Kies data

Castel San Pietro, Verona

Castel San Pietro, Verona: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Verona: hop on, hop off-tour met 24- of 48-uurs ticket

1. Verona: hop on, hop off-tour met 24- of 48-uurs ticket

Stap aan boord van een dubbeldekker met open dak en verken de bezienswaardigheden van Verona, terwijl je meer te weten komt over de historische stad met behulp van het meertalige audiocommentaar aan boord. Maak gebruik van 2 routes die speciaal zijn ontworpen om je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te laten zien. Beide routes beginnen op Piazza Brà, het plein van de Arena. Je kunt op je gemak de stad verkennen, en zo vaak als je wilt in- en uitstappen met je 24- of 48-uurs ticket. Het historische Verona is bekend als de locatie voor het verhaal van Romeo en Julia, en biedt een rijke mix tussen geschiedenis en moderne industrie. Dit was een van de machtigste steden aan het begin van het Romeinse Rijk, en tegenwoordig een van de best bewaarde steden in Italië. Bussen rijden elke 60 minuten. Haltes langs de rode route: • Piazza Bra • Corso Porta Nuova Giardini Pradaval • Stazione FS Porta Nuova • Piazza Pozza • Basilica S. Zeno Castelvecchio • Via Diaz Porta Borsari • Teatro Romano • Porta Leoni • Piazza Leoni (Huis van Julia) Haltes op de blauwe route: • Piazza Bra • Via Pallone Tomba Giulietta • Via G. Giusti • S. Stefano Teatro Romano • Castel S Pietro • Duomo • Piazza delle Erbe Casa Giulietta • Porta Leoni • Piazza Leoni (Huis van Julia)

Verona: fietstocht, het klassieke en het onbekende

2. Verona: fietstocht, het klassieke en het onbekende

Ontmoet de gids op je ontmoetingsplaats in het centrum van Verona, ontvang fiets en helm van je gids en begin je 3-uur durende reis. Ontdek de belangrijkste pleinen van Verona en de oude monumenten, fiets door de omliggende wijken, langs oude stadsmuren en het oude centrum van Verona. Je luistert naar interessante verhalen en nuttige informatie van de professionele gids en je neemt een pauze voor een cappuccino of wat vers water (niet inbegrepen). Bezoek de Romeinse brug van Ponte Pietra en andere lokale Romeinse ruïnes. Herbeleef het liefdesverhaal van Romeo en Julia met een korte halte in de tuin van het Capuleti-huis om het beroemde balkon van Julia te bewonderen. Tot slot, bereik je de prachtige Ponte Pietra om een aantal fantastische foto's te maken van de heuvel van San Pietro voordat je terugkeert naar ons startpunt.

Verona: hoogtepunten en panoramische fietstocht

3. Verona: hoogtepunten en panoramische fietstocht

Doe mee aan een fietstocht om Verona te zien, beschouwd als de meest romantische Italiaanse stad dankzij de fascinatie van een van de belangrijkste toneelstukken van Shakespeare, Romeo en Julia. Stel je tijdens het fietsen de prachtige geschiedenis en fictie van deze stad voor. Bereik Piazza Bra, het grootste plein van heel Verona. Bekijk de Arena van Verona, een Romeins amfitheater gebouwd rond 30 na Christus Fiets door Piazza delle Erbe en zijn openluchtmarkt, Piazzale Castel San Pietro en de prachtige basiliek van San Zeno. Geniet vanaf Brà Molinari van een prachtig uitzicht op de rivier en de heuvels van de stad. Nadat je voor de Duomo bent gestopt en de oude Romeinse boogbrug Ponte Pietra bent overgestoken, bereid je je benen voor: je laat je fietsen een tijdje staan om via een panoramische trap naar Castel San Pietro te klimmen. Beklim 231 treden naar een uitkijkpunt op de skyline van Verona. Wees gerust: je wordt zeer beloond voor je kleine moeite door de spectaculaire ruïnes van het Romeinse theater en door een adembenemend uitzicht over Verona. Halverwege de panoramische trap stop je ook om het uitzicht op de ruïnes van het Romeinse theater te bewonderen.

Verona: Private Walking Food Tour met 10 proeverijen

4. Verona: Private Walking Food Tour met 10 proeverijen

Eet en drink je een weg door de culinaire scene van Verona tijdens een privéwandeling met eten onder leiding van een lokale gids. Geniet van een echte foodie-ervaring terwijl je 10 eten en drinken probeert die geliefd zijn bij de lokale bevolking, variërend van hartig tot zoet. Geniet van proeverijen die typisch zijn voor de lokale keuken, met de hand geplukt door een door voedsel geobsedeerde gids. Proef onder andere tortellini (gevulde pasta) en canapé al baccalà mantecato (voorgerecht van gezouten kabeljauw). Rond de tour af met een glas wijn. Stop tussen voedselstops door bij de hoogtepunten van de stad voor een goed afgeronde culturele ervaring. Ontvang insidertips van je gids om te genieten van de rest van je tijd in Verona.

Verona: privé stadstour buiten de gebaande paden

5. Verona: privé stadstour buiten de gebaande paden

Ervaar de historische stad Verona met een professionele gids tijdens deze privétour. Maak als een local kennis met de lokale horecagelegenheden en trendy buitenwijken tijdens dit wandelavontuur door de stad. Nadat je je gids hebt ontmoet, maak je je klaar om de stad te ervaren door de wijsheid van je lokale gids. Verlaat het toeristische pad en weg van de meer voor de hand liggende hoogtepunten van de stad terwijl je de alternatieve kant van de stad ontdekt met een rondleiding door de wijk Veronetta. Volg je gids terwijl je plaatsen bezoekt zoals het kasteel van San Pietro, Ponte Pietra en nog veel meer. Geniet van een tour die lokale economieën ondersteunt door lokale producten aan te bieden en overtoerisme te voorkomen met deze kleine en niet-opdringerige reisgroep.

Verona: stadswandeling door misdaadscènes

6. Verona: stadswandeling door misdaadscènes

Een spoor van bloed kan worden gevolgd door de eeuwen van de geschiedenis van Verona: van de met zand bedekte grond van de Romeinse Arena, die menselijk en dierlijk bloed van hevige gevechten en executies absorbeerde, tot aan het kasteel van Sint-Pieters waar in de Longobardische tijd bloed werd gedronken uit een menselijke schedel, naar de rivier de Adige, waar in de middeleeuwen 2000 Padua-gevangenen zijn afgeslacht door een tiran. De kronkels van de stad belichten een geschiedenis van gruwelijke misdaadscènes en onopgeloste mysteries. Voor elk balkon versierd met bloemen en verlicht door het zonlicht, is er het equivalent van een dorre straat die wordt bewoond door ratten. Elke stad, inclusief Verona, heeft zijn donkere hoeken, waar het kwaad en de zonde zich verbergen in ravijnen. Het is een land van wijn, maar ook van bloed, en het is moeilijk uit te maken welke van deze twee vloeibare stoffen gedurende meer dan twee millennia van de geschiedenis naar de meerderheid stroomde. In de geboorteplaats van Romeo en Julia werden kleine straatjes, kleine delen van de stad en de bochten van de rivier het toneel van veel tragischere gebeurtenissen. Verona heeft ook een zwarte ziel. Aan de andere kant, laat hij die zonder zonde is de eerste steen werpen: de idyllische gemeenschap bestaat niet. Deze route die begint met echte historische feiten, zoals de duels op leven en dood tussen gladiatoren, richt zich vervolgens op lang vergeten tragische gebeurtenissen die plaatsvonden in Verona, in een poging licht te werpen en mogelijk de misdaden te begrijpen. De jonge en naïeve Isolina Canuti, de dubbelzinnige persoonlijkheid van gravin Frola Milani, de prostituees Bernardina Ferrarese en Giuseppina Baruffolo, evenals de ongelukkige Carlotta Aschieri zijn betrokken bij slechts een deel van lang vergeten verhalen, die recentelijk zijn verrijkt met onbekende details, dus een sinister beeld werpend op de schilferige stad.

Van Milaan: privétour met hoogtepunten door de stad Verona

7. Van Milaan: privétour met hoogtepunten door de stad Verona

Reis naar de heuvels van Verona aan de rivier de Adige met deze dagtrip vanuit Milaan. Verken de hoogtepunten van deze oude stad met een lokale gids. Bewonder bezienswaardigheden zoals het 14e-eeuwse Scaligero-kasteel en een Romeins theater uit de eerste eeuw. Geniet van het gemak dat je wordt uitgekozen bij je accommodatie in Milaan. Leun achterover en ontspan tijdens de schilderachtige rit door het Italiaanse platteland naar Verona. Baan je een weg naar het historische centrum. Wandel langs het imposante Scaligero-kasteel, een Romeins amfitheater uit 30 na Christus, en het huis van Julia, dat naar verluidt de inspiratie was voor Shakespeares balkonscène in 'Romeo en Julia'. Leer de geschiedenis van de stad die in 89 voor Christus een Romeinse kolonie werd en verwikkeld was in conflicten met de Ostrogoten, de Lombarden en de Franken. Kom meer te weten over de heersers van de stad en over de meesterkunstenaar Paolo Caliari. Hoor over de bezetting van de stad door Napoleon in 1797. Ontdek hoe de stad werd herbouwd na de Tweede Wereldoorlog. Breng wat vrije tijd door met het verkennen van de stad, waar je tijd hebt om lunch te kopen in een lokaal restaurant. Keer terug naar je accommodatie in Milaan aan het einde van je tour.

Sitemap Castel San Pietro, Verona

Wil je alle activiteiten in Castel San Pietro, Verona ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Castel San Pietro, Verona

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 832 beoordelingen

Hele leuke vrouwelijke gids, die veel wist te vertellen over haar stad. Groep was lekker klein (6) en het fietsen was zeker niet vermoeiend. Goede tips na afloop. Een fietstocht is ideaal om een goede indruk van stad te krijgen.

De vrijheid om te reizen wanneer we willen en met een goede uitleg van alles wat we zien. Goede ervaring om aan te bevelen!

Hele leuke fietstocht, hele leuke gids. Zeer snel en vlot geregeld allemaal. Ook hele goede fietsen!

Geweldige manier om veel van een stad in verschillende talen te krijgen!

Zeer goede kennis van het Duits door de uitstekende gids?