Kies data

Dingen om te doen Carcassonne

Carcassonne: De beste dingen die je niet wil missen

Carcassonne: Kasteel en Stadswal toegang met voorrang

1. Carcassonne: Kasteel en Stadswal toegang met voorrang

Carcassonne werd al in de 6e eeuw v.Chr. gevestigd en werd later een belangrijke Romeinse stad. Het werd versterkt in de 4e eeuw en was een strategische plaats in de Middeleeuwen. Zijn huidige vorm is ontstaan in de 13e eeuw na het besluit van de koning om de kenmerkende dubbelwandige stadswal te bouwen en het kasteel uit te breiden. De stad werd in de 19e eeuw gerestaureerd door Viollet-le-Duc en is een getuigenis van 1,000 jaar militaire architectuur en 2,500 jaar geschiedenis. De Albigenzische Kruistochten van 1209-1229 lieten de stad in puin achter. Na de Inquisitie en de verbanning van de familie Trencavel kreeg Eugène Viollet-le-Duc in 1844 de opdracht van de Franse staat de Kathaarse stad te herstellen. Na afronding in 1911 onder leiding van zijn leerling Paul Boeswillwald werd de koninklijke stad teruggebracht in zijn oorspronkelijke pracht en tenslotte in 1997 door UNESCO erkend als Werelderfgoed. Bezoekers hebben de mogelijkheid om in een nieuwe zelfstandige tour het prachtige uitzicht vanaf de middeleeuwse westelijke stadswal te bekijken. 

Cité de Carcassonne: rondleiding

2. Cité de Carcassonne: rondleiding

Ga mee op deze rondleiding en leer alles over de geschiedenis van deze fascinerende stad. Ga door de hoofdingang, bekend als Porte Narbonnaise, naar de middeleeuwse stad. Leer meer over de vestingwerken die door de Romeinen zijn gebouwd. Steek de hoofdstraat over, Rue Cross Mayrevieille naar het kasteel. Ontdek het museum in het kasteel en ontwikkel een beter begrip van de familie Trencavel die de Katharen verdedigde tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen. Loop langs de top van de muur en steek zowel middeleeuwse als Romeinse torens over terwijl je richting de kerk gaat. Luister naar uitleg over de architectuur van de gotische kerk en bekijk de prachtige glas-in-loodramen, gebouwd tussen de 13e en 16e eeuw. Loop door de straten van de oude religieuze wijk en leer over de inquisitie in Carcassonne en Toulouse. De tour eindigt naast het kasteel, waar je hoort over de restauratiewerkzaamheden die in de 19e eeuw hebben plaatsgevonden.

Cité de Carcassonne: privé begeleide groepsreis

3. Cité de Carcassonne: privé begeleide groepsreis

Ga mee op deze tour en leer alles over de geschiedenis van deze fascinerende stad. Betreed de middeleeuwse stad via de hoofdingang, ook wel Porte Narbonnaise genoemd. Leer meer over de vestingwerken gebouwd door de Romeinen. Steek de hoofdstraat, Rue Cross Mayrevieille over naar het kasteel. Ontdek het museum in het kasteel en krijg meer inzicht in de familie Trencavel die de Katharen verdedigde tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen. Loop langs de top van de muur en steek zowel middeleeuwse als Romeinse torens over terwijl je richting de kerk loopt. Luister naar een uitleg (in het Engels, Frans of Italiaans) over de architectuur van de gotische kerk en bekijk de prachtige glas-in-loodramen, gebouwd tussen de 13e en 16e eeuw. Loop door de straten van de oude religieuze wijk en leer over de inquisitie in Carcassonne en Toulouse.

Toulouse: dagtrip naar Carcassonne

4. Toulouse: dagtrip naar Carcassonne

Als je in Toulouse verblijft en de Cité de Carcassonne, het Comtal-kasteel, de Saint Nazaire-basiliek en meer historische hoogtepunten wilt ontdekken, dan is dit de perfecte dagtour voor jou. Carcassonne, gelegen op 1 uur van Toulouse, is een van de 25 grote locaties van Midi-Pyrénées. In het land van de Katharen en in het hart van de vestingstad kunt u het kasteel van de graven van Carcassonne en de Remparts ontdekken, een UNESCO-werelderfgoed. Je vertrekt om 9.30 uur vanuit Toulouse (check-in is om 9.15 uur), met een geplande aankomst in Carcassonne om 10.30 uur. Na je ontdekkingsdag vertrek je om 16.30 uur vanuit Carcassonne, met een geplande terugkeer naar Toulouse om 17.30 uur.

Carcassonne: Middeleeuws Citadel-verkenningsspel

5. Carcassonne: Middeleeuws Citadel-verkenningsspel

Verken middeleeuws Frankrijk door de drukke straten en imposante stadsmuren van Carcassonne met dit stadsverkenningsspel voor je smartphone. Boek het spel, gebruik de toegangscode die naar je is gemaild en ga dan naar Gambetta Square om je zoektocht te beginnen. Ga in je eigen tempo om de aanwijzingen op te lossen en tegelijkertijd de stad te zien. Beëindig je zoektocht bij Chateau Comtal.

Languedoc: rondleiding en proeverij op Domaine de Baronarques

6. Languedoc: rondleiding en proeverij op Domaine de Baronarques

Duik in de eeuwenoude wijntraditie met een rondleiding door het Domaine de Baronaques. Verworven door barones Philippine de Rothschild en haar 2 zonen in 1998, bestaat de wijngaard sinds de 17e eeuw, toen het in het bezit was van de abdij van Saint-Polycarpe. Ervaar in meer dan 270 hectare weelderige wijngaarden de grondstoffen die samensmelten tot een wijn die over de hele wereld wordt gevierd. Na aankomst bij de wijngaard, maak je een rondleiding door het vathuis en de vatkamer waar wijnen worden gefermenteerd en gerijpt, en zie je het 19e-eeuwse Franse kasteel, genesteld in een met bomen bedekte heuvel. Na de rondleiding krijgt u de gelegenheid om de 3 wijnen te proeven die op het Domaine de Baronaques worden geproduceerd: Grand Vin Rouge, La Capitalle de Baronarques en Grand Vin Blanc.

Carcassonne: privéwandeling met Cité de Carcassonne

7. Carcassonne: privéwandeling met Cité de Carcassonne

De ommuurde stad Carcassonne in de Languedoc staat wereldwijd bekend als een spectaculaire middeleeuwse vestingstad. Maar deze rotsachtige uitloper is bezet sinds de 6e eeuw voor Christus, eerst als een Gallische nederzetting en later als een versterkte Romeinse stad. De Visigoten veroverden de stad in de 5e eeuw en werden gevolgd door de Saracenen, die slechts 30 jaar aan de macht bleven voordat de Franken hen verdreven. Het stadsfort werd in de 19e eeuw gerestaureerd door Viollet-le-Duc en werd in 1997 ingewijd als UNESCO-werelderfgoed, terwijl de voormalige militaire omheining van "La Bastide Saint-Louis" in de benedenstad op de monumentenlijst staat. Volg een privéwandeling van 2 uur, gepersonaliseerd volgens uw eigen schema en ritme, waarbij u de bezienswaardigheden bezoekt die u graag zou willen bezoeken. Verken middeleeuwse architectuur en ontdek de rijke cultuur die dichters en schrijvers heeft geïnspireerd, waaronder William Faulkner. De stad is verdeeld in 2 delen; de stad en de beroemde Cité de Carcassonne. Meestal besteden we meer aandacht aan de Cité, maar als je de stad wilt bezoeken, kan de tour naar wens worden aangepast. Ontdek het kasteel en de wallen in het hart van de middeleeuwse stad; verken de kathedraal en de basiliek van Saint Nazaire; en bezoek la porte Narbonnaise, de hoofdingang van de Cité. Een droomachtige bestemming met een romantische sfeer, de tour is op maat gemaakt om u te betoveren.

Carcassonne: wandeltocht door het fort

8. Carcassonne: wandeltocht door het fort

Tijdens deze rondleiding ontdek je de mythische smalle geplaveide straatjes van dit oude fort. De monumentaliteit van deze citadel zal indruk op je maken, terwijl je gids je alle details van zijn fascinerende geschiedenis vertelt. U krijgt details over de constructie van het rempart, terwijl u het kasteel van buitenaf observeert. Je gids legt je alles uit over de mysterieuze Katharen en militaire architectuur en duikt in alle geheimen van de constructie. Wees voorbereid om ook kleine anekdotes over de middeleeuwse periode te horen terwijl je eindigt met de ontdekking van de prachtige basiliek van St. Nazaire en St. Celse.

Van Toulouse: privérondleiding door Carcassonne en Albi

9. Van Toulouse: privérondleiding door Carcassonne en Albi

Geniet van een sightseeingtour door het beste van de regio Carcassonne. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Toulouse, geniet je van een schilderachtige rit van 45 minuten naar de middeleeuwse vestingstad Carcassone. Wandel hier door de geplaveide straten en eeuwenoude gebouwen van de stad. Leer meer over de geschiedenis en hoe de stad ooit een bolwerk van de Katharen was. Je hebt 2 uur vrije tijd in Carcassonne, waarin je het museum kunt bezoeken waar je wordt vervoerd naar een tijdperk van kruisvaarders, pelgrims en tempeliers. Ga daarna verder naar Lastours. Hier kunt u genieten van een wandeling naar de Belvedere Montfermier, waar u een panoramisch uitzicht op de omgeving en de vele kastelen kunt bewonderen. Sluit je tour af in Albi, ook wel de Rode Stad genoemd. Breng hier een bezoek aan de imposante kathedraal Saint-Cécile en het museum Toulouse-Lautrec, waar u werken kunt bewonderen van de plaatselijke schilder Henri de Toulouse-Lautrec. Aan het einde van je tour word je teruggebracht naar je hotel in Toulouse.

Andere activiteiten in Carcassonne

Wil je alle activiteiten in Carcassonne ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Carcassonne

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.974 beoordelingen

De rondgang door het kasteel en de omwalling zijn een echte aanrader. Hadden tickets skip the line besteld waardoor we geen wachtrijen hadden, echt een pluspunt!! We zijn op een iets mindere dag geweest, bewolkt en rond 25 graden wat ideaal was. Hadden 2 kinderen bij van 9 en 10 die zonder problemen de trappen op en neer deden. Toplocatie, zeker als je in de buurt bent!!

Heel heel goed. We hadden een probleem met onze accommodatie in Carcassonne en we konden niet naar de citadel op de dag dat we de tickets hadden gereserveerd. We gingen de volgende dag en ze vertelden ons geen probleem. We kwamen binnen zonder in de rij te staan en genoten van de citadel, die mooi is en een zeer aan te bevelen ervaring.

Komt overeen met de aankondiging: draadafsnijder, geen gids. Nadat we de steegjes van de stad hadden bezocht, kochten we deze kaartjes om het kasteel en zijn wallen te bezoeken waar nog meer tentoonstellingen waren. de tour eindigt bij de poorten van de basiliek van saint nazaire.

Alles probleemloos! Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Je had ergens audiogidsen kunnen lenen, maar die konden we niet vinden. Kinderen hoeven geen entree te betalen!

Mijn vriendin en ik hielden van deze activiteit van het kasteel en de wallen van Carcassonne, het was schitterend. Ik raad ten zeerste aan.