Datums kiezen

Canongate Kirkyard

Canongate Kirkyard: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Edinburgh: wandeltocht door de donkere kant van de stad

1. Edinburgh: wandeltocht door de donkere kant van de stad

Ontmoet enkele van de beruchtste personages van Edinburgh tijdens een wandeling met gids over het spookthema door de donkere kant van het stadscentrum. Kom meer te weten over figuren als Burke en Hare. Luister naar verhalen over heksenverbrandingen, grafroof, lijkendiefstal en mysterieuze moorden. Laat je begroeten door je lokale gids op de Royal Mile, waar geplunderde graven, brandstapels en massagraven van duizenden jaren geleden zijn verborgen. Krijg kippenvel als het verleden tot leven wordt gebracht door je gids. Ga naar gruwelijke begraafplaatsen zoals de Canongate Kirkyard. Bereid je voor op huiveringwekkende verhalen over echte kannibalen en vampiers terwijl de ware geschiedenis van Edinburgh voor je ogen gereconstrueerd wordt. Eindig je rondleiding bij het herenhuis Whitefoord House.  

Edinburgh: Dark Secrets of the Old Town Ghost Walking Tour

2. Edinburgh: Dark Secrets of the Old Town Ghost Walking Tour

Ontdek de mythische locaties van Schotland en Schotse elfen terwijl je door de stad Edinburgh loopt. Ga langs begraafplaatsen, oude huizen en de plaatsen waar heksen en heksenmeesters werden verbrand tijdens deze sinistere maar inzichtelijke wandeling. Kom meer te weten over de zwarte markt voor lijken in de 19e eeuw en de seriemoordenaars William Burke en William Hare. Hoor hoe ze lijken verkochten voor dissectie tijdens anatomielezingen . Bezoek de Old Calton Cemetery en Canongate Kirkyard. Geniet van een aangenaam uitzicht over Edinburgh terwijl je gids vertelt over een bijzonder duister hoofdstuk in de geschiedenis van de stad, het verbranden van heksen en heksenmeesters. Sta versteld van het aantal mensen dat voor hekserij is verbrand en welke spreuken en overtuigingen dit hebben veroorzaakt. Ontdek het verleden terwijl je gids uitlegt over de artsen die degenen met de Zwarte Dood, een builenpestpandemie in de jaren 1300, hebben genezen. Loop langs huizen waar mensen in de 17e eeuw woonden en verken het mysterie en de mystiek die Edinburgh omringt.

Edinburgh: ondergrondse gewelven en kerkhof-avondtour

3. Edinburgh: ondergrondse gewelven en kerkhof-avondtour

Daal af in de Blair Street Underground Vaults en luister naar de griezelige geschiedenis die binnen op de loer ligt tijdens een avondwandeling door Edinburgh. Volg je gids door de smalle straatjes naar de Canongate Graveyard. Duik in de terreur van het verleden van Edinburgh terwijl je gids je door de oude stad naar de gewelven leidt. Dompel jezelf onder in duisternis in de verontrustende Blair Street Underground Vaults en ontdek de verontrustende verhalen over marteling en moord. Loop door de schemerige straten naar het kerkhof van Canongate en arriveer op de rustplaats van de beroemdste figuren van de stad, waaronder Adam Smith, de vader van de economie; David Rizzio, minnaar van Mary Queen of Scots; en James Douglas, de 3e Markies van Queensberry en de beruchte kannibaal van de Canongate. Luister naar hun leven en het merkteken dat ze op de stad hebben achtergelaten, evenals de geesten die Edinburgh tot op de dag van vandaag achtervolgen. Mis geen woord dat uw gids zegt met uw radio-ontvanger in de hand.

Edinburgh: Dark History Royal Mile-wandeltocht

4. Edinburgh: Dark History Royal Mile-wandeltocht

Ha, Edinburgh! Ze noemen het niet voor niets "The Jekyll & Hyde City". Overdag een respectabele figuur, met zijn verbazingwekkende architectuur en wonderlijke geschiedenis. Maar als de zon ondergaat, vertelt dat een heel ander verhaal... Hoor alles over de donkere geschiedenis van Edinburgh: moordenaars, dieven, kannibalen, ophangingen en onthoofdingen, heksen, de pest en stromen menselijk afval. Leer meer over de meest beruchte inwoners van Edinburgh en hoe spookverhalen ontstaan. Dit is geen spooktocht: we hebben geen kostuums nodig of mensen die van achter de hoeken springen, Edinburgh's Dark History zelf is genoeg om je huid te laten kruipen. En oh, wat delen we het graag met onze bezoekers...

Edinburgh's Royal Mile: een zelfgeleide audiotour

5. Edinburgh's Royal Mile: een zelfgeleide audiotour

Begin aan een rondleiding door de beroemde Royal Mile van Edinburgh met een audiotour die beschikbaar is op uw smartphone. Geniet van 14 verhalen verteld door radioacteur James Bryce in zijn charmante Schotse zang en bekijk hoogtepunten, waaronder de Lawnmarket en Mercat Cross. Nadat je je app hebt geïnstalleerd, begin je bovenaan Castlehill naast de Witches Well en hoor je over de vroege dagen van Edinburgh Castle, toen hier een reeks beruchte heksenverbrandingen plaatsvonden. Slenter door alle vier de delen van de Royal Mile: Castlehill, Lawnmarket, de High Street en de oude burgh van Canongate. Slenter door de St. Giles-kathedraal, de thuisbasis van het oude Tolbooth, het mozaïek van het hart van Midlothian en een standbeeld van Charles II. Terwijl je over de Royal Mile naar het Palace of Holyroodhouse reist, zie je de voormalige residentie van de gentleman-rover, Deacon Brodie, de inspiratie achter Dr. Jekyll and Mr. Hyde van Robert Louis Stevenson. Hoor over historische figuren, zoals John Knox en Mary Queen of Scots, en luister naar verhalen over de barbaarse straffen van de 17e eeuw. Ontdek de daden die plaatsvonden in de schaduw van het Mercat Cross en zie Netherbow Port, ooit de hoofdpoort tussen Edinburgh en Canongate.

Edinburgh: Dark Secrets of the Old Town Halloween Tour

6. Edinburgh: Dark Secrets of the Old Town Halloween Tour

Ontdek de mythische locaties van Schotland en Schotse elfen terwijl je door de stad Edinburgh loopt. Ga langs begraafplaatsen, oude huizen en de plaatsen waar heksen en heksenmeesters werden verbrand tijdens deze sinistere maar inzichtelijke wandeling. Kom meer te weten over de zwarte markt voor lijken in de 19e eeuw en de seriemoordenaars William Burke en William Hare. Hoor hoe ze lijken verkochten voor dissectie tijdens anatomielezingen. Bezoek de Old Calton Cemetery en Canongate Kirkyard. Geniet van een aangenaam uitzicht over Edinburgh terwijl je gids vertelt over een bijzonder duister hoofdstuk in de geschiedenis van de stad, het verbranden van heksen en heksenmeesters. Sta versteld van het aantal mensen dat voor hekserij is verbrand en welke spreuken en overtuigingen dit hebben veroorzaakt. Ontdek het verleden terwijl je gids meer uitlegt over de artsen die degenen met de Zwarte Dood, een builenpestpandemie in de jaren 1300, hebben genezen. Loop langs huizen waar mensen in de 17e eeuw woonden en verken het mysterie en de mystiek die Edinburgh omringt.

Privétour: geschiedenis en moord in de oude binnenstad van Edinburgh

7. Privétour: geschiedenis en moord in de oude binnenstad van Edinburgh

Ontdek de geschiedenis en legendes van Edinburgh en Schotland in het World Heritage Old Town District voor een privérondleiding van 2 uur.

Andere activiteiten in Canongate Kirkyard

Wil je alle activiteiten in Canongate Kirkyard bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Canongate Kirkyard

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.259 beoordelingen

So many intriging stories to tell about Edinburgh and it’s history and citizens! Richard had us hanging on his lips all night!

was een mooie afwisselend tour. met zo nu en dan war humor, schrikmomenten en spookverhalen maar ook een stuk geschiedenis