Capela de São Gonçalinho, Aveiro

3 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Capela de São Gonçalinho, Aveiro: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Porto: Nova en Gaia kust dagtrip met een cruise in Aveiro

Porto: Nova en Gaia kust dagtrip met een cruise in Aveiro

Een reis door twee van de mooiste steden in het noorden van het land met verrassingen, geschiedenis en curiosa.Weet je waar we het over hebben? We vertellen je alle details... Aveiro We vertrekken vroeg in de ochtend om het meeste uit de dag te halen. We maken een wandeling door de mooiste delen van de stad om trek te krijgen en gaan dan verder naar de Carcavelosbrug, een symbool van Art Nouveau waar we je uitgebreid over zullen vertellen en ook een goede plek om naar de kapel van São Gonçalinho te gaan, waar relikwieën uit de 18e eeuw staan. We hebben je een paar verhalen te vertellen! Maar voor verhalen moet je naar het Arte Nova Museum, waar je meer te weten kunt komen over de sociale en culturele context van het ontstaan van de beweging terwijl je in het theehuis van kapitein-majoor Pessoa zit en naar live jazzmuziek luistert. Een hele ervaring! Vervolgens maken we een 45 minuten durende boottocht aan boord van een van de traditionele "Moliceiros" boten, qua ontwerp vergelijkbaar met de Venetiaanse gondels. Voordat we eindigen, maken we een laatste stop bij het Monument voor José Estêvão Coelho de Magalhães, een van de meest illustere politici uit de geschiedenis van Portugal. Maar hoe zit het met alle aanbevelingen en pittoreske plekjes waarover we je hebben verteld? Je hebt vrije tijd om de stad op je gemak te verkennen! Aanbeveling: Vertrek niet zonder de lokale gastronomie te hebben geprobeerd! Costa Nova We verlaten Aveiro en gaan op weg naar Costa Nova, een van de meest spectaculaire stranden van Portugal, bekend om de iconische gestreepte huizen langs de baai. Je kunt foto's nemen en genieten van een rondleiding op het strand dat het meest geliefd is bij liefhebbers van watersporten zoals surfen, windsurfen of zeilen. Capelha do Senhor da Pedra Deze schilderachtige 17e-eeuwse kapel ligt op de rotsen van het gelijknamige strand in Vila Nova de Gaia. Door de bevoorrechte ligging op het graniet staat het uitdagend voor de Atlantische Oceaan, ondanks het feit dat het geen 10 meter hoog is. Gebouwd op een zeshoekig plan in 1686 op een plek van heidense cultussen, valt het op door het hoofdaltaar met barok houtsnijwerk en de twee zijaltaarstukken die de gekruisigde Christus omringen. De toegangstrap ligt op 150 meter van de promenade, dus je moet over het zand en de stenen om er te komen. Dit betekent dat het bij vloed onmogelijk is om er naartoe te lopen omdat het omringd is door de zee. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden, boek nu!

Tuk Tuk Tour in Aveiro

Tuk Tuk Tour in Aveiro

Ontdek wat Aveiro te bieden heeft! Beginnend met het Dr. Joaquim de Melo Freitas-plein, het Plein van de Republiek waar u het theater, de kerk "Misericórdia de Aveiro" en ook het oude stadhuis zult zien. Daarna ziet u de kleinste kathedraal van Portugal, "Sé de Aveiro", direct naast het Museum van Prinses Joana. Dan ga je naar het stadspark, het "Infante D. Pedro's Park", op weg naar de Salines, waar je het proces van de "Safra van het zout" zult begrijpen. De tour eindigt in de oude visserswijk waar je de klassieke huizen uit de stad, de oude vismarkt en de kapel van S. Gonçalinho zult zien. Aan het einde bieden we een smaaktest aan van het beroemde snoepje uit Aveiro, de "Ovos Moles".

Aveiro: Privé wandeltour in de stad en Moliceiro boot

Aveiro: Privé wandeltour in de stad en Moliceiro boot

Verdwaal met onze ervaren gidsen door de smalle geplaveide straatjes, Art Nouveau gebouwen en tegeltableaus in de typische Beira-mar buurt. Ontdek de favoriete plekjes van de lokale bevolking, het beste eten van Aveiro en leer meer over de rijke geschiedenis door erachter te komen waarom wij de Portugese hoofdstad van de Art Nouveau zijn en wat de beroemde marnoto doet. In deze tour bezoeken we onder andere het prachtige gebouw van het Museum of Art Nouveau en andere van zijn route, de São Gonçalinho kapel, de Carcavelos brug, de smalle straatjes van de buurt en we eindigen met een proeverij van onze typische zoetigheden in een plaats met meer dan honderd jaar ervaring in het maken van de meest echte en beroemde "ovos moles". Verdwaal in het verleden en zie waar het allemaal begon, op het beroemde Plein van de Republiek. Hier zie je ook de prachtige Barmhartigheidskerk, het stadhuis en het standbeeld van een belangrijke "Aveirense" - José Estevão. Als je onze tour voortzet, kun je het prachtige Casa de Santa Zita bekijken, de gevel van het Aveiro Museum - gehuisvest in het voormalige Klooster van Jezus van de Vrouwelijke Dominicaanse Orde, waarvan het prestige definitief werd geassocieerd met de aanwezigheid van prinses Santa Joana, en de kathedraal van Aveiro. Geniet aan het eind van een prachtige gedeelde rondvaart met moliceiro. Naar Aveiro komen en niet op een "moliceiro" gaan, is als naar Rome gaan en de paus niet zien.

De topbezienswaardigheden in Aveiro

Activiteiten in Capela de São Gonçalinho, Aveiro

Steden in Portugal

Andere activiteiten in Capela de São Gonçalinho, Aveiro

Wil je alle activiteiten in Capela de São Gonçalinho, Aveiro bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.