Canyonlands National Park

Canyonlands National Park: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Moab: Helikoptervlucht Edge Of Canyonlands National Park

1. Moab: Helikoptervlucht Edge Of Canyonlands National Park

Kom eerst aan op Canyonlands Field Airport in Moab om in te checken voor uw privéhelikoptertour. Na een veiligheidsbriefing ga je aan boord van je helikopter en verlaat je de luchthaven voor je geweldige schilderachtige tour. Kom kort na het verlaten van de luchthaven aan bij de hoge torenspitsen van Determination Towers en de uitgestrekte Gemini Bridges. Op weg naar Deadhorse Point State Park, zie je verschillende bogen en Thelma en Louise Point, waar de laatste scène van de film werd gefilmd. Nadat je hebt genoten van het weidse uitzicht op Deadhorse Point, vlieg je naar de oostkant van het eiland in het Sky District van Canyonlands National Park en zie je de Colorado-rivier door de canyons slingeren. Vlieg door Kane Creek Canyon en duik, als het weer het toelaat, onder de wanden van de kloof. Vlieg vervolgens naar de Behind the Rocks Wilderness voordat je naar de verbazingwekkende Castleton Tower gaat. Als je een tour van 45 minuten maakt, ga je terug naar de luchthaven. Alleen tijdens de tour van 60 minuten vliegt je piloot over de wereldberoemde Hell's Revenge Jeep Trail, waar je jeeps in overvloed en de Colorado River-kloof zult zien. Op de terugweg naar het vliegveld zie je onderweg de enorme Corona Arch, Jeep Arch en Uranium Arch.

Moab: 3 uur schilderachtig 4x4 off-road avontuur

2. Moab: 3 uur schilderachtig 4x4 off-road avontuur

Ontdek de natuurlijke landschappen van Moab, Utah tijdens een 4x4-avontuur. Beleef een adembenemende ervaring met een vleugje opwinding. Nadat je je gids hebt ontmoet, spring je in je 4x4-voertuig en ga je het landschap in. Geniet van een ervaring gericht op de natuurlijke schoonheid van het gebied en oude rotskunst. Bekijk oude Indiaanse rotstekeningen - rotstekeningen en houtsnijwerk van meerdere millennia. Sommigen gaan zelfs zo ver terug als 3500 voor Christus. Gebruik uw persoonlijke interpretatievaardigheden om de afbeeldingen te ontcijferen. Bewonder het uitzicht op de prachtige torenhoge Canyons. Bekijk ook een handvol bogen, rode rotsspitsen en torenhoge kloofmuren langs de prachtige Colorado-rivier. Zorg dat aan al je behoeften wordt voldaan met een paar korte stops om te snacken, foto's te maken en over de geschiedenis van Moab te praten.

Arches and Canyonlands National Park: in-app audiogidsen

3. Arches and Canyonlands National Park: in-app audiogidsen

Ontdek Arches en Canyonlands National Parks met interactieve gidsen op je telefoon. Bewonder prachtige vergezichten, rotsformaties en schilderachtige wandelpaden met een app die is ontwikkeld door lokale gidsen, samengesteld door creatieve schrijvers en verteld door professionele stemartiesten. Arches Nationaal Park Begin met het downloaden van de Action Tour Guide-app die zal fungeren als uw audiogids en kaart in één. Begin met een avontuur in Arches National Park, beginnend bij het bezoekerscentrum. Als je op pad gaat, passeer je de torenhoge formatie van de Three Penguins en de geologische Moab Fault, die een fantastisch wandelpad biedt. Bekijk de iconische Three Gossips en de torenhoge reeks formaties die de Courthouse Towers en Sheep Rock vormen. Wees getuige van de vreemd mooie versteende duinen terwijl je leert over de inheemse Paiute en hun legendes. Bereik de beroemde Balanced Rock-formatie, snel gevolgd door de twee populairste haltes: de Windows Arches en Double Arch. Je gaat naar Delicate Arch, het ongeëvenaarde hoogtepunt van dit park. Je kunt ook de historische Wolfe Ranch en enkele oude tribale rotstekeningen bekijken. Je reis gaat verder door de unieke Salt Valley en naar prachtige formaties zoals de Fiery Furnace, Sand Dune Arch, Arches Forest, Skyline Arch en Tapestry Arch. Ga ten slotte naar het verste punt in het park: de Devil's Garden. Hier kun je de beroemde landschapsboog bezoeken. Nationaal Park Canyonlands Verken vervolgens Canyonlands National Park, beginnend bij het Moab Giants-museum bij de oostelijke ingang van het park. Ga naar het westen, het dieprode van de woestijn in, waar je de opvallende formaties van Merrimack en Monitor vindt. Dan kom je bij je eerste grote uitkijkpunt: Big Mesa Viewpoint. Terwijl je richting het beroemde backcountry-pad van White Rim Road gaat, leer je alles over het onzichtbare leven dat gedijt in deze schijnbaar desolate woestijn. Dan, op weg naar Basin Overlook, met een prachtig uitzicht op de Colorado-rivier, krijg je de primeur over de uraniumkoning van Canyonland. De volgende is Dead Horse State Park, de thuisbasis van een legende die spookachtig genoeg is om bij zijn naam te passen. Je betreedt dan het nationale park zelf, waar het Island in the Sky Visitor Centre wacht voor het geval je een pauze nodig hebt. Bezoek Upheaval Dome, waarvan de vorming al tientallen jaren geologen verbijstert. Vang de zonsondergang op een van de nabijgelegen uitkijkpunten. Uiteindelijk kom je aan bij het immens populaire Grand View Point, waar je gids eindigt.

Moab: begeleide wandeling met volle maan

4. Moab: begeleide wandeling met volle maan

Bewonder tijdens deze wandeling bij volle maan het landschap en de unieke rotsformaties, verlicht door de gloed van de maan. Kijk omhoog naar de lucht terwijl je gids satellieten, planeten en sterrenbeelden aanwijst. Wanneer de volle maan elke maand rondkomt, geeft het voldoende licht om tegen middernacht een krant te lezen. De canyons en bogen krijgen een mysterieuze witte gloed terwijl het landschap op een andere manier wordt verlicht. Deze gemakkelijke tot middelzware wandeling biedt een geweldige kans om de sterren te bewonderen. Terwijl je omhoog kijkt naar de nachtelijke hemel, zal je gids je met behulp van een laserpointer de verschillende satellieten, planeten en sterrenbeelden laten zien die op dit moment te zien zijn.

Canyonlands and Arches National Park: schilderachtige vliegtuigvlucht

5. Canyonlands and Arches National Park: schilderachtige vliegtuigvlucht

Vlieg vanaf de Canyonlands Field Airport in Moab over het schilderachtige Arches National Park en de Canyonlands. Haal het meeste uit uw tijd door beide parken te bezoeken tijdens deze rondvlucht. Vlieg met de enige gecertificeerde operator die rondvluchten aanbiedt over deze iconische attracties. Ontmoet je piloot op de luchthaven en voel de spanning van het opstijgen. Ontdek de enorme geologische diversiteit, die wetenschappers van over de hele wereld aantrekt, vanuit vogelperspectief. Krijg meer van een grondig overzicht van eeuwenlange geologische geschiedenis op deze vlucht dan je zou krijgen door jarenlang wandelen. Leg de momenten vast met verbluffende luchtfotografie. Ervaar deze parken uitgebreid en comfortabel. Krijg toegang tot de afgelegen, beperkte districten van Canyonlands en omzeil de rijen en drukte in Arches National Park.

Moab: 3 uur durende jetboottocht naar Dead Horse Point State Park

6. Moab: 3 uur durende jetboottocht naar Dead Horse Point State Park

Begin uw 3-uur durende boottocht op slechts 3,2 km ten noorden van Moab, aan de oevers van de Colorado-rivier. Na een veiligheidsoriëntatie begin je aan je schilderachtige tour. Ontspan en geniet van de rit. Uw overdekte boot heeft voldoende schaduwrijke zitplaatsen zodat u niet verstrikt raakt in de zon. Glij over de Colorado-rivier en passeer afgelegen zijkloven. Misschien kunt u wat dieren en vogels spotten. Bewonder de 2200 voet canyonmuren boven je, een versteende zeebodem, prachtige uitzichten op bogen, Indiase rotstekeningen en een uniek uitzicht op een Indiase graanschuur. Onderweg wijst uw gids u op interessante bezienswaardigheden en informeert u over het verleden en heden. Ga door het onderste Dead Horse State Park, het iconische Thelma en Louise Point en een natuurlijk amfitheater. Reis 32 mijl stroomafwaarts tot je de ingang van Canyonlands National Park bereikt, waar de kapitein zal terugkeren.

Van Moab: dagtour door Canyonlands en Arches in 4x4

7. Van Moab: dagtour door Canyonlands en Arches in 4x4

Maak een 4x4-rit door de nationale parken Arches en Canyonlands. Dit spannende avontuur omvat stops voor korte wandelingen en mooie uitzichten. Houd onderweg je energie op peil met een verfrissende picknicklunch. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Moab, rijd je richting Canyonlands National Park, hoog boven op de Island in the Sky-mesa. Daal af via de steile haarspeldbochten van de beroemde Shafer Trail en geniet van een korte stop om Indiaanse rotskunst te verkennen die door de Ancestral Puebloans in de kliffen is uitgehouwen.   Ga verder door Canyonlands langs een deel van de White Rim Trail naar Musselman Arch voor een fantastisch uitzicht op de Colorado-rivier beneden. Geniet van een paar stops met korte wandelingen. Stop bij Devils Garden voor een heerlijke picknicklunch. Na de lunch betreedt u Arches National Park in de buurt van Doc Williams Point. Beklim een steile rotswand en rijd door een vallei door zandstenen vinnen en duinen.   Passeer de beroemde Tower Arch, de Eye of the Whale Arch en de Marching Men - een groep van 7 torens in één rij. Stop voor een paar korte wandelingen om van de frisse lucht te genieten en het uitzicht op de rode rotsen te bewonderen. Nadat je beide parken hebt verkend, word je teruggereden naar Moab, met een korte stop om onderweg dinosaurussporen te verkennen.

Van Moab: Canyonlands Island in the Sky 4x4-tour van een halve dag

8. Van Moab: Canyonlands Island in the Sky 4x4-tour van een halve dag

Ontdek het Island in the Sky-district van Canyonlands National Park tijdens deze spannende tour van een halve dag met een 4x4-voertuig. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Moab, rijd je richting het nationale park, kronkelend langs de rivier. Stop buiten de parkgrens om oude Indiaanse rotskunst te verkennen die door de Ancestral Puebloans in de kliffen is uitgehouwen. Ga verder naar het jeeppad dat naar het Island in the Sky-district leidt. Onderweg stop je bij vergezichten zoals Fossil Point en Musselman Arch. Bekijk de opmerkelijke Gooseneck Overlook en reis langs een deel van het White Rim-pad. Beëindig de haarspeldbochten van de beroemde Shafer Trail en geniet nog een laatste keer van het uitzicht over het park voordat je terugkeert naar Moab.

Moab: Canyonlands National Park-vliegtuigtour

9. Moab: Canyonlands National Park-vliegtuigtour

Deze spectaculaire vlucht brengt je boven het fantastische landschap van het noordelijke district van het Canyonlands National Park, bekend als het Island in the Sky. Majestueuze 300 meter hoge kliffen steken uit boven de Colorado en de Green Rivers, die er aan weerszijden aan grenzen. Serpentine drainagesystemen zijn uitgehouwen in het terrein onder de kliffen. Upheaval Dome is te zien aan het noordelijke uiteinde, de samenvloeiing van de twee rivieren vormt het zuidelijkste punt van het district. Ga dan verder naar Needles District, de meest fantasierijke en kleurrijke delen van Canyonlands. Roze en witte banden zijn te zien in de vele torenspitsen en kliffen. Het is de thuisbasis van enkele van de meest afgelegen en beroemde bogen van het canyonland. Moeilijk te bereiken door te wandelen en buitengewoon mooi, Angel Arch en Druid Arches zijn de bekendste bezienswaardigheden in Canyonlands. Elephant Arch, Kirk Arch, Wedding Ring Arch en Castle Arch, verborgen in het achterland, zijn ook inbegrepen in deze unieke rondvlucht. Wandelen naar deze bogen zou meerdere meerdaagse bezoeken vergen en ligt voor velen van ons buiten het fysieke bereik. Tijdens deze vlucht ziet u ze allemaal, juwelen tussen de vele wonderbaarlijke kenmerken van dit nationale park. In tegenstelling tot wandelaars, zie je hun prachtige omgeving vanuit vogelperspectief, in de uitgestrektheid van dit opmerkelijke deel van deze prachtige aarde. Een unieke en zeer speciale kans wacht op je op deze exclusieve vlucht door de afgelegen bogen van Canyonlands.

Van Las Vegas: 7-daagse tour door de nationale parken van Utah en Arizona

10. Van Las Vegas: 7-daagse tour door de nationale parken van Utah en Arizona

Kies uit een privé- of kleine groepsreis en begin aan een onvergetelijk 7-daags avontuur door Monument Valley. Bewonder de diepten van de Grand Canyon, ervaar het echte Wilde Westen en ontdek de iconische Utah-landschappen van Zion, Bryce, Arches en Canyon Lands. Dag 1 Zion National Park: We laten de felle lichten van Las Vegas een tijdje achter ons en gaan naar Utah's mooiste Nationale Park. Enorme canyonwanden en rode zandstenen kliffen stijgen op naar een schitterende blauwe lucht. Daag jezelf uit voor wat wordt beschouwd als de beste wandeling van een halve dag in het zuidwesten door een smalle bergkam naar Angels Landing te wandelen. Doe het rustig aan en verken de ongerepte Emerald-poelen, geniet van een rivierwandeling diep in de vernauwing, als het weer het toelaat. Of als je echt avontuurlijk bent, doe ze alle drie! Dag 2 Bryce National Park: Een korte rit vandaag brengt ons naar een hoogte van 8000 ft in Bryce National Park. Maak een wandeling langs de rand en bewonder de unieke zandstenen torenspitsen (hoodoos) die dramatisch oprijzen uit het natuurlijke amfitheater. Wandel naar de hoodoos voor een persoonlijke ervaring van dichtbij met dit fascinerende landschap. Een duik in de hot tub in de buitenlucht op het kamp zal die wandelspieren verlichten en een nacht rond het kampvuur zal deze dag mooi eindigen. Dag 3-4 Arches en Canyonlands National Parks: Verken dit prachtige landschap tijdens een begeleide zonsondergang-hummer-tour of hang aan een zandstenen klif tijdens een van onze optionele canyoneering-avonturen! Bezoek Arches National Park met meer dan 2000 bogen voor een wandeling naar Delicate Arch. Geniet van wandelingen in Canyonlands National Park, waar de groene rivier de Colorado ontmoet in een van de meest spectaculaire landschappen die het zuidwesten te bieden heeft. Wissel verhalen uit over Butch Cassidy en de Sundance Kid die de canyons gebruikten om zich aan het eind van de 19e eeuw voor de wet te verbergen, bezoek de plaatselijke stad en geniet van Utah's grootste avonturenhoofdstad. Dag 5 Monument Valley: We slingeren een weg door meer van het spectaculaire landschap van USA Southwest naar een van de meest iconische locaties ter wereld. De achtergrond voor veel beroemde westernfilms en de thuisbasis van de Navajo-indianen, je staat vandaag voor een echte traktatie. Spring aan boord van een 4X4-jeep en geniet van een inbegrepen Navajo-rondleiding door Monument Valley. Kampeer direct langs de rand en bereid je voor om omhoog te staren naar de verbazingwekkende sterrenhemel en je zitplaats op de eerste rij in te pakken voor een prachtige zonsopgang. Dag 6 Antelope Canyon, Horseshoe Bend, Grand Canyon nationaal park: Geniet vanochtend van een optioneel bezoek aan 's werelds beroemdste slotcanyon - Antelope Canyon ($75-$80 pp), gevolgd door een mooie wandeling om Horseshoe Bend te bekijken voordat je naar de Grand Canyon gaat. Het beste voor het laatst bewaren! Na een kort bezoek aan een handelspost van Navajo volgen we de machtige Colorado-rivier door de geschilderde woestijn naar een van de zeven natuurwonderen van de wereld! Geniet van een vogelperspectief tijdens een optionele helikoptervlucht, wandel langs de rand bij zonsondergang, maak een wandeling naar een van de diepste en meest diverse canyons op aarde of ontspan gewoon in een van de randcafés en bewonder het uitzicht voordat u nog een laatste keer kookt met je nieuwe vrienden! Dag 7 Las Vegas: We krijgen onze kick op Route 66 en komen ruim op tijd terug in Sin City om te ontspannen aan het zwembad voordat we naar de strip gaan in een stijlvolle stretchlimousine.

Sitemap Canyonlands National Park

Wil je alle activiteiten in Canyonlands National Park ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.