Capri

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Top 9 activiteiten en bezienswaardigheden in Capri

Het eiland Capri in Italië, is een kleurrijk paradijs, met blauwe grotten aan de kust en rode tomaatjes in je insalata Caprese!

 • Grotta Azzurra (Blauwe Grot)

  1. Grotta Azzurra (Blauwe Grot)

  De Blauwe Grot is magisch verlicht met - je raadt het - blauw licht. Maak een boottocht de grot in en geniet van de wonderlijke blues.

 • Villa San Michele

  2. Villa San Michele

  Bij de Villa San Michele heb je een uitzicht op Capri vanaf 300 meter boven zeeniveau. Na het uitkijken kun je een wandeling maken door de tuinen en rond de villa allerlei klassieke relikwieën bekijken.

 • Faraglioni

  3. Faraglioni

  Rotsformatie Faraglioni is een prachtig natuurfenomeen en niet te missen bij een bezoek aan Capri. Het schilderachtige landschap is gevormd door de erosie van de zilte golven.

 • Villa Jovis

  4. Villa Jovis

  In Villa Jovis treed je in de voetsporen van Keizer Tiberius, die het ooit zijn thuis noemde. Geniet van de eindeloze gangen vol marmer. Let op: dinsdag gesloten voor publiek.

 • Via Krupp

  5. Via Krupp

  Volgens de overlevering is Via Krupp tot stand gekomen omdat een rijke zakenman een snellere weg wilde naar zijn favoriete waterplaats. Check wel even of Via Krupp open is - soms is de historische wandelweg gesloten wegens lawines.

 • Monte Solaro

  6. Monte Solaro

  Ooit was Monte Solaro de favoriete plek van lokale kunstenaars, die zich lieten inspireren door de natuurlijke romantiek van de bergtop. Nu mag jij ervan genieten - vergeet niet het standbeeld van Keizer Augustus te bezoeken!

 • Punta Carena vuurtoren

  7. Punta Carena vuurtoren

  Deze 19e-eeuwse vuurtoren staat aan een geliefde rotsachtige baai. Schrik niet van het licht dat je elke 3 seconden om de oren vliegt: de vuurtoren is gewoon operationeel!

 • Capri Filosofisch Park

  8. Capri Filosofisch Park

  Rond de eeuwwisseling werd het Filosofisch Park opgericht door de familie Adler-Karlsson, om hun eer te betuigen aan 60 westerse filosofen. De citaten door het park zullen je aan het denken zetten!

 • Grotto delle Felci

  9. Grotto delle Felci

  Bezoek Grotto delle Felci en waan je even een echte holbewoner. Hier zijn honderden archeologische vondsten gedaan die het begrip van onze voorvaderen aanzienlijk hebben verbreed.

Plan je bezoek

 • Vervoer in Capri?

  Het centrum van Capri ervaar je het best te voet. Buiten het centrum kun je gebruikmaken van de vele lokale bussen. Denk eraan dat alleen bewoners van Capri mogen autorijden tussen midden-maart en november. Als je je auto meeneemt, zul je die moeten achterlaten in een haven.

 • Wat eet je in Capri?

  Uiteraard kun je Capri niet bezoeken zonder een insalata caprese te proberen. Verder vind je hier veel vis en verse groenten, standaard bereid met olijfolie. De iets avontuurlijkere eter kan een lokale inktvis proeven.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  De temperatuur op Capri komt het hele jaar niet veel lager dan 10 graden, en tussen april en november is het weer op zijn aangenaamst. De zomer is het mooist, met temperaturen rond de 25 graden.

Sitemap Capri

Wil je alle activiteiten in Capri ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Capri

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 3.299 beoordelingen

Wat hebben we genoten van onze bootreis naar Capri. Vanuit Napels werden we opgehaald bij het station en reden daarna met 'n luxe busje naar de haven. Een prachtige tocht. Daarna met de lift naar beneden, en inchecken. YouKnow excursies heeft meerdere boten en ze zijn allemaal even snel. Wat gaaf om bonkend op de golven te varen met de snelheid van een speedboot. In de haven van Capri maakten wij gebruik van het aanbod om met een groepsbusje (€ 15,-) eerst naar AnaCapri te worden vervoerd, en daarna in het centrum van het plaatsje boven Marina Grande te worden afgezet. Je kreeg voldoende gelegenheid om foto's te nemen en te winkelen of bijvoorbeeld één van de kerkjes te bezoeken. Weer terug in de haven begon de bootreis om Capri heen. Wat prachtig is dit. Schitterend natuurgeweld. De gids neemt je mee naar plaatsen waar je kan zwemmen. Bij goed weer neemt hij je zwemmend een grot in. Terug langs de Almalfikust varend een Limoncello proeven, en het was gewoon top. Aanrader!

Echt het geld waard! We werden dicht bij het hotel opgehaald door een prima busje die ons naar de haven bracht. Van daar de reisgids ontmoet. Marlene hadden. Super aardig vrouw! Sprak goed en duidelijk engels en nam de tijd voor ons. De boot naar Capri was ook prima te doen. Zit plaatsen binnen en buiten. Van daar de haven op een kleiner bootje die ons rond het eiland vaarden en dingen liet zien. Echt ontzetten indrukwekkend! Vervolgens 5 uur vrije tijd op het eiland. Zo hebben we het eiland kunnen verkennen en even gezwonnen in de zee, heerlijk! Weer met de zelfde boot en crew naar Napels gebracht en het busje naar het ontmoetingspunt. Nogmaals echt een geweldige ervaring! Super bedankt naar Marlene!

Opgehaald vanaf een pickup plek dicht bij ons hotel. ze belde netjes dat ze 10min later waren. verder de dag super goed geregeld en we hadden tijd om met de chair-lift de berg op te gaan naar het hoogste punt. erg genoten en zeker een aanrader!!

Alles verliep op rolletjes, op tijd opgehaald en de boot lag klaar. Heldere uitleg over wat je kunt doen. De kabelbaan is echt een aanrader.

Gids wist ons overal snel te brengen om de leuke plekken op het eiland te bezoeken