Belevingen in
Capitolijn

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Capitolijn: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Rome: Colosseum en Vatican Tour

1. Rome: Colosseum en Vatican Tour

Bezoek het Colosseum, een van de meest iconische bouwwerken ter wereld. Sla de wachtrij over om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot het Colosseum. Leer meer over de architectuur en geschiedenis van dit enorme amfitheater, dat onderdak bood aan senatoren, keizers en gladiatoren, maar ook aan dieren van over de hele wereld. Je hebt de gelegenheid om de Palatijn te bezoeken, de plek waar Rome werd gesticht, en vervolgens de site van het Forum Romanum te verkennen. Ga op eigen gelegenheid naar de Vaticaanse musea. Het complex herbergt 54 verschillende galerijen en vier standbeeldmusea: Museo Pio-Clementino, Museo Chiaramonti, Museo Gregoriano Etrusco en het Museo Gregoriano Egiziano. Bekijk enkele van de beroemdste kunstwerken ter wereld, van kunstenaars als Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Carvaggio, Raphael en Giotto, om er maar een paar te noemen. De 54e galerij van de Vaticaanse Musea is de beroemde Sixtijnse Kapel, voltooid rond 1483. Bekijk veel van de beroemdste fresco's ter wereld, waaronder het beroemde plafond en "Het Laatste Oordeel", geschilderd door Michelangelo. De Sixtijnse Kapel bevat enkele van 's werelds meest kostbare kunstwerken, maar wordt ook gebruikt voor het pauselijk conclaaf, het proces waarbij een nieuwe paus wordt gekozen.

...
Rome: 3,5 uur Colosseum en wandeltocht door het oude Rome

2. Rome: 3,5 uur Colosseum en wandeltocht door het oude Rome

Maak een 3,5-uur durende wandeltocht door Rome samen met een gids en ontdek Rome op de beste manier. Ontdek de beroemdste bezienswaardigheden en sla de rijen over bij het Colosseum en het Forum Romanum. Je luistert naar verhalen over gladiatorengevechten terwijl je het eerste en tweede niveau van het Colosseum verkent. Dwaal door de ruïnes van het Forum Romanum en bewonder de oude tempels, zuilen en sculpturen. Pauzeer bij de Capitolijn om  het uitzicht over het Forum te bewonderen. Loop naar Piazza Venezia om het monument van Vittorio Emanuele en het plein te bewonderen. Bekijk het heilige gebied van Largo di Torre Argentina waar Julio Caesar werd vermoord. Maak foto's in de beroemde bezienswaardigheden van Rome, zoals het Pantheon en het beroemde Piazza Navona. Deze ervaring biedt de perfecte introductie tot de fascinerende geschiedenis van de stad. Het is perfect voor nieuwe bezoekers aan de oude stad, maar ook voor iedereen die meer wil weten over de grote geschiedenis van Rome. Kies voor vertrek in de ochtend of de middag Verspil geen tijd aan het wachten in lange rijen; profiteer van voorrangstoegang en breng je dag door met het bewonderen van de prachtige monumenten van Rome, vergezeld van een professionele en leuke gids.

...
Rome: Early Morning E-Bike Tour

3. Rome: Early Morning E-Bike Tour

De e-bike-tochten in de ochtend worden geleid door deskundige lokale gidsen die met u in de Eeuwige Stad rijden. Ze leggen uit hoe je het 3D-vizier tijdens de tour kunt gebruiken, terwijl ze je geschiedenis en curiosa over elk monument bieden. Verken het Colosseum als nooit tevoren via de interactieve 3D-gecertificeerde reconstructie, geïntegreerd door een verhalende stem van je gids en epische achtergrondmuziek. Verken de stad zoals het 2000 jaar geleden was. Een echte ontroerende en multi-zintuiglijke familie-ervaring, geschikt voor alle leeftijden. De tour volgt een zorgvuldig ontworpen reisroute, stoppen bij de meest populaire bezienswaardigheden van Rome en de oude instellingen opnieuw creëren. Je ziet 3D-reconstructies van het Circus Maximus, de School of the Gladiators en nog veel meer. Je gids zal altijd bij je zijn, die je zal informeren over alles wat je echt ziet met de 3D-vizieren. Andere uitkijkpunten op de route zijn onder andere het Colosseum, de Boog van Constantijn en het Imperiale Forum, het Venetië-plein, het Trajan-forum Pantheon, het Navona-plein, Campo dei Fiori, Trastevere en Capitoline Hill.

...
Rome: audiotour door de nobele paleizen en nationaal museum

4. Rome: audiotour door de nobele paleizen en nationaal museum

Geniet van een slimme, zelfgeleide audiotour door enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Rome met je smartphone. De route neemt je mee naar de artistieke meesterwerken van de stad, waaronder de Doria Pamphilj Gallery, Palazzo Madama en Palazzo Chigi. Ontdek de verhalen achter de machtigste en meest glamoureuze dynastieën in Rome, terwijl je door de paleizen loopt die hun historische erfenis zijn geworden. Ook inbegrepen in uw pakket is een kaartje voor het Romeins Nationaal Museum, inclusief vier ingangen. Verken adembenemende kunstcollecties gemaakt door de grootste schilders in de geschiedenis, evenals oude beelden. Maak een sprong van drie eeuwen in het verleden terwijl je door de kamers dwaalt, versierd met kostbare meubels die in hun oorspronkelijke staat zijn bewaard.

...
Capitoline Museum Skip-the-Line tour met kleine groepen

5. Capitoline Museum Skip-the-Line tour met kleine groepen

Tijdens deze 3-uur durende tour ontmoet je je gids bovenaan de trappen van de St.Mary of Aracoeli Basilica, waar je je geweldige reis door de geschiedenis van het Capitoline Hill-complex begint, inclusief het Capitoline Museum en St Maria van Aracoeli Basiliek. Je professionele gids zal je vertellen hoe de bouw op Capitolijn begon en hoe Michelangelo in opdracht van paus Paulus III het plein ontwierp. Het eerste plein van het moderne Rome werd gecreëerd door het genie van Michelangelo, oprijzend op de Capitolijnse heuvel, op de plaats van een oud dorp en de plaats die is gewijd aan talloze tempels voor de Romeinse goden. Stap binnen in Santa Maria in Ara Coeli, gebouwd op de ruïnes van de Tempio di Giunone Moneta. De naam is afgeleid van een legende volgens welke een sibille de komst van de zoon van God voorspelde, zeggende: Haec est ara filii Dei. Dit is de hoogste top van de Campidoglio-heuvel. Bezoek het Capitoline Museum gesticht door paus Sixtus IV en bewonder schilderijen van Caravaggio en andere meesters. Vanaf de top van de heuvel heb je een panoramisch uitzicht over Rome, inclusief de koepels van Sant'Andrea della Valle en San Pietro.

...
Rome: op een elektrische fiets langs de highlights

6. Rome: op een elektrische fiets langs de highlights

Rome is een stad vol oude monumenten, drukke straatjes, fascinerende steegjes en kleine verborgen pleintjes. Het is een uitgestrekte stad met veel heuvels en er doorheen lopen is overweldigend. Vandaag spring je op een e-bike en ervaar je de geneugten van Rome's elegante winkelstraten tot haar oude monumenten tijdens een leuk (en gezond) dagje fietsen! Stop bij de vele belangrijke hoogtepunten van Rome en bezoek ook veel kleinere charmante pleinen en gebouwen die minder bekend zijn. Je gids neemt je mee van het keizerlijke forum helemaal naar het Pantheon en zal  alles vertellen over de geschiedenis en bezienswaardigheden die het verhaal van Rome hebben gemaakt - van de oprichting tot de dag van vandaag. Hoogtepunten in de ochtend: Colosseum Keizerlijke fora Piazza Venezia en Vittoriano-monument TrevifonteinSpaanse Trappen Piazza del Popolo Park van Villa Borghese en schilderachtig uitzicht op Rome Piazza Navona (voormalig stadion van Domitian) Pantheon Joodse getto en Portico di Ottavia Theater van Marcellus Panoramisch uitzicht op Forum Romanum Hoogtepunten middag: Colosseum Circus Maximus en uitzicht op het Palatijn Aventijnheuvel en Oranjetuin met een romantisch uitzicht op Rome, inclusief de koepel van Sint Pieter Trastevere Santa Maria in Trastevere-basiliek Piazza Farnese Verborgen charmante straatjes: de ziel van Rome Piazza Navona (voormalig stadion van Domitian) Pantheon Joodse getto en Portico di Ottavia Theater van Marcellus Panoramisch uitzicht op het Forum Romanum

...
Rome In A Day Full-Day Tour van Electric-Assist Bike

7. Rome In A Day Full-Day Tour van Electric-Assist Bike

Verken de schoonheid van de 'Eeuwige stad' tijdens een fietstocht van een hele dag, op een hoogwaardige trekkingfiets of op een elektrisch ondersteunde fiets - dat maakt het beklimmen van Romeinse heuvels moeiteloos. Ontmoet je gids dicht bij het Colosseum voor een indrukwekkend uitzicht op de machtige arena van de Romeinse Republiek. Ga vervolgens naar het keizerlijke forum om de tempels te zien die zijn gewijd aan de goden van het oude Rome. Fiets door kleine steegjes en bewonder onderweg renaissancistische en barokke paleizen en kerken. Je lokale gids leidt je naar enkele verborgen en beroemdste pleinen en fonteinen van Rome, zoals de Trevifontein, de Spaanse Trappen, Piazza Navona en Piazza del Popolo. Leer een deel van de 2000-jarige geschiedenis van Rome terwijl je trapt en pauzeert op locaties zoals de Engelenburcht, Piazza Venezia en Villa Borghese. Neem een pauze voor een typisch Italiaanse lunch in een authentieke trattoria, samen met korte pauzes voor een espresso of heerlijke Italiaanse gelato. Na een ritje in het schilderachtige Trastevere, trap je op Capitoline Hill voor een adembenemend panoramisch uitzicht op het Forum Romanum en ervaar je een van de legendarische Seven Hills of Rome. Bewonder de stadsplanning van Michelangelo op het centrale plein van de Capitoline en fiets naar Vaticaanstad voor een uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek en de sierlijke colonnades van Bernini.

...
Rome: dagtour Colosseum en Vaticaanstad

8. Rome: dagtour Colosseum en Vaticaanstad

Profiteer 's ochtends van het ophalen bij uw hotel in Rome en reis vervolgens per minibus met een Engelssprekende chauffeur/gids naar de belangrijkste monumenten van de Eeuwige Stad. Sla de lange rijen voor het Colosseum over en krijg meer tijd om in de voetsporen te treden van Romeinse keizers en onverschrokken gladiatoren. Ga verder naar het Forum Romanum om het hart van het openbare leven in het oude Rome te verkennen. Krijg een fantastisch uitzicht vanaf de Capitolijnse heuvel en bekijk de zuil van Trajanus op Piazza Venezia. Ontdek de tempel voor alle goden bij het Pantheon, gooi een muntje in de Trevifontein en bekijk het huis waar Keats woonde bij de Spaanse Trappen. Bewonder de fontein van Bernini op Piazza Navona voordat je wat tijd hebt voor de lunch. Breng de middag door in de enorme galerijen van het Vaticaans Museum en ga de wonderbaarlijke Sixtijnse Kapel van Michelangelo binnen. Ga verder naar de Sint-Pietersbasiliek, waar hoogtepunten van de kathedraal de prachtige baldacchino van Bernini, de Pietà van Michelangelo en de graven van 91 pausen zijn.

...
2 uur durende wandeling door het oude Rome met Virtual Reality

9. 2 uur durende wandeling door het oude Rome met Virtual Reality

Wil je een korte wandeling maken zonder het beste van de bezienswaardigheden te verliezen die je met virtual reality ziet? Geniet van deze ontspannende begeleide wandeling door het oude 3D Rome, op een andere manier, een meeslepende ervaring in virtual reality. Geniet met de nieuwste generatie kijkers van een 3D-historische reconstructie van de beroemdste en meest adembenemende archeologische vindplaatsen in Rome. Stel je voor dat je op de top van de hoofdstad loopt en het panorama precies zo ziet als het de 2000 jaar geleden aan de Romeinse keizers leek! Je zult gebouwen kunnen zien die niet meer bestaan! Alleen de historische reconstructie in 3D van oude monumenten kan een globaal begrip van hun geschiedenis bieden en u in staat stellen om het leven van de oude Romeinen te 'zien' en 'leven'.

...
Rome: Scavenger Hunt-smartphonespel

10. Rome: Scavenger Hunt-smartphonespel

Leer meer over Rome terwijl je raadsels oplost en de belangrijkste bezienswaardigheden verkent met dit smartphonespel. Download de app en ga naar het startpunt op Piazza Navona voor je eerste uitdaging. Kijk rond op elke locatie voor aanwijzingen. Gebruik de kaart om naar elke nieuwe plaats te navigeren. Pauzeer wanneer u een pauze wilt nemen of wat meer tijd wilt besteden aan sightseeing.

...

Sitemap Capitolijn

Wil je alle activiteiten in Capitolijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Capitolijn

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 4.537 beoordelingen

Heel leuke manier om de belangrijkste plaatsen in Rome te ontdekken. Super vriendelijke gids (Catharina), ze geeft op een luchtige manier uitleg zonder een heel geschiedenisboek af te rammelen. De elektrische fietsen zijn ook comfortabel. Een aanrader !

Met 8 personen plus de gids Rik een geweldig leuke ruim 4 uur durende tour door rome gemaakt. De historische kennis met de bijzondere anekdotes die Rik met na deelde maakte deze trip onvergetelijk.

Fantastische gids Klaas vertelde vol enthousiasme ! Hij had oog voor iedereen. Vertelde zo leuk dat het voor de volwassenen en kids leuk was. Fietsen waren top!!!

Echt een aanrader. Hele mooie tour langs de highligts van Rome met een goede en leuke Nederlandse gids.

Zeker een aanrader, vele monumenten en plaatsen kunnen bezichtigen met uitleg