Dingen om te doen Carcassonne

Carcassonne: De beste dingen die je niet wil missen

Carcassonne: Kasteel en Stadswal toegang met voorrang

1. Carcassonne: Kasteel en Stadswal toegang met voorrang

Carcassonne werd al in de 6e eeuw v.Chr. gevestigd en werd later een belangrijke Romeinse stad. Het werd versterkt in de 4e eeuw en was een strategische plaats in de Middeleeuwen. Zijn huidige vorm is ontstaan in de 13e eeuw na het besluit van de koning om de kenmerkende dubbelwandige stadswal te bouwen en het kasteel uit te breiden. De stad werd in de 19e eeuw gerestaureerd door Viollet-le-Duc en is een getuigenis van 1,000 jaar militaire architectuur en 2,500 jaar geschiedenis. De Albigenzische Kruistochten van 1209-1229 lieten de stad in puin achter. Na de Inquisitie en de verbanning van de familie Trencavel kreeg Eugène Viollet-le-Duc in 1844 de opdracht van de Franse staat de Kathaarse stad te herstellen. Na afronding in 1911 onder leiding van zijn leerling Paul Boeswillwald werd de koninklijke stad teruggebracht in zijn oorspronkelijke pracht en tenslotte in 1997 door UNESCO erkend als Werelderfgoed. Bezoekers hebben de mogelijkheid om in een nieuwe zelfstandige tour het prachtige uitzicht vanaf de middeleeuwse westelijke stadswal te bekijken. 

Cité de Carcassonne: rondleiding

2. Cité de Carcassonne: rondleiding

Ga mee op deze rondleiding en leer alles over de geschiedenis van deze fascinerende stad. Ga door de hoofdingang, bekend als Porte Narbonnaise, naar de middeleeuwse stad. Leer meer over de vestingwerken die door de Romeinen zijn gebouwd. Steek de hoofdstraat over, Rue Cross Mayrevieille naar het kasteel. Ontdek het museum in het kasteel en ontwikkel een beter begrip van de familie Trencavel die de Katharen verdedigde tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen. Loop langs de top van de muur en steek zowel middeleeuwse als Romeinse torens over terwijl je richting de kerk gaat. Luister naar uitleg over de architectuur van de gotische kerk en bekijk de prachtige glas-in-loodramen, gebouwd tussen de 13e en 16e eeuw. Loop door de straten van de oude religieuze wijk en leer over de inquisitie in Carcassonne en Toulouse. De tour eindigt naast het kasteel, waar je hoort over de restauratiewerkzaamheden die in de 19e eeuw hebben plaatsgevonden.

Cité de Carcassonne: privérondleiding met gids

3. Cité de Carcassonne: privérondleiding met gids

Ga mee op deze tour en leer alles over de geschiedenis van deze fascinerende stad. Ga door de hoofdingang, bekend als Porte Narbonnaise, naar de middeleeuwse stad. Leer meer over de vestingwerken die door de Romeinen zijn gebouwd. Steek de hoofdstraat over, Rue Cross Mayrevieille naar het kasteel. Ontdek het museum in het kasteel en ontwikkel een beter begrip van de familie Trencavel die de Katharen verdedigde tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen. Loop langs de top van de muur en steek zowel middeleeuwse als Romeinse torens over terwijl je richting de kerk gaat. Luister naar uitleg (in het Engels, Frans of Italiaans) over de architectuur van de gotische kerk en bekijk de prachtige glas-in-loodramen, gebouwd tussen de 13e en 16e eeuw. Loop door de straten van de oude religieuze wijk en leer over de inquisitie in Carcassonne en Toulouse.

Carcassonne: Middeleeuws Citadel-verkenningsspel

4. Carcassonne: Middeleeuws Citadel-verkenningsspel

Verken middeleeuws Frankrijk door de drukke straten en imposante stadsmuren van Carcassonne met dit stadsverkenningsspel voor je smartphone. Boek het spel, gebruik de toegangscode die naar je is gemaild en ga dan naar Gambetta Square om je zoektocht te beginnen. Ga in je eigen tempo om de aanwijzingen op te lossen en tegelijkertijd de stad te zien. Rond je zoektocht af bij Chateau Comtal.

2 uur durende privéwandeling door Carcassonne

5. 2 uur durende privéwandeling door Carcassonne

De ommuurde stad Carcassonne in de Languedoc is wereldberoemd als een spectaculaire middeleeuwse vestingstad. Maar deze rotsachtige uitloper is sinds de 6e eeuw voor Christus bezet, eerst als Gallische nederzetting en later als versterkte Romeinse stad. De Visigoten veroverden de stad in de 5e eeuw en werden gevolgd door de Saracenen, die slechts 30 jaar de macht hadden voordat de Franken hen verdreven. Het stadsfort werd in de 19e eeuw gerestaureerd door Viollet-le-Duc en werd in 1997 ingewijd als UNESCO-werelderfgoed, terwijl de voormalige militaire omheining van de benedenstad "La Bastide Saint-Louis" op de lijst staat van beschermd gebied. Maak een privéwandeling van 2 uur, gepersonaliseerd volgens uw eigen schema en ritme, waarbij u de bezienswaardigheden bezoekt die u wilt bezoeken. Verken middeleeuwse architectuur en ontdek de rijke cultuur die dichters en schrijvers heeft geïnspireerd, waaronder William Faulkner. De stad is verdeeld in 2 delen; de stad en de beroemde Cité de Carcassonne. Meestal besteden we meer aandacht aan de Cité, maar als je de stad wilt bezoeken, kan de tour naar wens worden aangepast. Ontdek het kasteel en de wallen in het hart van de middeleeuwse stad; verken de kathedraal en de basiliek van Saint Nazaire; en bezoek la porte Narbonnaise, de hoofdingang van de Cité. Een droomachtige bestemming met een romantische sfeer, de tour is op maat gemaakt om u te betoveren.

Languedoc: Tour en Proeverij op Domaine de Baronarques

6. Languedoc: Tour en Proeverij op Domaine de Baronarques

Duik in eeuwenlange wijntraditie met een rondleiding door het Domaine de Baronaques. De wijngaard werd in 1998 overgenomen door barones Philippine de Rothschild en haar 2 zonen en bestaat sinds de 17e eeuw, toen het in het bezit was van de abdij van Saint-Polycarpe. Ervaar over meer dan 270 hectare aan weelderige wijngaarden de grondstoffen die samensmelten tot een wijn die over de hele wereld wordt gevierd. Na aankomst in de wijngaard, maak je een rondleiding door het vathuis en de vatkamer waar wijnen worden gefermenteerd en gerijpt, en zie je het 19e-eeuwse Franse kasteel, genesteld in een met bomen bedekte heuvel. Na de rondleiding krijgt u de gelegenheid om de 3 wijnen te proeven die op het Domaine de Baronaques worden geproduceerd: Grand Vin Rouge, La Capitalle de Baronarques en Grand Vin Blanc.

Parijs: Fly Over France Virtual Reality-ervaring

7. Parijs: Fly Over France Virtual Reality-ervaring

Reis vanuit het centrum van Parijs door de meest emblematische en mooiste plekken die Frankrijk te bieden heeft dankzij een vluchtsimulator en een hoogtechnologische headset! Dankzij uitzonderlijke luchtbeelden en spectaculaire momenten van vrije vlucht, laat de ervaring je toe om de mooiste plekken en landschappen van Frankrijk te herontdekken: het dorp Gordes in het hart van de Luberon, de abdij van Mont Saint-Michel, de indrukwekkende kliffen van Etretat, de naalden en gletsjers op de Mont Blanc-route... Aan het einde van een onvergetelijke reis, van de zeenevel van Normandië naar het dak van Europa, legt u meer dan 10.000 kilometer af zonder Parijs te verlaten!

Van Toulouse: privérondleiding door Carcassonne en Albi

8. Van Toulouse: privérondleiding door Carcassonne en Albi

Geniet van een sightseeingtour door het beste van de regio Carcassonne. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Toulouse, kun je genieten van een schilderachtige rit van 45 minuten naar de middeleeuwse vestingstad Carcassone. Wandel hier door de geplaveide straten en eeuwenoude gebouwen van de stad. Leer meer over de geschiedenis en hoe de stad ooit een bolwerk van de Katharen was. Je hebt 2 uur vrije tijd in Carcassonne, waarin je het museum kunt bezoeken waar je wordt vervoerd naar een tijdperk van kruisvaarders, pelgrims en tempeliers. Ga daarna verder naar Lastours. Hier kunt u genieten van een wandeling naar de Belvedere Montfermier, waar u een panoramisch uitzicht op de omgeving en de vele kastelen kunt bewonderen. Rond je tour af in Albi, ook bekend als de Rode Stad. Breng hier een bezoek aan de imposante Saint-Cécile-kathedraal en het Toulouse-Lautrec Museum, waar u werken van de plaatselijke schilder Henri de Toulouse-Lautrec kunt bewonderen. Aan het einde van je tour wordt je teruggebracht naar je hotel in Toulouse.

Veelgestelde vragen over Carcassonne

Welke topattracties zijn een must-see in Carcassonne?

De topattracties in Carcassonne zijn:

Carcassonne: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Sitemap Carcassonne

Wil je alle activiteiten in Carcassonne ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Carcassonne

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.847 beoordelingen

Absoluut geweldig om rond de wallen te lopen met een prachtig uitzicht. Hoewel we de lijntickets voor een bepaalde tijd hadden overgeslagen, hebben we wel wat tijd in de rij moeten wachten om naar binnen te kunnen, maar niet te lang (5-10 minuten). Heerlijk om in je eigen tempo te gaan. Als je rond de wallen loopt, zijn er veel trappen en sommige zijn vrij smal, dus wees voorbereid!

De rondgang door het kasteel en de omwalling zijn een echte aanrader. Hadden tickets skip the line besteld waardoor we geen wachtrijen hadden, echt een pluspunt!! We zijn op een iets mindere dag geweest, bewolkt en rond 25 graden wat ideaal was. Hadden 2 kinderen bij van 9 en 10 die zonder problemen de trappen op en neer deden. Toplocatie, zeker als je in de buurt bent!!

Heel heel goed. We hadden een probleem met onze accommodatie in Carcassonne en we konden niet naar de citadel op de dag dat we de tickets hadden gereserveerd. We gingen de volgende dag en ze vertelden ons geen probleem. We kwamen binnen zonder in de rij te staan en genoten van de citadel, die mooi is en een zeer aan te bevelen ervaring.

Alles probleemloos! Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Je had ergens audiogidsen kunnen lenen, maar die konden we niet vinden. Kinderen hoeven geen entree te betalen!

Geen wachtrij, zelf de snelheid van je tour bepalen.