Casa Milà (La Pedrera)

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 feiten over de architectuur van Casa Mila

Dit opvallende gebouw in het centrum van Barcelona werd door Antoni Gaudi ontworpen in opdracht van rijke zakenman Pere Milà. Aan het beroemde gebouw is van alles te ontdekken; hier alvast meer informatie en vijf feiten om mee te beginnen.

 • De bijnaam betekent "De Steengroeve"

  1. De bijnaam betekent "De Steengroeve"

  De bijnaam van Casa Mila, 'La pedrera,' komt voort uit het feit dat het gebouw iets weg heeft van een kalkstenen rotsblok. Het gebouw was controversieel in zijn tijd - de bijnaam was geen koosnaam.

 • Religieus symbolisme

  2. Religieus symbolisme

  Gaudí was geïnspireerd door zijn katholieke geloof. Toen een beeld van de Maagd Maria werd geblokkeerd door bouwvoorschriften liep hij bijna weg van het project!

 • De Sagrada Família is zichtbaar vanaf het dak

  3. De Sagrada Família is zichtbaar vanaf het dak

  Het dakterras biedt spectaculair uitzicht op Barcelona en Gaudí's beroemde, onvoltooide Sagrada Familia. 's Zomers kun je er aan de bar genieten van een drankje en live muziek.

 • Zelfs de airconditioning is bijzonder!

  4. Zelfs de airconditioning is bijzonder!

  Niet alleen het uitzicht vanaf het dakterras is een feest voor het oog - de Middeleeuwse ridders tussen de surrealistische beelden blazen koele lucht het gebouw in.

 • De liften zijn beperkt om een mooie reden

  5. De liften zijn beperkt om een mooie reden

  Gaudí wilde dat de buren in het gebouw elkaar leerden kennen. De liften gaan slechts naar even etages, om ontmoetingen in het trappenhuis te stimuleren.

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Van 1 maart tot 3 november is Casa Milà geopend tussen 9:00 en 20:00, de rest van het jaar tussen 9:00 en 18:30 (gesloten op 25 december en tussen 13 en 19 januari). La Pedrera is ook 's avonds te bezoeken. De bar op het dak is in de zomermaanden open tot middernacht, en er zijn avondtours en tentoonstellingen.

 • Tickets online boeken

  Boek je tickets van tevoren om de rijen te vermijden, vooral in het hoogseizoen. Standaard tickets kosten vanaf €20 (audiogids inbegrepen), bijzondere tentoonstellingen kosten meer. Er zijn allerlei kortingen verkrijgbaar. Kinderen onder de zes mogen gratis naar binnen.

 • Hoe kom je er?

  Casa Milà is te bereiken met bus 7,16,17, 22, 24 en V17, of met Metrolijnen 3 en 5 naar station Diagonal.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De openingstijden van Casa Mila in Barcelona zijn van 1 maart tot 3 november: 9:00 -20:00 uur, de rest van het jaar: 9:00-18:30 uur.
 • Toegangsprijzen
  Tickets vanaf €20, de audiogids is bij de entreeprijs inbegrepen.
 • Heb ik een gids nodig?
  La Pedrera biedt groepstours in verschillende talen. Check ook onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Neem bus 7, 16, 17, 22, 24 of V17 of Metrolijn 3 of 5 naar station Diagonal.
 • Extra tips

  • Print je tickets vooraf uit of laat ze scannen op je smartphone!

  • Het is rustiger tussen 9:00 en 10:00 en na 16:00.

Wat anderen zeggen over Casa Milà (La Pedrera)

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.169 beoordelingen

Aanrader voor liefhebbers van architectuur en vakmanschap en een duik in de tijd van ongebreideld optimisme en vertrouwen in de vooruitgang, technologie en wetenschap van het begin van de 20ste eeuw

Het museum lukt er in, je terug in het begin van de 20 ste eeuw te dompelen, slaagt er in om je in gedachtengoed van Gaudi te brengen. Mooi origineel gedecoreerd appartement. Goede audiofoon

Een aanrader! Via de audiogids krijg je veel informatie en inzicht in het karakteristieke werk van Gaudi. Een audiogids in het Nederlands zou het nog iets toegankelijker maken.

We konden door de regen helaas het dak niet op, dat was wel een gemis. Voor de rest best interessant. Wel prijzig voor wat je, bij regen, krijgt.

De Segrada is het topstuk, maar de Pedrera is ook bijzonder, het geeft inzicht in de ontwikkeling die Gaudi heeft doorlopen. Heel mooi !