Carmoklooster

Carmoklooster: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Tour in Lissabon: geschiedenis, verhalen & lifestyle

1. Tour in Lissabon: geschiedenis, verhalen & lifestyle

Ontdek een van Europa's meest interessante en pittoreske hoofdsteden, gebouwd op heuvels met eindeloos veel prachtige uitzichten. Tijdens de 3-uur durende tour verken je de stad met een deskundige lokale gids die garant staat voor een interessante en leuke ervaring. De tour begint in de 5-eeuwen-oude Bairro Alto, waar je meer te weten komt over de evolutie van de stad. Na de aardbeving van 1755 trokken gezinnen uit de districten Baixa en Bairro naar dit deel van de stad, en begonnen een proces van vernieuwing. Ga door de tuin van São Pedro de Alcântara en geniet van een prachtig uitzicht over de Baixa en de zuidelijke oever van de rivier de Taag. Bezoek de kerk en het museum van San Roque, gebouwd door de Jezuïeten. San Roque was een van de eerste Jezuïeten kerken in Portugal en in feite een van de eerste in de wereld. De kerk heeft een sobere gevel, maar het interieur biedt verguldsels, tegels, en schilderijen die het een prachtig museum van maniëristische en barokke stijlen maken. De heuvel aflopend kom je aan bij het Carmo klooster en de kerk, mooie voorbeelden van de gotische architectuur van de stad. Dit is een historisch belangrijke plek: hier begon de Anjerrevolutie in 1974, die een einde maakte aan bijna 5 decennia van dictatuur. Even verderop kom je aan bij de lift Santa Justa, een imposant monument, gebouwd in de neogotische stijl dat een van de beste uitzichtpunten in de stad biedt. Je zult een aantal bezienswaardigheden in Baixa zien, het hart van de stad. Na een korte pauze maak je een ritje met de tram, omhoog van het kasteel naar de Portas do Sol. Na de Portas do Sol zie je het klooster van São Vicente de Fora, het Nationale Pantheon, en de wijk Alfama met haar smalle straatjes naar de rivier de Taag. Alfama is een van de oudste en meest traditionele wijken van Lissabon, bekend om zijn fado huizen, en de populaire heiligenfestivals, met name die van St. Antonius. De tour eindigt bij de kathedraal van Lissabon, gebouwd in 1150, 3 jaar nadat de stad was terugveroverd van de Moren. In de loop der jaren is het aan verschillende bouwkundige veranderingen onderhevig geweest en werd het een combinatie van verschillende stijlen.

Lissabon: helikoptervlucht, zeiltocht en wandeling door de oude stad

2. Lissabon: helikoptervlucht, zeiltocht en wandeling door de oude stad

Verken Lissabon tijdens een begeleide wandeling door gebieden zoals het centrum van Lissabon en de wijk Alfama. Berijd een gele tram naar Bairro Alto voor een prachtig uitzicht over de stad. Ga de lucht in en ervaar de stad van bovenaf tijdens een helikoptervlucht.Ontmoet je gids op het Rossio-plein en dompel jezelf onder in de geschiedenis van Lissabon tijdens een begeleide wandeling. Wandel naar het Restauradores-plein om aan boord van de Elevador da Glória te klimmen, een beroemde gele tram die je naar Bairro Alto brengt, waar je vanaf het uitkijkpunt São Pedro de Alcântara het uitzicht over de stad kunt bewonderen. Loop naar de oudste jezuïetenkerk in de stad, de kerk van St. Roque. Bekijk de ruïnes van het Carmo-klooster dat werd verwoest tijdens de aardbeving van 1755. Ga naar het centrum van Lissabon, het historische en commerciële centrum van de stad. Ga naar de wijk Alfama en verdwaal in de architectuur en geschiedenis van de kathedraal van Lissabon. Volg je gids naar het Praça do Comércio-plein dat in het zuiden uitkomt op de immense monding van de rivier de Taag, waar koningen en staatshoofden vroeger van boord gingen voor staatsbezoeken. Vervolg de tour aan boord van een boot langs de rivier de Taag die je naar Belém, de wijk Lissabon, brengt. Bekijk de moderne architectuur van het MAAT Museum en de Padrão dos descobrimentos, een monument gewijd aan de belangrijkste Portugese zeevaarders. Bekijk de Belem-toren die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, die de stad in de 16e eeuw verdedigde tegen maritieme aanvallen. Stap aan boord van een helikopter voor een vogelvlucht van de stad. Vlieg over bezienswaardigheden zoals de iconische brug van 25 april en het Jerónimos-klooster in Manuelijnse stijl. Keer terug naar het stadscentrum in een busje met airconditioning.

Lissabon: privérondleiding met gids van 4 uur

3. Lissabon: privérondleiding met gids van 4 uur

Dit is een sightseeingtour die alles omvat wat je in Lissabon moet zien. Het geeft je een compleet overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Tijdens deze rit van 4 uur kun je de oude wijken ervaren, monumenten vol geschiedenis bezoeken en adembenemende uitzichten zien. Graça, Alfama, Bairro Alto, Chiado en Belem zijn must-see wijken van de Portugese hoofdstad en kunnen op een ontspannen en comfortabele manier worden verkend aan boord van een elektrische tuk-tuk. En aangezien smaken ook een geweldige manier zijn om een stad te leren kennen - geniet van ons aanbod van een traditionele likeur bij een van de haltes. De tuk-tuk is een zeer veelzijdige manier om door de heuvels van Lissabon te reizen, omdat het toegang krijgt tot plaatsen waar toeristische bussen niet zijn toegestaan, gezien de geografie van de stad. Ook kunt u rekenen op de live uitleg van uw professionele vertellers. Wees voorbereid op een leuk avontuur maar ook op veel geschiedenis en hedendaagse cultuur.

Lissabon: begeleide wandel-, fiets-, tram- en boottocht

4. Lissabon: begeleide wandel-, fiets-, tram- en boottocht

Verken Lissabon tijdens een begeleide wandeling door gebieden zoals het centrum van Lissabon en de wijk Alfama. Berijd een gele tram naar Bairro Alto en trap met een fiets langs de rivier de Taag. Probeer een traditioneel gebakje en bekijk de toren van Belém. Ontmoet je gids op het Rossio-plein en dompel jezelf onder in de geschiedenis van Lissabon tijdens een begeleide wandeling. Wandel naar het Restauradores-plein om aan boord van de Elevador da Glória te klimmen, een beroemde gele tram die je naar Bairro Alto brengt, waar je vanaf het uitkijkpunt São Pedro de Alcântara uitzicht hebt over de stad. Loop naar de oudste jezuïetenkerk in de stad, de kerk van St. Roque. Bekijk de ruïnes van het Carmo-klooster dat werd verwoest tijdens de aardbeving van 1755. Ga naar het centrum van Lissabon, het historische en commerciële centrum van de stad. Ga naar de wijk Alfama en verdwaal in de architectuur en geschiedenis van de kathedraal van Lissabon. Volg je gids naar het Praça do Comércio-plein dat in het zuiden uitkomt op de immense monding van de rivier de Taag, waar koningen en staatshoofden vroeger van boord gingen voor staatsbezoeken. Spring aan boord van een goed onderhouden fiets en begin je rit op vlakke paden langs de rivier de Taag. Bekijk de iconische brug van 25 april en de moderne architectuur van het MAAT Museum. Bij aankomst in Belém kun je jezelf onderdompelen in de 16e-eeuwse kunstwerken in Manuelijnse stijl van het Jerónimos-klooster. Proef een traditionele pastel de belém (Portugese custardtaart) in de winkel "Pastéis de Belém" die werd opgericht in 1837. Volg je gids naar de Padrão dos descobrimentos, een monument gewijd aan de belangrijkste Portugese zeevaarders. Bekijk de Belem-toren die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en die de stad in de 16e eeuw verdedigde tegen maritieme aanvallen. Sluit je tour af met een dromerige boottocht langs de rivier de Taag. Ontspan terwijl je de stad vanaf het water in je opneemt tot je Praça do Comércio bereikt en je tour beëindigt.

Lissabon: Segway Super Tour

5. Lissabon: Segway Super Tour

Verzamelen bij Rua da Boavista, 168 (metro - Cais do Sodré, bus - 714 of tram - 25) bushalte Conde Barão. Het avontuur begint als je naar Alfama gaat, de oude binnenstad, langs de rivier, waar je het enorme commerciële plein kunt zien. In Alfama zie je sporen van de Arabische bezetting en de Romeinse aanwezigheid in de architectuur, het eten en de taal. Bekijk traditionele muziekfado, ga naar St George Castle en bekijk enkele prachtige landschappen. Het stadscentrum is ook erg interessant. Het is superleuk om Segways te rijden en makkelijker dan Alfama. Bekijk het oudste café van Lissabon en de winkelgebieden vol geschiedenis. Dit gebied werd herbouwd na de aardbeving van 1755. U kunt ook de beste restaurants zien om te eten, het nachtleven, belangrijke kerken, enzovoort. Maak geweldige foto's op de Segway en ook alle monumenten en landschappen.

Lissabon: Alfama en stadswandeling

6. Lissabon: Alfama en stadswandeling

Ontdek Lissabon's onverslaanbare mix van erfgoed, kunst, cultuur en eten tijdens een wandeltocht door Alfama, Bairro Alto, Rua Augusta, het centrum en meer. Gebruik de meegeleverde app om toegang te krijgen tot 5 wandelroutes met audiogids om meer van Lissabon te zien na je tour. Lissabon is zo'n veelzijdige stad dat er altijd iets meer te ontdekken valt. Duik tijdens deze begeleide wandeling door het levendige Lissabon in iconische buurten en vind de beste plekken om de beroemde Portugese custardtaartjes van Lissabon te krijgen (niet inbegrepen). Bekijk enkele van de meest historische en beroemde bezienswaardigheden van Lissabon tijdens een wandeling door de Alfama-wijk en ga vervolgens naar het centrum om enkele van de hipste plekken in de stad te bezoeken. Download na de tour de Vox City-app (inbegrepen in je tour) om meer van Lissabon en zijn ongelooflijke geschiedenis te ontdekken met samengestelde audiogeleide routes door de belangrijkste wijken. Alfama en stadswandeling: • Arco Rua Augusta • Praça do Comercio • Kathedraal van Lissabon • Casa dos Bicos • Alfama-toren • So Rafael-plein • Kerk van Santa Engracia • Sao Vicente-klooster • Portas do Sol • Santa Luzia-kerk • Tram 28 • Standbeeld van Sao Vicente • Kerk van Sint Estevao • Bairro Alt • Bica-lift • Miradouro de So Pedro de Alcántara • Gloria-lift • Carmo Covent • Stadhuis van Lissabon • Chiado • Rossio-plein • Nationaal Theater D. Maria II • Augusta-straat App-gebaseerde audiogeleide routes: • Jerónimos-klooster • De toren van belem • Cacilheiro • Roze straat • Dom Luis-tuin • Ribeira-markt • Basiliek van Estrela • Principe Echte Tuin • Luis de Camoes-plein • Vergadering van het Paleis van de Republiek • Museum voor kunst, architectuur en technologie

Lissabon: Layover Tour met Airport Pickup en Drop-Off

7. Lissabon: Layover Tour met Airport Pickup en Drop-Off

De ervaring begint met het ophalen van het vliegveld door je gids. Klim in een comfortabel Mercedes-Benz-voertuig en vertrek naar het stadscentrum, langs Liberdade Avenue, Rossio, Restauradores en Comercio-pleinen. Rijd door de heuvelachtige straten, zie de charmante gele trams en bewonder de oude stad. Ga door naar Belem, waar de beroemde Portugese gebakjes zijn gemaakt sinds 1837. Stop in de buurt van het Explorers Monument, de Belem Tower en het Jeronimos-klooster. Leg de schoonheid van Lissabon vast vanuit de Santa Justa-lift en andere beroemde uitkijkpunten. Er zullen onderweg veel fotostops zijn. Aan het einde van de tour word je teruggezet op het vliegveld, op tijd voor je aansluitende vlucht.

Lissabon: aanpasbare hoogtepunten Tour met transfer

8. Lissabon: aanpasbare hoogtepunten Tour met transfer

Tijdens deze tour kun je een reisschema op maat maken met de hulp van je lokale gids/chauffeur. U kunt de verschillende gebieden kiezen die u wilt bezoeken. U kunt ervoor kiezen om terug in de tijd te worden genomen door de smalle geplaveide straatjes van Lissabon, waar u het historische en culturele erfgoed ontdekt en verliefd wordt op de pittoreske en kleurrijke buurten. Een andere optie is om Lissabon te verkennen door het pad van de 28 Tram van monument naar monument te volgen, door de tijd te reizen, zich een weg te banen door smalle straatjes en langs enkele van de beroemdste historische buurten van de stad, waaronder Alfama, Graça, Chiado en alle andere weg naar Estrela. Onderweg stop je bij 2 van de hoogste uitkijkpunten in de stad, Nossa Senhora do Monte en São Pedro de Alcântara, om te genieten van een adembenemend uitzicht op het oude Lissabon. De westelijke heuvels van Lissabon van Chiado, Bairro Alto en Príncipe Rea zijn ook een optie. Je zult geschiedenis, cultuur, bezienswaardigheden, geweldige uitkijkpunten en culturele gebieden tegenkomen, terwijl je meer te weten komt over je omgeving vanuit je gids. Dit trendy deel van de stad was ooit het centrum van het intellectuele leven, waar beroemde schrijvers samenkwamen voor hun ochtendkoffie en belangrijke zaken bespraken. Het is nu een cool, levendig deel van de stad geworden, en de perfecte plek om te winkelen of gewoon rond te kuieren tijdens je verblijf in Lissabon. Deze drie buurten bieden je een beetje van alles, van mode, glamour, fascinerende historische plekken zoals Carmo Convent/Largo do Carmo, waar de revolutie begon die een einde maakte aan de fascistische dictatuur in Portugal. Je zult later ook de prachtige kerk van São Roque ontdekken. Deze gebieden hebben ook karakteristieke theaters, charmante oude boekwinkels, livemuziek en geweldige tapasrestaurants. Het nachtleven is ook behoorlijk goed, met tal van bars en clubs om uit te kiezen. Een andere optie is om verder naar het westen te gaan naar het gebied van Belem, waar je uit de tuk-tuk kunt stappen en een aantal werkelijk verbazingwekkende monumenten kunt bezoeken. Bekijk het Jerónimos-klooster, een werelderfgoed van gotische architectuur in Manuelijnse stijl. Kom meer te weten over de Toren van Belém, aan de overkant van de weg, die werd gebouwd tussen 1514 en 1520. Ga dan iets de rivier af naar het Monument der Ontdekkingen, dat was gewijd aan de Portugese ontdekkers. Deze drie monumenten zijn enkele van de meest bezochte in de stad. Vergeet niet om de beroemde Pastéis de Nata te proeven terwijl je in Belem bent.

Lissabon: privétour met locals - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

9. Lissabon: privétour met locals - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

Zie Lissabon op zijn best vanuit de ogen van een local in slechts 3 uur. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals Praça do Comércio, Bairro Alto, de kerk van São Roque en hoor unieke inzichten die alleen een local zou weten. Ontdek onderweg verborgen juweeltjes en stadsgeheimen die je een authentieke kant van de stad laten zien met de hulp van een deskundige lokale gids. Ervaar de lokale flair volledig met een inbegrepen lokale traktatie om van je stadstour een complete ervaring te maken.

Lissabon: hoogtepunten van privéwandeling met gids door Lissabon

10. Lissabon: hoogtepunten van privéwandeling met gids door Lissabon

Ontmoet je gids op het Luis de Camoes-plein en begin je sightseeingtour door Lissabon. Verken het culturele centrum van de stad, Largo do Chiado, en bezoek de wijk Alfama samen met je lokale gids. Begin je tour met een bezoek aan Largo do Chiado. Wandel langs de cafés waar Portugese intellectuelen elkaar ontmoetten en geniet van een kopje koffie naast het beroemde Portugese gebak, de Pastel de Nata. Ontdek de kerk van São Roque, een van de meest fascinerende religieuze tempels in Lissabon, en bewonder het sierlijke interieur. Neem even de tijd en ontspan onder de jacaranda's in Largo de Carmo, voordat je het Carmo-klooster binnengaat met je skip-the-line tickets. Bekijk de ruïnes van een oude gotische kerk die werd verwoest door de aardbeving die Lissabon in 1755 trof en nu het Carmo Archeologisch Museum herbergt. Bezoek de Santa Justa-lift, een belangrijk technisch werk uit het begin van de 20e eeuw. Loop langs de elegante Rua Augusta tot je de boog bereikt die leidt naar Praça do Comércio, het belangrijkste plein van Lissabon. Bewonder de Cais das Colunas, de oude ingang van de stad vanaf de rivier de Taag. Bezoek vervolgens de kathedraal van Lissabon. Gebouwd in de 13e eeuw bovenop een verwoeste moskee, dit is de belangrijkste en meest iconische religieuze gebouwen van Lissabon. Ga naar de oude kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de conceptie en bewonder de Manuelijnse stijlelementen die op de façade zijn gebruikt. Sluit je tour af met een wandeling door de charmante wijk Alfama. Geniet van het ongelooflijke uitzicht over de stad vanaf de Miradouro de Santo Estêvão, terwijl je de Ginjinha proeft, de traditionele Portugese likeur bereid door lokale dames. Bezoek de buitenkant van het Fado Museum, de bekendste uiting van Portugese muziek.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevingen
  • Avonturen
15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Carmoklooster

Wil je alle activiteiten in Carmoklooster ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Carmoklooster

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 4.023 beoordelingen

Leuke tour met een zeer bekwame gids die de belangrijke keerpunten in de Portugese geschiedenis uitlegde op basis van de geschiedenis van de stad. Ook de ingebouwde afwisseling, zoals logeren in een café of de tram nemen, is erg prettig. Al met al een zeer mooie tocht die zonder voorbehoud aan te bevelen is.

Een zeer interessante tour door de kronkelende straatjes van Lissabon! De gids Sofia koos de route heel goed, bijna de hele tijd dat het bergafwaarts was :) We misten de drukke attracties door ze vanaf de "andere kant" te bereiken. Ik raad het zeker aan!

I did the English Tour with Stefano and this man is walking source of information! I really recommend this tour! Greetings from the Netherlands

It was bevond amazing with one of the most knowledgeable guides i've ever encountered.

Super, je ziet en hoort direct veel over Lissabon. Echt een aanrader.