Belevingen in
Caniçal

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Caniçal: De beste dingen die je niet wil missen

Noordoost-Madeira 4X4 Tour vanuit Funchal

1. Noordoost-Madeira 4X4 Tour vanuit Funchal

Vertrek vanuit Funchal tijdens een dagtour door het noordoosten van Madeira. Als je de stad achter je laat, stop dan in São Vicente en geniet van een fantastisch uitzicht van 360 graden. Bewonder het contrast van kleuren van de wijngaarden. Geniet van een rit langs kronkelige wegen en door bossen. Ontdek het unieke landschap van de omgeving vanaf een open 4X4-voertuig. Bezoek voor de lunch een watermolen en bekijk de traditionele rieten huizen van Santana. Stop om te genieten van een lunch in een idyllische omgeving en bezoek later een suikerriet- en rumfabriek, waar u de lokale rum kunt proeven. Rond je tour af in Caniçal, waar je een spectaculair uitzicht hebt op Ponta São Lourenço - het oostelijke deel van het eiland.

...
Madeira: Private Half-Day Guided Gardens Tour

2. Madeira: Private Half-Day Guided Gardens Tour

Begin aan een tour van een halve dag gewijd aan de tuinen van Madeira, een van de grootste schatten van het eiland. Bezoek de tropische tuin van Monte Palace en raak onder de indruk van de schoonheid en de gevarieerde cultuur. Bekijk sporen van de geschiedenis van Portugal sinds het bewind van zijn eerste koning, D. Afonso Henriques. Wandel door het Monte Palace, dat een oppervlakte van 70.000 vierkante meter beslaat en een exotische verzameling planten herbergt uit verschillende regio's in de wereld. Bekijk zwanen en eenden die op het meer drijven, evenals pauwen en kippen die vrij rondlopen in de hoofdgebieden van het pand. Bezoek het museum in het paleis dat een unieke verzameling mineralen en edelstenen herbergt. De tour eindigt in de Botanische Tuin, opgericht in 1960 door een Madeiran Botanist. Vind meer dan 2500 soorten planten uit verschillende delen van de wereld, allemaal samengebracht in de 'Tuin van de Atlantische Oceaan'.

...
Madeira: privé 1,5 kilometer lange Levada dos Balcões-wandeling

3. Madeira: privé 1,5 kilometer lange Levada dos Balcões-wandeling

Eenmaal opgehaald bij uw accommodatie op Madeira, rijdt u door de bergen voordat u aankomt in Ribeiro Frio. Na een korte maar grootse wandeling door het prachtige Laurisilva-bos, kom je aan bij het fantastische Balcões 'belvedere. Vanaf deze belvedère is het mogelijk om de vele toppen van het eiland Madeira te bekijken, waarvan Pico Ruivo en Pico do Areeiro het hoogst zijn. Pico do Gato, Pico das Torres en het bekende Penhad'Águia maken ook deel uit van dit adembenemende landschap. Dit gebied is ook ideaal om vogels te spotten, omdat het een grote verscheidenheid aan verschillende soorten herbergt. Deze birgs omvatten de firecrest, de vink, grijze kwikstaarten, merels, roodborstjes, buizerds en de zeer zeldzame langteenduif van Madeira.

...
Madeira: privérondleiding van een halve dag door Noordwest-Madeira

4. Madeira: privérondleiding van een halve dag door Noordwest-Madeira

Begin de dag met een handige ophaalservice vanaf uw accommodatie of de cruisehaven van Funchal en vertrek met uw privégids naar de eerste stop van de tour in São Vicente, waar u een prachtig uitzicht over de vallei zult zien. Ga verder langs de noordkust terwijl je naar Chão da Ribeira gaat, een andere prachtige plek waar je meer van de vallei in de Laurisilva van Madeira kunt bewonderen, het grootste overgebleven gebied van laurierbos op het eiland. Als je verder gaat naar het noordelijke uiteinde van de regio, bereik je het uitkijkpunt Ribeira da Janela, waar je het contrast tussen de bergen en de zee kunt waarderen. Bezoek ten slotte Achadas da Cruz, een plaats die de overgang markeert tussen de noordkust en het zuiden van het eiland. Als je wilt, kun je met de kabelbaan een bezoek brengen aan een van de mooiste en rustigste plekken op het eiland, opgebouwd uit aardverschuivingen en lavastromen.

...
Madeira: privé 6 kilometer lange Alecrim Levada-wandeling

5. Madeira: privé 6 kilometer lange Alecrim Levada-wandeling

Nadat u bent opgehaald bij uw accommodatie op Madeira, begint uw dag in de natuur. Aan het begin van de afdaling naar het huis van Rabaçal, ontdekt u de ingang van deze prachtige reis. Het is een korte wandeling van 6 kilometer, die voor iedereen toegankelijk is. Tijdens de wandeling kun je genieten van een fantastisch uitzicht over de Rabaçal. Terwijl u naar het begin van de levada wandelt, kunt u genieten van de uitgestrekte vegetatie die voornamelijk wordt gevormd door de Urze en de Uveira da Serra, evenals van verschillende soorten lokale fauna waarvan verschillende vogels en koeien de hoogtepunten zijn. Geniet van de wandeling naar de prachtige meren en watervallen die onderweg opduiken, waar de prachtige Lagoa Dona Beja opvalt. Compleet met een waterval die de Lagoa do Vento voedt, kun je foto's maken van de lagune voordat je terugkeert naar het startpunt van de wandeling. Aan het einde van uw wandeling wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

...
Van Funchal: hardlooptocht oostelijk schiereiland (gemakkelijk-matig)

6. Van Funchal: hardlooptocht oostelijk schiereiland (gemakkelijk-matig)

Deze begeleide trailrun-ervaring van 9 kilometer is de beste manier om het schiereiland São Lourenço te leren kennen. Altijd omringd door de zee, biedt dit schiereiland een prachtig uitzicht op het water en op de vulkanische formaties en kliffen. Bij mooi weer helpt het ook om halverwege even te zwemmen om af te koelen. Je pad begint aan het einde van Caniçal Road (ER214) en volgt een pad tussen de kliffen die het schiereiland vormen. Aankomst in Casa do Sardinha en klim naar de Pico do Furado, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Baia d'Abra, evenals de eilanden Porto Santo en Desertas. Tijdens de afdaling, als het weer goed is, kun je een duik nemen in het heldere water van de Cais do Sardinha voordat je via hetzelfde pad terugkeert naar het startpunt.

...
Madeira: Levada Calheta - privéwandeling door Prazeres

7. Madeira: Levada Calheta - privéwandeling door Prazeres

Wandel over de paden van Levada Calheta en Prazeres en ontdek een verscheidenheid aan plantensoorten. Geniet onderweg van een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. Begin in Calheta met een wandeling langs regionale weg 211 en richting het dorp Prazeres, langs een levendig pad. Ontdek verschillende soorten flora, zoals acacia's, eucalyptus, dennen en wilde bloemen. Stop even om rond te kijken en laat je verblinden door de prachtige landschappen die onderweg ontstaan. Verken een beetje meer van de natuurlijke schoonheid van deze regio, inclusief de menselijke aanwezigheid die het leven geeft. Vind verschillende onverharde wegen die de route van de Levada kruisen en vervolg je weg langs het waterkanaal tot je bij het Levadeiro-huis aankomt. Neem even de tijd om te pauzeren en te genieten van de prachtige natuur terwijl uw tour ten einde loopt.

...
Madeira: privéwandeling Levada Brasileiro naar Moinhos

8. Madeira: privéwandeling Levada Brasileiro naar Moinhos

Inspireer de ziel en de geest terwijl je wandelt met een verscheidenheid aan landschappen en terreinen die alle zintuigen prikkelen, in een werkelijk unieke ervaring in de regio van Madeira. Begin met een afdaling naar Levada do Brasileiro, met een nogal onregelmatig en steil pad dat dieper het hart van het Laurissilva-bos ingaat tot je de levada bereikt. Vervolg uw pad langs het water in een rustieke omgeving, met endemische soorten flora en fauna. Bezoek de Lagoa do Bardo en geniet van een pauze voordat je verder gaat over een aangenaam pad met open velden met dichtere begroeiing en geniet van het prachtige uitzicht. Loop door Levada do Moinho totdat je de bosweg vindt die je moet nemen om terug te keren naar de weg, vlakbij het startpunt.

...
Madeira: privé Vereda do Larano-wandeling

9. Madeira: privé Vereda do Larano-wandeling

Begin je tour met een pick-up van je accommodatie op Madeira. Begin het pad in Porto da Cruz, via een pad dat de lokale bevolking tussen deze twee locaties gebruikte Geniet van een prachtig uitzicht over de noordoostkust van Madeira totdat u het uitkijkpunt Boca do Risco bereikt, dat een adembenemend zicht biedt op de noordkust van het eiland. Geniet van de omgeving en de landschappelijke schoonheid van deze locatie. Bewonder langs het pad het prachtige landschap en de landschappen van de regio. Geniet bij aankomst in Porto da Cruz van wat tijd om te ontspannen en dit charmante dorp te verkennen. Vervolgens wordt u afgezet bij uw hotel.

...
Madeira: Private Half-Day Southwest Tour

10. Madeira: Private Half-Day Southwest Tour

Je halve dag Zuidwest-Madeira-tour begint in Prazeres. Je krijgt een enorme rotsachtige scène te zien die typerend is voor Madeira, en je kunt de Prazeres Farm Animal Zoo bezoeken om de beroemde Jellies te proberen. Daarna reist u door Paul do Mar totdat u aankomt in Fajã da Ovelha. Deze site verrast bezoekers met zijn prachtige maar rustige sfeer, waardoor je het gevoel hebt dat je de enige lokale bewoners bent. Ter afsluiting van uw route bezoekt u de vuurtoren van Ponta do Pargo. Gelegen op 312 meter hoog, kunt u een adembenemend uitzicht op de oceaan en de ruwheid van het landschap zien vanaf het uitkijkpunt.

...

Sitemap Caniçal

Wil je alle activiteiten in Caniçal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.