Casa di Giulietta

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Casa di Giulietta: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Verona: Verona Card met snelle toegang tot Arena

1. Verona: Verona Card met snelle toegang tot Arena

Treed in de voetsporen van Romeo en Julia en de Romeinse keizers en ontdek de stad Verona op je eigen tempo met een Veronakaart. Deze kaart is 24  of 48 uur geldig (afhankelijk van de gekozen optie) en geeft je gratis toegang of korting op de toegangsprijs voor verschillende musea en monumenten, plus onbeperkt gebruik van het ATV-vervoer. Bespaar tijd en geld terwijl je door de stad reist, alles ziet en lange rijen overslaat. De Veronakaart is een all-inclusiveticket: jouw persoonlijke paspoort tot deze historische stad. Bekijk de Arena van Verona, waar nog steeds opera's plaatsvinden tijdens speciale avonden. Bewonder Julia's balkon en lees de liefdesbrieven die aan de muur bevestigd zijn in Casa di Guilietta. Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de top van Torre dei Lamberti (de Lambertitoren). Dit zijn slechts een aantal attracties die je kunt bezichtigen. Pas jouw reis aan aan jouw interesses en rijd van de ene plek naar de andere met de bussen van ATB. Gratis toegang tot musea en monumenten: • Arena van Verona (voorrangsticket) • Museo Lapidario Maffeiano • Casa di Giulietta and Juliet's Balcony • Torre dei Lamberti • Museo di Castelvecchio • Basilica di San Zeno Maggiore • Complesso del Duomo • Chiesa di Santa Anastasia • Arche Scaligere • Galleria d'arte moderna Achille Forti - GAM Palazzo della Ragione • Chiesa di San Fermo Maggiore • Museo Civico di Storia Naturale • Museo degli Affreschi and Tomba di Giulietta • Museo Archeologico al Teatro Romano (MATR) • Museo della Radio Guglielmo Marconi Korting op toegang tot: • Fondazione Museo Miniscalchi Erizzo • Museo Africano • Giardino Giusti • MusALab - Franca Rame Dario Fo

...
Verona: begeleide stadswandeling van 2 uur

2. Verona: begeleide stadswandeling van 2 uur

Begin aan een begeleide wandeling van 2 uur door de oude straten van Verona. Bezoek historische bezienswaardigheden uit de Romeinse, middeleeuwse en renaissancetijd en leer de geschiedenis achter elke bocht van je deskundige gids. Begin je begeleide wandelavontuur op de Piazza Bra, omringd door de eerste middeleeuwse stadsmuur, en bekijk het Renaissance Palazzo Della Gran Guardia en het Romeinse amfitheater. Geniet van een korte wandeling langs via Mazzini en arriveer bij de overblijfselen van de Romeinse stadsmuur en poort, genaamd "Porta Borsari". Bewonder vanaf de rivier de Adige het enorme middeleeuwse Castelvecchio en de brug, een herinnering aan dit eens zo machtige militaire bolwerk. Stop bij het oude Forum Romanum, in de middeleeuwen omgevormd tot een marktplein. Zie hier de oude "Corte Sgarzerie", waar wol werd gekaard, gestempeld en verkocht. Ga verder naar het Piazza delle Erbe, omringd door het prachtige barokke Maffei-paleis en de beschilderde gevels van de huizen van de Mazzanti. Ga vervolgens langs Julia's huis en bewonder het vanaf de straat. Kom aan op Piazza dei Signori en bewonder het standbeeld van Dante in het centrum. Achter de Della Scala-paleizen zie je de goed bewaarde grafstenen van de oude heren van Verona en blijf je Romeo's huis zien. Bij via Sottoriva passeert u oude portieken en bruisende lokale restaurants en gaat u richting Bra Molinari. Bezoek hier de enige overgebleven Romeinse brug en geniet van het uitzicht op het platteland van Verona. Vanaf de oever van de rivier zie je de berg Saint Peter, een Oostenrijks fort, en de overblijfselen van het Romeinse theater bovenop.

...
Verona: hop on, hop off-tour met 24- of 48-uurs ticket

3. Verona: hop on, hop off-tour met 24- of 48-uurs ticket

Stap aan boord van een dubbeldekker met open dak en verken de bezienswaardigheden van Verona, terwijl je meer te weten komt over de historische stad met behulp van het meertalige audiocommentaar aan boord. Maak gebruik van 2 routes die speciaal zijn ontworpen om je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te laten zien. Beide routes beginnen op Piazza Brà, het plein van de Arena. Je kunt op je gemak de stad verkennen, en zo vaak als je wilt in- en uitstappen met je 24- of 48-uurs ticket. Het historische Verona is bekend als de locatie voor het verhaal van Romeo en Julia, en biedt een rijke mix tussen geschiedenis en moderne industrie. Dit was een van de machtigste steden aan het begin van het Romeinse Rijk, en tegenwoordig een van de best bewaarde steden in Italië. Bussen rijden elke 60 minuten. Haltes langs de rode route: • Piazza Bra • Corso Porta Nuova Giardini Pradaval • Stazione FS Porta Nuova • Piazza Pozza • Basilica S. Zeno Castelvecchio • Via Diaz Porta Borsari • Teatro Romano • Porta Leoni • Piazza Leoni (Huis van Julia) Haltes op de blauwe route: • Piazza Bra • Via Pallone Tomba Giulietta • Via G. Giusti • S. Stefano Teatro Romano • Castel S Pietro • Duomo • Piazza delle Erbe Casa Giulietta • Porta Leoni • Piazza Leoni (Huis van Julia)

...
Verona: culinaire rondleiding met wijnproeverij

4. Verona: culinaire rondleiding met wijnproeverij

Maak kennis met je lokale gids (en echte foodie!) en begin je dag met gebak en uitstekende espresso. Daarna wandel je door de straten van de oude stad van locatie naar locatie, en bezoek je onder meer een echte bottega om huisgemaakte kaas en salami te proeven in combinatie met zelfgebakken brood. Bezoek vervolgens andere lokale eetgelegenheden om typisch Italiaanse producten te proeven, inclusief wijn. Dit is belangrijk. Want Verona is de wijnhoofdstad van Italië. Probeer enkele Valpolicella wijnen, terwijl je luistert naar interessante verhalen over de verschillende smaken. Je sluit je eetavontuur af met heerlijk Italiaans ijs. Tot slot voorziet je gids je nog van enkele tips over ander lokaal eten, en historisch plaatsen om te bezoeken. Hier kun je meer leren over de Veronese en Italiaanse eet- en wijntradities. Tijdens de rondleiding ontdek je de historische oude stad terwijl je door verborgen kleine straatjes wandelt net als de lokale bevolking, en op zoek gaat naar speciale plekken die je nooit alleen zou vinden.

...
Verona: zelfgeleide speurtocht en stadswandeling

5. Verona: zelfgeleide speurtocht en stadswandeling

Verken Verona met een interactieve smartphonetour. Dompel jezelf onder in de stad terwijl je locatiegebaseerde raadsels oplost tijdens deze wandeltocht. Wandel over de bogen van de Castelvecchio-brug boven de rivier de Adige. Zie het Romeinse amfitheater, Verona Arena. Los puzzels op buiten tien attracties in Verona. Gebruik aanwijzingen bij elke attractie om je volgende bestemming te vinden. Geniet van de uitdaging om logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest te gebruiken om het spel te voltooien. Voel de voldoening van het oplossen van elk raadsel. Heb de vrijheid om de tour te pauzeren of te hervatten wanneer je maar wilt. Bewonder de stad in je eigen tempo. Ontdek interessante informatie en feiten over de stad. Maak zoveel foto's als je wilt.

...
Verona: fietstocht, het klassieke en het onbekende

6. Verona: fietstocht, het klassieke en het onbekende

Ontmoet de gids op je ontmoetingsplaats in het centrum van Verona, ontvang fiets en helm van je gids en begin je 3-uur durende reis. Ontdek de belangrijkste pleinen van Verona en de oude monumenten, fiets door de omliggende wijken, langs oude stadsmuren en het oude centrum van Verona. Je luistert naar interessante verhalen en nuttige informatie van de professionele gids en je neemt een pauze voor een cappuccino of wat vers water (niet inbegrepen). Bezoek de Romeinse brug van Ponte Pietra en andere lokale Romeinse ruïnes. Herbeleef het liefdesverhaal van Romeo en Julia met een korte halte in de tuin van het Capuleti-huis om het beroemde balkon van Julia te bewonderen. Tot slot, bereik je de prachtige Ponte Pietra om een aantal fantastische foto's te maken van de heuvel van San Pietro voordat je terugkeert naar ons startpunt.

...
Ontdek Verona: begeleide stadswandeling met gids

7. Ontdek Verona: begeleide stadswandeling met gids

Ontmoet uw Engels- en Duitstalige officiële gids in het centrum van de stad en bereid u voor om de geneugten van deze Noord-Italiaanse stad te ontdekken. Verken de straten van het historische centrum van Verona en bewonder de kerken en paleizen die ertoe hebben bijgedragen dat deze stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je eerste hoogtepunt is het huis van Romeo en het huis van Julia, waar je meer te weten komt over de romantische tragedie van Shakespeare die honderden mensen inspireert om elk jaar te trouwen. Maar Verona gaat niet alleen over romantiek en liefde — het is ook de belangrijkste en machtigste Romeinse stad die ooit is gebouwd, en de Arena is het bewijs. Gebouwd in 30 na Christus, is de Arena opmerkelijk goed bewaard gebleven voor zijn leeftijd. Leer meer over de geschiedenis en hoe het al die jaren heeft overleefd. Geniet daarna van het verhaal van Piazza Dane, de familie Scala en alle historische figuren die hebben bijgedragen om Verona te maken tot wat het is. Maak een selfie met een Romeinse soldaat in de Arena, aan de rivier de Adige, voor een glas wijn op het centrale plein en meer.

...
Verona: hoogtepunten en panoramische fietstocht

8. Verona: hoogtepunten en panoramische fietstocht

Doe mee aan een fietstocht om Verona te zien, beschouwd als de meest romantische Italiaanse stad dankzij de fascinatie van een van de belangrijkste toneelstukken van Shakespeare, Romeo en Julia. Stel je tijdens het fietsen de prachtige geschiedenis en fictie van deze stad voor. Bereik Piazza Bra, het grootste plein van heel Verona. Bekijk de Arena van Verona, een Romeins amfitheater gebouwd rond 30 na Christus Fiets door Piazza Erbe en zijn openluchtmarkt, Piazzale Castel San Pietro en de prachtige San Zeno-basiliek. Geniet vanaf Brà Molinari van een prachtig uitzicht op de rivier en de heuvels van de stad. Nadat je voor de Duomo bent gestopt en de oude Romeinse boogbrug Ponte Pietra bent overgestoken, bereid je je benen voor: je laat je fietsen een tijdje staan om via een panoramische trap naar Castel San Pietro te klimmen. Beklim 231 treden naar een uitkijkpunt op de skyline van Verona. Wees gerust: je wordt zeer beloond voor je kleine moeite door de spectaculaire ruïnes van het Romeinse theater en door een adembenemend uitzicht over Verona. Halverwege de panoramische trap stop je ook om het uitzicht op de ruïnes van het Romeinse theater te bewonderen.

...
De hoogtepunten van de kleine groepswandeling door Verona

9. De hoogtepunten van de kleine groepswandeling door Verona

Maak een onvergetelijke wandeling door het historische hart van Verona en ontdek de pareltjes van de stad "Romeo en Julia". Ontmoet je gids en wandel vervolgens tussen de monumenten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, zoals de Arena, een roze marmeren Romeins amfitheater gebouwd in 30 na Christus, dat wordt beschouwd als een van de best bewaarde bouwwerken in zijn soort. Ontdek hoe het meer dan 2000 jaar heeft overleefd en vandaag de dag gedijt als de belangrijkste locatie voor het zomeroperafestival. Ga naar het kleine doodlopende steegje met Julia's balkon en huis (Casa di Giulietta). Velen kiezen ervoor om een liefdesbrief aan de muur te spelden. Ontdek het hart van het historische centrum met de beroemde Piazza Erbe en Torre dei Lamberti, maar ook kleine middeleeuwse gebouwen en iconische pleinen van deze prachtige stad.

...
Verona Full-daagse tour van het Gardameer

10. Verona Full-daagse tour van het Gardameer

Ontdek een juweel van de Europese Renaissance tijdens een dagtour door Verona, met retourtransfers van een aantal locaties in het Gardameer, waaronder Limone, Lazise en Riva del Garda. Na een transfer door een bus met airconditioning, ontdek een duidelijk voorbeeld van een stad die zich meer dan 2000 jaar lang onafgebroken heeft ontwikkeld. Bewonder artistieke elementen van de hoogste kwaliteit uit verschillende perioden, waaronder de altijd aanwezige bijdragen van de Scaligeri-familie. Bij aankomst kunt u een korte wandeling maken naar het centrum van de stad, waar een lokale gids u naar de Verona Arena zal brengen. Zie een van de mooiste Romeinse theaters die nog steeds in gebruik zijn overal ter wereld. Ga naar het Plein van de Heren (Piazza dei Signori) en Square of Herbs (Piazza Erbe), voordat je naar het huis van Juliet gaat om berichten van liefde te lezen die zijn geschreven door bezoekers van over de hele wereld. Je gaat ook naar de Castelvecchio en ziet de graven van de Scala-familie (Arche Scaligere). Kijk naar de Ponte Pietra, een Romeinse boogbrug die de Adige-rivier overspant. Geniet vervolgens van wat vrije tijd voor wat retailtherapie in een van de meest elegante straten van Italië. Wandel over de Via Mazzini en de etalage (of max. Uw creditcards) voordat u terugkeert naar het Gardameer.

...

Sitemap Casa di Giulietta

Wil je alle activiteiten in Casa di Giulietta ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Casa di Giulietta

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.073 beoordelingen

Het was een erg leuke rondleiding! De gids was heel aardig en kon ons veel vertellen, heel leuk. Zo kwamen we op plekjes, waar je alleen misschien niet komt. Ook proefden we dingen, die ik normaal niet zelf gekozen zou hebben, maar wat wel lekker was!

Wat een fijne tour hebben wij gekregen. Onze Italiaanse gids, die goed Engels sprak, heeft ons met lokale producten kennis laten maken. Je komt op plekjes waar je anders niet komt. We hebben enorm genoten. Dit is echt een aanrader

A very nice tour through the historic center of Verona, extended with some unknown places. Wonderful and very friendly tourguide called Bene, who grew up in Verona. Bikes of good quality!

Was een leuke fietstocht met een educatieve achtergrond over Verona. De gids (benedeta) was zeer goed historisch onderlegd. Veel gelachen en gezien!

Leuke gids erg flexibel. Ook onze kinderen 14 en 17 vonden het leuk