Dingen om te doen Cassis

Cassis: De beste dingen die je niet wil missen

Aix-en-Provence: Cassis-boottocht en wijnproeverij dagtour

1. Aix-en-Provence: Cassis-boottocht en wijnproeverij dagtour

Verken de charmante Cassis en de haven aan zee tijdens deze rondleiding van een hele dag. Geniet van een boottocht, een ontzagwekkend landschap, een bezoek aan een lokale wijnmakerij om Provençaalse rosé, rode en witte wijnen te proeven, en meer. Ontmoet je gids in Aix-en-Provence om naar de kusthaven van Cassis te reizen. Ontdek dit uitnodigende dorp aan de haven en de Calanques, op de UNESCO-lijst van nationaal park als werelderfgoed. Volg je gids tijdens een wandeltocht door het dorp, slenter door de smalle straatjes van Cassis en blader door de kleine winkeltjes en winkels die lokale Provençaalse goederen verkopen. De tour gaat verder met een panoramische boottocht naar de Calanques, gelegen in de buurt van Cassis. Vanuit de kleine haven bereikt u het nationale park Calanques dat zich uitstrekt van Marseille tot Cassis, en bewondert u de prachtige baaien van de steile rotskust. Geniet na de boottocht van wat vrije tijd om Cassis te verkennen en te lunchen (op eigen kosten). Geen tour naar Cassis is compleet zonder een rit langs de Route des Crêtes. Als je Cassis verlaat, ga je omhoog naar de hoogste zeeklip van Europa, Cap Canaille . Je gids stopt in een van de vele gebieden om te genieten van het uitzicht over het dorp en de omliggende Middellandse Zee. Geniet na de rit naar Cap Canaille van een wijnproeverij in de Côtes de Provence - Sainte Victoire. Dit terroir is ideaal voor de productie van elegante roséwijnen en robuuste en genereuze rode wijnen. Geniet van het prachtige uitzicht met de Montagne Sainte Victoire in de rug en kalksteenplateaus, vaak beplant met olijfbomen. Leer meer over de wijnmakerij en het wijnbereidingsproces. Afhankelijk van de bezochte wijnmakerij, ga je verder met je proeverij met rode of witte wijnen. Na de wijnproeverij wordt u afgezet in het centrum van Aix-en-Provence.

Vanuit Marseille: panoramische tour Cassis en Marseille

2. Vanuit Marseille: panoramische tour Cassis en Marseille

Maak tijdens deze tour van een halve dag vanuit Marseille een rit over de wegen van Gineste en Crest naar Cap Canaille om te genieten van uitzonderlijk uitzicht over de Baai van Cassis en het Gardiolegebergte. De haven van Cassis is het mooiste stukje van de oude visserijstad. Geniet op de weg terug naar Marseille van een panoramische tour door de stad en pauzeer bij de basiliek Notre-Dame-de-la-Garde. Vanaf deze heuvel heb je adembenemend uitzicht over de Phocaeïsche stad, de Frioul-archipel en het Château d'If. Rijd over La Corniche, een zichtbare indicatie van de rijkdom van de koopmannen uit de 19e eeuw, die grootse, uitdagende huizen bouwden. Zie de Abdij Saint-Victor uit de 11e eeuw, die de ingang van de oude haven bewaakt.

Vanuit Aix-en-Provence: Halve dagexcursie van Cassis

3. Vanuit Aix-en-Provence: Halve dagexcursie van Cassis

Tijdens deze sightseeing-excursie van 4 uur vanuit Aix-en-Provence per van airco voorziene minibus, rijd je langs de kust naar het dorpje Cassis, een kleine vissershaven gelegen tussen de beroemde calanques (inhammen) en majestueuze Cap Canaille. Pauzeer voor foto's bij Cap Canaille. Maak op een fantastische manier kennis met het dagelijkse leven in de Provence en Mediterranee, weg van de drukke touristenresorts; verken het Riviera-stadje en bewonder de rotswanden, kliffen en beschutte inhammen (calanques) die het gebied zo beroemd hebben gemaakt. Grijp de kans om een boottocht van 45 minuten te maken (kaartje niet inbegrepen); ga de zee op en vaar naar 3 van de calanques, waar je van dichtbij de kalkstenen kliffen ziet die stijl vanuit de heldere blauwe wateren van de Middellandse Zee opstijgen en neerdalen.

Cassis: zeekajaktocht op zee in Calanques National Park

4. Cassis: zeekajaktocht op zee in Calanques National Park

Ontdek de uitzonderlijke natuurlijke schoonheid van het Calanques National Park tijdens deze kajakervaring op zee vanuit Cassis. Verken met een gids het kustlandschap van Cassis terwijl u een watersportactiviteit beoefent die geschikt is voor iedereen. Leer meer over het unieke ecosysteem van het nationale park en de geschiedenis van de omgeving. Kajak langs de kust, langs Port Miou, Port Pin, En Vau en Essaïdon, met een adembenemend uitzicht op het Calanques National Park op de achtergrond.

Calanques of Cassis, Aix-en-Provence & wijnproeverij dagtour

5. Calanques of Cassis, Aix-en-Provence & wijnproeverij dagtour

Doe mee aan deze tour door Aix-en-Provence, een stad vol elegantie om gezien en genoten te worden in zijn levendige straten en pleinen. Het staat bekend als de Stad van de Duizend Fonteinen, een herinnering aan zijn oorsprong als Romeins kuuroord. De geschiedenis is hier het decor van het dagelijks leven. Combineer het plezier van winkelen en de adel van het erfgoed van de stad. Geniet van terrasjes en architecturale charme. Maak een wandeling door de stad en bewonder de wonderen van de barok. De bastides worden versterkt door tuinen. Elke fontein heeft zijn geheimen, elk herenhuis heeft zijn verhalen, wachtend om ontdekt te worden. Ga verder naar Cassis, een van de mooiste kustdorpen van de Provence. Verken de calanques, kleine vissershaven, kleurrijke huizen, wijn en zee-egels. Cassis is een schitterende diamant aan de oevers van de Middellandse Zee. Maak een rondvaart met een kleine boot rond het Massif des Calanques, dat bestaat uit kalkstenen kliffen die in de Middellandse Zee storten. Ontdek de schoonheid van deze magische en betoverende plek. Ontdek de voorouderlijke geschiedenis van de Franse wijn van deze prachtige regio.

Ontdek Cassis: halve dagtour vanuit Marseille

6. Ontdek Cassis: halve dagtour vanuit Marseille

Cassis Frankrijk ligt op slechts 30 minuten rijden van Marseille en is een dagtocht waard. Je reist naar Cap Canaille, de hoogste zeeklip in Frankrijk, met een geweldig panoramisch uitzicht. Daarna word je afgezet bij de wijngaarden van Cassis, voordat je de bergen en de scheepsbouwstad La Ciotat via de schilderachtige kuifweg gaat verkennen. Vervolgens kunt u kiezen om een beetje te winkelen of gewoon te ontspannen in een café aan de haven met een glas pastis of wijn. U kunt een boot vanuit de haven nemen naar het nieuwe Nationale Park van Calanques, dat wordt beschouwd als een toeristische must-see (optioneel). De kalkstenen inhammen met hun helderblauwe water zijn enorm populair bij bezoekers.

Van Marseille: A Taste of Aix-en-Provence en Cassis Tour

7. Van Marseille: A Taste of Aix-en-Provence en Cassis Tour

Begin deze uitgebreide dagtour door de Provence met een bezoek aan Aix-en-Provence, bekend als de stad van water en kunst Aix ligt op ongeveer 19 mijl (30 kilometer) van Marseille, dateert uit de Romeinse tijd en heeft een prachtige brede promenade genaamd de "Cours Mirabeau" omzoomd met platanen. Zie de verbazingwekkende fontein van de Rotonde, evenals vele cafés die ooit werden bezocht door Cezanne, Camus, Zola en anderen. De wekelijkse markt biedt u de mogelijkheid om te genieten van regionale producten, waaronder verse kaas en olijfolie, evenals geparfumeerde Marseille-zeep. Ga vervolgens naar het dorp Cassis, rij de Crest-weg en omhoog naar de hoogste maritieme klif in Europa, Cape Canaillto, voor een spectaculair uitzicht op de baai. Wandel door de charmante vissershaven, waar u hun beroemde Pastis (anis-gearomatiseerde drank) kunt proberen, voordat u een optionele boottocht van 45 minuten door de adembenemende calanques (rotsachtige inhammen van kalksteen) maakt. Sluit uw dag af met een panoramische tour door Marseille, inclusief een stop bij de basiliek van Notre-Dame-de-la-Garde, met een panoramisch uitzicht over de stad, de Frioul-eilanden en het Château d'If. Eindig bij de 11e-eeuwse abdij van Saint-Victor en bewaak de ingang van de Vieux Port.

Cruisehaven van Marseille: dagexcursie naar Marseille en Cassis

8. Cruisehaven van Marseille: dagexcursie naar Marseille en Cassis

De wegen Gineste en de Crests leiden u naar de uitstekende locatie van Cape Canaille, vanwaar u het uitzonderlijke uitzicht op de baai van Cassis en de bergketen Gardiole zult waarderen. Cassis is een oude vissershaven en de haven is waarschijnlijk het mooiste deel van het dorp. Je hebt de mogelijkheid om aan boord te gaan tijdens een boottocht van 45 minuten (ticket niet inbegrepen) om 3 Calanques, steile inhammen met kleine havens of stranden aan het einde te ontdekken. Overdag vrije tijd voor lunch (niet inbegrepen). Panoramische rondleiding door de stad Marseille op de terugweg, inclusief een fotostop bij de basiliek Notre-Dame de la Garde. Geniet vanaf deze heuvel van een adembenemend uitzicht op de Phocaean-stad, de Frioul-eilanden en het If Castle. Rij over de Corniche Road, een symbool van vakantie en uiterlijke tekenen van rijkdom voor kooplui en bourgeois uit de 19e eeuw die prachtige huizen bouwden met vele opzichtige prachtige kenmerken. U bereikt dan de abdij van Saint-Victor (11e eeuw) die de ingang van de Vieux-Port (oude haven) behoudt.

Van Aix-en-Provence: Cassis & Massif du Luberon Tour

9. Van Aix-en-Provence: Cassis & Massif du Luberon Tour

Begin aan een tour naar verschillende dorpen van Aix-en-Provence. Stop bij verschillende pittoreske dorpjes en bewonder het fantastische landschap. Vertrek vanuit Aix-en-Provence per minibus en rijd eerst naar Cassis en Cape Canaille. Breng wat vrije tijd door met een wandeling door de charmante vissershaven van Cassis, voordat u stopt om het uitzicht op de hoogste klif aan de kust van Europa, Cape Canaille, te bewonderen. Ga vervolgens verder naar het noorden naar het Massif du Luberon, bekend om zijn vele schilderachtige dorpjes . Ontdek eerst het dorp Lourmarin dat beroemd is om zijn kasteel in renaissancestijl. Geniet van een fotostop in Bonnieux, gevolgd door een bezoek aan het kleurrijke dorp Roussillon, waar de huizen zijn beschilderd met oker. Wandel door het middeleeuwse dorp Gordes, een schilderachtig dorp op een steile heuveltop. Daarna wordt u teruggebracht naar het stadscentrum van Aix-en-Provence.

Excursie Hele dag Aix-en-Provence en Cassis

10. Excursie Hele dag Aix-en-Provence en Cassis

Geniet van een begeleide wandeling langs de Cours Mirabeau met een rijke architectuur en charmante cafés. Zie weelderige 17e- en 18e-eeuwse architectuur als je je een weg naar Vieil Aix (oude stad) te maken. Ontdek de ruimtes en gaan in leuke boetiekjes en ambachtelijke winkels te halen een uniek souvenir. Daarna breken om zelfstandig tour en om uw eigen lunch te krijgen op een van de Brunswick House Cafes. Voor de lunch kunt u genieten van een optioneel bezoek aan het Atelier Paul Cézanne (niet inbegrepen). Meer informatie over deze post-impressionistische schilder en native-zoon van Aix, bekijken authentieke artefacten, en zie de studio waar Cézanne creëerde stukken als "Les Grandes Baigneuses." Daarna terug naar de auto en ga voor een korte rit naar cassis werden u zult genieten van het uitzicht over de baai bij Kaap Canaille gelegen op het hoogste zee landtongen in Frankrijk was je zult versteld staan van het panoramische uitzicht op de Middellandse Zee en de Golf van Cassis. Ontdek het dorp Cassis op uw gemak tot het tijdstip van vertrek en ga terug naar Marseille. Uw prive tour eindigt terug op uw terminal of uw hotel in Marseille. U zult terugkeren in de late namiddag.

Topbezienswaardigheden in Cassis

Sitemap Cassis

Wil je alle activiteiten in Cassis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cassis

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 289 beoordelingen

Geweldig uitzicht en geweldige plaatsen om te bezoeken!

Marseille is een leuke haven om te bezoeken en Cassis is een pittoresk dorpje waar we geen genoeg van konden krijgen. De gids was erg aardig en vriendelijk en zeer goed geïnformeerd, niet alleen over de gebieden die we bezochten, maar over de hele Provence. We hadden een regenachtige dag, maar het was nog steeds prachtig. De boottocht was ook geweldig .. die prachtige calanques en blauwe zee!

rondleidingen

Toen ik in mei 2014 naar Cassis ging, regende het veel, ik zal nu in juni 2016 terugkeren, maar ik denk dat de tour van 4 uur kort is. Van Aix an provance kostte het ons 45 minuten om in het dorp te komen en ongeveer 1 uur voor de tour naar de Calanques en kort daarna is de gids klaar om terug te keren naar het startpunt. Heeft u tours naar Cassis met een langere tijd?

Uitstekende tour met een zeer deskundige gids

Het was een plezierige en probleemloze manier om een aantal van Marseille te zien gezien het verkeersvolume in de stad en de rit naar Cassis zorgde voor een aantal mooie uitzichten. De boottocht was ook erg goed. Al met al een geweldige manier om de omgeving te zien. Onze gids bezorgde ons een onvergetelijke ervaring.

Veel genoten van de tour.

Onze gids Greg was erg vriendelijk en goed geïnformeerd. De bezienswaardigheden waren fantastisch en mooi. Er was net genoeg vrije tijd om je eigen ding te doen. We vonden het fantastisch!

Een oase van rust

We hebben geen tijd gehad om door de stad te wandelen en op het strand te zwemmen. Nog minstens een uur.