Dingen om te doen Canmore

Canmore: De beste dingen die je niet wil missen

Banff: ochtend wildwaterraften in Horseshoe Canyon

1. Banff: ochtend wildwaterraften in Horseshoe Canyon

Begin aan een spannende raftingtrip door klasse 3-4 stroomversnellingen en met grote golven, wat betekent dat je doorweekt zult worden en veel plezier zult hebben. Houd onderweg je ogen open voor waarnemingen van lokale dieren in het wild en geniet van de adembenemende schoonheid van de buitenlucht van het Horseshoe Canyon-gedeelte van de Bow River. Begin je raftingavontuur met een optionele pick-up in Banff of Canmore en geniet van de korte schilderachtige rit terwijl deze zich een weg baant door het Canadese platteland. Zodra je je wetsuits en andere veiligheidsuitrusting hebt aangetrokken, word je in een comfortabele bus op korte afstand naar het startpunt aan de Bow River vervoerd. Hier zullen uw gidsen veiligheidsinstructies en peddeltechnieken doornemen die klaar zijn voor uw tijd op de rivier. Dan is het tijd om aan boord te springen om je reis te beginnen. Bewonder het uitzicht tijdens rustige delen van de rivier en leer van je gids terwijl ze de groep door verschillende peddeltechnieken leiden. Zorg ervoor dat je uitkijkt naar de lokale fauna in het gebied, waaronder adelaars die boven je uitstijgen en herten die langs de oevers van de rivier slenteren. Dan komt de rivier tot leven en veroorzaakt een reeks schuimige stroomversnellingen die je hart sneller doen kloppen. Houd je vast en luister naar de instructies van je gids terwijl hij je helpt bij het navigeren door het wildwater door de leisteenkliffen. Halverwege stop je voor een optionele klifsprong in het door gletsjers gevoede water van de Bow River. Afhankelijk van je avontuurniveau kun je kiezen uit een medium of een grote klifsprong, of gewoon genieten van het kijken naar de anderen die de sprong wagen. Na de sensatie van klifspringen, ga je verder met raften tot je het eindpunt bereikt. Keer terug naar de rivierbasis voor high fives, snacks en optioneel retourtransport. Deze tour vindt plaats van half mei tot begin september, met vervoer vanaf eind mei op maandag, woensdag en vrijdag.

Canmore: Cave Explorer Tour

2. Canmore: Cave Explorer Tour

Geniet van een geweldige activiteit voor gezinnen, grote groepen en teambuilding tijdens deze grotverkenning van een halve dag met een deskundige gids. Neem deel aan een werkelijk onvergetelijke dag terwijl je je vergaapt aan de binnenkant van oude grotformaties. Begin uw dag door uw gids te ontmoeten op het adres van de lokale partner. Onderteken uw ontheffing en verzamel uw speleologieuitrusting voordat u in een konvooi vertrekt voor een rit van 10 minuten naar de bestemming van de tour. Wanneer je aankomt, pak je speleologiespullen in en geniet je van een wandeling van 30 minuten over een pittoresk bergpad naar de ingang van de grot. Onderweg zal je gids een deel van de ongelooflijke geschiedenis van de Bow Valley met je delen. Bespreek hoe grotten worden gevormd, de geologische geschiedenis van het gebied, ontdek en onderzoek enkele lokale fossielen en nog veel meer. Zorg ervoor dat je op zoek bent naar dikhoornschapen en misschien zelfs tekenen van beren of poema's. In de grot kun je klimmen, kruipen, wiebelen en je een weg banen door door water versleten passages. Je route door de grot omvat "the Box", de Five Way Chamber, de Grand Gallery en ten slotte de Grotto. Deze prachtige kamer is het laagste punt van de tour, maar ook een van de hoogtepunten met zijn kristalheldere zwembad en muren bedekt met stalactieten en stalagmieten.

Canmore: begeleide avontuurlijke rondleiding door Rat's Nest Cave

3. Canmore: begeleide avontuurlijke rondleiding door Rat's Nest Cave

Verken de Rat's Nest Cave tijdens dit avontuur in Canmore met een gids en veiligheidsuitrusting. Ervaar de grot in zijn natuurlijke staat, net zoals de oorspronkelijke ontdekkingsreizigers deden, zonder leuningen of loopbruggen. Geniet van een rappel van 18 meter en voldoende tijd om passages zoals de waskoker te verkennen. Ontmoet je gids om je speleologieuitrusting op te halen en een veiligheidsbriefing te ondergaan. Volg ze vervolgens gedurende 10 minuten rijden naar de parkeerplaats bij de grot. Trek je speleologieuitrusting aan en wandel 30 minuten over een bergpad naar de ingang van de grot. Luister onderweg naar verhalen die de ongelooflijke geschiedenis van de Bow Valley vertellen. Krijg inzicht in hoe grotten worden gevormd, leer over de geologische geschiedenis van het gebied, ontdek en onderzoek enkele lokale fossielen en meer. Zorg ervoor dat je op zoek bent naar dikhoornschapen en misschien zelfs tekenen van een beer of een poema. Eenmaal bij de ingang, klim, kruip, wiebel en glijd je een weg door de door water uitgesleten gangen van de grot. Je route door de grot geeft je veel adrenaline-pompende momenten, waaronder abseilen van een 18 meter lange afdaling, het passeren van de Five Way Chamber, kruipen door de waskoker en het bekijken van de Grand Gallery. Ga ten slotte naar de Grot, het laagste punt van de tour, maar ook een van de hoogtepunten met zijn kristalheldere zwembad en muren bedekt met stalactieten en stalagmieten. Kom zegevierend uit de grot met een feestelijke high five. Keer terug naar de parkeerplaats van de grot en neem afscheid van je gids.

Wandeltocht door canyons en grotschilderingen - inclusief ijsblokjes

4. Wandeltocht door canyons en grotschilderingen - inclusief ijsblokjes

Begin aan een wandeltocht door uw gids te ontmoeten op het aangewezen ontmoetingspunt. Vanaf daar vertrek je in een korte rit van 15 minuten naar de trailhead. Verken de smalwandige kreekbedding die kilometers lang kronkelt en draait. Bereik een splitsing in de kreekbedding terwijl de gladde kalkstenen muren steiler en steiler worden. Ga naar rechts om een glinsterende waterval te zien. Ontdek oude, inheemse pictogrammen verborgen in de grotmuren en leer over de geschiedenis die bijna verloren is gegaan in de tijd. De tour wordt aangeboden in de zomer en winter. In de winter worden ijsblokjes en wandelstokken meegeleverd. Het verkennen van de kloof in de winter is een zeer unieke en lonende ervaring. Ga diep de kloof in met je ijsblokjes, zodat je naar meer onontgonnen gebieden kunt gaan.

Winterwildernis en dieren in het wild - Natuurwandeling

5. Winterwildernis en dieren in het wild - Natuurwandeling

Ga met je professionele gidsen en natuuronderzoekers op avontuur in de verborgen wereld van dieren in het wild. Ze laten je bomen zien die zijn getekend door klimmende beren, actieve nesten van adelaars en visarenden, en velden die worden bezocht door elanden en wolven. Hoewel je niet kunt garanderen dat je dieren zult zien, vergroot je je kansen aanzienlijk door samen te werken met een expert. Het leuke van deze tour is de meeslepende mix van mogelijkheden vermengd met praktische ervaringen. Leer de huidige trends in natuuronderzoek. Wat hebben we het afgelopen decennium geleerd? Hoe vinden we manieren om beter samen te leven met de lokale populatie wilde dieren? De meegeleverde hands-on kits bevatten een indrukwekkende verzameling artefacten om een extra niveau van opwinding toe te voegen. Alberta, een intieme natuurervaring, is een van de weinige plaatsen in Noord-Amerika waar ecosystemen van prairies, boreale bossen en bergen samenkomen. Als gevolg hiervan is Alberta de thuisbasis van een overvloed en verscheidenheid aan dieren in het wild. Meer dan 400 vogels, 90 zoogdieren, 18 reptielen en amfibieën, 50 vissen en 1800 wildbloeiende soorten zijn hier te vinden.

Verloren steden en onvertelde verhalen - Wandeltocht

6. Verloren steden en onvertelde verhalen - Wandeltocht

Ontdek de pittoreske Canmore Wilderness met een begeleide wandeling door onze lokale wandelroutes. Avontuur over overwoekerde wagenwegen en verken de verloren mijnsteden van de Rockies. Er waren hier schatten begraven en daarmee legendes van mysterie en rijkdom die nog steeds diegenen aantrekken die winst en avontuur zoeken. Onze lokale gidsen nemen je mee op een leuk avontuur in de wildernis om de verloren locaties te verkennen en de verhalen te delen die verborgen zijn in de geschiedenis van de Rocky Mountains! Ga zomer en winter met ons mee op dit familieplezier van 3 uur.

Van Calgary: privédagtrip naar Banff National Park

7. Van Calgary: privédagtrip naar Banff National Park

Bezoek het eerste nationale park van Canada en geniet van de schilderachtige uitzichten rond Banff Town, Lake Louise, Moraine Lake. Een vrije tijd om Banff Town, Bow Falls, Secret Corner, Tunnel Mountain Drive, Lake Minnewanka en Two Jack Lake te verkennen. Vervoer heen en terug vanuit Calgary. • Update: we bieden alleen een PRIVÉTOUR exclusief voor uw groep en gezin. We zullen de strikte gezondheidsrichtlijnen volgen om deze tour volgens de hoogste veiligheidsnorm uit te voeren. Samen zullen we nog steeds genieten van reizen en het ervaren van Banff National Park.

Cowboys en kolenmijnen - Historische wandeltocht

8. Cowboys en kolenmijnen - Historische wandeltocht

Geniet van deze meeslepende ervaring in de geschiedenis van West-Canada. Laat je leuke en vriendelijke gids je meenemen op een reis door de tijd en onthul de verhalen achter het landschap. Ga terug in de geschiedenis en het mysterie van de eerste volkeren van de Rockies. Verken een geschiedenis geschreven in rock! Deze tour geeft je een verhaal van mysterie en intriges dat werd gedeeld door de vroege ontdekkingsreizigers, pioniers en cowboys die de Rockies naar huis riepen. Beoordeeld als een ontspannen wandeling geschikt voor het hele gezin! Een echt authentieke lokale ervaring gepresenteerd door professionele gidsen en lokale historici.

Canmore: Kananaskis Country Sneeuwschoentocht

9. Canmore: Kananaskis Country Sneeuwschoentocht

Deze tour begint als je je gids ontmoet in het Canmore Visitor Centre. Op deze locatie voltooit u uw oriëntatie en ondertekent u uw verklaring van afstand en medische formulieren voordat u ongeveer 45 minuten in konvooi naar de trailhead gaat. Om bij de trailhead te komen, moet u rijden op compacte onverharde wegen bedekt met sneeuw, en winterbanden worden aanbevolen. Eenmaal aangekomen bij de trailhead, wandel je 3,5 kilometer en klim je 984 voet. Je redelijk moeilijke tour eindigt uiteindelijk bij een prachtig bergmeer omringd door kliffen van de torenhoge en pittoreske Mount Chester. Na deze top keert u terug naar de trailhead. Vanaf daar rijd je terug naar het oriëntatiepunt van de tour.

Banff: Grotto Canyon Icewalk

10. Banff: Grotto Canyon Icewalk

Geniet van de rit vanuit Banff in een moderne minibus nadat je vriendelijke gids je ophaalt van het ontmoetingspunt. Je neemt de schilderachtige rit naar Grotto Canyon in Canmore, het geheim van een local. Bij aankomst bij de trailhead van de Grotto Canyon laat uw gids u zien hoe u ijsschoenen over uw winterlaarzen kunt doen en krijgt u enkele tips voor winterwandelen. Vanaf hier begin je aan de gematigde wandeling van 2,1 kilometer langs de bevroren kreekbedding door de smalle kloof naar de spectaculaire ijsvallen. Loop direct op het ijs en op de bodem van de kreekbedding voor een uniek uitzicht op de canyon. Je gids zal je wijzen op het onvolgroeide dennenbos en verborgen oude inheemse pictogrammen, die waarschijnlijk zijn gemaakt door Hopi-bezoekers uit de regio Arizona. Leer meer over de geschiedenis van First Nation in de Bow Valley. Opwarmen met warme chocolademelk en ahornkoekjessnack voordat je terug wandelt.

Sitemap Canmore

Wil je alle activiteiten in Canmore ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.