Datums kiezen

Carmoklooster

Carmoklooster

Carmoklooster: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Lissabon: wandeltocht geschiedenis, verhalen en levensstijl

1. Lissabon: wandeltocht geschiedenis, verhalen en levensstijl

Ontdek een van Europa's meest boeiende en pittoreske hoofdsteden tijdens een begeleide wandeling. Gebouwd op een reeks heuvels en met een panoramisch uitzicht vanaf talloze plekken, verken de stad met een lokale gids die ervoor zal zorgen dat je een interessante en leuke ervaring hebt. Begin de tour in de 5 eeuwen oude Bairro Alto, waar je meer te weten komt over de evolutie van de stad. Na de aardbeving van 1755 trok deze ruimte gezinnen aan uit de districten Baixa en Bairro, die het vernieuwingsproces begonnen. Ga langs de tuin van São Pedro de Alcântara en geniet van het uitzicht op Baixa en de zuidelijke oever van de rivier de Taag. Bezoek de San Roque-kerk gebouwd door de jezuïeten. Bewonder de strakke façade en de vergulding, tegels en schilderijen binnenin die het tot een prachtig museum van maniëristische en barokke stijlen maken. Ga de heuvel af naar het Carmo-klooster en de kerk, mooie voorbeelden van de gotische architectuur van de stad. Dit is een plek van historisch belang, want hier begon de Anjerrevolutie in 1974, waarmee een einde kwam aan bijna 5 decennia van dictatuur. Iets verderop arriveert u bij de Santa Justa-lift, een imposant monument gebouwd in neogotische stijl, dat een van de beste uitzichtpunten in de stad biedt. Bekijk een aantal attracties in Baixa, in het hart van de stad. Na een korte pauze kunt u een ritje maken met de tram, die vanaf het kasteel omhoog gaat naar de Portas do Sol. Bekijk bij Portas do Sol het klooster van São Vicente de Fora, het Nationaal Pantheon en de wijk Alfama die zich uitstrekt over verschillende smalle straatjes naar de rivier de Taag. Verken Alfama, een van de oudste en meest traditionele buurten van Lissabon, bekend om zijn fado-huizen en de populaire heiligenfeesten, met name St. Anthony. Beëindig de tour bij de kathedraal van Lissabon, gebouwd in 1150, 3 jaar nadat de stad werd heroverd op de Moren. In de loop van de tijd is het onderhevig geweest aan verschillende architecturale veranderingen, waardoor het een mengeling van verschillende stijlen werd.

Lissabon: Geschiedenis, cultuur en actuele zaken wandeltour

2. Lissabon: Geschiedenis, cultuur en actuele zaken wandeltour

Ga samen met je gids op reis door de wijken Baixa, Chiado, Bairro Alto en de kronkelende steegjes van Alfama. Ontdek 3 van de 8 heuvels van Lissabon tijdens een inzichtelijke wandeltour en kies tussen een groeps- of privétour. Leer meer over de Portugese geschiedenis en cultuur terwijl je rondwandelt. Ontmoet op het Rossio-plein en begin je wandeling door de benedenstad, beter bekend als Baixa. Bekijk de beroemde Elevador de Santa Justa, loop de eerste heuvel op naar de indrukwekkende ruïnes van het Carmo-klooster en kom enkele van de mooiste tegels van Lissabon tegen. Ontdek vervolgens de voormalige dichterswijk Chiado en wandel door de woon- en uitgaanswijk Bairro Alto. Neem een korte pauze om op adem te komen voordat je op weg gaat naar de romantische wijk Alfama. Bewonder een van de mooiste uitzichtpunten over de Taag. Eindig je reis bij Lissabon's Arco de Rua Augusta in Praça do Comércio, direct aan de oever van de Taag.

Lissabon: Helikoptervlucht, boottocht & wandeltour door de oude binnenstad

3. Lissabon: Helikoptervlucht, boottocht & wandeltour door de oude binnenstad

Verken Lissabon tijdens een begeleide wandeling door gebieden als het centrum van Lissabon en de wijk Alfama. Rijd met een gele tram naar Bairro Alto voor een prachtig uitzicht over de stad. Ga de lucht in en ervaar de stad van bovenaf tijdens een helikoptervlucht. Ontmoet je gids op het Rossio-plein en dompel jezelf onder in de geschiedenis van Lissabon tijdens een begeleide wandeling. Wandel naar het Restauradores-plein en stap aan boord van de Elevador da Glória, een beroemde gele tram die je naar Bairro Alto brengt, waar je vanaf het uitkijkpunt São Pedro de Alcântara kunt genieten van het uitzicht over de stad. Loop naar de oudste jezuïetenkerk van de stad, de kerk van St. Roque. Bekijk de ruïnes van het Carmo-klooster dat werd verwoest tijdens de aardbeving van 1755. Ga naar het centrum van Lissabon, het historische en commerciële centrum van de stad. Ga naar de wijk Alfama en verdwaal in de architectuur en geschiedenis van de kathedraal van Lissabon. Volg je gids naar het Praça do Comércio-plein dat in het zuiden uitkomt op de immense monding van de rivier de Taag, waar koningen en staatshoofden vroeger van boord gingen voor staatsbezoeken. Vervolg de tour aan boord van een boot langs de rivier de Taag die je naar Belém, de wijk van Lissabon, brengt. Bekijk de moderne architectuur van het MAAT Museum en de Padrão dos descobrimentos, een monument gewijd aan de belangrijkste Portugese zeevaarders. Bekijk de Belem-toren, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en die de stad in de 16e eeuw verdedigde tegen maritieme aanvallen. Stap aan boord van een helikopter voor een panoramisch uitzicht over de stad. Vlieg over bezienswaardigheden zoals de iconische 25 april-brug en het Jerónimos-klooster in manuelijnse stijl. Terug naar het stadscentrum in een busje met airconditioning.

Lissabon: privé begeleide Tuk-Tuk-tour van 4 uur

4. Lissabon: privé begeleide Tuk-Tuk-tour van 4 uur

Dit is een sightseeingtour met alles wat je in Lissabon gezien moet hebben. Het geeft je een compleet overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Tijdens deze rit van 4 uur kun je de oude wijken ervaren, monumenten vol geschiedenis bezoeken en adembenemende uitzichten zien. Graça, Alfama, Bairro Alto, Chiado en Belem zijn must-see buurten van de Portugese hoofdstad en kunnen op een ontspannen en comfortabele manier worden verkend aan boord van een elektrische tuk-tuk. En aangezien smaken ook een geweldige manier zijn om een stad te leren kennen - geniet van ons aanbod van een traditionele likeur bij een van de haltes. De tuk-tuk is een zeer veelzijdige manier om je door de heuvels van Lissabon te verplaatsen, omdat je toegang krijgt tot locaties waar toeristische bussen niet zijn toegestaan, gezien de geografie van de stad. Ook kunt u rekenen op de live uitleg van uw professionele verhalenvertellers. Wees voorbereid op een leuk avontuur, maar ook op veel geschiedenis en hedendaagse cultuur.

Lissabon: Boottocht, Rondleiding, Fiets & Gele Tram

5. Lissabon: Boottocht, Rondleiding, Fiets & Gele Tram

Verken Lissabon tijdens een begeleide wandeling door gebieden als het centrum van Lissabon en de wijk Alfama. Rijd met een gele tram naar Bairro Alto en peddel met een fiets langs de rivier de Taag. Probeer een traditioneel gebakje en bekijk de toren van Belém. Ontmoet je gids op het Rossio-plein en dompel jezelf onder in de geschiedenis van Lissabon tijdens een begeleide wandeling. Wandel naar het Restauradores-plein en stap aan boord van de Elevador da Glória, een beroemde gele tram die je naar Bairro Alto brengt, waar je vanaf het uitkijkpunt São Pedro de Alcântara kunt genieten van het uitzicht over de stad. Loop naar de oudste jezuïetenkerk van de stad, de kerk van St. Roque. Bekijk de ruïnes van het Carmo-klooster dat werd verwoest tijdens de aardbeving van 1755. Ga naar het centrum van Lissabon, het historische en commerciële centrum van de stad. Ga naar de wijk Alfama en verdwaal in de architectuur en geschiedenis van de kathedraal van Lissabon. Volg je gids naar het Praça do Comércio-plein dat in het zuiden uitkomt op de immense monding van de rivier de Taag, waar koningen en staatshoofden vroeger van boord gingen voor staatsbezoeken. Spring aan boord van een goed onderhouden fiets en begin je rit over vlakke paden langs de rivier de Taag. Bekijk de iconische 25 april-brug en de moderne architectuur van het MAAT Museum. Dompel jezelf bij aankomst in Belém onder in de 16e-eeuwse kunstwerken in Manuelijnse stijl van het Jerónimos-klooster. Proef een traditionele pastel de belém (Portugese custardtaart) in de winkel "Pastéis de Belém", opgericht in 1837. Volg je gids naar de Padrão dos descobrimentos, een monument gewijd aan de belangrijkste Portugese zeevaarders. Bekijk de Belem-toren, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en die de stad in de 16e eeuw verdedigde tegen maritieme aanvallen. Sluit je tour af met een dromerige boottocht langs de rivier de Taag. Ontspan terwijl je de stad vanaf het water in je opneemt tot je Praça do Comércio bereikt en je tour beëindigt.

Lissabon: Wandeltour door de oude wijken Alfama & Baixa Chiado

6. Lissabon: Wandeltour door de oude wijken Alfama & Baixa Chiado

Ontdek tijdens deze tour de onovertroffen mix van erfgoed, kunst, cultuur en eten in Lissabon tijdens een wandeltour door Alfama, Bairro Alto, Rua Augusta en meer. Wandel samen met je gids door de oudste wijk van Lissabon, Alfama, vol met charmante, traditionele gebouwen. De wandeling biedt ongelooflijke uitzichten over de skyline, die zich uitstrekt tot aan de rivier de Taag. Bekijk de iconische monumenten van Alfama, van de Augusta Straatboog en Praca do Comercio tot het Sao Vicente Klooster en de Kathedraal van Lissabon. Stap over op de Baixa en Chiado route en bewonder een andere kant van de cultuur en het erfgoed van Lissabon. Baixa Chiado, omzoomd met neoklassieke gebouwen en bruisend van winkels en eetgelegenheden, is ook de thuisbasis van populaire attracties, zoals de Bica Elevator, het Nationaal Theater en de Sao Domingos Kerk. Tijdens de rondleidingen krijg je live commentaar van je gids over de fascinerende geschiedenis en cultuur van de prachtige hoofdstad van Portugal. Vraag je gids om aanbevelingen, stop voor selfies en geniet van de perfecte introductie tot Lissabon met deze tour. Gebruik de gratis mobiele app voor toegang tot meerdere wandelroutes met audiogids en ontdek meer van Lissabon na je rondleiding! Bezienswaardigheden langs de tour: - Arco Rua Augusta - Praca do Comercio - Kathedraal van Lissabon - Casa dos Bicos - Alfama Toren - Sao Rafael Plein - Kerk van Santa Engracia - Sao Vicente Klooster - Portas do Sol - Santa Luzia Kerk - Tram 28 - Standbeeld van Sao Vicente - Kerk van Sint Estevao - Bairro Alto - Bica Lift - Miradouro de Sao Pedro de Alcantara - Gloria Lift - Carmo Covent - Stadhuis Lissabon - Chiado - Rossio-plein - Nationaal Theater D. Maria II - Augusta Straat Op een app gebaseerde audiogidsroutes: - Jeronimosklooster - Toren van Belem - Cacilheiro - Roze Straat - Dom Luis Tuin - Ribeira Markt - Basiliek van Estrela - Principe Real Tuin - Luis de Camoes Plein - Assemblee van de Republiek Paleis - Museum van Kunst, Architectuur en Technologie

Lissabon: Kerstverlichting Tour per Tuk Tuk

7. Lissabon: Kerstverlichting Tour per Tuk Tuk

Verken Lissabon bij nacht in een tuk tuk om de kerstverlichting te zien. Glijd over de Avenue of Liberdade en stop bij de kerstboom van Commerce Square. Zie hoe de stad Lissabon 's nachts oplicht, terwijl de kerstdeuntjes uit je tuk tuk schallen. Begin je unieke sightseeingtour door Lissabon bij nacht op de hoofdlaan van Liberdade. Loop naar Rossio en passeer Rua Aurea om bij het Commerce Square te komen. Stop hier voor foto's met de kerstboom en strek je benen. Ga verder door de straten van het centrum om aan te komen bij Chiado en de iconische lichtjes van Rua Garrett te zien. Na een stop hier ga je verder naar Camoes Square voordat je terugkeert naar het gebied waar je de tour bent begonnen. Tijdens je kersttuk tuk tour zal je chauffeur/gids je wijzen op de belangrijkste bezienswaardigheden in Lissabon en verhalen vertellen over de stad. Kom in de feeststemming en zing mee met de kerstmuziek op de achtergrond van je rit.

Lissabon: Startwandeling naar de hoogtepunten in het Duits

8. Lissabon: Startwandeling naar de hoogtepunten in het Duits

Maak een wandeltour door Lissabon en leer de stad kennen met een lokale gids. Bezoek populaire bezienswaardigheden, leer meer over de geschiedenis, cultuur en actualiteit van Lissabon en krijg insidertips over de beste plekjes in de stad. Ga naar het ontmoetingspunt en ga samen met je gids het historische centrum van Lissabon verkennen. Dwaal door de wijken Baixa, Chiado en Bica en ontdek interessante bezienswaardigheden zoals de beroemde Santa Justa Lift, de ruïnes van het Carmo-klooster, de kabelbaan "Elevador da Bica" en meer. Wonder over de prachtige wandtegels en Art Nouveau architectuur, geniet van het uitzicht over de stad vanaf een speciaal uitkijkpunt en ga naar de moderne markthal "Mercado da Ribeira" bij de rivier de Taag. Verlaat je tour met een beter begrip van de Portugese cultuur en het leven in Lissabon, en haal het meeste uit de rest van je verblijf in de stad, met geweldige tips van je gids over waar je kunt eten en wat er te ontdekken valt.

Lissabon: privétour met locals - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

9. Lissabon: privétour met locals - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

Zie Lissabon op zijn best vanuit de ogen van een local in slechts 3 uur. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals Praça do Comércio, Bairro Alto, de kerk van São Roque en hoor unieke inzichten die alleen een local zou weten. Ontdek onderweg verborgen juweeltjes en stadsgeheimen die je een authentieke kant van de stad laten zien met de hulp van een deskundige lokale gids. Ervaar de lokale flair volledig met een inbegrepen lokale traktatie om van je stadstour een complete ervaring te maken.

Lissabon: wandeltocht Baixa Chiado Quarter

10. Lissabon: wandeltocht Baixa Chiado Quarter

Verken de prachtige wijk Chiado, de Boheemse wijk van de stad, en ontdek de rijke geschiedenis, architectuur en lokale tradities. Onze vriendelijke en deskundige gids neemt je mee naar de plaatsen waar beroemde Portugese dichters en kunstenaars vroeger samenkwamen en ideeën uitwisselden. Je slentert door straten met boekwinkels, antiek, cafés, historische winkels en modieuze boetieks, en je komt ook door het populaire uitgaansgebied Bairro Alto. Onze tour loopt elke dag van de week en heeft twee dagelijkse vertrekken. Je kunt zelf de starttijd kiezen die jou het beste uitkomt! De rondleiding is in het Engels 🇬🇧🇺🇸, en we bieden ook onbeperkte toegang tot self-guided features in vijf talen (EN 🇬🇧🇺🇸, IT 🇮🇹, FR 🇫🇷, DE 🇩🇪, ES 🇪🇸), welke zijn inbegrepen in de ervaring om u te helpen de stad op elk gewenst moment in uw eigen tempo te verkennen. Ontmoet ons in onze winkel, BoostPortugal op Rua Douradores n.16, gelegen in de karakteristieke wijk Baixa Pombalina in het stadscentrum. Voorafgaand aan de tour sturen we je een voucher met een QR-code om de audiokaarten te downloaden. Als je hulp nodig hebt met de app, kom dan 15 minuten eerder aan, dan laten we je zien hoe je deze kunt gebruiken! Deze interactieve en flexibele ervaring stelt je in staat om je vrije tijd te beheren en de traditionele buurten zelfstandig te verkennen, zonder enige planningsbeperkingen. Neem contact met ons op als u vragen of opmerkingen heeft. Tijdens onze rondleiding zie je de triomfboog op de Rua Augusta, het Praça do Comércio, het stadhuis, de beroemde coffeeshop Brasileira, de oudste boekhandel ter wereld, het Luis Camões-plein, het uitgaansgebied Bairro Alto, de kerk van Saint Roque , en het gezichtspunt van Sint Peter van Alcantara. Reserveer nu je plekje en dompel jezelf onder in de betoverende charme van Chiado!

38 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Carmoklooster: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Carmoklooster

Wil je alle activiteiten in Carmoklooster bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Carmoklooster

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 4.483 beoordelingen

We hadden het erg getroffen met een uitstekende gids ( Ricardo), die enthousiast heel veel over de stad wilde vertellen. Hij ging zelfs nog een uurtje langer door dan afgesproken omdat hij nog iets van de wijk Alfama aan ons wilde laten zien.

Super goed. De gids had alle tijd en vertelde zeer enthousiast over de historie van Lissabon en Portugal. Prachtige route door het centrum van Lissabon en een prachtige tramritje.

Door het feit dat we maar met ons 2 waren kon de wandeling +/-aangepast worden aan onze wensen. Zeer interessant, zeer goede gids. Veel geleerd over geschiedenis van Portugal!

Goed alleen de gids vertelde net iets teveel naar mijn mening.

Heel interessant, onze gids kent zijn stad heel goed