Kies data

Casa Vicens

Casa Vicens: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Barcelona: ticket met snelle toegang Gaudi's Casa Vicens

1. Barcelona: ticket met snelle toegang Gaudi's Casa Vicens

Bezoek Casa Vicens, het eerste huis van Gaudí, en het eerste belangrijke werk van de architect. Dit was het werk dat zijn vertrekpunt markeerde, een architectonisch juweeltje dat in 2005 door de UNESCO tot werelderfgoed werd verklaard.  Casa Vicens, gebouwd tussen 1883 en 1885 in opdracht van Dhr. Manuel Vicens, is één van de eerste meesterwerken van het modernisme en een anticipatie op het latere werk van Gaudí.  Oorspronkelijk werd het geprojecteerd als een vakantiehuis met een tuin, waarin geometrische vormen en rijke versieringen, geïnspireerd door de omringende vegetatie, zijn aanwezig zowel in de buitenkant van het huis als in de verschillende binnenruimtes. Met dit voorrangsticket sla je de rij over en krijg je toegang tot het hele complex. 

Gaudi-tour: Sagrada Família, Park Güell en Casa Batlló

2. Gaudi-tour: Sagrada Família, Park Güell en Casa Batlló

De naam Gaudí is bijna een synoniem voor Barcelona. De favoriete architect van de stad belichaamt de stijl van een stad die diep geworteld is in haar natuurlijke omgeving. Dit is Barcelona van zijn levendige, speelse kant. Tijdens deze meest uitgebreide rondleiding door Gaudí's werk, bezoek je 3 van zijn woningen, waaronder een die de meeste bezoekers niet kennen; sla lange rijen over om door het prachtige Park Guell te wandelen en begin aan een diepgaande verkenning van Gaudí's grootste werk en zijn laatste rustplaats, La Sagrada Família. Je tour begint met het betreden van Casa Batlló, misschien wel het indrukwekkendste huis van Gaudí. Ga vóór de ochtenddrukte binnen en ontdek de ingenieuze oplossingen die Gaudí gebruikte om architecturale problemen door het hele huis op te lossen door licht en lucht over de vele niveaus te verdelen. Een absoluut hoogtepunt is het dak, dat is gebaseerd op de schubben van een draak - het grote symbool van Barcelona. Park Güell bevindt zich in het centrum. Het is deels een fantasievolle explosie aan kleur, deels een doordachte studie van organische vormen, maar zeker een perfecte reflectie van de natuur. Sinds dit enkele jaren geleden een plek werd waarvoor je toegangskaartjes nodig hebt, zijn de wachtrijen extreem lang geworden - het is dus maar goed dat je een voorrangsticket hebt. Je tour eindigt, zoals Gaudí dat zelf ook deed, in La Sagrada Família.Bij je eerste bezoek aan de Sagrada Família is het vaak moeilijk om te weten waar je moet zoeken, dus het is goed om een Gaudí-expert te hebben om je te begeleiden. Je besteedt zelf een uur aan het verkennen van de kerk. Vanwege de populariteit van Gaudí en zijn werken, zijn er lange rijen buiten alle 3 de attracties die je binnengaat (Casa Batlló, Park Guell en La Sagrada Família), maar met gereserveerde toegang tot elke attractie, kom je meteen naar binnen. Privévervoer tussen locaties betekent dat u zich sneller kunt verplaatsen dan op een volledige dag alleen.Geef Gaudí de tijd die hij verdient tijdens deze complete tour langs zijn mooiste werken.

Barcelona: Gaudi's rondleiding door Casa Vicens

3. Barcelona: Gaudi's rondleiding door Casa Vicens

Ontdek Casa Vicens, het eerste meesterwerk van Antoni Gaudí dat de kiem legde voor zijn latere werken. Tijdens een rondleiding onder leiding van een interne expert ontdekt en leert u meer over de innovatieve taal die Gaudí gebruikte in de structurele, decoratieve en symbolische elementen in elke ruimte. Casa Vicens, gebouwd tussen 1883 en 1885 als zomerhuis voor de familie Vicens, toont het ongeëvenaarde talent van Gaudí. Als onderdeel van een persoonlijke rondleiding in een kleine groep, leer je meer over Gaudí in dit gebouw dat in 2005 tot UNESCO-werelderfgoed werd verklaard. Na de rondleiding ben je vrij om in je eigen tempo door het huis te dwalen, zolang je alle hoeken en gaten van dit eerste meesterwerk van de modernistische beweging wilt bewonderen.

Casa Vicens: Skip-the-Line toegangsticket met een ijsje

4. Casa Vicens: Skip-the-Line toegangsticket met een ijsje

Boek vooraf uw skip-the-line toegangsticket voor Casa Vicens en volg het artistieke traject van Antoni Gaudí bij het eerste huis van Gaudí en het eerste belangrijke werk van de architect. Leg het zomergevoel vast in de tuinen terwijl u geniet van een heerlijk ambachtelijk mango-ijs in het café. Kom aan bij Casa Vicens en geniet van het gemak van toegang via voorrangstoegang. Terwijl je het interieur verkent, leer je over de constructie van een van de eerste meesterwerken van het Catalaanse modernisme. Krijg inzicht in hoe Casa Vicens anticipeerde op het latere werk van Gaudí en een levendig voorbeeld was van de stromingen van esthetische opleving die aan het einde van de 19e eeuw door Europa trokken. Ontdek hoe dit architecturale juweel in 2005 een UNESCO-werelderfgoed werd. Ga tijdens je bezoek naar de tuinen voor wat frisse lucht en een ijsje. Rond uw bezoek af met een heerlijk ambachtelijk mango-ijs.

Gaudi's huizen: Casa Mila Casa & Vicens skip-the-line ticket

5. Gaudi's huizen: Casa Mila Casa & Vicens skip-the-line ticket

De tour begint in de centrale wijk Raval met een bezoek aan Palau Guell, een van de eerste belangrijke opdrachten van Gaudí. Verken dit bijzondere stadspaleis voordat je een wandeling maakt door de tuin van het beroemde middeleeuwse ziekenhuis van Santa Creu, waar Gaudí in 1926 tragisch stierf. Loop langs de Paseo de Gracia, een prachtig voorbeeld van Catalaans modernisme, een stijl die werd overgenomen door de Catalaanse bourgeoisie en Gaudí zelf. Bewonder de gevels van Casa Batlló terwijl de geschiedenis tot leven komt met de hulp van een ervaren gids. Ga verder over de Passeig de Gràcia naar La Manzana de la Discordia , een blok dat bekend staat om het werk van vier van de belangrijkste modernistische architecten van Barcelona. Sla de wachtrij over bij Casa Mila en verken de vele kamers en het prachtige terras met een audiogids in uw taal. Na de privétour van 3 uur brengt een lokale gids je een korte rit met de metro naar Casa Vicens, waar bezoekers kunnen genieten van skip-the-line tickets en een uur de tijd hebben om dit unieke pand te verkennen dat tot voor kort gesloten was voor het publiek. Zie hoe het werk van Antoni Gaudí tot leven komt en leer de geschiedenis van Barcelona kennen tijdens deze privétour van 4 uur, afgestemd op de behoeften en interesses van elke reiziger.

Barcelona: halve dagtour op zijspanmotor

6. Barcelona: halve dagtour op zijspanmotor

Ontdek de prachtige bezienswaardigheden van Barcelona terwijl u vaart op een zijspanmotor, bestuurd door een privégids. Bezoek de essentiële bezienswaardigheden, waaronder het Columbus Monument, Ciutadella Park, Plaza España, Palau Nacional, Montjuic Hill & uitkijkpunten, Olympisch Stadion, de oude haven en het strand van Barcelona. Verken de historische straten van de middeleeuwse wijk El Born en bekijk ook de Arc de Triomf, Passeig de Gracia en de promenade La Rambla.Bekijk Barcelona's UNESCO-werelderfgoedlocaties, waaronder de Sagrada Familia, Casa Milá en Casa Battló, met de mogelijkheid om te stoppen en foto's te maken. Bekijk tijdens de uitgebreide tour Barcelona's vele UNESCO-werelderfgoedlocaties, waaronder het Sant Pau-ziekenhuis, Park Güell en Casa Vicens. Geniet van een prachtige rit door de charmante wijk Garcia. Terwijl je verder rijdt, deelt je gids informatie over de bezienswaardigheden en de mediterrane cultuur. Stel vragen via draadloze communicatieapparatuur in je helm.

Barcelona: Sagrada Família en Gaudí Huizen Tour

7. Barcelona: Sagrada Família en Gaudí Huizen Tour

Als je niet veel tijd in de stad hebt, is dit een uitstekende oplossing om de meest verbazingwekkende architectuur te ontdekken tijdens een dagtour door Barcelona: met deze Gaudi-themaroute bespaart je tijd en geld! In slechts één dag bezoek je de meest spectaculaire gebouwen van Barcelona en verken je Casa Vicens, Casa Milà en Sagrada Familia met een fast-track ticket inbegrepen. Maak je klaar om te genieten van een dagtour in Barcelona in het Engels, Japans, Koreaans of Chinees. De tour is opgesplitst in ochtend en middag: Ontmoet je gids vroeg in de ochtend naast Casa Vicens om te beginnen met de eerste opdracht die Gaudí als jonge architect ontving. De oosterse invloeden vertellen al veel over het genie waarin hij zou uitgroeien! Loop vervolgens door de wijk Gràcia de Eixample in. In het Modernista-gebied zie je de gevels van Casa Amatller, Casa Lleó Morera en het prachtige Casa Batlló. Ten slotte krijg je een skip-the-line ticket om Casa Milà binnen te gaan en het volledige plaatje te zien; het appartement van de huurder, de binnenplaatsen, de zolder en het beroemde dak met solider-vormige schoorstenen. Na Casa Milà heb je wat vrije tijd om te lunchen voordat je je hergroepeert vanaf de Art Nouveau-site van Sant Pau. Dit is het ontmoetingspunt voor het tweede deel van de tour, die je ook naar de Sagrada Familia brengt met een fast-track ticket en een audiogids om de tempel in je eigen tempo te bezoeken. Gedurende de dag zal de gids het leven van Gaudí uitleggen en in context plaatsen, zodat je kunt begrijpen wat hij betekende voor het Barcelona dat we vandaag kennen. De Sagrada Familia is meestal enkele dagen van tevoren volgeboekt. We raden je aan om vroeg te boeken om zeker te zijn van een plek in de tour!

Barcelona: privétour van een hele dag door de minder bekende kunst van Gaudi

8. Barcelona: privétour van een hele dag door de minder bekende kunst van Gaudi

Ontdek de meest onbekende werken, niet minder mooi, van de ongelooflijke architect Gaudi tijdens een privétour van een hele dag. Verbazingwekkende gebouwen, niet zo populair maar erg belangrijk, om buiten de toeristenhorde te bewonderen. Ontspan en laat je met de auto meenemen door je privégids, die je voor de deur van je hotel ophaalt, naar Colonia Güell, aan de rand van Barcelona. Verken met je lokale gids een stad, verloren in de tijd, dat een fabriekscomplex was voor 19e-eeuwse arbeiders, met prachtige modernistische gebouwen en zijn belangrijke crypte, waarvan het ontwerp diende als een experiment om de Sagrada Familia te bouwen. Geniet van een lunchstop in het restaurant van de stad Bezoek de prachtige Bellesguard-torens en zijn fascinerende tuinen met je skip-the-line tickets. Laat u terugvoeren in de tijd in een gebouw dat de oude neogotische stijl combineert met het Catalaanse modernisme Laatste stop: verken Casa Vicens met uw skip the line-tickets, het eerste huis ontworpen door een jonge Gaudi, onlangs geopend voor het publiek, daarom niet zozeer bezocht, maar een van de meest spectaculaire werken van de beroemde architect. Je privégids geeft je een korte introductie van buitenaf en geeft je je tickets met audiogids in je taal, zodat je het in je eigen tempo kunt verkennen. Als je de meest bezochte werken van Gaudi al kent, mis dan niet de kans om meer te weten te komen over zijn werk, een heel dorp en twee prachtige huizen te bezoeken, tijdens deze spectaculaire dagtour. Privé, alleen jij en je gids.

  • Rondleidingen
  • Toegangstickets
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
8 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Casa Vicens

Wil je alle activiteiten in Casa Vicens ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Casa Vicens

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 665 beoordelingen

Ik hield echt van de ervaring van het bezoeken van het eerste huis ontworpen door A. Gaudí. Het bezoek kan zonder beperkte tijd worden gemaakt met een fysieke gids of audiogids. In twee zalen hangen schermen met video's over de bouw en wederopbouw van het huis, de geschiedenis van Barcelona, over Gaudí en zijn connectie met Vicens, en de bouw van het huis zelf. Heel interessant! Het huis is prachtig. Vanwege het Covid-19-probleem staan ze geen bezoeken door zeer grote groepen toe (de capaciteit is beperkt), zodat u het huis op een rustige manier kunt bezoeken, om op een zeer comfortabele manier foto's te kunnen maken, zonder binnen te vallen de ruimte van andere mensen. Als iemand zijn bezoeken in interessante ruimtes vanuit toeristisch oogpunt wil verdiepen, raad ik aan 2 uur te sparen om Casa Vicens te bezoeken, om het rustig te doen, zonder haast en om alle hoeken en details te leren kennen. Een uitstekend bezoek!!!!

We hebben erg genoten van deze rondreis. Het was in ons eigen tempo en was erg relaxed. Veel minder toeristisch dan sommige van de andere Gaudi-huizen. Het is een vroeg huis van hem en het voelde alsof hij met veel verschillende afwerkingen aan het experimenteren was. Zoveel om naar te kijken!

Ik had deze tour geboekt omdat ik wel wat van Gaudi wou zien. En liefst in beperkte kring. En dat was een geweldige ervaring. Ik was op sommige momenten echt betoverd door de architectuur en de uitleg errond van de gids die ik anders nooit geweten had. 1 van de topmomenten in Barcelona.

Het allereerste architectorisch pareltje van Gaudi. Misschien niet het meest bekende maar toch ook het bezoeken waard tijdens je citytrip in Barcelona.

Een zeer mooie bezienswaardigheid. Niet echt in het centrum, maar zeker de moeite waard!