Privéwandeltocht Marseille

2. Privéwandeltocht Marseille

Ontdek de op één na grootste stad van Frankrijk tijdens een privéwandeltocht door de historische havenstad Marseille. Deze activiteit is perfect voor mensen die de stad voor het eerst bezoeken en zij die een nieuwe kant van de stad willen ontdekken. Je verkent de geschiedenis en cultuur van Marseille aan de hand van jouw voorkeuren, schema en tempo. Begin met een bezoek aan de levendige oude haven met zijn kalkstenen vuurtoren Phare de Sainte Marie. Ga vervolgens naar de Vieille Charité, een historisch armenhuis in het hart van de oude wijk Panier, tegenwoordig in gebruik als beroemd museum en cultureel centrum. Bewonder de kustweg Corniche en de Canabiere, de historische hoofdstraat in de oude wijk van Marseille, waar Koning Alexander I van Joegoslavië vermoord werd in 1934. Sta versteld van het uitzicht op zee en ga buiten de gebaande paden om enkele meer verborgen plekken van Marseille te ontdekken. Vraag je gids aan het begin van de activiteit over de mogelijkheid om een bezoek aan de  Notre Dame de la Garde-basiliek te maken (tijdens de 3- of 4-uur durende rondleidingen).

...

Sitemap Canebière

Wil je alle activiteiten in Canebière ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Canebière

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 488 beoordelingen

de moeite waard

Ik geniet altijd van hop on hop off omdat ze een goede introductie tot de stad geven. Optie om één of twee lijnen te kopen, dwz 2 dagen. Hoewel blauwe lijn niet zo lang nog steeds interessant was, maar we beide lijnen op beide dagen gebruikten om ons rond te leiden en bezienswaardigheden te bezoeken. Gebruikt afgedrukt document gemakkelijk uit te wisselen aan havenfront. Het zou goed zijn geweest om te adviseren of de omgeving, de straatnaam en de postcode.

Zeer leuke kleine tour. Vooral waar het zo vol was, was het een mooie rit door de stad. Bestuurder was overweldigd en geremd als een gek, zodat mensen door het gangpad vlogen. Alles was in orde met ons, meer aandacht van de bestuurder voor het bovenste platform.

Erg handig om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken

De ervaring was erg goed. Ik moest naar het officiële busstation om het ticket te laten afdrukken en in de bus te stappen. De waarde was op deze manier goedkoper dan als ik het daar had gekocht voor wat een voordeel lijkt. Ik raad het 100% aan.

Goed transport, de haltes een beetje moeilijk te vinden omdat ze alleen worden geïdentificeerd met een kleine rode sticker op de haltes van het openbaar vervoer

Het was fantastisch om in de kortste tijd goed te weten over stadscultuur door op de bustour te zitten :)