Belevingen in
Carcassonne

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Carcassonne: De beste dingen die je niet wil missen

Carcassonne: Kasteel en Stadswal toegang met voorrang

1. Carcassonne: Kasteel en Stadswal toegang met voorrang

Carcassonne werd al in de 6e eeuw v.Chr. gevestigd en werd later een belangrijke Romeinse stad. Het werd versterkt in de 4e eeuw en was een strategische plaats in de Middeleeuwen. Zijn huidige vorm is ontstaan in de 13e eeuw na het besluit van de koning om de kenmerkende dubbelwandige stadswal te bouwen en het kasteel uit te breiden. De stad werd in de 19e eeuw gerestaureerd door Viollet-le-Duc en is een getuigenis van 1,000 jaar militaire architectuur en 2,500 jaar geschiedenis. Achtergelaten in het puin na afloop van de Albigenzische Kruistochten (1209-1229), de inquisitie en de ballingschap van de adellijke familie Trencavel, was Eugène Viollet-le-Duc door de Franse regering in 1844 aangesteld om de stad Cathar te herstellen. Na afronding in 1911 onder leiding van zijn leerling Paul Boeswillwald werd de koninklijke stad teruggebracht in zijn oorspronkelijke pracht en tenslotte in 1997 door UNESCO erkend als Werelderfgoed. In een nieuwe, zelfgeleide aanvulling op deze tocht kun je het prachtige uitzicht vanaf de middeleeuwse westelijke wallen bekijken. 

Cité de Carcassonne: rondleiding

2. Cité de Carcassonne: rondleiding

Ga mee op deze rondleiding en leer alles over de geschiedenis van deze fascinerende stad. Ga door de hoofdingang, bekend als Porte Narbonnaise, naar de middeleeuwse stad. Leer meer over de vestingwerken die door de Romeinen zijn gebouwd. Steek de hoofdstraat over, Rue Cross Mayrevieille naar het kasteel. Ontdek het museum in het kasteel en ontwikkel een beter begrip van de familie Trencavel die de Katharen verdedigde tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen. Loop langs de top van de muur en steek zowel middeleeuwse als Romeinse torens over terwijl je richting de kerk gaat. Luister naar uitleg over de architectuur van de gotische kerk en bekijk de prachtige glas-in-loodramen, gebouwd tussen de 13e en 16e eeuw. Loop door de straten van de oude religieuze wijk en leer over de inquisitie in Carcassonne en Toulouse. De tour eindigt naast het kasteel, waar je hoort over de restauratiewerkzaamheden die in de 19e eeuw hebben plaatsgevonden.

Toulouse: dagtocht naar Carcassonne

3. Toulouse: dagtocht naar Carcassonne

Als je in Toulouse verblijft en de Cité de Carcassonne, het Comtal-kasteel, de Saint Nazaire-basiliek en meer historische hoogtepunten wilt ontdekken, dan is dit de perfecte dagtour voor jou. Carcassonne, op 1 uur van Toulouse, is een van de 25 geweldige bezienswaardigheden van Midi-Pyrénées. In het land van de Katharen en in het hart van de versterkte stad, kunt u het kasteel van de graven van Carcassonne en de Remparts ontdekken, een UNESCO-werelderfgoed. Je vertrekt om 9.30 uur vanuit Toulouse (check-in is om 9.15 uur), met een geplande aankomst in Carcassonne om 10.30 uur. Na je ontdekkingsdag vertrek je om 16.30 uur vanuit Carcassonne, met een geplande terugkeer naar Toulouse om 17.30 uur.

Privéwandeling van 2 uur door Carcassonne

4. Privéwandeling van 2 uur door Carcassonne

De ommuurde stad Carcassonne in de Languedoc is wereldberoemd als een spectaculaire versterkte middeleeuwse stad. Maar deze rots is al sinds de 6e eeuw voor Christus bezet, eerst als Gallische nederzetting en later als versterkte Romeinse stad. De Visigoten veroverden de stad in de 5e eeuw en werden gevolgd door de Saracenen, die slechts 30 jaar de macht bleven houden voordat de Franken hen verdreven. Gerestaureerd door Viollet-le-Duc in de 19e eeuw, werd het stadsfort in 1997 ingewijd als UNESCO-werelderfgoed, terwijl de voormalige militaire omheining van de benedenstad "La Bastide Saint-Louis" op de monumentenlijst staat. Maak een privéwandeling van 2 uur, gepersonaliseerd volgens uw eigen schema en ritme, en bezoek de bezienswaardigheden die u graag zou willen bezoeken. Verken middeleeuwse architectuur en ontdek de rijke cultuur die dichters en schrijvers heeft geïnspireerd, waaronder William Faulkner. De stad is opgedeeld in 2 delen; de stad en de beroemde Cité de Carcassonne. Meestal besteden we meer aandacht aan de Cité, maar als je de stad wilt bezoeken, kan de tour op maat worden gemaakt. Ontdek het kasteel en de wallen in het hart van de middeleeuwse stad; verken de kathedraal en de basiliek van Saint Nazaire; en bezoek la porte Narbonnaise, de belangrijkste toegang tot de Cité. Een droombestemming met een romantische sfeer, de tour is op maat gemaakt om u te betoveren.

Cité de Carcassonne: privérondleiding met gids

5. Cité de Carcassonne: privérondleiding met gids

Ga mee op deze tour en leer alles over de geschiedenis van deze fascinerende stad. Ga door de hoofdingang, bekend als Porte Narbonnaise, naar de middeleeuwse stad. Leer meer over de vestingwerken die door de Romeinen zijn gebouwd. Steek de hoofdstraat over, Rue Cross Mayrevieille naar het kasteel. Ontdek het museum in het kasteel en ontwikkel een beter begrip van de familie Trencavel die de Katharen verdedigde tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen. Loop langs de top van de muur en steek zowel middeleeuwse als Romeinse torens over terwijl je richting de kerk gaat. Luister naar uitleg (in het Engels, Frans of Italiaans) over de architectuur van de gotische kerk en bekijk de prachtige glas-in-loodramen, gebouwd tussen de 13e en 16e eeuw. Loop door de straten van de oude religieuze wijk en leer over de inquisitie in Carcassonne en Toulouse.

Languedoc: Tour en Proeverij op Domaine de Baronarques

6. Languedoc: Tour en Proeverij op Domaine de Baronarques

Duik in eeuwenlange wijntraditie met een rondleiding door het Domaine de Baronaques. De wijngaard, verworven door de barones Philippine de Rothschild en haar 2 zonen in 1998, bestaat sinds de 17e eeuw, toen het in het bezit was van de abdij van Saint-Polycarpe. Ervaar over meer dan 270 hectare aan weelderige wijngaarden de grondstoffen die samensmelten tot een wijn die over de hele wereld wordt gevierd. Na aankomst bij de wijngaard, maak je een rondleiding door de uitgestrekte wijngaarden, het vathuis en de vatkamer waar wijnen worden gefermenteerd en gerijpt, evenals het 19e-eeuwse Franse kasteel, genesteld in een met bomen bedekte heuvel. Na een volledige rondleiding door het pand, krijgt u de gelegenheid om de 3 wijnen te proeven die op het Domaine de Baronaques worden geproduceerd: Grand Vin Rouge, La Capitelle de Baronarques en Grand Vin Blanc.

Carcassonne: wandeltocht door het fort

7. Carcassonne: wandeltocht door het fort

Tijdens deze rondleiding ontdek je de mythische smalle geplaveide straatjes van dit oude fort. De monumentaliteit van deze citadel zal indruk op je maken, terwijl je gids je alle details van zijn fascinerende geschiedenis vertelt. U krijgt details over de constructie van het rempart, terwijl u het kasteel van buitenaf observeert. Je gids legt je alles uit over de mysterieuze Katharen en militaire architectuur en duikt in alle geheimen van de constructie. Wees voorbereid om ook kleine anekdotes over de middeleeuwse periode te horen terwijl je eindigt met de ontdekking van de prachtige basiliek van St. Nazaire en St. Celse.

Van Toulouse: privérondleiding door Carcassonne en Albi

8. Van Toulouse: privérondleiding door Carcassonne en Albi

Geniet van een sightseeingtour door het beste van de regio Carcassonne. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Toulouse, kun je genieten van een schilderachtige rit van 45 minuten naar de middeleeuwse vestingstad Carcassone. Wandel hier door de geplaveide straten en eeuwenoude gebouwen van de stad. Leer meer over de geschiedenis en hoe de stad ooit een bolwerk van de Katharen was. Je hebt 2 uur vrije tijd in Carcassonne, waarin je het museum kunt bezoeken waar je wordt vervoerd naar een tijdperk van kruisvaarders, pelgrims en tempeliers. Ga daarna verder naar Lastours. Hier kunt u genieten van een wandeling naar de Belvedere Montfermier, waar u een panoramisch uitzicht op de omgeving en de vele kastelen kunt bewonderen. Rond je tour af in Albi, ook bekend als de Rode Stad. Breng hier een bezoek aan de imposante Saint-Cécile-kathedraal en het Toulouse-Lautrec Museum, waar u werken van de plaatselijke schilder Henri de Toulouse-Lautrec kunt bewonderen. Aan het einde van je tour wordt je teruggebracht naar je hotel in Toulouse.

Veelgestelde vragen over Carcassonne

Welke topattracties zijn een must-see in Carcassonne?

De topattracties in Carcassonne zijn:

Sitemap Carcassonne

Wil je alle activiteiten in Carcassonne ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Carcassonne

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.469 beoordelingen

Mooi kasteel met leuke winkeltjes en lekkere restaurants binnen de omwallingen. Zorg zeker om je covid attest mee te brengen want deze moet je tonen bij het binnengaan.

Er is een grote kans dat u geïnteresseerd bent in het zoeken naar een ticket met een bezoek aan guiada. Door demás, un acceso a la actividad muy fácil y operativo.

Prachtige plaats om te bezichtigen. Je raakt gewoon niet uitgekeken in het historisch centrum en de burch met haar imposante wallen. Zeer aanbevelenswaardig.

Echt de moeite waard om op de stadswal te lopen. Je krijgt een mooi en ander zicht op de stad en de omgeving.

Prachtig gerestaureerde burcht. Geschiedenis duidelijk uitgelegd.