Datums kiezen

Ontdek het beste van
Canterbury

Onze aanbevelingen voor Canterbury

Vanuit Londen: Witte Kliffen van Dover en Canterbury Dagtocht

1. Vanuit Londen: Witte Kliffen van Dover en Canterbury Dagtocht

Ontdek de schoonheid van Kent op deze dagtrip vanuit Londen. Reis aan boord van een comfortabele bus met airconditioning om de White Cliffs of Dover te bewonderen. Volg je gids tijdens een wandeltocht door Canterbury om de fascinerende geschiedenis van de stad te ontdekken. Vertrek vanuit Londen voor een dagtour om het zuidelijke graafschap Kent te verkennen, bekend als de tuin van Engeland. Ga verder naar de White Cliffs of Dover, met tijd om te genieten van een adembenemende kustwandeling of gewoon om van het uitzicht op de kust te genieten. Zie op een heldere dag een prachtig uitzicht op het Engelse Kanaal en zelfs op Frankrijk. Geniet van een uur vrije tijd om je te verbazen over de schoonheid van de White Cliffs. Het bezoekerscentrum biedt de mogelijkheid om verfrissingen en souvenirs te kopen. Kies er dan voor om langer bij de Cliffs door te brengen, of bezoek Dover Castle, een van de meest indrukwekkende kastelen van Engeland. Ga verder naar de historische stad Canterbury, waar uw gids u tijdens een informatieve wandeling kennis laat maken met de stad. Dwaal door de eeuwenoude gebouwen en charmante straatjes van deze pittoreske stad. Neem wat vrije tijd om de kathedraal van Canterbury te bezoeken als je dat wilt, of besteed meer tijd aan het verkennen van deze prachtige historische stad. Breng 2,5 uur door in Canterbury, met tijd voor lunch, een wandeltocht, een kathedraalbezoek en tijd om te verkennen. Aankomst in Londen in de vroege avond

Londen: Kathedraal van Canterbury, Kasteel van Dover en Witte Kliffen

2. Londen: Kathedraal van Canterbury, Kasteel van Dover en Witte Kliffen

Verken de prachtige kathedraalstad Canterbury, de White Cliffs of Dover en Dover Castle tijdens een dagtour vanuit Londen. Geniet van het uitzicht op het platteland van Groot-Brittannië terwijl je van je gids over de geschiedenis leert. Maak uw eerste stop in de historische kathedraalstad Canterbury. Er is genoeg te zien in Canterbury, waaronder de kathedraal, de Sint-Martinuskerk en de Sint-Augustinusabdij. Leer meer over de pelgrims die sinds de middeleeuwen hun weg naar de kathedraal van Canterbury hebben gevonden, en deze is nog steeds populair bij bezoekers van over de hele wereld. Reis verder naar de kust om de White Cliffs of Dover te zien, een van de meest spectaculaire natuurlijke kenmerken van het land. De White Cliffs, een icoon van Groot-Brittannië, zijn al eeuwenlang een teken van hoop en vrijheid. Maak een wandeling langs de kliffen en kijk uit over het drukke Engelse Kanaal. Op een heldere dag kun je heel Frankrijk zien. Maak een korte rit over de weg van de White Cliffs of Dover naar Dover Castle, een van de grootste kastelen van het land, strategisch gelegen op het kortste kruispunt naar continentaal Europa. Bekijk het kasteel dat een prominente rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Groot-Brittannië en dateert uit de ijzertijd. Op het terrein staan nog steeds een Romeinse vuurtoren en een Angelsaksische kerk. De toegang tot het kasteel is bij de tour inbegrepen en je hebt ook wat vrije tijd om het terrein te verkennen.

Vanuit Londen: Leeds Castle, de kathedraal van Canterbury en Dover

3. Vanuit Londen: Leeds Castle, de kathedraal van Canterbury en Dover

Ontsnap aan de drukte van Londen tijdens een dagtour door het Engelse platteland. Je gaat naar de Garden of England, met bezoeken aan Leeds Castle in Kent, de White Cliffs of Dover en de kathedraal van Canterbury. De reis voert u over de Greenwich-meridiaan en langs de Londense wijk waar de beroemde Cutty Sark-theeklipper en de Royal Observatory te vinden zijn. Zie dan Leeds Castle, beschreven door Lord Conway als 'het mooiste kasteel ter wereld'. Gelegen in het midden van een meer, en omgeven door 500 hectare park en tuinen, betreed het kasteel voordat de deuren opengaan voor het publiek en ervaar de magie in een sfeer van stille rust. Neem de tijd om het kasteelterrein te verkennen en de Lady Baillie Garden te vinden, met uitzicht over het meer. Ga vervolgens naar Canterbury en bezoek de historische kathedraal van Canterbury. De belangrijkste Anglicaanse kerk ter wereld, de centrale Bell Harry Tower dateert uit 1498 en de crypte dateert uit de 11e eeuw. Je gids vertelt het verhaal van de schokkende moord op aartsbisschop Thomas Beckett in 1170, en er is ook tijd om de smalle straatjes van Canterbury te verkennen, met de mogelijkheid om te lunchen. Vervolg je tocht door het schilderachtige landschap van Kent, bezaaid met ongewone gebouwen en schilderachtige dorpjes. Aankomst in Dover, om de beroemde White Cliffs te zien, die 120 meter boven de zeespiegel staan. Boven de kliffen uittorent het uitgestrekte kasteel van Dover, dat na 800 jaar nog steeds over de stad waakt.

Canterbury: Officiële wandeltour met gids

4. Canterbury: Officiële wandeltour met gids

Van middeleeuwse straatjes en pelgrimsherbergen tot het majestueuze terrein van de kathedraal, reis terug in de tijd terwijl je gids je verhalen vertelt en onthult hoe de stad in de loop der jaren is geëvolueerd tijdens deze begeleide wandeling van 90 minuten. Ontmoet je gids in de historische Buttermarket in het centrum van Canterbury en begin deze historische plek te verkennen. Loop door de smalle geplaveide straatjes met hun vakwerkhuizen en zie een prachtig uitzicht op de kathedraal. Bewonder het Crooked House, het Old Weavers' House en de beruchte ducking kruk, en Eastbridge Hospital, een plaats van gastvrijheid voor pelgrims sinds 1190. Je zult ook modernere architectuur zien, zoals het Marlowe Theatre en zijn eigen bewegende standbeeld. Je reist ook langs de buitenkant van de kathedraal en ziet waar mogelijk de ruïnes van het oude klooster, de kloostergangen en het terrein van de historische King's School.

Vanuit Londen: Canterbury & White Cliffs of Dover Tour

5. Vanuit Londen: Canterbury & White Cliffs of Dover Tour

Reis vanuit Londen en breng een dag door met het verkennen van de hoogtepunten van Kent, een regio die bekend staat als de 'Garden of England'. Geniet van een tour in een ontspannen tempo waarbij je veel tijd hebt om de twee meest iconische locaties van Kent te ontdekken: de stad Canterbury en de White Cliffs of Dover. Maak na vertrek uit Londen de eerste stop van de dag in de historische stad Canterbury. Ontdek daar een van de oudste kerken in Engeland, de kathedraal van Canterbury, die dateert uit de 6e eeuw en waar de Romeinse monnik Augustinus het christendom vestigde in Groot-Brittannië. Geniet in Canterbury van voldoende tijd om de kathedraal te bezoeken en het hart van het stadscentrum, de oude muren, en alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Er wordt ook een zelfgeleide wandeling aangeboden. Vervolg vervolgens door het charmante platteland van Kent naar de kust voor de volgende stop in de mooie badplaats Deal, waar de eerste Romeinse invasie in Groot-Brittannië landde meer dan 2000 jaar geleden. Snuif daar de sfeer aan zee op, verken de schilderachtige winkelstraat en lunch. Probeer misschien zelfs wat fish and chips aan zee. 's Middags volgt u de kust richting de wereldberoemde White Cliffs of Dover, een van de meest iconische kustmonumenten van Groot-Brittannië. Onderweg passeer je Dover Castle, een van de grootste en belangrijkste forten in Groot-Brittannië. Bij de White Cliffs of Dover is er voldoende tijd om langs de kliftoppen te wandelen en de spectaculaire uitzichten te bewonderen voordat 's avonds terugkeren naar Londen.

Kathedraal van Canterbury: Toegangsbewijs met audiogids

6. Kathedraal van Canterbury: Toegangsbewijs met audiogids

De kathedraal van Canterbury vormt de kern van het verhaal van Engeland met 1400 jaar geschiedenis om te ontdekken. Beveilig uw toegangsbewijs om de moederkerk van de wereldwijde Anglicaanse gemeenschap en de zetel van de aartsbisschop van Canterbury te verkennen. Geniet van een handset en audiogids om uw bezoek te verrijken. Terwijl je de kathedraal verkent, ontdek je architectuur die tot stand is gekomen door honderden jaren van bouwen en herbouwen, die met elke stijlverandering in de middeleeuwen veranderde, maar de wortels reiken nog verder. Bewonder kleurrijke glas-in-loodramen, waarvan sommige tot de oudste ter wereld behoren. Sluit je koptelefoon aan en luister naar je eigen persoonlijke audiogids om verhalen te horen over royals, monniken en martelaren terwijl je onder de hoge plafonds van de kathedraal doorloopt. Uw toegangsbewijs geeft u ook toegang tot de historische Kapittelzaal met zijn ongelooflijk gedetailleerde plafond, het sfeervolle Grote Klooster waar eeuwenlang door monniken werd gelopen, drie openbare tuinen waaronder een heruitvinding van een middeleeuws Herbarium, en meer tot drie tentoonstellingen rond de site. In 597 na Christus stuurde paus Gregorius de Grote een monnik, Augustinus, naar Engeland als missionaris om het christendom over heel Engeland te verspreiden. Augustinus vestigde zijn zetel (of cathedra) en klooster in Canterbury en werd de eerste aartsbisschop van Engeland. Toen er rond de plek wonderen zouden hebben plaatsgevonden, werd de kathedraal een van Europa's belangrijkste bedevaartsoorden, zoals het beroemdst wordt verteld in de Canterbury Tales van Geoffrey Chaucer. Na een brand in 1174 werden delen van de kathedraal herbouwd in de nieuwe loodrechte gotische stijl.

Leeds Castle, Canterbury Cathedral, Dover en Greenwich

7. Leeds Castle, Canterbury Cathedral, Dover en Greenwich

Ga mee op een dagtrip vanuit Londen en ontdek enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Engeland. Verken Leeds Castle, bekijk de historische kathedraal van Canterbury, stop bij het Battle of Britain Memorial en bewonder de White Cliffs of Dover. Leeds Castle, beschreven als 'het mooiste kasteel ter wereld' door Lord Conway, ligt in een aangelegd park van 500 hectare verdeeld over twee idyllische eilanden, diep in het hart van het magnifieke platteland van Kent. Kom vroeg aan om Leeds Castle te bezoeken, waar Henry VIII zich terugtrok om te ontsnappen aan de pest die tijdens zijn regering in Londen woedde. Bij aankomst in Leeds Castle wordt u begroet door uw gids. Ontdek de geschiedenis achter dit magische kasteel en ervaar het leven zoals Henry VIII zou hebben. Begin vervolgens aan een bezoek aan de kathedraal van Canterbury, het toneel van de gruwelijke moord op aartsbisschop Thomas Becket in 1170. Leer de intrigerende geschiedenis achter dit boeiende meesterwerk van middeleeuwse architectuur. Bewonder de spectaculaire glas-in-loodramen van de kathedraal, waarvan er vele bewaard zijn gebleven uit de late 12e en vroege 13e eeuw. Bewonder de beroemde White Cliffs of Dover terwijl je voorbij rijdt Vervolgens gaat u naar Greenwich om het Old Royal Naval College te zien, ontworpen door Sir Christopher Wren, evenals de Royal Observatory en de wereldberoemde Cutty Sark, een fascinerend 19e-eeuws klipperschip.Vervolgens gaat u naar Greenwich om het Old Royal Naval College te zien, ontworpen door Sir Christopher Wren. p> Stop bij het Battle of Britain Memorial waar je een betoverend uitzicht hebt op de White Cliffs of Dover. Krijg een frisse kijk op de bezienswaardigheden van Londen met een boottocht op de rivier de Theems, van Greenwich naar Embankment Pier. Onderweg passeer je de Tower Bridge en de prachtige St. Paul's Cathedral.

Vanuit Londen: Leeds Castle, Canterbury, Dover en Greenwich

8. Vanuit Londen: Leeds Castle, Canterbury, Dover en Greenwich

Vertrek 's ochtends vanuit Londen voor een rit naar Leeds Castle, de voormalige koninklijke residentie van 6 middeleeuwse koninginnen van Engeland. Het paleis werd getransformeerd door Hendrik VIII en werd een toevluchtsoord voor de rijken en machtigen. Begin met een privébezichtiging voordat het kasteel opengaat voor het publiek. Verken de kapel, galerijen, binnenplaatsen en de feestzaal. Daarna zie je het terrein waar wilde vogels, zwarte zwanen en vogels in de volière leven. Het volgende deel van je dagtour is een mooie rit langs de oude kustweg naar de beroemde witte kliffen van Dover. Bewonder de historische haven en het prachtige 12e-eeuwse kasteel. Op een heldere dag zijn er uitzichten op Frankrijk over het Engelse Kanaal. Ervaar de oude stad Canterbury en zijn grootste schat, de kathedraal van Canterbury, waarschijnlijk het best bekend als de plaats van de brute moord op Thomas Becket in 1170. Heb vrije tijd om Canterbury op eigen houtje te verkennen. Maak een wandeltocht door Greenwich, met prachtige parken en tuinen. Bekijk de beroemde Cutty Sark, het snelste zeilschip van zijn tijd. Als de avond nadert, geniet je van een exclusieve cruise op de Theems. Vaar terug naar het centrum van Londen en vaar langs historische bezienswaardigheden, waaronder de Tower of London, de Big Ben en de Houses of Parliament.

Dover naar Londen en Heathrow via Canterbury en Leeds Castle

9. Dover naar Londen en Heathrow via Canterbury en Leeds Castle

Nadat je je vriendelijke gids hebt ontmoet bij Dover Cruise Terminal, stap je aan boord van een luxe touringcar en combineer je transfer naar Londen met een prachtige tour door de Garden of England, met bezoeken aan het historische Canterbury en Leeds Castle. Kom eerst oog in oog te staan met de White Cliffs of Dover en het magnifieke Dover Castle. Het fort dateert uit de Romeinse tijd en is een van de grootste en meest indrukwekkende burchten van Groot-Brittannië. Ga verder door dit krijtlandschap en ontdek de geschiedenis van het land, van Keltische kolonisten en Romeinse indringers tot de Saksische migratie en de Normandische verovering. Stop bij de stad Canterbury en bekijk de wereldberoemde kathedraal tijdens een begeleide wandeling. De stad, voorheen de Romeinse stad Durovernum Canticorum, heeft een schat aan geschiedenis. Na de wandeling heb je wat vrije tijd om door de smalle straatjes te lopen en de historische gebouwen te bewonderen. In de kathedraal kun je het graf van koning Hendrik IV zien, de laatste rustplaats van The Black Prince en leren over de dood in 1170 van Thomas Becket, aartsbisschop van Canterbury. Vervolgens gaat het langs de Oast Houses, hopvelden, boomgaarden en wijngaarden naar Leeds Castle, door Lord Conway beschreven als het mooiste kasteel ter wereld. Leeds Castle dateert uit 880 n. Prachtig aangelegde tuinen zijn een belangrijk kenmerk van het terrein, net als het prachtige meer. Verken het historische interieur van het kasteel, bewonder de prachtige kamers en verdwaal in het beroemde doolhof. Na wat vrije tijd vertrekt de tour naar het centrum van Londen om te beginnen met drop-offs, gevolgd door Heathrow drop-offs. De rit van Leeds Castle naar Londen voert u door Royal Greenwich en langs de Tower Bridge, met uitzicht op de Tower of London.

Canterbury: Treasure Hunt Puzzel Game Pack met Pub korting

10. Canterbury: Treasure Hunt Puzzel Game Pack met Pub korting

Begin met het aanvragen van een pakket dat naar je postadres wordt gestuurd of ontvang een digitale PDF-versie van de activiteit. Kies voor de geposte versie van de tocht en ontvang een aanwijzingenblad, schatkaart, klembord, kompas en een envelop met historische informatie, een activiteitenpakket en een kroegkorting. Kies voor de digitale optie en ontvang een PDF met alle informatie die je nodig hebt om deel te nemen aan de activiteit. Ga op een opwindend avontuur in het hart van het plaatselijke landschap, doorkruis iconische monumenten en ontdek verborgen juweeltjes. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en de boeiende verhalen die het weefsel van het gebied verlevendigen. Triomfeer in deze spannende speurtocht, waarbij je aanwijzingen ontcijfert, puzzels oplost en weetjes over de levendige omgeving onder de knie krijgt. Uiteindelijk kom je aan bij de X op de schatkaart, een fantastische pub waar je niet alleen kunt genieten van de spanning van de jacht, maar ook van exclusieve kortingen en een activiteitenpakket. Bereid je voor op een reis die de spanning van het ontdekken combineert met het plezier van het ontdekken.

Alle activiteiten

32 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Canterbury

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Canterbury?

Andere activiteiten in Canterbury

Wil je alle activiteiten in Canterbury bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Canterbury

Gemiddelde beoordeling

4.4
(1.108 beoordelingen)

Dit was een goed georganiseerde dagtocht die een geweldige kans bood om hoogtepunten van Dover en Canterbury te zien en te ervaren - die beide "wauw" waren. Ik heb voor deze tour gekozen in plaats van het alleen te proberen en ik ben erg blij dat ik dat gedaan heb. Onze chauffeur / gids Brandon bracht ons rechtstreeks naar de belangrijkste bezienswaardigheden, maakte het gemakkelijk en gaf ons een geweldige geschiedenis en context voor de bezienswaardigheden.

Onze gids was geweldig! Vanwege de wind konden we Dover Castle niet bezoeken, dus nam hij ons mee naar Leeds Castle en ik geloof dat het kasteel en zijn terrein zoveel te bieden hadden en dat we voldoende tijd kregen bij deze eerste stop, waarna we naar de witte kliffen gingen die zijn prachtig, vanaf daar konden we Dover Castle zien, maar de wind was behoorlijk krachtig, onze laatste stop was de kathedraal en de stad van Canterbury, die allebei prachtig waren!!!

Elk onderdeel van deze reis was een droom die uitkwam, van het varen door het platteland van Kent tot aan de locaties zelf. Onze gids Anne was geweldig. Zeer goed geïnformeerd over alles wat we die dag deden. Het zien van deze geweldige en iconische plekken maakte dit een van de beste dagen van mijn leven. Bedankt Anderson-rondleidingen.

Omdat we geen auto hadden, was dit, zelfs alleen voor de rit, goedkoper en handiger dan de trein nemen of een auto huren. De bus was geweldig, de gids, Shane, was super aardig en deskundig. Iedereen stapte op tijd in de bus, dus we verspilden geen tijd.

Zeer leuke excursie, gids was erg vriendelijk en gemakkelijk te begrijpen, over het algemeen heel interessant. Goed timemanagement en voldoende ruimte voor je eigen planning.