Capri

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Capri: de beste attracties

Topbezienswaardigheden in Capri

Top 9 activiteiten en bezienswaardigheden in Capri

Het eiland Capri in Italië, is een kleurrijk paradijs, met blauwe grotten aan de kust en rode tomaatjes in je insalata Caprese!

 • Grotta Azzurra (Blauwe Grot)

  1. Grotta Azzurra (Blauwe Grot)

  De Blauwe Grot is magisch verlicht met - je raadt het - blauw licht. Maak een boottocht de grot in en geniet van de wonderlijke blues.

 • Villa San Michele

  2. Villa San Michele

  Bij de Villa San Michele heb je een uitzicht op Capri vanaf 300 meter boven zeeniveau. Na het uitkijken kun je een wandeling maken door de tuinen en rond de villa allerlei klassieke relikwieën bekijken.

 • Faraglioni

  3. Faraglioni

  Rotsformatie Faraglioni is een prachtig natuurfenomeen en niet te missen bij een bezoek aan Capri. Het schilderachtige landschap is gevormd door de erosie van de zilte golven.

 • Villa Jovis

  4. Villa Jovis

  In Villa Jovis treed je in de voetsporen van Keizer Tiberius, die het ooit zijn thuis noemde. Geniet van de eindeloze gangen vol marmer. Let op: dinsdag gesloten voor publiek.

 • Via Krupp

  5. Via Krupp

  Volgens de overlevering is Via Krupp tot stand gekomen omdat een rijke zakenman een snellere weg wilde naar zijn favoriete waterplaats. Check wel even of Via Krupp open is - soms is de historische wandelweg gesloten wegens lawines.

 • Monte Solaro

  6. Monte Solaro

  Ooit was Monte Solaro de favoriete plek van lokale kunstenaars, die zich lieten inspireren door de natuurlijke romantiek van de bergtop. Nu mag jij ervan genieten - vergeet niet het standbeeld van Keizer Augustus te bezoeken!

 • Punta Carena vuurtoren

  7. Punta Carena vuurtoren

  Deze 19e-eeuwse vuurtoren staat aan een geliefde rotsachtige baai. Schrik niet van het licht dat je elke 3 seconden om de oren vliegt: de vuurtoren is gewoon operationeel!

 • Capri Filosofisch Park

  8. Capri Filosofisch Park

  Rond de eeuwwisseling werd het Filosofisch Park opgericht door de familie Adler-Karlsson, om hun eer te betuigen aan 60 westerse filosofen. De citaten door het park zullen je aan het denken zetten!

 • Grotto delle Felci

  9. Grotto delle Felci

  Bezoek Grotto delle Felci en waan je even een echte holbewoner. Hier zijn honderden archeologische vondsten gedaan die het begrip van onze voorvaderen aanzienlijk hebben verbreed.

Plan je bezoek

 • Vervoer in Capri?

  Het centrum van Capri ervaar je het best te voet. Buiten het centrum kun je gebruikmaken van de vele lokale bussen. Denk eraan dat alleen bewoners van Capri mogen autorijden tussen midden-maart en november. Als je je auto meeneemt, zul je die moeten achterlaten in een haven.

 • Wat eet je in Capri?

  Uiteraard kun je Capri niet bezoeken zonder een insalata caprese te proberen. Verder vind je hier veel vis en verse groenten, standaard bereid met olijfolie. De iets avontuurlijkere eter kan een lokale inktvis proeven.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  De temperatuur op Capri komt het hele jaar niet veel lager dan 10 graden, en tussen april en november is het weer op zijn aangenaamst. De zomer is het mooist, met temperaturen rond de 25 graden.

Sitemap Capri

Wil je alle activiteiten in Capri ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Capri

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 3.345 beoordelingen

Wat hebben we genoten van onze bootreis naar Capri. Vanuit Napels werden we opgehaald bij het station en reden daarna met 'n luxe busje naar de haven. Een prachtige tocht. Daarna met de lift naar beneden, en inchecken. YouKnow excursies heeft meerdere boten en ze zijn allemaal even snel. Wat gaaf om bonkend op de golven te varen met de snelheid van een speedboot. In de haven van Capri maakten wij gebruik van het aanbod om met een groepsbusje (€ 15,-) eerst naar AnaCapri te worden vervoerd, en daarna in het centrum van het plaatsje boven Marina Grande te worden afgezet. Je kreeg voldoende gelegenheid om foto's te nemen en te winkelen of bijvoorbeeld één van de kerkjes te bezoeken. Weer terug in de haven begon de bootreis om Capri heen. Wat prachtig is dit. Schitterend natuurgeweld. De gids neemt je mee naar plaatsen waar je kan zwemmen. Bij goed weer neemt hij je zwemmend een grot in. Terug langs de Almalfikust varend een Limoncello proeven, en het was gewoon top. Aanrader!

Wij verbleven in hotel Antiche Mura te Sorrento en dienden maar 5 min te wandelen voor ons vervoer naar de haven. Daar namen wij de boot naar Capri. Aangekomen in Capri namen wij opnieuw de boot met een rondleiding rond het eiland (zeer fijne ervaring). Er werd zelfs Romantische muziek gespeeld bij de liefdesboog om de mensen te entertainen. De uitleg die we kregen was in het Engels (en Italiaans) maar was spijtig genoeg niet goed verstaanbaar. Het geluid van de boot in combinatie met minder goed uitgesproken Engels. Op het eiland Capri had je de mogelijkheid om voor 15 euro pp tickets te kopen voor de shuttlebussen via de gids. Hiermee kun je drie haltes doen verspreid over het hele eiland (kan soms steil bergop zijn). Bus komt om de 15-20 min bij elke halte. Daarnaast kon je tevens tickets kopen voor de kabelbaan naar het hoogste en mooiste punt van Capri (11 euro pp). Dit was ook de moeite waard. Capri strand heeft een gratis gedeelte maar toch een strand met keien.

Correcte afhaling , op tijd. Mary supergids . Met de boot naar de marina , daar eventjes vrij en dan naar Anacapri . Daar met de gids een rondleiding gekregen . Een lekkere lunch gegeten . Daarna naar Capri , heel toffe mondaine stad . De tijd die we kregen was wel heel kort . We hebben gevraagd aan Mary om de boot later de kunnen nemen , dat heeft ze voor ons geregeld . Super ! Daardoor met de kabelbaan ( 4 euro op en af ) teug naar Capri stad en hadden we een supermooie afsluiter van onze dag. Meest ontevreden zijn we over de prijs . We betaalden 147 euro voor transfers , bus met gids , lunch en blauwe grot. De grot was dicht en kregen een toer rond het eiland met een grote motorboot . Niets persoonlijks aan . De tijd in Anacapri en Capristad was veel te kort . Er zat een Duits meisje op onze trip die slechts 100 euro betaalde en 18 euro voor de boot=118 euro . We betaalden 30 euro teveel dus . Voelen ons toch wat bedrogen.

Echt het geld waard! We werden dicht bij het hotel opgehaald door een prima busje die ons naar de haven bracht. Van daar de reisgids ontmoet. Marlene hadden. Super aardig vrouw! Sprak goed en duidelijk engels en nam de tijd voor ons. De boot naar Capri was ook prima te doen. Zit plaatsen binnen en buiten. Van daar de haven op een kleiner bootje die ons rond het eiland vaarden en dingen liet zien. Echt ontzetten indrukwekkend! Vervolgens 5 uur vrije tijd op het eiland. Zo hebben we het eiland kunnen verkennen en even gezwonnen in de zee, heerlijk! Weer met de zelfde boot en crew naar Napels gebracht en het busje naar het ontmoetingspunt. Nogmaals echt een geweldige ervaring! Super bedankt naar Marlene!

We enjoyed the boat trip around the island, with impressive views and a moment of romance under the arch in the rocks. After visit the island, going up in the telepheric with impressive panoramic views, visiting some of the many shops, our camera took snapshots of an spectacular colorfull floor in the church. We were lost in beautiful experiences and forgot the departure time of the boat to Sorrento. More than a half hour the Captain has waited for us before we in a nice sun went back and we were dropped in our hotel. CHAPEAU.!!!