Datums kiezen

Ontdek het beste van
Carcassonne

Onze aanbevelingen voor Carcassonne

Carcassonne: ticket kasteel en stadswallen

1. Carcassonne: ticket kasteel en stadswallen

Carcassonne werd al in de 6e eeuw voor Christus gevestigd en werd later een belangrijke Romeinse stad. De stad werd versterkt in de 4e eeuw en was in de Middeleeuwen een strategische plaats. De huidige vorm is ontstaan in de 13e eeuw na het besluit van de koning om de kenmerkende dubbelwandige stadswal te bouwen en het kasteel uit te breiden. De stad werd in de 19e eeuw gerestaureerd door Viollet-le-Duc en is een getuigenis van 1.000 jaar militaire architectuur en 2.500 jaar geschiedenis. De Albigenzische Kruistochten van 1209 - 1229 lieten de stad in puin achter. Na de inquisitie en de verbanning van de familie Trencavel kreeg Eugène Viollet-le-Duc in 1844 de opdracht van de Franse staat om de Kathaarse stad te herstellen. Na afronding in 1911 onder leiding van zijn leerling Paul Boeswillwald werd de koninklijke stad teruggebracht in zijn oorspronkelijke pracht en tenslotte in 1997 door UNESCO erkend als Werelderfgoedlocatie. Met een nieuwe zelfgeleide tour kun je het prachtige uitzicht vanaf de middeleeuwse westelijke stadswal bekijken. 

Toulouse: dagtrip naar Carcassonne

2. Toulouse: dagtrip naar Carcassonne

Als je in Toulouse verblijft en de Cité de Carcassonne, het Comtal-kasteel, de Saint Nazaire-basiliek en meer historische hoogtepunten wilt ontdekken, dan is dit de perfecte dagtour voor jou. Carcassonne, gelegen op 1 uur van Toulouse, is een van de 25 grote locaties van Midi-Pyrénées. In het land van de Katharen en in het hart van de vestingstad kunt u het kasteel van de graven van Carcassonne en de Remparts ontdekken, een UNESCO-werelderfgoed. Je vertrekt om 9.30 uur vanuit Toulouse (check-in is om 9.15 uur), met een geplande aankomst in Carcassonne om 10.30 uur. Na je ontdekkingsdag vertrek je om 16.30 uur vanuit Carcassonne, met een geplande terugkeer naar Toulouse om 17.30 uur.

Carcassonne: Middeleeuwse citadel verkenningsspel

3. Carcassonne: Middeleeuwse citadel verkenningsspel

Speel de rol van een edelman terwijl je door Carcassonne loopt op zoek naar aanwijzingen en verbazingwekkende verhalen. Elke aanwijzing leidt je van de ene plaats naar de andere en geeft je nauwkeurige aanwijzingen, dus je hebt geen kaart, gps of gids nodig. Als je het oplost en het antwoord raadt, wordt het geheime verhaal van die plek ontgrendeld. Onderweg kom je op geweldige plekken, zoals het Gambetta-plein, de Notre Dame de La Santé, Porte de l'Aude, het Museum van de Inquisitie en meer. Je zult geheime verhalen ontdekken over de plaatsen die je ontdekt, en je zult Carcassonne helpen om zijn angstaanjagende geesten te bestrijden. Nadat je de quest hebt gekocht, ontvang je per e-mail instructies voor het ontgrendelen in de app. Het spel duurt ongeveer 2 uur, maar er is geen tijdslimiet, je kunt het in je eigen tempo uitspelen. Je hebt geen gids nodig, download gewoon de app, ga naar het startpunt en je bent klaar om op ontdekkingstocht door de stad te gaan. Terwijl je de aanwijzingen oplost, ontdek je nieuwe locaties en verhalen. Voor grotere groepen kan één persoon toegang kopen voor de hele groep door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel spelen op hun smartphone. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als een groep spelen en samen de aanwijzingen oplossen terwijl je loopt, of je kunt je opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de groep aan het einde ontmoeten.

Carcassonne: zelfgeleide app-rondleiding door middeleeuwse muren

4. Carcassonne: zelfgeleide app-rondleiding door middeleeuwse muren

Carcassonne is de grootste middeleeuwse stad van Europa met zijn muren nog intact. Het is ook een van de meest herkenbare en meest bezochte toeristische bestemmingen in Frankrijk, en is te zien in veel bekende films. Ondanks dit alles komen de meeste toeristen nauwelijks aan de oppervlakte wanneer ze Cité de Carcassonne bezoeken. Tijdens deze wandeling rond de UNESCO-werelderfgoedlocatie zal ik enkele van de meest interessante architectonische kenmerken ervan aanwijzen en de geschiedenis tot leven brengen. Beginnend buiten de middeleeuwse stadsmuren, laat ik je de Buste de Dame Carcas (een sculptuur van Lady Carcas) zien en vertel ik je het verhaal van hoe ze de stad redde van Karel de Grote. Als je de stad binnenkomt via Porte Narbonnaise (Narbonnepoort), begin je de muur te volgen die de oude stad omringt. Onderweg leer je ook over de katharen die hier bloeiden in de twaalfde eeuw, de kruistocht tegen hen, en enkele van de belegeringen die hier plaatsvonden.Je zult horen over de vele verschillende volkeren die deze plek hebben bezet, en de militaire rol ervan gedurende meer dan een millennium. Je zult ook: • Kom meer te weten over de korte islamitische periode tussen de Visigoten en de Franken • Hoor het tragische verhaal van de Katharen dat hier zijn hoogtepunt bereikte • Zoek het vliegende varken in een stenen sculptuur • Ontdek waarom de pauselijke inquisitie hier werd ingevoerd lang voordat de Spaanse inquisitie bestond • Ontdek de rol die Saint Dominic en zijn Dominicaanse broeders speelden bij het opzetten van inquisitiepraktijken om te elimineren wat zij als "ketterij" beschouwden • Bewonder het indrukwekkende en bijna eeuwenoude Château et Remparts de la Cité de Carcassonne, ook wel bekend als het Château Comtal, waar het kasteel de muur ontmoet en de omliggende verdedigingswerken • Bekijk de kerk van Saints Nazaire en Celse, de twee patroonheiligen van de stad • Blik op het monument de la Jean Pierre Cros Mayrevieille, een doctor in de rechten, een historicus en een inspecteur van historische monumenten die de stad van de ondergang heeft gered • Lokaliseer de verschillende 'kill-zones' waar vijanden het risico liepen vast te komen te zitten bij een poging om de stad te belegeren Tijdens deze twee uur durende tour volg je niet alleen de muren van Carcassonne, je waagt je ook in het centrum via verschillende poorten, waaronder de Aude, Nazaire en Toulouse Gates. Doe mee, James McDonald, een Engelse historicus van de middeleeuwen die gespecialiseerd is in de Languedoc, terwijl ik deze oude stenen tot leven breng.

Cité de Carcassonne: privérondleiding

5. Cité de Carcassonne: privérondleiding

Ga mee op deze tour en leer alles over de geschiedenis van deze fascinerende stad. Betreed de middeleeuwse stad via de hoofdingang, ook wel Porte Narbonnaise genoemd. Leer meer over de vestingwerken gebouwd door de Romeinen. Steek de hoofdstraat, Rue Cross Mayrevieille over naar het kasteel. Ontdek het museum in het kasteel en krijg meer inzicht in de familie Trencavel die de Katharen verdedigde tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen. Loop langs de top van de muur en steek zowel middeleeuwse als Romeinse torens over terwijl je richting de kerk loopt. Luister naar een uitleg (in het Engels, Frans of Italiaans) over de architectuur van de gotische kerk en bekijk de prachtige glas-in-loodramen, gebouwd tussen de 13e en 16e eeuw. Loop door de straten van de oude religieuze wijk en leer over de inquisitie in Carcassonne en Toulouse.

Languedoc: rondleiding en proeverij op Domaine de Baronarques

6. Languedoc: rondleiding en proeverij op Domaine de Baronarques

Duik in de eeuwenoude wijntraditie met een rondleiding door het Domaine de Baronaques. Verworven door barones Philippine de Rothschild en haar 2 zonen in 1998, bestaat de wijngaard sinds de 17e eeuw, toen het in het bezit was van de abdij van Saint-Polycarpe. Ervaar in meer dan 270 hectare weelderige wijngaarden de grondstoffen die samensmelten tot een wijn die over de hele wereld wordt gevierd. Na aankomst bij de wijngaard, maak je een rondleiding door het vathuis en de vatkamer waar wijnen worden gefermenteerd en gerijpt, en zie je het 19e-eeuwse Franse kasteel, genesteld in een met bomen bedekte heuvel. Na de rondleiding krijgt u de gelegenheid om de 3 wijnen te proeven die op het Domaine de Baronaques worden geproduceerd: Grand Vin Rouge, La Capitalle de Baronarques en Grand Vin Blanc.

Carcassonne: Hoogtepunten zelfzoektocht en rondleiding

7. Carcassonne: Hoogtepunten zelfzoektocht en rondleiding

Leer Carcassonne in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die je op je telefoon afspeelt. Ontcijfer raadsels, ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontrafel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor beginnende bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige teambuildingactiviteit. Om te beginnen download je de app op je apparaat en gebruik je de app en geïntegreerde kaarten om je weg te vinden naar 10 attracties in Carcassonne. Leer bij elke halte meer over de attractie en los een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het sightseeing spel te onthullen. Los bij elke attractie een locatiegebonden raadsel op om de volgende locatie te ontgrendelen. Werk als een team en gebruik logica, verbeelding, observatie en probleemoplossing om je een weg door de stad te banen. Onderweg kun je op elk moment stoppen voor koffie, lunch of pauze. Begin je tocht op het André Chénier plein! Bezoek de wereldberoemde Église Saint-Vincent de Carcassonne. Fotografeer de Place Carnot en bewonder de beroemde Saint Michael van Carcassonne. Musée des Beaux-Arts zal je sprakeloos achterlaten. Leer meer over Pont Vieux. Porte de l'Aude met zijn imposante architectuur zal je verrassen! Basilique Saint Nazaire is de tijd en ruimte in je mobiele geheugen waard. Het beroemde Château et Remparts de la Cité zal je volgende stap zijn, terwijl de kers op de taart van deze unieke tour de Porte Narbonnaise zal zijn. Download de ''World City Trail'' app uit de store. Start dan je tour en geniet!

Carcassonne: Stadsverkenning Spel en rondleiding

8. Carcassonne: Stadsverkenning Spel en rondleiding

Combineer de opwinding van een sightseeing rondleiding door de stad met een City Exploration game plezier op deze zelf begeleide smartphone wandeling in Carcassonne. Vind bezienswaardigheden gemakkelijk met de navigatiefunctie van de app. Download de app en begin het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeelding en teamwork om het raadsel op elke locatie op te lossen, de raadsels zijn altijd moeilijk. Pauzeer de app op elk gewenst moment als je even wilt pauzeren, stoppen voor koffie of wat meer tijd besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. Begin je tour op Square André Chénier! Bezoek de wereldberoemde Église Saint-Vincent de Carcassonne. Fotografeer de Place Carnot en bewonder de beroemde Saint Michael van Carcassonne. Musée des Beaux-Arts zal je sprakeloos achterlaten. Leer meer over Pont Vieux. Porte de l'Aude met zijn imposante architectuur zal je verrassen! Basilique Saint Nazaire is de tijd en ruimte in je mobiele geheugen waard. Het beroemde Château et Remparts de la Cité zal je volgende stap zijn, terwijl de kers op de taart van deze unieke tour de Porte Narbonnaise zal zijn. Download de ''World City Trail'' app uit de store. Start dan je tour en geniet!

Carcassonne : De geschiedenis Digitale audiogids

9. Carcassonne : De geschiedenis Digitale audiogids

Ontdek de pracht en praal van de versterkte middeleeuwse stad Carcassonne als nooit tevoren door je te verdiepen in de boeiende geschiedenis met de exclusieve digitale audiogids "De geschiedenis van de stad Carcassonne", geschreven en verteld door de eminente historicus uit Carcassonne, de heer Marchand. De middeleeuwse stad, die is geclassificeerd als Unesco-werelderfgoedlocatie, is een van de meest gekoesterde juweeltjes van Frankrijk. De digitale audiogids biedt een meeslepende ervaring en onthult de geheimen en verhalen die deze historische citadel hebben gevormd. Laat je meevoeren door de geplaveide straten en majestueuze stadsmuren terwijl Mr. Marchand de belangrijke episodes uit de geschiedenis van Carcassonne onthult. Of je nu in Toulouse, Frankrijk, Montpellier of omgeving bent, mis de kans niet om deze unieke ervaring in Carcassonne mee te maken. Kies voor de digitale audiogids over de geschiedenis van de versterkte middeleeuwse stad Carcassonne voor een verrijkende ontdekking van de middeleeuwse stad. Boek nu en dompel jezelf onder in de boeiende geschiedenis van deze uitzonderlijke plek.

Dompel jezelf onder in de tijd van de bouwers in Carcassonne

10. Dompel jezelf onder in de tijd van de bouwers in Carcassonne

Dompel jezelf onder in de 13e eeuw en verken de stad Carcassonne, een middeleeuws juweeltje. Maak kennis met Guilhem, een 13e-eeuwse bouwmeester, levendig en boeiend, belichaamd door een professionele en gepassioneerde professionele gids. Zoon van Pierre de bouwer, een van de ingenieurs van koning Lodewijk IX, en een Occitaanse moeder, Guilhem zal u op een informatieve en onderhoudende manier kennis laten maken met de stad Carcassonne. De tour leidt je door de middeleeuwse stad Carcassonne, gekenmerkt door de uitgebreide bouwwerkzaamheden van de 13e eeuw. Je ontdekt het dagelijkse leven en de gereedschappen van een bouwer uit die tijd en verdiept je in de geschiedenis van het katharisme vanuit het perspectief van Guilhem. Bezienswaardigheden zoals de Narbonne-poort, de luizen (buitenmuren), de gracht van het Comtal-kasteel en de buitenkant van de basiliek zullen uw nieuwsgierigheid zeker prikkelen. Deze tour is meer dan een eenvoudige historische wandeling, het is een duik in het verleden waar anekdotes hand in hand gaan met de geschiedenis, in een leuke en interactieve setting. Perfect voor volwassenen en kinderen van alle leeftijden, laat u meeslepen door de energie van Guilhem voor een rondleiding verrijkt met historische voorwerpen, vol ontdekkingen en verrassingen.

Alle activiteiten

30 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Carcassonne

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Carcassonne?

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Carcassonne?

Andere activiteiten in Carcassonne

Wil je alle activiteiten in Carcassonne bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Carcassonne

Gemiddelde beoordeling

4.6
(1.974 beoordelingen)

Goede ervaring, we kwamen zonder wachtrijen binnen. We gingen zonder rondleiding, maar er stonden informatieborden die je alles uitlegden. Om het bezoek af te ronden zijn er natuurlijk veel trappen. Het kasteel is erg mooi.

Prachtige lokatie en mooie conservatie van het kasteel dankzij de restauratie's ! Alsook binnenin de vele overgebleven beelden enz...

Mollissima-bezoek aan het kasteel in de middeleeuwse stad. Ik raad het bezoek ten zeerste aan.

De moeite waard zonder verdere opmerkingen. Skip The Line is bewezen, geen “wachtrijen”.

Snelle toegang zonder wachten. Alles ging geweldig.