Kies data

Dingen om te doen Canmore

Canmore: De beste dingen die je niet wil missen

Canmore: Cave Explorer Tour

1. Canmore: Cave Explorer Tour

Geniet van een geweldige activiteit voor gezinnen, grote groepen en teambuilding tijdens deze grotverkenning van een halve dag met een deskundige gids. Neem deel aan een werkelijk onvergetelijke dag terwijl je je vergaapt aan de binnenkant van oude grotformaties. Begin uw dag door uw gids te ontmoeten op het adres van de lokale partner. Onderteken uw ontheffing en verzamel uw speleologieuitrusting voordat u in een konvooi vertrekt voor een rit van 10 minuten naar de bestemming van de tour. Wanneer je aankomt, pak je speleologiespullen in en geniet je van een wandeling van 30 minuten over een pittoresk bergpad naar de ingang van de grot. Onderweg zal je gids een deel van de ongelooflijke geschiedenis van de Bow Valley met je delen. Bespreek hoe grotten worden gevormd, de geologische geschiedenis van het gebied, ontdek en onderzoek enkele lokale fossielen en nog veel meer. Zorg ervoor dat je op zoek bent naar dikhoornschapen en misschien zelfs tekenen van beren of poema's. In de grot kun je klimmen, kruipen, wiebelen en je een weg banen door door water versleten passages. Je route door de grot omvat "the Box", de Five Way Chamber, de Grand Gallery en ten slotte de Grotto. Deze prachtige kamer is het laagste punt van de tour, maar ook een van de hoogtepunten met zijn kristalheldere zwembad en muren bedekt met stalactieten en stalagmieten.

Canmore: hoogtepunten rondleiding op elektrische fiets

2. Canmore: hoogtepunten rondleiding op elektrische fiets

Verken de prachtige bezienswaardigheden van Canmore tijdens een begeleide tour per elektrische fiets. Bekijk de Engine Bridge, Northwest Mounted Police Barracks en fantastische uitzichten over de Bow River. Net buiten Banff National Park ligt het charmante bergstadje Canmore. Met zijn legendarische oorsprong als een kolenmijnstad die overging naar Olympic Event Centre en nu een populaire filmlocatie, is Canmore een van de meest gewilde bergsteden ter wereld geworden. Verken enkele van het uitgebreide netwerk van paden omgeven door adembenemende uitzichten op de bergen.

Cowboys en kolenmijnen - Historische wandeltocht

3. Cowboys en kolenmijnen - Historische wandeltocht

Geniet van deze meeslepende ervaring in de geschiedenis van West-Canada. Laat je leuke en vriendelijke gids je meenemen op een reis door de tijd en onthul de verhalen achter het landschap. Ga terug in de geschiedenis en het mysterie van de eerste volkeren van de Rockies. Verken een geschiedenis geschreven in rock! Deze tour biedt je een verhaal vol mysterie en intriges dat werd gedeeld door de vroege ontdekkingsreizigers, pioniers en cowboys die de Rockies naar huis riepen. Beoordeeld als een ontspannen wandeling geschikt voor het hele gezin! Een echt authentieke lokale ervaring gepresenteerd door professionele gidsen en lokale historici.

Canmore: ontketen de Musher hondensledetocht van 2 uur

4. Canmore: ontketen de Musher hondensledetocht van 2 uur

Verken Spray Valley Provincial Park per hondenslee tijdens een gezinsvriendelijke tour. Perfect voor elk comfortniveau, ervaar hoe je het team van Alaskan, Siberische en Seppala Husky-honden kunt uitrusten en aansluiten. Ontspan in de slee en bewonder het uitzicht op torenhoge bergen en met bomen omzoomde paden. Ontmoet je gids en maak kennis met de vriendelijke sledehonden die je door de noordelijke wildernis zullen trekken. Leer meer over deze traditionele wintersport, de honden en hoe je ze op de juiste manier aan de slee kunt vasthaken. Stop en geniet van fotostops en uitkijkpunten in het park met vredige rivieren en ijzige sneeuwbanken. Zodra de lus is voltooid, beloont u de honden met een koekje en warmt u op met een warm drankje en een kleine snack.

Winterwildernis en dieren in het wild - Natuurwandeling

5. Winterwildernis en dieren in het wild - Natuurwandeling

Ga met je professionele gidsen en natuuronderzoekers op avontuur in de verborgen wereld van dieren in het wild. Ze laten je bomen zien die zijn getekend door klimmende beren, actieve nesten van adelaars en visarenden, en velden die worden bezocht door elanden en wolven. Hoewel het niet gegarandeerd is dat je dieren zult zien, vergroot je je kansen aanzienlijk door samen te werken met een expert. Het leuke van deze tour is de meeslepende mix van mogelijkheden vermengd met praktische ervaringen. Leer de huidige trends in onderzoek naar dieren in het wild. Wat hebben we de afgelopen tien jaar geleerd? Hoe vinden we manieren om beter samen te leven met de lokale wilde dieren? De meegeleverde hands-on kits bevatten een indrukwekkende verzameling artefacten om een extra niveau van opwinding toe te voegen. Alberta, een intieme natuurervaring, is een van de weinige plaatsen in Noord-Amerika waar prairie, boreale bossen en bergecosystemen elkaar ontmoeten. Als gevolg hiervan is Alberta de thuisbasis van een overvloed en verscheidenheid aan dieren in het wild. Meer dan 400 vogels, 90 zoogdieren, 18 reptielen en amfibieën, 50 vissen en 1800 wilde bloeiende soorten zijn hier te vinden.

Banff: Whitewater Rafting-tour in de ochtend in Horseshoe Canyon

6. Banff: Whitewater Rafting-tour in de ochtend in Horseshoe Canyon

Begeef je op een spannende raftingtrip door stroomversnellingen van klasse 3-4 en met grote golven, wat betekent dat je doorweekt raakt en veel plezier zult hebben. Houd onderweg je ogen open voor lokale waarnemingen van dieren in het wild en geniet van de adembenemende schoonheid in de buitenlucht van het Horseshoe Canyon-gedeelte van de Bow River. Begin je raftingavontuur met een optionele pick-up in Banff of Canmore en geniet van de korte schilderachtige rit terwijl deze zich een weg baant door het Canadese platteland. Nadat u uw wetsuits en andere veiligheidsuitrusting hebt aangetrokken, wordt u in een comfortabele bus vervoerd naar het startpunt op de Bow River. Hier zullen uw gidsen veiligheidsinstructies en peddeltechnieken doornemen die klaar zijn voor uw tijd op de rivier. Dan is het tijd om aan boord te springen om aan je reis te beginnen. Bewonder de uitzichten tijdens kalme delen van de rivier en leer van je gids terwijl ze de groep door verschillende peddeltechnieken leiden. Zorg ervoor dat u uitkijkt naar de lokale fauna van het gebied, waaronder adelaars die boven u zweven en herten die langs de rivieroevers slenteren. Dan komt de rivier tot leven en veroorzaakt een reeks schuimende stroomversnellingen waar je hart sneller van gaat kloppen. Houd je goed vast en luister naar de instructies van je gids terwijl hij je helpt door het wildwater door de leisteenrotsen te navigeren. Halverwege stop je voor een optionele klifsprong in het door gletsjers gevoede water van de Bow River. Afhankelijk van je avontuursniveau kun je kiezen uit een middelgrote of grote klifsprong, of gewoon genieten van het kijken naar de anderen die de sprong wagen. Na de sensatie van klifspringen, ga je verder met raften tot je het eindpunt bereikt. Keer terug naar de rivierbasis voor high fives, snacks en optioneel retourtransport. Deze tour is beschikbaar van half mei tot begin september, met vervoer beschikbaar vanaf eind mei op maandag, woensdag en vrijdag.

Canmore: begeleide avontuurlijke rondleiding door Rat's Nest Cave

7. Canmore: begeleide avontuurlijke rondleiding door Rat's Nest Cave

Verken de Rat's Nest Cave tijdens dit avontuur in Canmore met een gids en veiligheidsuitrusting. Ervaar de grot in zijn natuurlijke staat, net zoals de oorspronkelijke ontdekkingsreizigers deden, zonder leuningen of loopbruggen. Geniet van een rappel van 18 meter en voldoende tijd om passages zoals de waskoker te verkennen. Ontmoet je gids om je speleologieuitrusting op te halen en een veiligheidsbriefing te ondergaan. Volg ze vervolgens gedurende 10 minuten rijden naar de parkeerplaats bij de grot. Trek je speleologieuitrusting aan en wandel 30 minuten over een bergpad naar de ingang van de grot. Luister onderweg naar verhalen die de ongelooflijke geschiedenis van de Bow Valley vertellen. Krijg inzicht in hoe grotten worden gevormd, leer over de geologische geschiedenis van het gebied, ontdek en onderzoek enkele lokale fossielen en meer. Zorg ervoor dat je op zoek bent naar dikhoornschapen en misschien zelfs tekenen van een beer of een poema. Eenmaal bij de ingang, klim, kruip, wiebel en glijd je een weg door de door water uitgesleten gangen van de grot. Je route door de grot geeft je veel adrenaline-pompende momenten, waaronder abseilen van een 18 meter lange afdaling, het passeren van de Five Way Chamber, kruipen door de waskoker en het bekijken van de Grand Gallery. Ga ten slotte naar de Grot, het laagste punt van de tour, maar ook een van de hoogtepunten met zijn kristalheldere zwembad en muren bedekt met stalactieten en stalagmieten. Kom zegevierend uit de grot met een feestelijke high five. Keer terug naar de parkeerplaats van de grot en neem afscheid van je gids.

Banff: Canyoning-tour van een halve dag voor beginners

8. Banff: Canyoning-tour van een halve dag voor beginners

Wil je Canyoning voor het eerst proberen? Dan is dit de reis voor jou! Heart Creek Canyon is een hoop plezier! De gemakkelijke aanpak, de ideale locatie om te leren abseilen en het geweldige landschap maken deze reis de perfecte keuze voor je eerste canyoning-ervaring. Heart Creek Canyon is ook onze reis die het dichtst bij de steden Banff en Canmore ligt. Upper Heart Canyon biedt een perfecte locatie om je vaardigheden op het gebied van touw abseilen te leren en te ontwikkelen. Inleidende korte rappels stellen je in staat om het abseilen te vergemakkelijken en in lengte toe te nemen naarmate je verder de kloof afdaalt, uiteindelijk culminerend in een spannende 60ft+ natte waterval rappel en glijbaan (optioneel: het is mogelijk om rond de lagere watervallen te wandelen).

Canyons en grotschilderingen Wandeltocht - Inclusief ijsplaten

9. Canyons en grotschilderingen Wandeltocht - Inclusief ijsplaten

Ebegin aan een wandeltocht door uw gids te ontmoeten op het aangewezen ontmoetingspunt. Vanaf daar vertrekt u op een korte rit van 15 minuten naar de trailhead. Verken de smalwandige kreekbedding die vele kilometers lang kronkelt en draait. Bereik een splitsing in de kreekbedding terwijl de gladde kalkstenen muren steiler en steiler worden. Ga naar rechts om een glinsterende waterval te zien. Ontdek oude, inheemse pictogrammen verborgen in de grotmuren en leer over de geschiedenis die bijna verloren is gegaan in de tijd. De tocht wordt zowel in de zomer als in de winter aangeboden. In de winter worden ijsplaten en wandelstokken geleverd. Het verkennen van de kloof in de winter is een zeer unieke en lonende ervaring. Ga diep de kloof in met je ijsplaten zodat je meer onontdekte gebieden kunt betreden.

Verloren steden en onvertelde verhalen - Wandeltocht

10. Verloren steden en onvertelde verhalen - Wandeltocht

Ontdek de pittoreske Canmore Wilderness met een begeleide wandeling door onze lokale wandelroutes. Avontuur over overwoekerde wagenwegen en verken de verloren mijnsteden van de Rockies. Er was hier een schat begraven en daarmee legendes van mysterie en rijkdom die nog steeds mensen aantrekken die op zoek zijn naar winst en avontuur. Onze lokale gidsen nemen je mee op een leuk wildernisavontuur om de verloren locaties te verkennen en de verhalen te delen die verborgen zijn in de geschiedenis van de Rocky Mountains! Ga zomer en winter met ons mee op dit avontuur van 3 uur voor het hele gezin.

Beschikbare activiteiten

28 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Canmore

Wil je alle activiteiten in Canmore ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.