Capri
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Capri

Capri: bekijk alle tours en activiteiten

Top 9 activiteiten en bezienswaardigheden in Capri

Het eiland Capri in Italië, is een kleurrijk paradijs, met blauwe grotten aan de kust en rode tomaatjes in je insalata Caprese!

Grotta Azzurra (Blauwe Grot)

Grotta Azzurra (Blauwe Grot)

De Blauwe Grot is magisch verlicht met - je raadt het - blauw licht. Maak een boottocht de grot in en geniet van de wonderlijke blues.

Villa San Michele

Villa San Michele

Bij de Villa San Michele heb je een uitzicht op Capri vanaf 300 meter boven zeeniveau. Na het uitkijken kun je een wandeling maken door de tuinen en rond de villa allerlei klassieke relikwieën bekijken.

Faraglioni

Faraglioni

Rotsformatie Faraglioni is een prachtig natuurfenomeen en niet te missen bij een bezoek aan Capri. Het schilderachtige landschap is gevormd door de erosie van de zilte golven.

Villa Jovis

Villa Jovis

In Villa Jovis treed je in de voetsporen van Keizer Tiberius, die het ooit zijn thuis noemde. Geniet van de eindeloze gangen vol marmer. Let op: dinsdag gesloten voor publiek.

Via Krupp

Via Krupp

Volgens de overlevering is Via Krupp tot stand gekomen omdat een rijke zakenman een snellere weg wilde naar zijn favoriete waterplaats. Check wel even of Via Krupp open is - soms is de historische wandelweg gesloten wegens lawines.

Monte Solaro

Monte Solaro

Ooit was Monte Solaro de favoriete plek van lokale kunstenaars, die zich lieten inspireren door de natuurlijke romantiek van de bergtop. Nu mag jij ervan genieten - vergeet niet het standbeeld van Keizer Augustus te bezoeken!

Punta Carena vuurtoren

Punta Carena vuurtoren

Deze 19e-eeuwse vuurtoren staat aan een geliefde rotsachtige baai. Schrik niet van het licht dat je elke 3 seconden om de oren vliegt: de vuurtoren is gewoon operationeel!

Capri Filosofisch Park

Capri Filosofisch Park

Rond de eeuwwisseling werd het Filosofisch Park opgericht door de familie Adler-Karlsson, om hun eer te betuigen aan 60 westerse filosofen. De citaten door het park zullen je aan het denken zetten!

Grotto delle Felci

Grotto delle Felci

Bezoek Grotto delle Felci en waan je even een echte holbewoner. Hier zijn honderden archeologische vondsten gedaan die het begrip van onze voorvaderen aanzienlijk hebben verbreed.

Plan je bezoek aan Capri

Vervoer in Capri?

Het centrum van Capri ervaar je het best te voet. Buiten het centrum kun je gebruikmaken van de vele lokale bussen. Denk eraan dat alleen bewoners van Capri mogen autorijden tussen midden-maart en november. Als je je auto meeneemt, zul je die moeten achterlaten in een haven.

Wat eet je in Capri?

Uiteraard kun je Capri niet bezoeken zonder een insalata caprese te proberen. Verder vind je hier veel vis en verse groenten, standaard bereid met olijfolie. De iets avontuurlijkere eter kan een lokale inktvis proeven.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  De temperatuur op Capri komt het hele jaar niet veel lager dan 10 graden, en tussen april en november is het weer op zijn aangenaamst. De zomer is het mooist, met temperaturen rond de 25 graden.

Activiteiten in Capri

De must-see bezienswaardigheden in Capri

Steden in Italië

Sitemap Capri

Wil je alle activiteiten in Capri ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Capri

Wat hebben we genoten van onze bootreis naar Capri. Vanuit Napels werden we opgehaald bij het station en reden daarna met 'n luxe busje naar de haven. Een prachtige tocht. Daarna met de lift naar beneden, en inchecken. YouKnow excursies heeft meerdere boten en ze zijn allemaal even snel. Wat gaaf om bonkend op de golven te varen met de snelheid van een speedboot. In de haven van Capri maakten wij gebruik van het aanbod om met een groepsbusje (€ 15,-) eerst naar AnaCapri te worden vervoerd, en daarna in het centrum van het plaatsje boven Marina Grande te worden afgezet. Je kreeg voldoende gelegenheid om foto's te nemen en te winkelen of bijvoorbeeld één van de kerkjes te bezoeken. Weer terug in de haven begon de bootreis om Capri heen. Wat prachtig is dit. Schitterend natuurgeweld. De gids neemt je mee naar plaatsen waar je kan zwemmen. Bij goed weer neemt hij je zwemmend een grot in. Terug langs de Almalfikust varend een Limoncello proeven, en het was gewoon top. Aanrader!

Vanuit Napels: boottocht naar Capri Beoordeeld door Margret, 28-08-2020

Wij verbleven in hotel Antiche Mura te Sorrento en dienden maar 5 min te wandelen voor ons vervoer naar de haven. Daar namen wij de boot naar Capri. Aangekomen in Capri namen wij opnieuw de boot met een rondleiding rond het eiland (zeer fijne ervaring). Er werd zelfs Romantische muziek gespeeld bij de liefdesboog om de mensen te entertainen. De uitleg die we kregen was in het Engels (en Italiaans) maar was spijtig genoeg niet goed verstaanbaar. Het geluid van de boot in combinatie met minder goed uitgesproken Engels. Op het eiland Capri had je de mogelijkheid om voor 15 euro pp tickets te kopen voor de shuttlebussen via de gids. Hiermee kun je drie haltes doen verspreid over het hele eiland (kan soms steil bergop zijn). Bus komt om de 15-20 min bij elke halte. Daarnaast kon je tevens tickets kopen voor de kabelbaan naar het hoogste en mooiste punt van Capri (11 euro pp). Dit was ook de moeite waard. Capri strand heeft een gratis gedeelte maar toch een strand met keien.

Sorrento Coast en Capri Easy Cruise Beoordeeld door Anoniem, 10-09-2020

Correcte afhaling , op tijd. Mary supergids . Met de boot naar de marina , daar eventjes vrij en dan naar Anacapri . Daar met de gids een rondleiding gekregen . Een lekkere lunch gegeten . Daarna naar Capri , heel toffe mondaine stad . De tijd die we kregen was wel heel kort . We hebben gevraagd aan Mary om de boot later de kunnen nemen , dat heeft ze voor ons geregeld . Super ! Daardoor met de kabelbaan ( 4 euro op en af ) teug naar Capri stad en hadden we een supermooie afsluiter van onze dag. Meest ontevreden zijn we over de prijs . We betaalden 147 euro voor transfers , bus met gids , lunch en blauwe grot. De grot was dicht en kregen een toer rond het eiland met een grote motorboot . Niets persoonlijks aan . De tijd in Anacapri en Capristad was veel te kort . Er zat een Duits meisje op onze trip die slechts 100 euro betaalde en 18 euro voor de boot=118 euro . We betaalden 30 euro teveel dus . Voelen ons toch wat bedrogen.

Vanuit Napels: dagexcursie naar het eiland Capri Beoordeeld door Anoniem, 19-09-2020

We enjoyed the boat trip around the island, with impressive views and a moment of romance under the arch in the rocks. After visit the island, going up in the telepheric with impressive panoramic views, visiting some of the many shops, our camera took snapshots of an spectacular colorfull floor in the church. We were lost in beautiful experiences and forgot the departure time of the boat to Sorrento. More than a half hour the Captain has waited for us before we in a nice sun went back and we were dropped in our hotel. CHAPEAU.!!!

Sorrento Coast en Capri Easy Cruise Beoordeeld door , 08-09-2020

Goed georganiseerd. Hele aardige mensen/personeel, je begint met de witte grot, daarna de faraglioni. Daarna vaarde we naar marina Piccola en hadden we daar ongeveer 4 uurtjes vrije tijd. Je kunt de bus nemen naar het centrum voor €2,50. Capri is mooi maar naar mijn mening wel overhyped. Na de vrije tijd in capri kregen we tijd om te zwemmen in de zee. Daarna bezochten we de blauwe grot en de groene grot. De blauwe grot is echt zo mooi, maar je moet wel entree betalen €14 pp. Tot slot hebben we een waterval bezocht.