Dingen om te doen Cannaregio

Cannaregio: De beste dingen die je niet wil missen

Venetië: wandeltour over geesten en legendes

1. Venetië: wandeltour over geesten en legendes

Neem deel aan een unieke avondwandeling en ontdek de beroemde geesten en legendes van Venetië samen met een lokale gids. Verken de spookachtige wijken Castello en Cannaregio en ontdek de geheimen en mysteries van de stad. Ervaar een tour die na zonsondergang delen van Venetië verkent die je anders misschien niet zou durven bezoeken. Bekijk plekken die het toneel zijn geweest van onverklaarbare gebeurtenissen en mysterieuze verschijningen. Laat je leiden door je gids en verken verborgen en bovennatuurlijke gedeeltes van de stad. Loop door kronkelende straatjes en over griezelige pleinen in de wijken Cannaregio en Castello. Luister naar griezelige geluiden die uit het Malibran-theater komen. Luister naar het verhaal van het onbegraven kind, waarvan wordt gezegd dat het in de troebele lagune te zien is. Bezoek een ondergrondse crypte die al jaren vergeten is, verlicht door een kaars. Luister ook naar enge verhalen uit recentere tijden, die je tijdens je wandeling alert zullen houden.

Venetië: 2-uurs legendes en spoken van de Cannaregio Tour

2. Venetië: 2-uurs legendes en spoken van de Cannaregio Tour

Ervaar de mysterieuze sfeer als de nacht valt in de wijk Cannaregio van Venetië. Op deze 2-uurs tour leidt een gekwalificeerde gids u naar verborgen hoeken en rustige plekken, terwijl u leertjes over dit unieke gebied onderhoudt. Je groep komt door het doolhof van oude smalle straten die bezoekers zelden zien. Hoor enkele van de donkerste en meest obscure verhalen over Venetië. Leer meer over de geesten van Cannaregio en van de voortdurende spookvoorstellingen die door de huidige inwoners van de regio worden gerapporteerd.

Venetië: stadswandeling

3. Venetië: stadswandeling

Ga mee met een wandeltocht door Venetië en verken het fascinerende doolhof van smalle straatjes, elegante paleizen en imposante kerken. Bekijk de onmisbare attracties van de stad en ontdek hun geschiedenis en culturele betekenis samen met een professionele gids. Bewonder de belangrijkste monumenten van de stad, zoals de klokkentoren, Procuratie Vecchie en de klokkentoren bij het San Marcoplein. Laat je gids je de geschiedenis van de hertogen van Venetië vertellen, en hoe de stad ooit het machtigste maritieme rijk in de Middellandse Zee was. Verken de elegante woonwijk Castello en wandel over de beroemde Mercerie, een van de belangrijkste winkelstraten van de stad. Wandel langs het beroemde Santa Maria Formosa-plein, het huis van Marco Polo, de kerk van San Giovanni en Paolo en de Rialtobrug met zijn traditionele markt. Loop langs charmante grachten, dwaal door kleine steegjes en ontdek pittoreske pleinen waar Venetianen samenkomen om te socializen. Vind verborgen juweeltjes en kom interessante feiten te weten over de plekken die je bezoekt.

Venetië: joodse getto 2-uur durende wandeling

4. Venetië: joodse getto 2-uur durende wandeling

Bekijk een kant van Venetië die door de meeste bezoekers wordt gemist tijdens deze wandeltocht door het Joodse getto rond de wijk Cannaregio. Sluit je aan bij een kleine groepstour tijdens een ontspannen wandeling om bezienswaardigheden te zien zoals het Deportation Memorial, dat verhalen heeft om je begrip van de Joodse geschiedenis van Venetië te verdiepen. Begin je Joodse getto-tour in de wijk Cannaregio, nu een fascinerende woonwijk in het noordelijke deel van de stad. U zult zich bewust zijn van de historische Joodse invloed zodra u dit gebied binnenkomt, aangezien u gele borden in het Hebreeuws en Italiaans ziet die u naar de synagoge wijzen. Dit charmante gebied wemelt van de ambachtelijke werkplaatsen, galerijen, winkels en delicatessenwinkels en kan het beste in een rustig tempo worden verkend. Steek de brug over naar Campo del Ghetto Nuovo (Nieuw Ghetto-plein) dat zijn naam logenstraft omdat het in 1516 als een versterkt eiland werd gesticht. Hoor hoe de Venetiaanse joden beperkt waren tot het eiland en hoe het dichtbevolkt werd. De vindingrijke bewoners vonden de oplossing voor de overvolle omstandigheden; het bouwen van huurkazernes tot zes verdiepingen hoog. Loop langs het Deportation Memorial, de Levantijnse Synagoge en het Joods Museum van Venetië tijdens deze boeiende Joodse Getto Venetië Tour. Een van de belangrijkste hoogtepunten van je Joodse getto Venetië-tour is een reeks bas-reliëfs in de Campo del Ghetto Nuovo - een bezienswaardigheid die de meeste bezoekers van Venetië nooit te zien krijgen. Leer hoe Napoleon de poorten van het Joodse getto neerhaalde en Joden het recht gaf om overal in deze grote 'drijvende stad' te wonen. Hoewel slechts een klein percentage van de huidige bewoners joods is, is de wijk overspoeld met joodse cultuur, bakkerijen, restaurants en handwerkwinkels. Deze verborgen niche van het culturele leven in Venetië komt levendig tot leven terwijl je lokale gids je van de ene fascinerende hoek naar de andere begeleidt en je vergast op verhalen van vroegere bewoners die een rijke ondertoon zullen toevoegen aan je bezoek aan Venetië.

Venetië: cicchetti-gerechten en wijnbar met een local

5. Venetië: cicchetti-gerechten en wijnbar met een local

Deze tour is de perfecte kennismaking met Venetië. Je krijgt een overzicht van de ongeëvenaarde geschiedenis van de stad en een voorproefje van de wereldberoemde keuken. Je avontuur begint in de wijk Cannaregio, een van de weinige overgebleven woonwijken van Venetië en een geliefde ontmoetingsplek voor locals die na het werk een drankje willen doen. Kuier wat rond terwijl je met je lokale gids de duizendjarige geschiedenis van de stad bespreekt. De gids zal je ook graag tips geven en je vertellen wat je allemaal nog meer kan doen en zien tijdens je verblijf.   Volgende punt op je programma: steek de Canal Grande over in een traghetto-gondola, net zoals de locals het doen. Als je ben aangekomen in Rialto kan de proeverij beginnen. Eerst krijg je op de markt nog wat informatie over lokale producten (alleen beschikbaar als onderdeel van de ochtendexcursie), en daarna stop je bij een klein eetlokaal, uitgebaat door jonge locals die houden van experimenteren en traditionele recepten een moderne twist geven. Je kunt gerechten verwachten als calamari met zwarte inkt en zeevruchten- of seizoensgroentepolenta (geserveerd als uitgebreide gerechten).  Je tweede foodie-halte is een historische plek die je meer inzicht kan geven in de Venetiaanse 'bacari'-cultuur en hoe ervan te genieten als je in je eentje de stad verkent.  Daarna is het tijd voor enkele verborgen, geheime plekken in de buurt van het Rialto. Je zou ze normaal gesproken missen, maar als je net de goede zijstraat neemt, weg van de hordes toeristen, word je beloond met een stukje van het echte Venetië. Je tour eindigt bij de markante Rialtobrug, die omringd wordt door fantastische restaurants en winkels. Je gids vertelt je graag hoe je je dag leuk kunt voorzetten of hoe je weer terug naar je accommodatie komt.

Venetië: food- en wijntour met cicchetti-proeverij

6. Venetië: food- en wijntour met cicchetti-proeverij

Beleef de smaken van Venetië tijdens een eet- en wijnproeverij met een lokale gids. Bezoek enkele van de favoriete eetgelegenheden en wijnbars van de stad, proef de tapasachtige cicchetti en kom meer te weten over de Venetiaanse culinaire cultuur. Proef een breed scala aan culinaire specialiteiten, van regionale kazen tot buranelli-koekjes tot traditionele taarten. Combineer de hapjes met traditionele drankjes en Italiaanse wijnen. Proef tiramisù in de stad waar het werd uitgevonden en ervaar de unieke cicchetti-cultuur: tapasachtige hapjes waar de Venetianen zo dol op zijn, geserveerd in gezellige en charmante bàcari (bars). Ontdek oude tavernes en schilderachtige plekken waar de lokale bevolking samenkomt en eet. Verken schilderachtige steegjes, historische straten en kleurrijke markten en bekijk onderweg historische monumenten en attracties.

Venetië: privérondleiding door Cannaregio en Joodse wijk

7. Venetië: privérondleiding door Cannaregio en Joodse wijk

Je lokale gids neemt je mee naar prachtige paleisgevels, huizen van vroegere Arabische kooplieden, de Campo dei Mori en een prachtig uitzicht op de noordelijke lagune. Cannaregio was ooit de thuisbasis van een van de beroemdste schilders van Venetië, Tintoretto. Geniet van verhalen over zijn leven en leeftijdsgenoten en bekijk de plaats van zijn begrafenis, de Madonna Dell'Orto-kerk. De kerk, vaak de kerk van Tintoretto genoemd, heeft een spectaculaire collectie van zijn meesterwerken en is echt een must voor alle Tintoretto-fans. Vanaf hier loopt je gids je naar het beroemde Joodse getto. Het dateert uit het begin van de 14e eeuw en er is veel te ontdekken op dit eiland binnen een eiland. In 1516 keurde de Senaat het voorstel goed om alle Joden naar een afgesloten gebied binnen de stad te verplaatsen. Door een van de drie bruggen over te steken om dit gebied te betreden, kun je een stap terug in de tijd doen en meer te weten komen over deze gecompliceerde geschiedenis. Je gids is een expert in de Joodse geschiedenis en je kunt leren hoe de lokale gemeenschap door de eeuwen heen heeft geleefd en hoe ze vandaag de dag leven. Geniet van de koosjere winkels, restaurants, bibliotheek en synagogen waar tegenwoordig diensten plaatsvinden om Joodse Venetianen te dienen. Aan het einde van deze wandeling is het mogelijk om het Joods Museum en de synagogen afzonderlijk te bezoeken, waar individuele toegangsprijzen vereist zijn. Na deze rondleiding kunt u ook overwegen om de oude Joodse begraafplaats op het Lido van Venetië te bezoeken. Goethe, Byron en Shelly waren allemaal gefascineerd door de melancholische schoonheid van deze begraafplaats, verlaten in de 18e eeuw.

Venetië: Sightseeing Tour met een lokale gids

8. Venetië: Sightseeing Tour met een lokale gids

Bekijk de prachtige bezienswaardigheden van Venetië tijdens een sightseeingtour met een lokale gids. Steek het netwerk van kanalen over met behulp van de kleine bruggen en smalle straatjes van de historische wijken Rialto, San Marco en Cannaregio. Ontdek de site van het oude handelscentrum uit de tijd van het Venetiaanse rijk. Passeer het voormalige huis van de ontdekkingsreiziger Marco Polo en leer hoe hij handelsovereenkomsten met China heeft gesloten die een belangrijke link vormen tussen het oosten en het westen. Zie de indrukwekkende kerk van San Pantalon in de wijk Dorsoduro. Ga verder naar de grote Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari, waar de schilder Titiaan begraven ligt. Betreed het smalle plein van Campo San Bartolomeo en ga verder naar de Basilica di San Giovanni e Paolo, waar 25 van de doges begraven liggen. Eindig op het San Marcoplein en bewonder de basiliek van St. Mark en het Dogenpaleis.

Basiliek van San Marco: rondleiding zonder wachtrij met gondelvaart en stadswandeling

9. Basiliek van San Marco: rondleiding zonder wachtrij met gondelvaart en stadswandeling

Ontdek het beste van Venetië tijdens een wandeltocht met voorrangstoegang tot de Basiliek van San Marco. Bekijk indrukwekkende monumenten, bewonder prachtige interieurs en verken de grachten van de drijvende stad tijdens een onvergetelijke gondeltocht. Ontmoet je deskundige gids en ga de Basiliek van San Marco in, een unieke kathedraal met een aantal van 's werelds mooiste voorbeelden van Byzantijnse kunst. Ontdek de bijbelse symboliek achter de kunstwerken. Bewonder de prachtige gouden mozaïeken en het marmeren inlegwerk van de vloeren. Je gids vertelt je alles over de geschiedenis en de speciale kenmerken van dit architectonische wonder. Bewonder de belangrijkste monumenten van de stad, zoals de klokkentoren, Procuratie Vecchie en de klokkentoren rond het San Marcoplein. Wandel over de beroemde Mercerie, een van de belangrijkste winkelstraten van de stad. Loop langs het beroemde Santa Maria Formosa-plein, het huis van Marco Polo, de kerk van San Giovanni en Paolo en de Rialtobrug met zijn traditionele markt. Dwaal door kleine steegjes en ontdek pittoreske pleinen waar de Venetianen samenkomen om te socializen. Vind verborgen pareltjes en kom interessante feiten te weten over de plaatsen die je bezoekt. Sluit je beleving af met een charmante gondelvaart. Laat je door de gondelier door de grachten varen en laat je betoveren door de verborgen plekjes van Venetië, gezien vanaf het water.

Venetië: Venetiaanse stijl Carnaval Pub Crawl

10. Venetië: Venetiaanse stijl Carnaval Pub Crawl

Wat zou Venetië zijn zonder een bar hop, deze geweldige stad is al uitstekend met haar prachtige paleizen, kerken en architecturale monumenten en toch merkten we dat er iets ontbrak!! Een geweldig alternatief voor het over het algemeen trage nachtleven van Venetië, en een van de beste manieren om medereizigers van over de hele wereld te ontmoeten. Onze tour begint bij het Ca' Rezzonico Museum net bij de vaporetto-halte om 17.00 uur, je zult onze leuke medewerker ontmoeten die een bord vasthoudt met de tekst "Ik doe het in Venetiaanse stijl". We slingeren door het labyrint van kleine steegjes en campi en bezoeken 3 lokale bars die bekend staan als Bacari in het Venetiaanse dialect. In elke bar of in Venetiaanse "bacaro" krijgt u een "Ombra", een glas lokale wijn, en aan de laatste bar krijgt u de kans om de zeer populaire Venetiaanse "spritz" te proberen. Je proeft ook de typische Venetiaanse cicchetti (tapas) in elke bacaro. We raden u ten zeerste aan om van tevoren te reserveren.

Sitemap Cannaregio

Wil je alle activiteiten in Cannaregio ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.