Kies data

Caral

Caral: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Van Lima: begeleide dagtocht met archeologische vindplaats Caral

1. Van Lima: begeleide dagtocht met archeologische vindplaats Caral

Doe mee aan een dagtour van Lima naar de oude ruïnes van Caral, beschouwd als de oudste beschaving in Amerika. Volg een rondleiding door de ruïnes die op de Unesco-lijst staan, geniet van een spectaculair uitzicht over de Supe-vallei en lunch in een restaurant in Barranca. Spring op je ophaalbus vanuit Lima en begin een roadtrip van 3 uur naar Caral, met een stop voor het ontbijt. Vervolg vervolgens je reis naar de dorre Supe-vallei over een onverharde weg. Bij aankomst in de oude stad, volg je je gids en een officiële Caral-gids. Betreed de archeologische vindplaats Caral om te leren hoe de Norte Chico-beschaving is ontstaan. Verken de piramides en tempels van de site en krijg inzicht in het leven van de bewoners van de oude samenleving. Maak na de rondleiding zelf een wandeling, klik op foto's of stop bij souvenirwinkels. Ga vervolgens naar het strand van Barranca, een plaats die ooit werd bewoond door de mensen van Caral. Bezoek een lokaal restaurant dat beroemd is om zijn heerlijke zeevruchten. Als je echter zin hebt in iets anders voor de lunch (op eigen kosten), zijn er genoeg andere opties in de buurt. Na de lunch maakt u een stop bij de "Cristo Redentor de Barranca", een groot Peruaans standbeeld van Christus de Verlosser, vanwaar u het prachtige strand kunt bewonderen. Ga ten slotte terug naar Lima om terug te keren naar je hotel.

Lima: Caral privétour van een hele dag met maaltijden

2. Lima: Caral privétour van een hele dag met maaltijden

De tour begint met ophalen van je hotel en gaat over de Panamerican Highway naar de citadel van Caral. Tijdens de reis krijgt u wat fruit, koekjes en drankjes aan boord om van te genieten. Omdat het een lange rit is en een privétour, zijn er haltes beschikbaar tijdens de tour. Voordat u in Caral aankomt, kunt u de prachtige landschappen van de Supe-vallei bewonderen, die beroemd is om de teelt van producten zoals avocado's, aardappelen, uien, aardbeien, maracuya's, Spaanse peper en nog veel meer. Later zal er een rondleiding zijn door de citadel waar je de grote piramides en de vallei van Supe zult observeren. Men denkt dat de piramides rond het jaar 5000 voor Christus zijn gebouwd. Je bezoekt de ronde terrassen, woonwijken, piramides, amfitheater en de belangrijkste pleinen. Deze privétour is voorbereid om u te helpen de geschiedenis van de cultuur van het oude Peru te begrijpen. Na de tour naar Caral bezoekt u Huacho, een bevolkte stad die bekend staat om zijn heerlijke gerechten zoals lomo saltado, rijst met eend, seco a la huachana, milanesa de pollo en vele anderen. Je bezoekt ook een typisch restaurant aan zee en geniet van een lunch met gerechten en drankjes uit de regio. Na de lunch kun je ervoor kiezen om het strand van Huacho te verkennen en te zien hoe de vissers van het gebied werken. Je keert om ongeveer 17.30 uur terug naar Lima.

Van Barranca: ontdek de oude locaties Caral en Bandurria

3. Van Barranca: ontdek de oude locaties Caral en Bandurria

Verken de oude sites van Caral, een heilige stad, en Bandurria, een oud vissersdorp, en leer over de geschiedenis van elke site terwijl je hun oude gebouwen bekijkt met een ervaren gids. Begin de dag met het ophalen van de belangrijkste hotels in de stad om 06:00 uur en ga naar het noorden tot je de archeologische vindplaats bereikt waar de ruïnes van de heilige stad Caral nog steeds zijn. Bewonder piramides, tempels en astronomische centra van meer dan vijfduizend jaar oud, onderdeel van een van de eerste steden van Amerika. Kom meer te weten over Caral, gelegen in de Supe-vallei, de bakermat van de Andes-beschaving en wordt beschouwd als de derde oudste plaats met menselijke nederzettingen ter wereld, achter Mesopotamië en Egypte. Neem een uur vrije tijd om te genieten van de lunch nadat je meer te weten bent gekomen over de beschaving van Caral, en ga dan richting het gebied van de Wetlands of Paradise. Bezoek het archeologische complex van Bandurria, een oud vissersdorp. Bekijk de piramides, heuvels en cirkelvormige gebieden die lijken op die van Caral voordat je een natuurlijk uitkijkpunt nadert met een panoramisch uitzicht op de Stille Oceaan en de Albufera Paraíso. Beëindig het bezoek aan Bandurria, begin aan de reis terug naar Lima en wordt om ongeveer 20.00 uur op dezelfde locatie afgezet als het ophalen.

Van Miraflores: Caral de oudste beschaving in Amerika

4. Van Miraflores: Caral de oudste beschaving in Amerika

Begrijp meer over de Peruaanse geschiedenis met deze tour door Caral vanuit Miraflores. Ervaar de schoonheid van deze oude ruïnes in een prachtige woestijn en leer meer over oude constructie, landbouw en irrigatiesystemen. Je wordt vroeg om 06:00 uur opgehaald door je gids vanuit je accommodatie en geniet van de schilderachtige kust van Lima terwijl je ontspant. Stop om 7.30 uur voor het ontbijt en ontvang enkele aanbevelingen van uw gids. Kom meer te weten over de op één na oudste plaats ter wereld, midden in de bergen, 190 km ten noorden van Lima. Begin je rondleiding door Caral om 10:00 uur en luister terwijl je deskundige gids je informatie geeft over wat je ziet. Ga rond 13.30 uur terug naar Lima en stop voor een lekkere lunch met veel zeevruchten. Ga rond 18.30 uur terug naar je hotel na een dag vol sightseeing.

Van Lima: privétour van een hele dag door Caral

5. Van Lima: privétour van een hele dag door Caral

Ontdek Caral, de oudste stad van Amerika en UNESCO-werelderfgoed. Leer van een deskundige lokale gids tijdens een privétour en bezoek de piramides en de belangrijkste pleinen. Laat je ophalen bij je hotel in een voertuig met airconditioning en begin je privétour door naar Noord-Lima te gaan. Na een comfortabele rit van 4 uur komt u aan in Caral. Verken het oudste stedelijke complex in Amerika dat verantwoordelijk is voor het herdefiniëren van veel van wat historici geloofden over oude beschavingen in Amerika. Bezoek 5.000 jaar oude piramides, pleinen, atria en altaren en leer over de verschillende heilige rituelen die daar werden uitgevoerd. Pak een plekje in de schaduw en geniet van een lunch, en ga dan terug naar Lima City om te worden afgezet bij je hotel.

Overzicht activiteiten in Caral

Wil je alle activiteiten in Caral ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.