Belevingen in
Cassis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Cassis

Cassis: De beste dingen die je niet wil missen

Aix-en-Provence: Cassis-boottocht en wijnproeverij dagtour

1. Aix-en-Provence: Cassis-boottocht en wijnproeverij dagtour

Verken de charmante Cassis en de haven aan zee tijdens deze rondleiding van een hele dag. Geniet van een boottocht, een ontzagwekkend landschap, een bezoek aan een lokale wijnmakerij om Provençaalse rosé, rode en witte wijnen te proeven, en meer. Ontmoet je gids in Aix-en-Provence om naar de kusthaven van Cassis te reizen. Ontdek dit uitnodigende dorp aan de haven en de Calanques, op de UNESCO-lijst van nationaal park als werelderfgoed. Volg je gids tijdens een wandeltocht door het dorp, slenter door de smalle straatjes van Cassis en blader door de kleine winkeltjes en winkels die lokale Provençaalse goederen verkopen. De tour gaat verder met een panoramische boottocht naar de Calanques, gelegen in de buurt van Cassis. Vanuit de kleine haven bereikt u het nationale park Calanques dat zich uitstrekt van Marseille tot Cassis, en bewondert u de prachtige baaien van de steile rotskust. Geniet na de boottocht van wat vrije tijd om Cassis te verkennen en te lunchen (op eigen kosten). Geen tour naar Cassis is compleet zonder een rit langs de Route des Crêtes. Als je Cassis verlaat, ga je omhoog naar de hoogste zeeklip van Europa, Cap Canaille . Je gids stopt in een van de vele gebieden om te genieten van het uitzicht over het dorp en de omliggende Middellandse Zee. Geniet na de rit naar Cap Canaille van een wijnproeverij in de Côtes de Provence - Sainte Victoire. Dit terroir is ideaal voor de productie van elegante roséwijnen en robuuste en genereuze rode wijnen. Geniet van het prachtige uitzicht met de Montagne Sainte Victoire in de rug en kalksteenplateaus, vaak beplant met olijfbomen. Leer meer over de wijnmakerij en het wijnbereidingsproces. Afhankelijk van de bezochte wijnmakerij, ga je verder met je proeverij met rode of witte wijnen. Na de wijnproeverij wordt u afgezet in het centrum van Aix-en-Provence.

Cassis: Calanques National Park Standup Paddleboarding Tour

2. Cassis: Calanques National Park Standup Paddleboarding Tour

We vertrekken vanuit Cassis en beginnen met het oversteken van de calanque en de wilde haven van Port-Miou. De naam komt van het Latijnse "Portus Melhor", wat beste port betekent. Inderdaad, gelegen in de holte van de kliffen, zijn de wateren van nature beschut en kalm, waardoor we voorzichtig kunnen beginnen! We volgen de kust van de Calanques, naar de calanque van Port-Pin om daar een tussenstop te maken en boven het transparante water te zeilen. Ten slotte zeilen we naar de calanque van En-Vau, waarbij we profiteren van een pauze om eventueel te zwemmen, de zeebodem te verkennen en de mariene fauna en flora te ontmoeten. Onderweg zullen we het rijke erfgoed ontdekken dat wordt aangeboden door het Calanques National Park en zijn unieke geologie, bezaaid met pijnbomen die zich vastklampen aan de kalksteenrots. Kom rijden!

Wandeling Calanques Cassis: Port-Miou, Port-Pin & En-Vau

3. Wandeling Calanques Cassis: Port-Miou, Port-Pin & En-Vau

Begin aan een wandeling van 6 km vanuit Cassis. Steek de kreken van Port-Miou, Port-Pin en een van de beroemdste, En-Vau, over. Ontdek sensationele landschappen terwijl je langs het kristalheldere water trekt dat kronkelt als fjorden. Begin met het verkennen van de 1400 meter lange Calanque van Port-Miou die een jachthaven herbergt en een rijk erfgoed verbergt. Kom meer te weten over een voormalige exploitatieplaats van een kalksteengroeve en een ondergrondse rivier. Ga langs de kust verder tot u de baai van Port-Pin bereikt, die de ingang van Marseille markeert. Ontdek een kronkelende baai met een mooie kiezelbaai met turquoise wateren waar u, indien u dat wenst, tijdens een pauze de frisheid van het water kunt proeven. Begin een beetje hoogte te winnen, die je geleidelijk tot 90 meter boven de zeespiegel brengt, naar de uitkijktoren van En-Vau, waarbij je het strand in omgekeerde richting onthult, laag en begraven tussen de hoge kliffen.

Cassis: Calanques en uitkijkpunten Tour per Mountain E-Bike

4. Cassis: Calanques en uitkijkpunten Tour per Mountain E-Bike

Tijdens deze 2 uur durende tour verken je het Calanques National Park, beginnend bij het dorp Cassis. Berijd een elektrische mountainbike op grote paden, begeleid door een ervaren gids, en geniet van de natuurlijke schoonheid van het park langs de route. Nadat je de elektrische mountainbike onder de knie hebt, ben je klaar om aan de tocht te beginnen. Rijd langs een geheime wijngaard en bereik Calanques National Park. Ontdek uitzichtpunten op weinig bezochte paden. Rijd vervolgens naar de bergkammen, waar je wordt beloond met uitzicht op Cassis Bay. Terwijl u naar de kreken fietst, kunt u genieten van het uitzicht op de Kaap van Canaille, een van de hoogste maritieme kliffen van Europa. Bij de terugkeer naar het startpunt steekt u het dorp Cassis over en bewondert u onderweg de prachtige stranden.

Vanuit Aix-en-Provence: Halve dagexcursie van Cassis

5. Vanuit Aix-en-Provence: Halve dagexcursie van Cassis

Tijdens deze sightseeing-excursie van 4 uur vanuit Aix-en-Provence per van airco voorziene minibus, rijd je langs de kust naar het dorpje Cassis, een kleine vissershaven gelegen tussen de beroemde calanques (inhammen) en majestueuze Cap Canaille. Pauzeer voor foto's bij Cap Canaille. Maak op een fantastische manier kennis met het dagelijkse leven in de Provence en Mediterranee, weg van de drukke touristenresorts; verken het Riviera-stadje en bewonder de rotswanden, kliffen en beschutte inhammen (calanques) die het gebied zo beroemd hebben gemaakt. Grijp de kans om een boottocht van 45 minuten te maken (kaartje niet inbegrepen); ga de zee op en vaar naar 3 van de calanques, waar je van dichtbij de kalkstenen kliffen ziet die stijl vanuit de heldere blauwe wateren van de Middellandse Zee opstijgen en neerdalen.

Calanques National Park: e-mountainbike met virtuele gids

6. Calanques National Park: e-mountainbike met virtuele gids

Borg met creditcard verplicht. Na een ontvangst en een presentatie van het materiaal, zal uw gastheer u suggesties doen voor cursussen die zijn aangepast aan uw niveau en uw wensen. Voor 4 personen heb je een oplossing. Dankzij de navigatie op de applicatie kun je niet verdwalen en ontdek je de geheime en majestueuze hoeken van het Calanques Natinal Park! Je moet ervaren zijn en geen angst hebben op rotsachtige paden. Zelfs als er gemakkelijkere routes zijn, kun je er zelfs voor kiezen om op de weg te blijven! U kunt ervoor kiezen om de kreken te bezoeken via zeer weinig bezochte paden en de tijd te nemen om uitzonderlijke standpunten te bewonderen. Ontdek ook Cap Canaille, een van de hoogste maritieme kliffen van Europa, om de hele regio te overzien! Deze beleving is sportief maar je wordt bijgestaan door de krachtige motor van onze e-bikes.

Vanuit Marseille: panoramische tour Cassis en Marseille

7. Vanuit Marseille: panoramische tour Cassis en Marseille

Maak tijdens deze tour van een halve dag vanuit Marseille een rit over de wegen van Gineste en Crest naar Cap Canaille om te genieten van uitzonderlijk uitzicht over de Baai van Cassis en het Gardiolegebergte. De haven van Cassis is het mooiste stukje van de oude visserijstad. Geniet op de weg terug naar Marseille van een panoramische tour door de stad en pauzeer bij de basiliek Notre-Dame-de-la-Garde. Vanaf deze heuvel heb je adembenemend uitzicht over de Phocaeïsche stad, de Frioul-archipel en het Château d'If. Rijd over La Corniche, een zichtbare indicatie van de rijkdom van de koopmannen uit de 19e eeuw, die grootse, uitdagende huizen bouwden. Zie de Abdij Saint-Victor uit de 11e eeuw, die de ingang van de oude haven bewaakt.

Aix-en-Provence: halve dag wijntour in Bandol en Cassis

8. Aix-en-Provence: halve dag wijntour in Bandol en Cassis

Ontdek de heerlijke wijnen van Bandol en Cassis en de prachtige landschappen rondom dit kleine deel van de Provence dat grenst aan de Middellandse Zee. Ontdek met uw wijngids meer over het Franse wijnclassificatiesysteem en de lokale druivensoorten in de regio. Geniet vervolgens van een privébezoek aan de btw- en verouderingskamers, gevolgd door een proeverij van de verfrissende rosés en dieprood uit het wijngebied Bandol. Op weg naar de tweede wijnmakerij kunt u genieten van het prachtige uitzicht op wijngaarden en olijfbomen langs de kust. Proef dan de elegante witte en delicate roséwijnen uit de regio Cassis, alom geprezen door kenners over de hele wereld. Daarna kunt u genieten van een korte stop in de charmante kleine haven van Cassis en een souvenir van uw reis ophalen.

Vanuit Marseille: wijntour van een dag naar Bandol en Cassis

9. Vanuit Marseille: wijntour van een dag naar Bandol en Cassis

Samen met een wijnexpert ontdek je de wijnen van 'AOP Cassis' en 'AOP Bandol' in deze prachtige hoek van de Provence. Ingeklemd tussen de Calanques en Cap Canaille ligt de wijngaard van Cassis aan de blauwe Middellandse Zee. Proef de beroemde witte wijnen van Cassis, alom door kenners geprezen. Tijdens de lunch bezoek je het charmante vissersdorpje Cassis en daarna reis je verder naar Bandol om daar de beroemde rode wijnen van Bandol te proeven. Je vindt er enkele van de beste rode wijnen van de Provence.

Calanques of Cassis, Aix-en-Provence & wijnproeverij dagtour

10. Calanques of Cassis, Aix-en-Provence & wijnproeverij dagtour

Doe mee aan deze tour door Aix-en-Provence, een stad vol elegantie om gezien en genoten te worden in zijn levendige straten en pleinen. Het staat bekend als de Stad van de Duizend Fonteinen, een herinnering aan zijn oorsprong als Romeins kuuroord. De geschiedenis is hier het decor van het dagelijks leven. Combineer het plezier van winkelen en de adel van het erfgoed van de stad. Geniet van terrasjes en architecturale charme. Maak een wandeling door de stad en bewonder de wonderen van de barok. De bastides worden versterkt door tuinen. Elke fontein heeft zijn geheimen, elk herenhuis heeft zijn verhalen, wachtend om ontdekt te worden. Ga verder naar Cassis, een van de mooiste kustdorpen van de Provence. Verken de calanques, kleine vissershaven, kleurrijke huizen, wijn en zee-egels. Cassis is een schitterende diamant aan de oevers van de Middellandse Zee. Maak een rondvaart met een kleine boot rond het Massif des Calanques, dat bestaat uit kalkstenen kliffen die in de Middellandse Zee storten. Ontdek de schoonheid van deze magische en betoverende plek. Ontdek de voorouderlijke geschiedenis van de Franse wijn van deze prachtige regio.

Veelgestelde vragen over Cassis

Welke topattracties zijn een must-see in Cassis?

De topattracties in Cassis zijn:

Sitemap Cassis

Wil je alle activiteiten in Cassis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cassis

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 174 beoordelingen

Geweldig uitzicht en geweldige plaatsen om te bezoeken!

Marseille is een leuke haven om te bezoeken en Cassis is een pittoresk dorpje waar we geen genoeg van konden krijgen. De gids was erg aardig en vriendelijk en zeer goed geïnformeerd, niet alleen over de gebieden die we bezochten, maar over de hele Provence. We hadden een regenachtige dag, maar het was nog steeds prachtig. De boottocht was ook geweldig .. die prachtige calanques en blauwe zee!

Uitstekende tour met een zeer deskundige gids

Het was een plezierige en probleemloze manier om een aantal van Marseille te zien gezien het verkeersvolume in de stad en de rit naar Cassis zorgde voor een aantal mooie uitzichten. De boottocht was ook erg goed. Al met al een geweldige manier om de omgeving te zien. Onze gids bezorgde ons een onvergetelijke ervaring.

Veel genoten van de tour.

Onze gids Greg was erg vriendelijk en goed geïnformeerd. De bezienswaardigheden waren fantastisch en mooi. Er was net genoeg vrije tijd om je eigen ding te doen. We vonden het fantastisch!