Kies data

Dingen om te doen Canterbury, Verenigd Koninkrijk

Canterbury, Verenigd Koninkrijk: De beste dingen die je niet wil missen

Canterbury: begeleide wandeltocht

1. Canterbury: begeleide wandeltocht

Van middeleeuwse straatjes en pelgrimsherbergen tot het majestueuze terrein van de kathedraal, reis terug in de tijd terwijl je gids je verhalen vertelt en onthult hoe de stad in de loop der jaren is geëvolueerd tijdens deze begeleide wandeling van 90 minuten. Ontmoet je gids in de historische Buttermarket in het centrum van Canterbury en begin deze historische plek te verkennen. Loop door de smalle geplaveide straatjes met hun vakwerkhuizen en zie een prachtig uitzicht op de kathedraal. Bewonder het Crooked House, het Old Weavers' House en de beruchte ducking kruk, en Eastbridge Hospital, een plaats van gastvrijheid voor pelgrims sinds 1190. Je zult ook modernere architectuur zien, zoals het Marlowe Theatre en zijn eigen bewegende standbeeld. Je reist ook langs de buitenkant van de kathedraal en ziet waar mogelijk de ruïnes van het oude klooster, de kloostergangen en het terrein van de historische King's School.

Londen: Canterbury Cathedral, Dover Castle en White Cliffs

2. Londen: Canterbury Cathedral, Dover Castle en White Cliffs

Tijdens deze dagexcursie vanuit Londen is de historische kathedraal van de stad Canterbury jouw eerste stop. Er is genoeg te zien in Canterbury, inclusief de kathedraal, St. Martin’s Church en St. Augustine's Abbey. Al sinds de middeleeuwen reizen pelgrims af naar de Canterbury Cathedral, en vandaag de dag is het nog steeds een populaire bestemming met bezoekers uit de hele wereld. Je reist verder naar de kust voor de krijtrotsen van Dover, een van de meest spectaculaire kenmerken van de natuur van het land. Als icoon van Groot-Brittannië, zijn de White Cliffs al eeuwenlang een teken van hoop en vrijheid. Maak een wandeling langs de kliffen en kijk uit over het drukke Engelse Kanaal. Op een heldere dag kun je Frankrijk zien. Niet ver van de White Cliffs of Dover vind je Dover Castle, een van de grootste kastelen van het land, strategisch geplaatst op het kortste oversteekpunt naar het Europese vasteland. Het kasteel heeft een prominente rol in de geschiedenis van Groot-Brittannië gespeeld, en dateert uit de IJzertijd. Een Romeinse vuurtoren en een Angelsaksische kerk staan nog steeds op het terrein. Toegang tot het kasteel is in de tour inbegrepen en je hebt hier ook wat tijd om zelf het terrein te verkennen.

Vanuit Londen: Canterbury en de White Cliffs of Dover Tour

3. Vanuit Londen: Canterbury en de White Cliffs of Dover Tour

Reis vanuit Londen en breng een dag door met het verkennen van de hoogtepunten van Kent, een regio die bekend staat als de 'Garden of England'. Geniet van een tour in een ontspannen tempo waarbij je veel tijd hebt om de twee meest iconische locaties van Kent te ontdekken: de stad Canterbury en de White Cliffs of Dover. Maak na vertrek uit Londen de eerste stop van de dag in de historische stad Canterbury. Ontdek daar een van de oudste kerken in Engeland, de kathedraal van Canterbury, die dateert uit de 6e eeuw en waar de Romeinse monnik Augustinus het christendom vestigde in Groot-Brittannië. Geniet in Canterbury van voldoende tijd om de kathedraal te bezoeken en het hart van het stadscentrum, de oude muren, en alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Er wordt ook een zelfgeleide wandeling aangeboden. Vervolg vervolgens door het charmante platteland van Kent naar de kust voor de volgende stop in de mooie badplaats Deal, waar de eerste Romeinse invasie in Groot-Brittannië landde meer dan 2000 jaar geleden. Snuif daar de sfeer aan zee op, verken de schilderachtige hoofdstraat en lunch in een van de populaire cafés van de stad . 's Middags volgt u de kust richting de wereldberoemde White Cliffs of Dover, een van de meest iconische kustmonumenten van Groot-Brittannië. Onderweg passeer je Dover Castle, een van de grootste en belangrijkste forten in Groot-Brittannië. Bij de White Cliffs of Dover is er voldoende tijd om langs de kliftoppen te wandelen en de spectaculaire uitzichten te bewonderen voordat 's avonds terugkeren naar Londen.

Vanuit Londen: dagtrip krijtrotsen van Dover en Canterbury

4. Vanuit Londen: dagtrip krijtrotsen van Dover en Canterbury

Vertrek vanuit Londen voor een dagvullende  tour en verken het zuidelijke graafschap Kent, dat bekend staat als de tuin van Engeland.  Ga eerst naar de krijtrotsen van Dover en krijg daar tijd om een adembenemende wandeling langs de kust te maken of simpelweg van het uitzicht te genieten. Op heldere dagen heb je geweldig uitzicht over het Engelse Kanaal en kun je zelfs Frankrijk zien! Geniet van een uur vrije tijd om de schoonheid van de krijtrotsen te bewonderen. Bij het bezoekerscentrum kun je versnaperingen en souvenirs kopen. Kies vervolgens tussen een langer verblijf bij de kliffen of een bezoek aan Dover Castle, een van de imposantste kastelen van Engeland. Ga verder naar de historische stad Canterbury, waar je gids de stad aan je voorstelt door middel van een informatieve stadswandeling. Wandel langs de oude gebouwen en door de charmante straatjes van deze pittoreske stad. Neem als je dat wil wat vrije tijd om Canterbury Cathedral te bezoeken of breng meer tijd door met het verkennen van deze imposante historische stad. Breng 2,5 uur in Canterbury door, waardoor je tijd hebt voor lunch, een stadswandeling en een bezoek aan de kathedraal. Aan het einde van de tour kom je rond 18:30 uur weer in Londen aan.

Van Londen: Leeds Castle, de kathedraal van Canterbury en Dover

5. Van Londen: Leeds Castle, de kathedraal van Canterbury en Dover

Ontsnap aan de drukte van Londen tijdens een sightseeingtour van een hele dag door het Engelse platteland. Je gaat naar de Garden of England, met bezoeken aan Kent's Leeds Castle, de White Cliffs of Dover en de kathedraal van Canterbury. De reis voert je over de meridiaan van Greenwich en langs de Londense wijk waar de beroemde Cutty Sark -theeklipper en de Royal Observatory staan. Zie dan Leeds Castle, door Lord Conway beschreven als 'het mooiste kasteel ter wereld'. Gelegen in het midden van een meer en omgeven door 500 hectare aan parken en tuinen, betreedt u het kasteel voordat de deuren opengaan voor het publiek en ervaart u de magie in een sfeer van stille rust. Neem de tijd om het kasteelterrein te verkennen en de Lady Baillie Garden te vinden, met uitzicht over het meer. Ga vervolgens naar Canterbury en bezoek de historische kathedraal van Canterbury. De belangrijkste Anglicaanse kerk ter wereld, de centrale Bell Harry-toren dateert uit 1498 en de crypte dateert uit de 11e eeuw. Je gids vertelt het verhaal van de schokkende moord op aartsbisschop Thomas Beckett in 1170, en er is ook tijd om de smalle straatjes van Canterbury te verkennen, met de mogelijkheid om te stoppen voor de lunch. Vervolg uw tocht door het pittoreske landschap van Kent, bezaaid met ongewone gebouwen en schilderachtige dorpjes. Kom aan in Dover, om de beroemde White Cliffs te zien, die 120 meter boven de zeespiegel ligt. Boven de kliffen hangt het uitgestrekte Dover Castle, dat na 800 jaar nog steeds over de stad waakt.

Leeds Castle, Canterbury Cathedral, Dover en Greenwich

6. Leeds Castle, Canterbury Cathedral, Dover en Greenwich

Ga op een dagtrip vanuit Londen om enkele van de belangrijkste attracties van Engeland te ontdekken. Verken Leeds Castle, bekijk de historische kathedraal van Canterbury en bewonder de White Cliffs of Dover. Keer ten slotte terug naar Londen om je tour af te sluiten met een boottocht op de rivier de Theems. Beschreven als 'het mooiste kasteel ter wereld' door Lord Conway, ligt Leeds Castle in een aangelegd park van 500 hectare op twee idyllische eilanden, diep in het hart van het prachtige platteland van Kent. Kom vroeg aan om Leeds Castle te bezoeken, waar Henry VIII zich terugtrok om te ontsnappen aan de pest die tijdens zijn bewind in Londen woedde. Bij aankomst in Leeds Castle wordt u begroet door uw gids. Ontdek de geschiedenis achter dit magische kasteel en ervaar het leven zoals Henry VIII zou hebben. Breng vervolgens een bezoek aan de kathedraal van Canterbury, het toneel van de gruwelijke moord op aartsbisschop Thomas Becket in 1170. Leer de intrigerende geschiedenis achter dit boeiende meesterwerk van middeleeuwse architectuur. Bewonder de spectaculaire glas-in-loodramen van de kathedraal, waarvan er vele bewaard zijn gebleven uit de late 12e en vroege 13e eeuw. Prikkel vervolgens uw smaakpapillen met een traditioneel tweegangenmenu. Bezoek de poort naar Engeland en bewonder de beroemde White Cliffs of Dover, met een fotostop op het prachtige stuk kustlijn dat uitkijkt op continentaal Europa. Je ziet ook Dover Castle, een indrukwekkend middeleeuws fort dat oprijst boven het Engelse Kanaal, en een belangrijke filmlocatie in 'The Other Boleyn Girl'. Ga vervolgens naar Greenwich om het Old Royal Naval College te zien, ontworpen door Sir Christopher Wren, evenals de Royal Observatory en de wereldberoemde Cutty Sark, een fascinerend 19e-eeuws klipperschip. Krijg een frisse kijk op de attracties van Londen met een boottocht op de rivier de Theems, van Greenwich naar Embankment Pier. Onderweg passeer je de Tower Bridge en de prachtige St. Paul's Cathedral.

Leeds Castle, de kathedraal van Canterbury, Dover en Greenwich

7. Leeds Castle, de kathedraal van Canterbury, Dover en Greenwich

Vertrek 's ochtends vanuit Londen voor een rit naar Leeds Castle, de voormalige koninklijke residentie van 6 middeleeuwse koninginnen van Engeland. Het paleis werd getransformeerd door Hendrik VIII en werd een toevluchtsoord voor de rijken en machtigen. Begin met een privébezichtiging voordat het kasteel opengaat voor het publiek. Verken de kapel, galerijen, binnenplaatsen en de feestzaal. Daarna zie je het terrein waar wilde vogels, zwarte zwanen en vogels in de volière leven. Het volgende deel van je dagtour is een mooie rit langs de oude kustweg naar de beroemde witte kliffen van Dover. Bewonder de historische haven en het prachtige 12e-eeuwse kasteel. Op een heldere dag zijn er uitzichten op Frankrijk over het Engelse Kanaal. Ervaar de oude stad Canterbury en zijn grootste schat, de kathedraal van Canterbury, waarschijnlijk het best bekend als de plaats van de brute moord op Thomas Becket in 1170. Heb vrije tijd om Canterbury op eigen houtje te verkennen. Maak een wandeltocht door Greenwich, met prachtige parken en tuinen. Bekijk de beroemde Cutty Sark, het snelste zeilschip van zijn tijd. Als de avond nadert, geniet je van een exclusieve cruise op de Theems. Vaar terug naar het centrum van Londen en vaar langs historische bezienswaardigheden, waaronder de Tower of London, de Big Ben en de Houses of Parliament.

Canterbury: gepersonaliseerde privéwandeling met gids

8. Canterbury: gepersonaliseerde privéwandeling met gids

Verken de historische bezienswaardigheden van Canterbury tijdens een begeleide wandeltocht met een getrainde gids. Bekijk The Crooked House, de Canterbury Cathedral Precincts en meer, terwijl je de lokale geschiedenis leert. Pas uw tour aan door uw gids vooraf te vertellen over uw groep en persoonlijke interesses. Beginnend in de schilderachtige Buttermarket, de plaats van historische pelgrimsherbergen en oude stierenstaak en de thuisbasis van de imposante Christchurch Gate-ingang van de kathedraal van Canterbury. Ga vanaf hier op verkenning door de smalle geplaveide straatjes van het centrum van Canterbury met zijn eclectische mix van historische gebouwen en pelgrimsherbergen, naast de gedenkwaardige Canterbury Cathedral Precincts. Ga terug in de tijd terwijl je gids je de verhalen en donkere geschiedenis van de stad vertelt. Leer hoe de stad in de loop der jaren is geëvolueerd terwijl je door de middeleeuwse straatjes navigeert met hun vakwerkhuizen en uitzicht op de kathedraal. Ontdek eigenzinnige gebouwen zoals The Crooked House, het Old Weavers House, de beruchte ducking kruk en Eastbridge Hospital, een plaats van gastvrijheid voor pelgrims sinds 1190. Bekijk voorbeelden van moderne architectuur, zoals The Marlowe Theatre en zijn eigen bewegende standbeeld. Voor het einde van je tour kun je rond de buitenkant van de kathedraal van Canterbury reizen en mogelijk de ruïnes van het oude klooster, de kloostergangen en het terrein van de historische King's School zien. Als je bepaalde interesses hebt, van architectuur tot tuinen of literatuur, of als je gewoon met een jong gezin bent, zal je persoonlijke gids je tour graag op maat maken (indien voorafgaand aan de tour gecommuniceerd). Houd er rekening mee dat na het boeken contact met u wordt opgenomen door Canterbury Tourist Guides om uw boeking te bevestigen en om uw gidsgegevens te verstrekken. Neem contact met ons op als je ten minste 24 uur voor je tour nog niets hebt ontvangen.

Londen: Dagtrip naar Leeds Castle, Canterbury, Dover, Greenwich

9. Londen: Dagtrip naar Leeds Castle, Canterbury, Dover, Greenwich

Beleef een magische tweede kerstdag omringd door prachtige locaties en indrukwekkende gebouwen! Deze dagtocht vertrekt vanuit het centrum van Londen en omvat een bezoek aan Leeds Castle, ooit beschreven als 'het mooiste kasteel ter wereld', Canterbury, de witte kliffen van Dover en Greenwich. Kasteel van Leeds. Leeds Castle, gelegen op het idyllische platteland van Kent, vierde in 2019 zijn 900ste verjaardag. De lange tijdlijn van het kasteel is gevuld met koningen en koninginnen, Britse aristocratie en vele sleutelmomenten in de geschiedenis van Groot-Brittannië, waaronder de Tweede Wereldoorlog. Het is toevallig ook een spectaculair gebouw dat midden in een meer staat! Je krijgt zowel het weelderige interieur als het pittoreske terrein te zien. Kathedraal van Canterbury De kathedraalstad Canterbury, bewoond sinds de prehistorie, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wat ooit een bedevaartsoord was, is nu een populaire toeristische bestemming, deels bekend om zijn prachtige kathedraal, die dateert uit het jaar 597! Ontdek de fascinerende geschiedenis van de kathedraal van Canterbury en bewonder de indrukwekkende gotische architectuur. Witte kliffen van Dover Deze regio van de Engelse kust maakt deel uit van de door Kent Downs aangewezen Area of Outstanding Natural Beauty, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom! Je stopt in de buurt voor een prachtige foto van deze indrukwekkende kliffen. Greenwich Het laatste deel van deze Boxing Day-tour omvat een rit langs de Londense wijk Greenwich, beroemd om zijn maritieme geschiedenis en zijn naam te danken aan Greenwich Mean Time.

Dover naar Londen & Heathrow via Canterbury en Leeds Castle

10. Dover naar Londen & Heathrow via Canterbury en Leeds Castle

Nadat je je vriendelijke gids hebt ontmoet in Dover Cruise Terminal, stap je aan boord van een luxe touringcar en combineer je je transfer naar Londen met een prachtige tour door de Garden of England, met bezoeken aan het historische Canterbury en Leeds Castle. Kom eerst oog in oog te staan met de White Cliffs of Dover en het magnifieke Dover Castle. Het fort dateert uit de Romeinse tijd en is een van de grootste en meest indrukwekkende burchten van Groot-Brittannië. Ga door dit krijtlandschap en ontdek de geschiedenis van het land, van Keltische kolonisten en Romeinse indringers tot de Saksische migratie en de Normandische verovering. Stop bij de stad Canterbury en neem een kijkje in de wereldberoemde kathedraal tijdens een begeleide wandeling. De stad, vroeger de Romeinse stad Durovernum Canticorum, heeft een schat aan geschiedenis. Na de wandeltocht heeft u wat vrije tijd om door de smalle straatjes te wandelen en de historische gebouwen te bewonderen. In de kathedraal kun je het graf van koning Hendrik IV zien, de rustplaats van The Black Prince en vernemen over de dood in 1170 van Thomas Becket, aartsbisschop van Canterbury. Het is dan langs de Oast Houses, hopvelden, boomgaarden en wijngaarden naar Leeds Castle, door Lord Conway beschreven als het mooiste kasteel ter wereld. Leeds Castle dateert uit 880 na Christus en was de thuisbasis van vele Engelse koninginnen, van het einde van de 12e eeuw tot de regering van de Tudors. Prachtig aangelegde tuinen zijn een belangrijk kenmerk van het terrein, net als het prachtige meer. Verken het historische interieur van het kasteel, bewonder de prachtige kamers en verdwaal in het beroemde doolhof. Na wat vrije tijd vertrekt de tour naar het centrum van Londen om te beginnen met drop-offs, gevolgd door Heathrow drop-offs. De rit van Leeds Castle naar Londen brengt je door Royal Greenwich en langs Tower Bridge, met uitzicht op de Tower of London.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
16 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Topbezienswaardigheden in Canterbury, Verenigd Koninkrijk

Overzicht activiteiten in Canterbury, Verenigd Koninkrijk

Wil je alle activiteiten in Canterbury, Verenigd Koninkrijk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.