Datums kiezen

Casa di Romeo

Casa di Romeo: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Verona: Geschiedenis en verborgen juweeltjes wandeltour

1. Verona: Geschiedenis en verborgen juweeltjes wandeltour

Wandel door Verona tijdens een informatieve en dynamische wandeling met je professionele gids en zijn live eentalig commentaar. Richt je aandacht op de belangrijke details die je meestal over het hoofd ziet en geniet ten volle van de bezienswaardigheden terwijl je langs de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen charmante hoekjes loopt. Ontmoet je gids op het eigenlijke centrale plein, Piazza Bra, en waan je meteen terug in het Romeinse tijdperk, toen de Arena onderdak bood aan de gladiatorenwedstrijden en leer over de bijzondere vorm, grootte, ouderdom en ontdek hoe het een paar millennia heeft kunnen overleven. Ga naar een archeologische site en ontdek wat er onder de grond ligt. Volg de lijn van de vroegmiddeleeuwse stadsmuur om de Corso te bereiken, de oudste en belangrijkste lokale straat, waarlangs de meeste opmerkelijke gebouwen liggen. Bewonder Porta Jovia, het mooist versierde Romeinse monument, en staar naar het schilderachtige uitzicht over de rivier met een prachtig middeleeuws kasteel en de bijbehorende brug. Betreed het Romeinse deel van Verona en ga op avontuur in huizenblokken. Leer hoe je de leeftijd van de gebouwen kunt bepalen en hoe de architectuur in de loop der eeuwen is veranderd. Verken het Piazza delle Erbe en bekijk de oudste fontein en de mooiste gevels van de stad. Luister naar de anekdotes over het leven op het marktplein. Bewonder het Piazza dei Signori met openbare gebouwen zoals Palazzo della Ragione, Palazzo Della Scala en Palazzo del Capitano. Onthul de identiteit van de hoogste toren van de stad en duik in het middeleeuwse leven van een Italiaanse welvarende stad. Ontdek de belangrijkste, machtigste en beroemdste plaatselijke familie ooit, luister naar merkwaardige anekdotes over hen en sluip binnen in de grootste en mooiste kerk van de stad. Bewonder de dramatische mausolea van de Arche Scaligere op weg naar het huis van Romeo en het balkon van Julia en ontdek de achtergrond van de tragedie van Shakespeare. Aan het einde van de tour, na het centrum van de stad van links naar rechts te hebben doorkruist, bevind je je in het hart van de stad, klaar en in staat om het beste te maken van je tijd in het eerlijke Verona, Unesco-werelderfgoedlocatie.

Geschiedenis en hoogtepunten van Verona: Audio rondleiding met gids

2. Geschiedenis en hoogtepunten van Verona: Audio rondleiding met gids

Ontdek de tijdloze stad Verona in je eigen tempo met een zelfgeleide tour op een smartphone-app. Sla uw gegevens op met offline toegang tot kaarten, audio-inhoud en geodata. Ontdek de romantiek van de huizen van Romeo en Julia terwijl je er van buitenaf naar opkijkt, bekijk een oude arena en een Scala-familiepaleis. Download de tour en ga naar het startpunt in het centrum van Verona. Bekijk de geplaveide straten waar het liefdesverhaal van Romeo en Julia zich afspeelde. Verlaat de drukke winkelstraten en reis terug in de tijd, langs de oudste Romeinse weg in Noord-Italië. Bekijk de gevels van de Romeinse en middeleeuwse gebouwen waar 2000 jaar geschiedenis wordt weerspiegeld. Zie hoe het oude is gerecycled tot nieuw. Volg de kustlijn van de rivier de Adige en bewonder de grote pleinen en pittoreske steegjes. Krijg onderweg tips over waar je de beste Veronese keuken kunt vinden om een oude arena te zien waar gladiatoren kwamen vechten, het grote Erbe-plein, de Pietra-brug, een Romeins theater en een Romeins theater. Vang een glimp op van intriges terwijl je het paleis van de machtige, middeleeuwse Scala-familie ziet, evenals hun privékapel en begraafplaats. Heb de vrijheid om de tour te pauzeren en te hervatten wanneer je maar wilt. Verken vanuit huis met de optie om de tour virtueel te maken.

Verona: Culinaire tour met kabelbaan en proeverij

3. Verona: Culinaire tour met kabelbaan en proeverij

Dompel jezelf onder in het beste van Verona tijdens een fascinerende tour in kleine groep die je meeneemt naar de meest iconische plekken van de stad. Begin je reis op het Bra-plein, waar je het prachtige Romeinse amfitheater ziet, ook wel bekend als de Arena. Leer van je deskundige gids en bespaar kostbare tijd bij het verkennen. Verken de rijke geschiedenis van de stad tijdens een bezoek aan de Romeinse Gavi's Boog, de Romeinse Borsari Poort en de Romeinse Stenen Brug. Wandel langs de rivier de Adige, die een adembenemend uitzicht biedt op het oude, maar niet meer bestaande Sint Thomas Eiland. Wandel door de middeleeuwse steegjes en geniet van de unieke architectuur van de historische gebouwen van de stad. Ga dan naar de Sint-Pietersheuvel voor het Belvedere, waar je vanaf de top kunt genieten van een spectaculair uitzicht over Verona, dat je bereikt met een kabelbaan. Eenmaal terug in het stadscentrum kun je andere opmerkelijke attracties bezoeken, zoals het Romeinse theater en de middeleeuwse graftombes van Della Scala. Geen bezoek aan Verona is compleet zonder Romeo's Huis en Julia's Balkon te zien. We stoppen bij het Signori Plein en het Erbe Plein, waar je de levendige sfeer van de stad kunt opsnuiven. Als klap op de vuurpijl keren we terug naar Bra Square voor een proeverij van typische lokale producten, zodat je de heerlijke smaken van Verona kunt proeven. Neem deel aan een lokaal feestmaal met vleeswaren, ham, kazen en twee verschillende soorten lokale wijnen. Mis deze onvergetelijke tour niet die je meeneemt op een reis door de rijke geschiedenis, cultuur en keuken van Verona. Beleef een persoonlijke ervaring met een deskundige gids en een kleine groep medereizigers, een ervaring die je je nog jaren zult herinneren.

Tour Escape Verona - Het gelukkige einde van Julia

4. Tour Escape Verona - Het gelukkige einde van Julia

De Tour Escape of Verona is een ervaring gebaseerd op de geschiedenis van Romeo en Julia, waar je Verona zult ontdekken door middel van raadsels en puzzels. Als je problemen hebt met het oplossen van een raadsel aan het einde van elke pagina, vind je enkele aanvullende tips om je te helpen bij het oplossen van het hoofdstuk. Maar voordat je ze bekijkt, raden we je aan je te concentreren op de puzzels! Omdat het een webgebaseerd spel is, is het noodzakelijk om een werkend apparaat en een internetverbinding te hebben om te kunnen spelen. Zorg ervoor dat de batterij is opgeladen en een dataverbinding heeft. Elk hoofdstuk van de ervaring heeft een audio- en een tekstversie om je door de missies te leiden. De ervaring duurt ongeveer 2 uur, afhankelijk van je snelheid in de beweging en de resolutie van de puzzels. Je kunt op elk moment beginnen met spelen tussen 07:00 uur en 19:00 uur. Om te spelen moet je al in Verona zijn, en om ervan te genieten kun je beter beginnen met spelen als je al in het stadscentrum bent, klaar om te lopen. Sommigen leven het liever bij daglicht om beter te kunnen genieten van het stadslandschap, anderen doen het liever in de middag om het mysterie volledig te beleven in de schaduw van de duisternis. De zoektocht is gebaseerd op de tragedie van Romeo en Julia, en jij helpt ze om een gelukkig einde te hebben.

6 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Casa di Romeo: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Casa di Romeo

Wil je alle activiteiten in Casa di Romeo bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.