Datums kiezen

Casa Rosada

Casa Rosada: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Hoogtepunten Buenos Aires: tour van 3 uur met kleine groep

1. Hoogtepunten Buenos Aires: tour van 3 uur met kleine groep

Tijdens deze 3 uur durende tour krijg je de belangrijkste bezienswaardigheden van Buenos Aires te zien. Te beginnen bij Plaza de Mayo oftewel het Mei-plein, waar sinds de oprichting van de stad de belangrijkste historische gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. De gids wijst je op de beroemdste gebouwen en monumenten en vertelt je meer over de spannende geschiedenis van het plein. Dan ga je verder naar Avenida de Mayo (Mei-laan) en bewonder je de sfeer van San Telmo, de oudste woonwijk van Buenos Aires. Wandel door de straten met kinderkopjes en vergaap je aan de antiekwinkels en pittoreske gebouwen. Voel daarna het ritme en de zwoele vibe van de echte Argentijnse tango in de wijk La Boca. Loop door de beroemde straat Caminito en bewonder de dansers en bekijk de winkels. Vergeet vooral ook niet om het mythische voetbalstadion van Boca Juniors te aanschouwen. Ervaar de modernisering van de stad wanneer je langs de Puerto Madero komt en bekijk de dokken die nu talloze grote kantoren en een scala aan restaurants herbergen. Daarna kom je door de wijk Retiro en vervolgens beland je in Palermo, de meest exclusieve woonwijk van Buenos Aires. Tijdens de laatste stop bezoek je een van de mooiste buurten van Buenos Aires, el Barrio de Recoleta.

Buenos Aires: fietstocht door noord of zuid

2. Buenos Aires: fietstocht door noord of zuid

Je begint met enkele veiligheidsinstructies voor de rit, zet dan je helm op en verkent de stad. Zuidroute Wanneer je deze route kiest, begin je de stad te verkennen via San Telmo, de huidige oude wijk en het gebied waar de tijd sinds het begin van de 20e eeuw heeft stilgestaan. Pauzeer bij het Lezama Park en praat over de eerste stichting van Buenos Aires, immigratie en de geschiedenis van Tango. Ga dan naar beneden door La Boca's limiet, waar je kijkt naar La Bombonera, één van de harten van het gebied en symbool van de lokale passie voor voetbal. Bezoek de kleurrijke wijk Caminito, de eerste haven van Buenos Aires, die tegenwoordig een district is geworden voor lokale kunstenaars. Daarna fiets je richting Puerto Madero, de tweede stadshaven, die uitgroeide tot de meest moderne wijk in Argentinië, waarmee de skyline van de stad opnieuw werd bepaald. Fiets van daaruit verder naar het Ecologische Reservaat, een natuurgebied van 865 hectare dat ligt tussen de stad en Rio de la Plata. Het laatste deel van vindt plaats op Plaza de Mayo, waar Buenos Aires definitief werd opgericht in 1580. Zie de oude Cabildo (stadhuis), de Metropolitan Cathedral (het voormalige huis voor paus Franciscus) en Casa Rosada (de presidentiële kantoren).  Noordroute Als je de voorkeur geeft aan het noorden, zie je het hart van de late 19e-eeuwse geschiedenis, parken en architectuur van Buenos Aires. Ontdek de energie van het centrum van Buenos Aires, tegenover het zakelijke district van het stadscentrum. Je gaat dan naar het bruisende en levendige gebied van Retiro en Plaza San Martin, waar je prachtige paleizen en architectonische iconen, producten van Belle Epoque, ziet. Een paar haltes later wordt het tempo langzamer als je Recoleta bewondert, de 'barrio' die vooral bekend staat om zijn begraafplaats, cafés, ijs en musea. Verder naar het noorden naar Palermo, passeer je de 'Floralis Generica' (gigantische metalen bloem), het huis van generaal San Martin en het Museum voor Hedendaagse Kunst op weg naar de prachtige open ruimte van de parken en de pittoreske rozentuin. Op de terugweg pauzeer je bij één van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen van BA, het congresplein, direct naast het prachtige gebouw met de wetgevende macht. Na 4 uur fietsen door de belangrijkste bezienswaardigheden van Buenos Aires keer je terug naar het vertrekpunt om je rondleiding af te sluiten. 

Buenos Aires: hop on-, hop off-bus met audiogids

3. Buenos Aires: hop on-, hop off-bus met audiogids

De tourbussen brengen je langs de meest karakteristieke wijken van Buenos Aires. De busroute begint in het hart van de traditionele wijk Recoleta. Elke bus met open dak laat je genieten van een panoramisch uitzicht op historische en culturele bezienswaardigheden en unieke buurten, boordevol Argentijnse cultuur. Bussen rijden elke 30 tot 40 minuten, afhankelijk van de route, en de rondrit door de stad duurt 3 uur en 20 minuten. Het is een Hop-On/Hop-Off-service, wat betekent dat je zo vaak als je wilt in en uit de bus kunt stappen. De bussen rijden van 9:00 uur tot 17:00 uur. Gele route: • Recoleta • Teatro Colon • Av. de Mayo • Plaza del Congreso • Paseo de la Historiata • San Telmo • Plein Dorrego • La Bombonera (stadion van Boca Juniors) • La Boca - Caminito • Puente de la Mujer • Puerto Madero • Galerías Pacifico • Plaza San Martin • Parque Thays • Floralis Generica • MALBA • Planetarium • Plein Italia • Palermo Soho • Plein Serrano • Bosques de Palermo • Monumento a los Españoles • Museo Nacional de Bellas Artes

Buenos Aires: uitgebreide fietstocht met lunch

4. Buenos Aires: uitgebreide fietstocht met lunch

Beleef een geweldige tijd op deze kenmerkende tour die je een echte genegenheid voor deze geliefde stad zal geven. Je dagtour gaat over geschiedenis, cultuur, plezier, eten en vooral fietsen. Je begint in de oudste barrio van Buenos Aires, San Telmo, en slingert je een weg door de smalle straatjes en stopt om de architectuur op te snuiven en charme van de buurt. Vervolgens naar de kleurrijke Caminito in het hart van de oude haven van La Boca, via het beroemde voetbalstadion La Bombonera. Na een korte pauze ga je naar de tweede haven en nieuwste wijk van Buenos Aires, Puerto Madero, met zijn moderne gebouwen en chique uitstraling. Om vervolgens het gevoel van ruimte en rust in de Reserva Ecologica te absorberen, stop je voor lunch in een lokaal restaurant dat vlees- en veganistische opties biedt. span> Na de lunch rijd je naar het noorden en bezoek je de plek waar de stad is ontstaan, Plaza de Mayo, omringd door de kathedraal, Casa Rosada en Cabildo. Daarna ga je naar het noorden naar het vervoersknooppunt van Retiro om een van de mooiste parken van de stad te ontdekken, de Plaza San Martin, het hoofdkwartier van het bevrijdingsleger. Hierna gaat u verder naar het high society-gebied van Recoleta, waar u de gelegenheid krijgt om de wereldberoemde Recoleta-begraafplaats en de laatste rustplaats van Evita te bezoeken. Je zult dan echt je benen strekken met een rit rond de longen van Palermo, een prachtig park en merensysteem dat het belangrijkste ontmoetingspunt in de stad is. Door Barrio Norte in Palermo en door het centrum, is uw laatste stop op het congresplein, direct naast het prachtige congresgebouw.

Privé stadstour van een halve dag door Buenos Aires

5. Privé stadstour van een halve dag door Buenos Aires

Maak een rondreis door Buenos Aires op een speciaal op jou afgestemd reisschema. Ontwerp je eigen route met suggesties van je privégids. Begin met een bezoek aan Plaza de Mayo en bekijk het beroemde Casa Rosada, het directiekantoor van de president van Argentinië. Bezoek vervolgens de Metropolitan Cathedral om de belangrijkste katholieke kerk van Buenos Aires te bewonderen met uitzicht op Plaza de Mayo. Ga naar de prachtig bewaard gebleven wijk San Telmo, voordat je naar het havendistrict La Boca gaat om te zien waar de eerste Italiaanse immigranten zich vestigden. Bewonder de kleurrijke gebouwen in het straatmuseum van de "Caminito". Bezoek vervolgens het exclusieve gebied van La Recoleta (als de tijd het toelaat) en ga naar de begraafplaats waar enkele van de meest rijke en historische Argentijnen begraven liggen. Profiteer van wat vrije tijd om te stoppen of de hele dag door te lunchen. Of je nu van alles een beetje wilt zien of meer tijd op een paar locaties wilt doorbrengen, je gids organiseert een rondleiding om ervoor te zorgen dat je krijgt wat je wilt. Aan het einde brengen ze je terug naar je accommodatie of een andere locatie in de stad, afhankelijk van je eigen wensen.

Buenos Aires: wandeltocht van een hele dag

6. Buenos Aires: wandeltocht van een hele dag

Begin de tour in San Telmo, een van de oudste buurten van Buenos Aires, en er is een levendige tango- en kunstscene. De antiekmarkten, straatverlichting (bekend als "faroles"), kasseien, oude gebouwen en originele inrichting dragen bij aan de unieke Boheemse sfeer van de plaats. Zondagen zijn de drukste dagen als de straatmarkt tot leven komt rond Plaza Dorrego. Verken de San Telmo-markt en blader door de winkels die vlees, groenten en andere boodschappen verkopen. De meeste bieden lokale gastronomie en specialiteiten van over de hele wereld. Je proeft ook enkele heerlijke empanadas. Ga verder langs Defensa Street, in het hart van de wijk San Telmo, en bereik het park. Neem de bus naar de wijk La Boca, bekend om het Boca Juniors-stadion en de kleurrijke Caminito-straat. Laat je betoveren door straattango-dans- en zanguitvoeringen en leer hoe tango, voetbal en verschillende immigratie-invloeden Buenos Aires tot een van de meest levendige steden ter wereld hebben gemaakt. Ga aan boord van een andere bus en geniet van het uitzicht op de moderne wolkenkrabbers van Puerto Madero totdat je de Plaza de Mayo bereikt, het centrale plein van Buenos Aires en het politieke hart van Argentinië. Bezoek de Metropolitan Cathedral en observeer de Cabildo, het koloniale stadhuis en de Casa Rosada, de zetel van de uitvoerende macht. Na een rondleiding op het plein, ga je naar de Obelisk, een symbool van Buenos Aires. Maak deel uit van deze ongelooflijke metropool, ervaar de echte ervaring van het dagelijkse leven van een Argentijnse burger en loop langs de levendige Avenida 9 de Julio, de breedste laan ter wereld. Historische gebouwen, monumenten en straten laten de veranderingen zien die de stad sinds haar oprichting heeft ondergaan. Kom met de metro aan in de wijk Recoleta en zie prachtige architectuur, een groot aantal musea, elegante cafés en restaurants, exclusieve lanen en winkelcentra. Bezoek de indrukwekkende Recoleta-begraafplaats, de rustplaats van de meeste aristocratische families van het land en van bekende historische figuren zoals Eva Duarte Perón. Optioneel: neem na een rondleiding over de begraafplaats een bus naar de wijk Montserrat en bezoek het Barolo-paleis, ingehuldigd in 1923 en uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument. De architectuur heeft een strikte symboliek en bevat tal van analogieën en verwijzingen naar de Goddelijke Komedie, door de dichter Dante Alighieri. De tour eindigt met een bezoek aan een prachtig uitkijkpunt op de top van het Barolo-paleis, met uitzicht op de Plaza Congreso, de Avenida de Mayo en de omgeving. Hier kunnen we ontspannen aan de bar op het dak onder het genot van een drankje en een hapje.

Historisch Buenos Aires: ontsnappingsspel in de buitenlucht

7. Historisch Buenos Aires: ontsnappingsspel in de buitenlucht

Het stadsspel begint bij Casa Rosada. Het duurt ongeveer 1,5 uur om te voltooien en je kunt het ook in je eigen tempo verkennen: pauzeer het spel en hervat het op elk gewenst moment vanaf de locatie waar je het hebt onderbroken. Je eindigt bij Confitería del Molino. Terwijl je uitdagingen oplost, ontvouwt het verhaal zich en leiden exacte aanwijzingen op je telefoon je naar de volgende locatie. Klaar voor een avontuur? Na je boeking ontvang je een e-mail met instructies voor het downloaden en spelen van de game op je telefoon. Je kunt alleen spelen, in een grote groep of in meerdere kleinere groepen die het tegen elkaar opnemen en elkaar ontmoeten bij de laatste stop van het spel. We raden aan dat elke gebruiker een ticket koopt voor een optimale ervaring, hoewel meerdere mensen een telefoon kunnen delen. Je bezoekt de volgende locaties: • Casa Rosada • La Piramide de Mayo • La Catedral Metropolitana • Galerias Guemes • Kabelboom • San Ignacio de Loyola-kerk/Manzana de las Luces • Standbeeld van Julio A. Roca • Casa de la Cultura (Edificio La Prensa - De Pers) • Londen City Café • Café Tortoni • 9 juli • Paleis Barolo • Congres van de Nación • Confiteria del Morino

Premium City Tour met bezoek aan Teatro Colon in Buenos Aires

8. Premium City Tour met bezoek aan Teatro Colon in Buenos Aires

Ontdek de belangrijkste punten van de spectaculaire stad Buenos Aires tijdens 2 gecombineerde tours: stadstour in kleine groep (3 uur) plus het bezoek aan het Teatro Colon (1 uur). Ontdek in de 3 uur durende stadstour de geschiedenis van May Square, verken de oudste woonwijk van Buenos Aires: San Telmo. Beleef en voel de originele tango in de buurt van La Boca. Overweeg de modernisering van de stad terwijl je langs Madero reist. Bezoek Recoleta Cementery waar u de laatste rustplaats van Eva Peron kunt ontdekken. Geniet aan het einde van een rondleiding van 1 uur in een van 's werelds populairste operahuizen, het Teatro Colon, met skip-the-line toegang. Aangeboden talen: Spaans en Engels We zijn erkend door het zegel voor veilig reizen van de World Travel & Tourism Council.

Buenos Aires 5-uur durende stadstour

9. Buenos Aires 5-uur durende stadstour

Via de belangrijkste lanen van Buenos Aires bezoeken we de wijken Recoleta, Retiro, San Nicolás, Montserrat, San Telmo en La Boca, waar we de verschillende emblemen van Buenos Aires tegenkomen: het Teatro Colón, de Obelisco, de kleurrijke straat Caminito, de weelderige paleizen van Avenida Alvear, de smalle straatjes van San Telmo, het historische en veelzijdige Plaza de Mayo en de moderne gerecyclede wijk Puerto Madero. We hebben drie tussenliggende fotostops (Plaza de Mayo, Caminito, Puerto Madero) en de tour is inclusief gids in het Spaans en Engels tijdens de Buenos Aires Stadstour.

Buenos Aires: stadswandeling met Colón-theater en musea

10. Buenos Aires: stadswandeling met Colón-theater en musea

Ontdek de meest representatieve sites van de districten San Telmo en Puerto Madero. De wijk San Telmo is een van de oudste wijken en staat bekend om de levendige tango- en kunstscene, de antiekmarkten en de 19e-eeuwse decoraties. Puerto Madero is het modernste deel van de stad met de draaiende brug van Puente de la Mujer, die een paar voorstelt dat de tango danst. Bewonder op Plaza de Mayo de Metropolitan Cathedral, het koloniale stadhuis van The Cabildo en Casa Rosada, de officiële residentie van de president van Argentinië. Loop vervolgens naar de Obelisco de Buenos Aires in het centrum van Avenida 9 de Julio, opgericht ter herdenking van de 400ste verjaardag van de stad, en voltooi de wandeling voor het Colon Theater. Het Colon Theater wordt beschouwd als een van de 5 beste operahuizen ter wereld vanwege zijn grootte, akoestiek en traject. Je kunt ervoor kiezen om een rondleiding van 50 minuten door Theater Colon toe te voegen. Bewonder het prachtige auditorium, de hoofdfoyer, de Gallery of Busts en de Golden Hall. Bewonder de verbluffende details van de trappen, sculpturen, plafonds, glas-in-loodramen en meer van het gebouw. U kunt ervoor kiezen om een bezoek aan de MALBA (Museum van Latijns-Amerikaanse kunst van Buenos Aires) toe te voegen. Stap aan boord van een openbare bus naar de wijk Palermo om het museum binnen te gaan dat Latijns-Amerikaanse kunst in alle media verzamelt, bewaart, bestudeert en verspreidt. Bekijk ongeveer 400 kunstwerken in je eigen tempo en neem de tijd om elke kamer op je gemak te verkennen. U kunt ervoor kiezen om een bezoek aan het Teatro Colón en de MALBA toe te voegen. Je gids wacht op je terwijl je de rondleiding door het theater maakt voordat hij je naar de MALBA begeleidt.

Beschikbare activiteiten

21 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Casa Rosada

Wil je alle activiteiten in Casa Rosada bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Casa Rosada

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.168 beoordelingen

Emiliano was een uitstekende gids. Zeer vriendelijk en geduldig, hij deed de tweetalige tour zonder enig probleem. Heel interessant en praktisch. Een goede optie voor wie de stad niet kent en net is aangekomen. Je bent op elk punt heel klein, maar het geeft je de geschiedenis ervan te kennen en misschien op een andere dag of op een ander tijdstip terug te keren. We dachten dat het op de begraafplaats van Recoleta zou eindigen, en dat gebeurde ook, maar we gingen niet naar binnen. Ze laten je buiten op de kermis (het was zaterdag). Anders laten ze je bij je hotel achter, als je dat liever hebt. De begraafplaats kost 1600 Argentijnen en op zaterdag is er geen rondleiding, dus we besloten niet naar binnen te gaan. Afgezien daarvan, wat niet erg duidelijk was, was het een uitstekende tour, dynamisch, praktisch en zeer goede vibes van de gids Emiliano en de chauffeur.

De gids, Sam, doet zijn werk heel goed. Met hem fietsen in de stad is vrij eenvoudig, en vooral superveilig! Hij weet veel over de stad en hij is uiterst professioneel terwijl hij erg vriendelijk is. Dit was het beste om Buenos Aires te verkennen!

Super leuke manier om de stad te verkennen. Gids weet veel te vertellen en ook heerlijk geluncht, echt een aanrader!