Cannes

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Cannes: de beste attracties

Cannes: 7 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Cannes is beroemd om het jaarlijkse filmfestival, maar het paradijs aan de Côte d'Azur heeft veel meer te bieden. Bekijk onze tips maar!

 • Filmfestivalpaleis

  1. Filmfestivalpaleis

  Laat je fotograferen en waan je even een ster op de treden van de plek waar het filmfestival plaatsvindt.

 • Notre Dame de l'Espérance

  2. Notre Dame de l'Espérance

  Deze kerk op de heuvel dateert waarschijnlijk uit de 14e eeuw. Mis het fresco van Jezus Christus' doop niet!

 • Museum voor Kunst en Geschiedenis van de Provence

  3. Museum voor Kunst en Geschiedenis van de Provence

  Dit charmante museum leert je alles over Provencaalse kunst en geschiedenis. Toegang is gratis!

 • Franse Rivièra

  4. Franse Rivièra

  Stap op een chique cruiseschip om echte luxe te voelen. Je kunt rondlopen op het dek en zelfs dineren aan boord!

 • Marché Forville

  5. Marché Forville

  Deze gigantische overdekte markt met seizoensgroenten en -fruit is elke ochtend open, behalve maandag; dan is er antiek.

 • Îles de Lérins

  6. Îles de Lérins

  In de Baai van Cannes liggen twee grote eilanden: Saint Honorat en Sainte Marguerite. Bezoek er respectievelijk kloosterruïnes en een kasteel.

 • Wijntour

  7. Wijntour

  Trek het platteland in en ontdek de beroemde wijnen uit de regio. Château Saint-Martin met zijn betoverende wijnkelders is slechts één van de hoogtepunten die je op een tour zal beleven!

Plan je bezoek

 • Zonnebrand

  Cannes ligt aan de zonnige Middellandse Zee, dus wees extra voorzichtig met zonnestralen.

 • Restaurants

  Cannes is een speeltuin voor de rijken der Aarde. Als je geen gat in je portemonnee wil branden, telkens als je eet, ga dan buiten de drukte van Rue d'Antibes op zoek naar een goedkopere eetgelegenheid.

 • Dagtrip

  Nog geen genoeg van het luxe leventje? Het al even zo chique Monaco is makkelijk te bereiken per auto of zelfs met de boot.

 • Blijf veilig

  Helaas, waar geld is, is criminaliteit. Loop niet met je cash te koop en kleed je casual, tenzij de gelegenheid dat niet toestaat.

Goed om te weten

 • Taal
  Frans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +33
 • De beste periode voor een bezoek
  Als je geen zin hebt om eeuwen van tevoren te boeken en om ruimte te worstelen met duizenden andere bezoekers, kun je Cannes tijdens het filmfestival in mei maar beter vermijden. Pas in november daalt de temperatuur en hoewel het weer iets onaangenamer is, zijn de prijzen gunstiger.

Sitemap Cannes

Wil je alle activiteiten in Cannes ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cannes

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.747 beoordelingen

Makkelijk te boeken en mooi op tijd opgehaald. Fantastisch om in een dag even overal langs te rijden, al is er niet overal even veel te zien. Maar je bent er dan toch maar geweest. Remy was een aardige en goede chauffeur. Je krijgt verder geen rondleidingen, je wordt overal afgezet, zodat je zelf rond kunt kijken, van 15 min tot een uur de tijd.

Een echte aanrader voor Monaco te bezoeken

Deze excursie is een echte aanrader. Onze gids was top. Jeniffer maakte onze trip zo aangenaan. Nooit eerder zo een goede en sociale gids gehad. Echt iemand die van haar job houdt. Well done in fluent English and with a smile. Very punctional and she has so much stories about Monaco and surroundings. A happy customer from Belgium

Mooie dagtocht, je ziet in één dag veel plaatsen!

Je ziet in één dag veel plaatsen aan de Côte d'Azur. Jammer dat wij in de middag weinig tijd in Antibes en zeker in een stad als Cannes maar weinig tijd hadden, een klein half uurtje. Ik zou willen voorstellen om naar minder plaatsen te gaan en meer tijd per plaats te hebben. Wel heerlijk relaxed om zo rond te worden gereden!

Als groep hebben we het cijfer 10+ gegeven aan deze Full-Day Tour.

Als familie met 8 personen een privé bus met een geweldige gids, Imir. De tour is goed gepland met veel hoogtepunten en bezienswaardigheden. Tijdens de stops met tips van Imir konden we op eigen gelegenheid de plekken bezichtigen. Deze indrukwekkende tour was absoluut het hoogtepunt van ons drie-daags stedentripje.

Aardige gids die veel vertelde. Te laat wisseling van wacht helaas!!

Had het idee dat door te laat vertrek en wachten op andere deelnemers, aan het begin van de tour teveel tijd verloren ging. Daardoor waren we te laat voor de wissel van de wacht en werd het laatste gedeelte een beetje afgeraffeld. Dat was jammer. Voor de rest oké met supervriendelijke gids!