Belevingen in
Capilla de San Bartolomé

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Capilla de San Bartolomé: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Joodse wijk: rondleiding met skip-the-line tickets

1. Joodse wijk: rondleiding met skip-the-line tickets

Geniet van een geweldige reis door een van Europa's grootste oude wijken en maak kennis met enkele van de historische bezienswaardigheden en architectuur van Córdoba tijdens deze rondleiding door de Joodse wijk van de stad. Begin met een wandeling langs de Calle Judíos (Joodse straat) en laat u betoveren door de synagoge van Córdoba, een werkelijk uniek gebouw voor heel Andalusië. Ga dan langs het Monument voor Maimónides en leer over het leven en de legende van een van Córdoba's belangrijkste historische figuren. Breng een bezoek aan Córdoba's lokale Zoco (Arabische markt), de Moorse kapel van San Bartolomé en het kasteel van de christelijke vorsten. De tour eindigt langs de rivier de Guadalquivir, de thuishaven van meer van de indrukwekkende monumenten en architectuur van de stad, en geniet van het uitzicht op de Romeinse brug over het water, de lokale bevolking die liefkozend "Arc of Triumph" wordt genoemd, en de grote toren van Calahorra.

...
Córdoba: privéwandeltocht

2. Córdoba: privéwandeltocht

Je kunt de tour maken die je verkiest in Córdoba om de monumenten te bezoeken die je wilt en op het moment dat je het kunt doen. Uw officiële gids neemt u mee naar de meest karakteristieke plaatsen van Córdoba volgens uw voorkeuren en vertelt u alle details over de geschiedenis van de verschillende plaatsen en monumenten. In Córdoba kunt u de Joodse wijk, het Axerquía-gebied, de San Bartolomé-kapel, de synagoge, de Caliphal-baden, Calleja de las Flores, Calleja del pañuelo, Alcázar de los Reyes Cristianos en de grote moskee-kathedraal bezoeken. Zie ook de belangrijkste pleinen van de stad, zoals Plaza de la Corredera, Plaza del Potro, Plaza Capuchinos en nog veel meer! Start de tour op een tijdstip dat u verkiest! U kunt ook de duur van de tour kiezen. Dit is de beste optie om de stad te verkennen met een professionele gids.

...
Córdoba: hop on, hop off-stadstour langs bezienswaardigheden

3. Córdoba: hop on, hop off-stadstour langs bezienswaardigheden

Sinds de oudheid heeft Córdoba reizigers en volken aangetrokken vanwege zijn ligging aan de oevers van de rivier Guadalquivir, het zonnige klimaat en de natuurlijk bronnen. Zowel Romeinen als Arabieren, Joden en Christenen hebben met hun monumentale gebouwen, kunstwerken en vooruitstrevende infrastructuur hun stempel op de stad Córdoba gedrukt. Bekijk tijdens je bezoek aan Córdoba de hoogtepunten van de stad met een 24-uurs pas voor een hop on, hop off-tour per bus. Geniet van de volledige rit van 1 uur en 20 minuten, of stap in en uit bij plaatsen die jou het meest interesseren. Met deze pas kun je de meesterwerken bewonderen, zoals de Mezquita, de Alcazar de los Reyes Cristianos, de Torre de la Calahorra, het Palacio de la Merced en de Romeinse tempel. Bezoek de ruïnes van Medina Azahara dat werd gebouwd door de imam Abd al-Rahman III, ter demonstratie van zijn grootheid. Bezoek musea, kom meer te weten over culturele festivals en ervaar de pracht van de stad bij alle 17 haltes van de tour. Halte 1 - Parada Panorámica del Río - Torre de la Calahorra Halte 2 - Parada Jardin Botánico - Zoológico Halte 3 - Parada Ciudad de los Niños Halte 4 - Parada San Basilio Halte 5 - Parada Puerta de Almodovar Halte 6 - Parada Mercado de la Victoria Halte 7 - Parada Gran Capitán Halte 8 - Parada Estación trein-/busstation Halte 9 - Parada Palacio de la Merced - Diputación Halte 10 - Parada Malmuerta - Sanata Marina Halte 11 - Parada Plaza Corazón de María Halte 12 - Parada San Lorenzo Halte 13 - Parada Realejo - San Andrés Halte 14 - Parada Ayuntamiento - Templo Romano Halte 15 - Parada Arco del Portillo Halte 16 - Parada Puente Romano (Ronda de Isasa) Halte 17 - Parada Baños Califales - Alcázar

...
Vanuit Sevilla: dagtour erfgoed Córdoba

4. Vanuit Sevilla: dagtour erfgoed Córdoba

Breng een dag door in Córdoba, bekend om haar rijke geschiedenis en architecturaal erfgoed. Op deze dagreis naar Córdoba reis je terug in de tijd en krijg je inzicht in de diverse culturen die deze unieke plek gevormd hebben. Een kennismaking aan de stad zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan de wereldberoemde Mezquita waar je jezelf kunt verliezen in de zee van rood en wit gestreepte bogen van de Hypostyle Hall. Met zijn 856 zuilen van jaspis, onyx, marmer en graniet wordt deze voormalige moskee en huidige kathedraal beschouwd als een van de meest succesvolle monumenten uit de Moorse en Renaissance architectuur. Bekijk de overblijfselen van de Romeinse en Arabische tijdperken in de ruïnes van het fort Bekijk een uniek voorbeeld van Joodse architectuur in de enige synagoge in Andalusië Er zijn maar weinig steden ter wereld die zowel hoofdstad van een Romeinse provincie, een Arabische staat en een kalifaat zijn geweest, maar het is dankzij deze rijke geschiedenis dat Córdoba is verheven tot werelderfgoed. Ook al heeft de stad een rijke geschiedenis, er is ook een levendige muziek-, kunst- en uitgaansscene die sterk verbonden is met de hedendaagse Spaanse cultuur.

...
Córdoba: rondleiding door de Joodse wijk van Córdoba

5. Córdoba: rondleiding door de Joodse wijk van Córdoba

Vind de meest representatieve architecturale en culturele indrukken van Córdoba met een bezoek aan de oude synagoge, de gemeentelijke souk, de kapel van San Bartolomé en de Puerta de Almodóvar. Leer meer over de erfenis van de verschillende mensen die zich op dit land vestigden. Al deze bezienswaardigheden bevinden zich in de buurt van het historische centrum van Córdoba, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek de oude Joodse wijk, een voorbeeld van de historische coëxistentie tussen de 3 culturen in Córdoba. Maak een wandeling door een fascinerend netwerk van smalle straatjes. Bekijk de oude synagoge, een van de meest honderdjarige in Spanje. Kom langs bij de gemeentelijke souk, een prachtige ruimte op de binnenplaats van een oud paleis waar ambachtslieden uit Cordoba al meer dan 60 jaar hun producten maken. Ga de kapel van San Bartolomé binnen. Maak kennis met relevante historische figuren uit Cordoba zoals Maimonides en Mohamad al-Gafequi. Stap binnen in de huidige Faculteit der Wijsbegeerte en Letteren, gevestigd in een prachtig 18e-eeuws pand. Rond de tour af bij de Puerta de Almodóvar, de oudste en minst gewijzigde middeleeuwse muren in Córdoba. Bewonder de overblijfselen van deze oude stadspoort.

...
Dagtochten met gids vanuit Cordoba vanuit Sevilla

6. Dagtochten met gids vanuit Cordoba vanuit Sevilla

Deze dagexcursie vanuit Sevilla brengt je terug in de tijd naar het glorieuze koninkrijk Al-Andalus. Cordoba, gelegen aan de legendarische rivier de Guadalquivir, heeft monumenten voor zowel het islamitische als het christelijke erfgoed. Zie de moskee bekend als de Mezquita, een mooi voorbeeld van islamitische architectuur met ingewikkelde bogen. Let op het contrast met de gotische stijl van de kathedraal die op de Werelderfgoedlijst staat. Loop langs de smalle steegjes van de voormalige Joodse wijk. Terwijl je loopt, kun je een kijkje nemen in een van de typische patio's, bekend als Cordobeses, en genieten van de aanblik van kleurrijke potten met bloemen die aan de muren hangen. Zie de Real Caballerizas, een fort dat getuige was van de grootsheid van Cordoba als de metropool van het koninkrijk. Neem de tijd om te stoppen bij een van de vele traditionele bars in de oude stad en beloon uw gehemelte met Spaanse delicatessen zoals falmenquin of salmorejo. Misschien wil je het museum van Julio Romero de Torres bezoeken, de prominente lokale kunstenaar wiens stijl de schoonheid van Flamenco uitbeeldt. Tot slot, maak een wandeling langs de historische rivier om het prachtige uitzicht te bewonderen en de enorme molens te zien die werden gebruikt om water naar de stad te tillen.

...

Sitemap Capilla de San Bartolomé

Wil je alle activiteiten in Capilla de San Bartolomé ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Capilla de San Bartolomé

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 326 beoordelingen

Een ervaring op hoog niveau, zowel cultureel als toeristisch

Een iconische ontmoetingsplaats voor meer dan 4 beschavingen door de hand van een uitstekend team. Sterk aanbevolen, adviseer ik zoals altijd de cultuur en impact van de plaats eerder lezen en onderzoeken om efficiënter te genieten. BEVEELT DE ERVARING EN HET PROFESSIONELE TEAM AAN DIE DE ACTIVITEIT VAN DE EERSTE LEIDEN !!

Geweldige ervaring

Pepe was inderdaad een zeer professionele gids die ons hielp de vegetatie, de industrieën en de beroemde mensen in Sevilla te begrijpen op onze rit naar Córdoba. Het was ook erg interessant om Anna te ontmoeten die erg gepassioneerd was om ons de moskee te laten zien. Ik zou deze gidservaring aanbevelen.

Heel gemakkelijk om de stad te bezichtigen zelfs door de Kleine straatjes heen, fantastisch. Alleen opstap was even zoeken, waren er meerderen. Zeker aanrader.

Op basis van deze rit krijg je een goed overzicht van de stad , waarmee je je verder bezoek kan organiseren .

De medewerkers waren super behulpzaam en vriendelijk

Top en behulpzaam en zeer vriendelijk ondanks 35 graden