Carrick-a-Rede

Carrick-a-Rede: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Belfast: dagtrip naar Giant's Causeway in luxe touringcar

1. Belfast: dagtrip naar Giant's Causeway in luxe touringcar

Reis een hele dag met een prijswinnende tourbus over de Causeway Coastal Route, gekozen tot een van de 5 spectaculairste ritten ter wereld! Pauzeer om Carrickfergus Castle te zien en ga daarna naar de wereldberoemde Carrick-a-Rede Rope Bridge. Als je dapper genoeg bent kun je (bij goed weer) de enge oversteek maken, of als je liever met beide voeten op de grond blijft kun je een spannende wandeling maken om van het schitterende uitzicht te genieten. Rust even uit van alle indrukken en ontspan tijdens een lunch bij Old Bushmills Distillery. Je kunt ook de uitgebreide winkel bekijken of de bar bezoeken voor een slok van de beroemde drank! Na de lunch ga je opnieuw aan boord van de luxe bus en rijd je direct door naar het hoogtepunt van de tour – de Giant's Causeway. Bij de enige Werelderfgoedlocatie van Ierland kun je over de oeroude stenen klimmen en genieten van de mythes en legendes die deze wereldberoemde attractie omgeven. Na je bezoek aan de Giant's Causeway pauzeer je nog één keer op de kustroute, namelijk bij de oude ruïnes van Dunluce Castle. Daarna is het tijd om lekker te gaan zitten en te ontspannen op de comfortabele terugreis naar Belfast.

Vanuit Belfast: dagtour Giant’s Causeway en Game of Thrones

2. Vanuit Belfast: dagtour Giant’s Causeway en Game of Thrones

Neem deel aan deze tour voor een onvergetelijke dag langs de oude kust van Antrim naar de wereldberoemde Giant's Causeway. Je bezoekt eerst Carrickfergus Castle voordat je verder reist naar de oude kustroute van Antrim, waar je door de kleine steden en dorpen komt, terwijl je naar de verhalen die daarbij horen luistert. Vervolg je tocht langs de kust en reis door de negen Glens of Antrim waarover je de mythen en legendes hoort van de feeën en kabouters die in deze Glens verblijven. Je reist daarna door het kustplaatsje Ballycastle voordat je de historische toegangsweg van de vissers bereikt – de touwbrug van Carrick-a-Rede. Pauzeer om het uitzicht van White Park Bay te bewonderen en de verhalen achter de prachtige bezienswaardigheden te horen. De laatste halte van de dag is op de Giant's Causeway, waar je de historische stenen kunt bekijken en meer te weten komt over de legende van de Giant Finn MacCool en hoe en waarom hij de Causeway heeft aangelegd. Nadat je alles hebt verkend, reis je rechtstreeks via de landinwaartse route terug naar Belfast.

Vanuit Belfast: Giant's Causeway-tour van een hele dag

3. Vanuit Belfast: Giant's Causeway-tour van een hele dag

Tijdens deze dagtour naar de Giant's Causeway vertrek je 's ochtends vanuit Belfast met je Ierse gids en reisgenoten voor een rit door het glooiende boerenland van County Antrim naar de noordkust van Ierland - een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Dark Hedges (foto's) Stop voor foto's en frisse lucht bij een van de meest verbazingwekkende natuurverschijnselen in Noord-Ierland, de Dark Hedges. De bomen werden eeuwen geleden geplant door de familie Stuart om indruk te maken op gasten die hun landgoed bezochten. Veel gasten zullen de Dark Hedges herkennen als de King's Road uit HBO's Game of Thrones. Carrick-a-Rede (foto's) Geniet van het geweldige uitzicht op de touwbrug. Van oudsher bouwden vissers de brug naar het eiland Carrick-a-Rede over een kloof van 23 m diep en 20 m breed, om de zalm uit hun netten te halen. Geniet van het uitzicht op de Mull of Kintyre in Schotland en Rathlin Island. UNESCO Giants Causeway De Giant's Causeway wordt vaak het achtste wereldwonder genoemd en als je er eenmaal bent, begrijp je waarom. Het gebied bestaat uit ongeveer 40.000 zeshoekige basaltkolommen die 60 miljoen jaar geleden tijdens een vulkaanuitbarsting werden gevormd. Dit is een van de prachtige natuurlijke bezienswaardigheden in de wereld, hoewel veel Ieren geloven dat de dijk is gebouwd door de Keltische oorlogsheld Finn McCool. Je hebt hier gegarandeerd 2 uur de tijd voordat je weer teruggaat naar Belfast. De toegangsprijs voor het bezoekerscentrum is niet inbegrepen, aangezien het UNESCO-werelderfgoed in feite volledig gratis is voor het publiek. Op basis van jarenlange feedback van gasten geven zij de voorkeur aan een zo voordelig mogelijke prijs voor de gehele tour en dan ter plaatse beslissen of zij het aangrenzende bezoekerscentrum al dan niet tegen betaling willen bezoeken. Kasteel Dunluce (Het Huis van Greyjoy) Geniet van een bezoek aan de ongelooflijke ruïnes van Dunluce Castle, de thuisbasis van de familie McQuillan die het fort zo'n 500 jaar geleden bouwde. Fans van Game of Thrones zullen het Huis van Greyjoy onmiddellijk herkennen. Dunluce Castle is een van de spectaculairste kasteelruïnes ter wereld en ligt op de top van kliffen die in de Noord-Atlantische Oceaan vallen. De dramatische geschiedenis van het kasteel vol geweld, intriges en rebellie wordt geëvenaard door het schandaal en verraad van de Greyjoys in Game of Thrones. Geniet van betaalde toegang en ongeveer 60 minuten om deze ontzettend romantische ruïnes, gronden en omgeving te verkennen. Kom aan in Belfast. De tour eindigt in Belfast in de late namiddag, zodat er voldoende tijd is voor verfrissingen, rust, het avonddiner en entertainmentopties.

Belfast: tour locaties Giants Causeway & Game of Thrones

4. Belfast: tour locaties Giants Causeway & Game of Thrones

Ga een dagje uit in Belfast en verken de locaties waar Game of Thrones werd gefilmd. Luister naar alle feitjes en verborgen geheimen die de gids vertelt. Geniet van een dagje uit dat je niet snel zult vergeten. Treed in de voetsporen van je favoriete acteurs als je door de laan met eeuwenouden bomen wandelt, die bekendstaat als The Dark Hedges, een locatie uit de film 'King's Road', waar Arya bevriend raakte met Gendry en Hot Pie. Ga verder naar de ruïnes van Dunluce Castle, naar verluidt de inspiratie voor Harrenhal. Ga vervolgens naar de Giant's Causeway, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en verken de rotsformatie die uit maar liefst 40.000 basaltzuilen bestaat.  Dan bezoek je de Fullerton Arms, een pub en restaurant in het thema van Game of Thrones in Ballyintoy, hier kun je op eigen kosten lunchen. Dan gaat de tour verder naar het dorp Cushendun, waar je grotten ziet die door 400 miljoen jaar heftige weersomstandigheden zijn gevormd. Onderweg stop je ook bij het Carrickfergus Castle, de Carrick-A-Rede Rope Bridge en Larrybane Quarry. Aan het einde van de tour word je teruggebracht naar het centrum van Belfast, waar je weer bij het trefpunt wordt afgezet.

Belfast: Giant's Causeway, Dark Hedges en Dunluce Castle

5. Belfast: Giant's Causeway, Dark Hedges en Dunluce Castle

Ontdek de beroemde Giant's Causeway tijdens een rondleiding vanuit Belfast. Bezoek de Dark Hedges, beroemd gemaakt in Game of Thrones, en bewonder de schilderachtige uitzichten rond Dunluce Castle. Vertrek uit Belfast en reis per bus naar The Dark Hedges, een prachtige laan met beukenbomen die in de 18e eeuw door de familie Stuart is geplant als een indrukwekkend kenmerk van de oprit naar hun Gracehill Manor. Ga verder naar de Giant's Causeway en bewonder de 40.000 in elkaar grijpende basaltkolommen gevormd door oude vulkaanuitbarstingen. Kom meer te weten over de legende van Finn, die naar verluidt de verhoogde weg heeft gebouwd om de Ierse Zee over te steken om te vechten tegen een Schotse reus die bekend staat als Benandonner. Geniet van een indrukwekkend uitzicht op Sheep Island en de Mull of Kintyre. Neem ongeveer 2 uur de tijd om te verkennen en rond te kijken. Stop voor een foto bij Dunluce Castle, een nu verwoest middeleeuws kasteel. Leg dit fotogenieke kasteel uit de 13e eeuw vast en hoor hoe het vele tv-programma's, gedichten en liedjes heeft geïnspireerd.

Vanuit Dublin: bustour Giant's Causeway & Belfast City

6. Vanuit Dublin: bustour Giant's Causeway & Belfast City

Tijdens deze dagexcursie naar de Giant's Causeway en Belfast krijg je de kans om de adembenemende schoonheid van de Noord-Ierse kust te ervaren. Voel de spanning als je de touwbrug van Carrick-a-Rede oversteekt.  Stap aan boord van een privébus en zet koers naar de kust van Antrim, helemaal op het bovenste puntje van Noord-Ierland. Je bezoekt Giant's Causeway, een constellatie van 40.000 in elkaar grijpende basaltkolommen. Bewonder het uitzicht op zee terwijl je de touwbrug van Carrick a Rede oversteekt naar het eiland Carrick-a-rede (tegen betaling). De route ernaartoe gaat door een prachtig stuk Noord-Ierland. Kom van alles te weten over de geschiedenis van het eiland en bekijk delen van de dramatische kustlijn. Op de Giant's Causeway kun je in de frisse zeelucht op verkenningstocht langs de veelvormige rotsformaties, die door mysterie en mythes omgeven zijn. Maak een ontspannen wandeling langs het prachtige uitgestrekte strand met uitzicht over Whitepark Bay en Portbradden. Na afloop reis je verder naar het moderne Belfast, waar je tijd hebt voor sightseeing of om te winkelen voordat je weer terugrijdt naar Dublin.

Game of Thrones en Giant's Causeway Day Tour vanuit Belfast

7. Game of Thrones en Giant's Causeway Day Tour vanuit Belfast

Maak een reis naar Westeros en bekijk epische filmlocaties uit de Game of Thrones tv-serie. Ontmoet je gids in de buurt van het Grand Opera House in het centrum van Belfast en rijd per luxe touringcar naar de locaties van Game of Thrones . Dit is niet alleen de originele Game of Thrones -tour van Northern Island, maar wordt ook verzorgd door hetzelfde team dat de cast en crew van de show heeft vervoerd. Betreed de grotten van Cushendun waar de rode priesteres Melisandre het leven schonk aan een schaduwmoordenaar. Bezoek zelfs Braavos - plaatselijk bekend bij Carnlough! Reis door de Dark Hedges, ook bekend als de King's Road, waar Arya Stark met Gendry en Hot Pie reisde in de hoop de Night's Watch te bereiken. Zie Ballintory Harbor, die werd gebruikt voor buitenopnamen voor zowel Pyke als de Iron Islands. Bewonder de Giant's Causeway, een gebied van 40.000 in elkaar grijpende basaltkolommen die een trap vormen. De touwbrug en de Giant's Causeway zijn niet verschenen in Game of Thrones , maar ze zouden uitstekende locaties zijn voor je fanfictie.

Van Belfast: Giant's Causeway Guided Tour met toegangsprijzen

8. Van Belfast: Giant's Causeway Guided Tour met toegangsprijzen

Vertrek uit Belfast en reis met een bus met airconditioning naar de basaltrotsen van de Giant's Causeway. Stop om foto's te maken van het historische Dunluce Castle en bezoek vervolgens het Bushmills Distillery bezoekerscentrum voor meer informatie over de oudste gelicentieerde whisky distilleerderij ter wereld. Luister naar de legende van de gigantische Finn MacCool op de UNESCO-werelderfgoedlocatie van de Giant's Causeway. Geniet van exclusieve toegang tot het bezoekerscentrum van Giant's Causeway en een begeleide wandeling door de site. Trotseer de Carrick-a-Rede-touwbrug die het vasteland verbindt met het kleine eiland Carrickarede. Strek je benen in het prachtige dorp Carnlough op de prachtige Antrim Coast Road. Eindig met een korte stop bij Carrickfergus Castle voordat je terugkeert in Belfast.

Dublin: excursie Belfast Titanic Quarter & Giant's Causeway

9. Dublin: excursie Belfast Titanic Quarter & Giant's Causeway

Reis door de Boyne Valley tijdens een dagexcursie door heel Dublin en ontdek het huis van de 5000-jaar oude heuvel van Tara, de oude hoofdstad van de Hoge Koningen van Ierland. Een gids vertelt je meer over de Slag van Boyne tussen de katholieke koning James en de protestantse Nederlandse koning Willem van Oranje, een hoofdstuk in de geschiedenis van Ierland dat nog steeds resoneert en nauw verbonden is met het verhaal van Belfast. Bij aankomst in Belfast heb je de mogelijkheid om een politieke sightseeingrondleiding te maken met de iconische zwarte taxi OF bezoek de Titanicervaring en Quarter om de scheepswerven te verkennen waar de geweldige oceaanstomer werd gebouwd. Met de zwarte taxi zie je sites die een sleutelrol hebben gespeeld in de politieke geschiedenis van de stad, zoals de wijken Falls en Shankill. Je komt meer te weten over de industriële wortels van Belfast en de 4 decennia van burgerlijke onrust in de late 20e eeuw. Onderteken de vredeslijn, de torenhoge muur die de gemeenschappen verdeelt en lees de politieke muurschilderingen. Een gids vertelt je over hun eigen familie-ervaringen om je rondleiding een persoonlijker tintje te geven. Of ga naar 's werelds grootste allernieuwste Titanicervaring in de nieuwe Titanic Quarter in Belfast, gelegen in de voormalige scheepswerven van Harland en Wolf. Je herleeft de tragische reis van de veerboot, het zinken en de veelbewogen ontdekking op de zeebodem, via exposities die haar constructie, lancering en geschiedenis toelichten in 9 verschillende galerijen. Je bestemming is het Unesco Werelderfgoed van de Giant's Causeway, meer dan 60 miljoen jaar geleden gevormd door vulkaanuitbarstingen. Bekend om zijn opvallende rotsformaties die bijna 29 kilometer lang zijn, wandel je naar de formaties die bekend staan ​​als The Wishing Chair, Giant's Boot en Giant's Organ. Je komt meer te weten over de legende van de Ierse reus Finn McCool, waarvan wordt gezegd dat hij de maker van de Causeway is. Maak voordat je terugrijdt naar Dublin een laatste halte bij de pittoreske ruïnes van Dun Luce Castle, gelegen naast het dorp Bushmills, de thuisbasis van de beroemde Ierse whisky. Hier heb je de mogelijkheid om te lunchen op een aantal locaties aan de Causeway. Met 2 uur is er voldoende tijd om te lunchen en dit prachtige kustlandschap te bewandelen. Rij langs de noordkust van Antrim, aankomend bij de Carrick-a-Rede touwbrug. De optie om over de wereldberoemde brug te lopen die het eiland met het vasteland verbindt, is inbegrepen in de prijs van je ticket. De tijd die aan deze halte is toegewezen, is ongeveer 80 minuten, dus ga door, wees dapper. Na de rondleiding bij touwbrug ga je verder langs de kust van Antrim, langs spectaculaire landschappen met stenige oevers, beboste valleien en beschutte havens. Bekijk de overblijfselen van het kasteel van Dunseverick en bewonder het uitzicht op de Mull of Kintyre. Op een heldere dag zie je Schotland in de verte. De route terug naar Dublin is anders dan de route die eerder op de dag naar de Causeway wordt afgelegd, waardoor je verschillende landschappen bewondert. Je komt om 20:30 uur terug in het stadscentrum van Dublin en geniet van de rest van je avond. De gids staat voor je klaar om je te helpen met alle aanwijzingen of informatie die je nodig hebt.

Belfast: Giant's Causeway en 2-daagse hop-on hop-off stadstour

10. Belfast: Giant's Causeway en 2-daagse hop-on hop-off stadstour

Reis over de beroemde kustweg van Belfast naar Giant's Causeway, een van 's werelds beste ritten. Breng een bezoek aan de touwbrug van Carrick-a-Rede en leer over de mythen en legendes van het gebied tijdens deze dagtour. Ontdek de stad Belfast zelf tijdens een hop-on hop-off bustour voor de komende twee dagen. Ontmoet je gids op de eerste dag en ga op avontuur langs de kust. Bezoek het 12e-eeuwse Normandische kasteel in Carrickfergus, bewonder Ierse vissersdorpjes en stop voor een lunch in Ballycastle. Ga dan naar Carrick-a-Rede Rope Bridge en trotseer een oversteek, als je wilt. Reis ten slotte naar de buitenaardse Giant's Causeway, een UNESCO-werelderfgoed sinds 1986. Luister naar verhalen over ruziënde reuzen van je deskundige gids terwijl je je vergaapt aan de prachtige basaltkolommen. Verken Belfast op je tweede en derde dag met een sightseeingbustour. Kies uit meer dan 19 locaties om in en uit te stappen, meer dan bij elke andere stadstour, en duik in hun geschiedenis met je gepassioneerde gidsen. Profiteer van korting op toegang tot toonaangevende attracties, zoals het Titanic Museum, Crumlin Road Jail en HMS Caroline. Bussen passeren elke 30-45 minuten, afhankelijk van het verkeer, zodat u terug kunt springen op uw sightseeingtour. Deze combinatietour van Giant's Causeway en Belfast is exclusief voor GetYourGuide-klanten.

  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
  • Hop on, hop off-tours
25 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Carrick-a-Rede

Wil je alle activiteiten in Carrick-a-Rede ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Carrick-a-Rede

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.074 beoordelingen

Ik heb een probleem, versta geen Engels. Maar je was me helpen, en goed voor me. De chauffeur, Patrik, was sympathiek en aardig. Hij zorgde voor een goed gevoel en humor. Wij zijn Tanks for He.!! Ik begrijp vijftiende--vijfentwintigste 15.-- 20. Woord, maar in de serieuze zaak werd begrepen (?). Dus wij, met de mijne Girlfrend, waren zeer tevreden. De weg was interessant. Bedankt voor jou!! En Patrik.

De rondleiding was uitstekend! Gezien de geplande tijd kwamen we later terug en als je kijkt naar de kosten. Super de moeite waard! Karl was onze chauffeur en hij was een fantastische heer, hij was uitstekend. Informatieve, goed gesproken, humoristische en veilige chauffeur. Ga Karel!!!

Uitstekende dagtocht om in 1 dag verschillende hoogtepunten van Noord-Ierland te zien. Voldoende tijd bij de Giant Causaway, het hoogtepunt van de excursie. De gids/buschauffeur kleedde de dag aan met interessante verhalen. Kan deze tour aanbevelen.

Mooie reis langs de kust, met diverse stops voor het maken van foto's. De Giant's Causeway is erg indrukwekkend. Ook de gids en buschauffeur Patrick was een bron van informatie.

De reis is goed georganiseerd, je bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden met de juiste tijd bij elke stop