Datums kiezen

Cardiff Market

Cardiff Market: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Cardiff: Stadsrondleiding met een professionele, lokale gids

1. Cardiff: Stadsrondleiding met een professionele, lokale gids

Ontdek de rijke en gevarieerde geschiedenis van Cardiff tijdens deze wandeltocht met een gecertificeerde Green Badge-gids. Dwaal door de straten en steegjes van de stad en bekijk bezienswaardigheden zoals Cardiff Castle, het Principality Stadium en het Civic Center. Traceer samen met je gids de oorsprong van Cardiff als een bescheiden Romeinse haven, tot aan zijn prominente rol aan het hof van Elizabeth 1st. Leer meer over de welvaart van het ondernemende Victoriaanse tijdperk, toen Cardiff de kolenindustrie ter wereld domineerde en hoe hierdoor een van de jongste hoofdsteden van Europa ontstond. Begin uw rondleiding op het terrein van Cardiff Castle en leer over de 2000-jarige geschiedenis ervan. Geniet van het uitzicht op het Principality Stadium, de thuisbasis van Welsh Rugby. Loop door de prachtige parken rondom het kasteel en leer meer over de Bute-familieclan en hoe zij Cardiff hebben gevormd. Bezoek vervolgens het Civic Centre, met onder meer het museum, het stadhuis, de universiteit en de Queen Alexandria Remembrance-tuinen. In het museum zullen we de wereldberoemde impressionistische collectie zien, waaronder het beeldhouwwerk 'The Kiss' van Edwarde Rodin, de waterlelies van Claude Monet en vele anderen. Stop voor een kopje koffie in een uniek monumentaal gebouw. Geniet van de unieke Victoriaanse winkelgalerijen en de overdekte markt voordat je de tour terug naar het kasteel afsluit.

Cardiff: eigenzinnige, zelfgeleide smartphone-erfgoedwandelingen

2. Cardiff: eigenzinnige, zelfgeleide smartphone-erfgoedwandelingen

Als je nieuwsgierig bent naar Cardiff, maak dan een van onze eigenzinnige, zelfgeleide wandelingen, waarbij je het hart van deze historische hoofdstad kunt verkennen. Je bezoekt niet alleen de bekendere plaatsen, wij zorgen ervoor dat je ook de ongewone en intrigerende plaatsen bezoekt! Daarnaast bieden we boeiende verhalen over de geschiedenis om je heen, terwijl je plezier hebt met het volgen van onze gedetailleerde aanwijzingen, het vinden van antwoorden op onze verslavende aanwijzingen en het matchen van foto's met plaatsen onderweg. Je ontdekt "verborgen schatten", terwijl je leest over de geschiedenis van Cardiff en de mensen en gebeurtenissen die het hebben gevormd - of je nu bekend bent met Cardiff of er voor het eerst komt, je zult dingen ontdekken die je anders niet zou hebben opgemerkt . Download de wandelingen naar uw mobiele apparaat, volg de aanwijzingen en geniet van onze zelfgeleide erfgoedwandelingen in uw eigen tempo en interesseniveau. De wandelingen zijn respectievelijk 2,4 km en 1,5 km. Beide wandelingen zijn geschikt voor rolstoel- en buggygebruikers.

Cardiff: Rondleiding door hoogtepunten in een privétour

3. Cardiff: Rondleiding door hoogtepunten in een privétour

Deze 2,5 uur durende wandeling door het centrum van Cardiff laat je het beste zien dat de hoofdstad van Wales te bieden heeft: prachtige groene ruimten, het iconische kasteel, unieke arcades en het prachtige openbare centrum. Cardiff is een stad met meer dan 2000 jaar geschiedenis. Het is de jongste hoofdstad van Europa en de snelst groeiende hoofdstad van West-Europa. Ontdek vele facetten van het rijke verleden en heden van Cardiff tijdens een ontspannen wandeling door de stad. De route voert je via het winkelgebied, de Castle Quarter, door Bute Park en het bestuurscentrum en eindigt voor Cardiff Castle. Je gids geeft je tal van tips, suggesties en aanbevelingen over dingen die je kunt doen in Cardiff en rond Wales, inclusief waar je de verborgen juweeltjes van de stad en de beste bars en restaurants kunt vinden. De tour is flexibel, dus als je specifieke verzoeken hebt, kan daar rekening mee worden gehouden, zoals waar je wilt beginnen of eindigen, wat je wilt zien en wat je in het bijzonder wilt leren.

De donkere rondleiding door Cardiff

4. De donkere rondleiding door Cardiff

Wandel door de donkere kanten van Cardiff, de hoofdstad van Wales, tijdens deze twee uur durende rondleiding door het oude Cardiff. Hoor de verdraaide verhalen, van sloppenwijken tot kerkhoven, geesten tot piraten en gevangenissen tot ziektes, over duizend jaar plaatselijke geschiedenis. Ontdek een tijd waarin gevaar achter elke hoek loerde. Deze tour richt zich op de minder besproken aspecten van de geschiedenis van Cardiff en Wales. Achter de Romeinse oorsprong, Tudor-markten en industriële glorie gaan verhalen schuil over ziektes, executies, spoken en zeemonsters. Cardiff mag dan een jonge hoofdstad zijn, maar het is nog steeds doordrenkt van legendes met een donkere en sinistere onderbuik, een plek waar piraten vrij rondliepen, normale mensen rituele vernederingen moesten ondergaan en zelfs de kleinste misdaad met executie kon worden bestraft. Deze tour beperkt zich volledig tot wat je 'Old Cardiff' of het Castle Quarter zou kunnen noemen en begint en eindigt op zeer centrale locaties, tussen de bars, restaurants en avondactiviteiten van het centrum van Cardiff.

Cardiff: stadswandeling van een halve dag

5. Cardiff: stadswandeling van een halve dag

Verken Cardiff met een lokale gids en krijg een insider-view van de historische bezienswaardigheden, lokale bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes. Ontmoet elkaar op het centraal station van Cardiff voordat je door de prachtige Victoriaanse winkelgalerij van de stad loopt. Luister naar je gids en leg lokale favorieten uit, waaronder de oudste platenwinkel ter wereld. Loop vervolgens naar de beroemde overdekte markt van Cardiff, waar u een scala aan lokale lekkernijen kunt kopen. Bezoek daarna Cardiff Castle, het oudste gebouw in de stad. Later volgt u uw gids naar het op een na oudste gebouw in Cardiff, de St. John the Baptist Church, voordat u door Cathay's Park en het National Museum Wales wandelt. Bekijk de indrukwekkende collectie van het museum, waaronder werk van toonaangevende hedendaagse kunstenaars uit Wales. Daarna reist u naar Cardiff Bay, ooit de grootste kolenexporterende haven ter wereld . Bekijk de moderne gebouwen die zijn verrezen sinds de herontwikkeling van de baai.

Cardiff: privéwandeling door het stadscentrum en de baai van een halve dag

6. Cardiff: privéwandeling door het stadscentrum en de baai van een halve dag

Ontdek het rijke verleden en heden van Cardiff tijdens een privétour van een halve dag. Maak een ontspannen wandeling door het stadscentrum, te beginnen bij Cardiff Castle. Ga verder naar het bestuurscentrum, Bute Park en de Castle Quarter. Ga dan naar Cardiff Bay. Kom meer te weten over de 2000 jaar oude geschiedenis van Cardiff in uw informatieve gids. Profiteer van advies en suggesties over wat te doen in Cardiff en rondom Wales. Je gids vertelt je waar je de verborgen juweeltjes van de stad en de beste bars en restaurants kunt vinden. Specifieke verzoeken met betrekking tot de reisroute kunnen met voorafgaande kennisgeving worden ingewilligd. De tour eindigt buiten het prachtige Wales Millennium Centre.

6 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Cardiff Market: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Cardiff Market

Wil je alle activiteiten in Cardiff Market bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.