Kies data

Castel Sant'Elmo

Castel Sant'Elmo: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Panoramische privétour door Napels door Vintage Vespa

1. Panoramische privétour door Napels door Vintage Vespa

Een dichter schreef ooit: "Zie Napels en sterf", als erkenning voor het feit dat de prachtige Zuid-Italiaanse stad zo mooi is dat het essentieel is om minstens één keer in je leven te bezoeken. Tijdens deze panoramische tour van 4 uur zie je het vanuit vele hoeken, en allemaal vanaf de stoel van een vintage Vespa-bromfiets. Sommige uitzichten zijn beroemd, terwijl andere verborgen juweeltjes zijn die alleen bekend zijn bij de lokale bevolking. Een van de vele hoogtepunten is het Parco Virgiliano, een pittoreske oase op de heuvel van Posillipo, waar een reeks terrassen uitkijken over de Golf van Napels. Een ander is het romantische vissersdorpje Marechiaro. Krijg uitzicht op het vulkanische eilandje Nisida en rijd langs de promenade van Via Petrarca. Baan je een weg langs de Via Orazio voor een prachtig uitzicht op Versuvius. Passeer het serene heiligdom van Sant'Antonio a Posillipo. Als u teruggaat naar de haven, ziet u het imposante Castel dell'Ovo en de rotsachtige Borgo Marinari, waar boten dobberen en diners samenkomen voor cocktails. Ga verder naar het elegante Piazza Trieste e Trento en Piazza Plebiscito en bewonder een onvergetelijk uitzicht op de Golf van Napels vanaf de terrassen van de Certosa di San Martino (gesloten op woensdag - op die dag vervangen door fort Castel Sant'Elmo, van waaruit u kunt een 360 graden panoramisch uitzicht over Napels bewonderen).

Napels: halve dag privé-tour per vintage Fiat 500 of 600

2. Napels: halve dag privé-tour per vintage Fiat 500 of 600

Als je de uitdrukking "Napels zien en dan sterven" hebt gehoord, dan laat deze 5-uur durende panoramische tour zien waarom, zonder dat het laatste stukje nodig is! Je tourt per vintage Fiat 500 of 600, enkele van de meest typische Italiaanse auto's. Je chauffeur neemt je mee op een route met onder meer het Parco Virgiliano (entree), het kleine vissersdorpje Marechiaro en uitzicht over Nisida. Je rijdt op Via Petrarca en Via Orazio om de heilige plaats van Sant'Antonio a Posillipo en de promenade van Largo Sermoneta te bezichtigen. Andere hoogtepunten zijn het Castel dell'Ovo en de haven van Borgo Marinari. Bewonder prachtige pleinen, zoals de pleinen van Trieste e Trento en Plebiscito. Ontdek een onvergetelijk uitzicht op de Golf van Napels vanaf de terrassen van Certosa di San Martino (gesloten op woensdag - vervanging op die dag is een bezoek aan het fort van Castel Sant'Elmo, met een adembenemend 360 graden panoramisch uitzicht op Napels). De Fiat 600 D is onmiskenbaar het symbool van de economische groei in de jaren 60. Ontworpen door ingenieur Dante Giacosa, de Fiat 600 is een juweel van een auto met een populaire plek in de Italiaanse geschiedenis. Fiat 600 en Fiat 500 zijn klassieke auto's die je de charme van een Italiaanse wonder laten genieten. Tijdens het rondrijden in deze prachtige voertuigen zul je de nostalgische blikken van voorbijgangers zien die hun eigen herinneringen aan de Fiat 600 hebben.

Napels: privéwandeling met gids met lokale Michele Arpa

3. Napels: privéwandeling met gids met lokale Michele Arpa

Verken de historische stad Napels tijdens een begeleide wandeling. Leer meer over de 3000 jaar lange geschiedenis van Napels van de lokale historicus Michele Arpa en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Begin je tour op het Piazza del Gesù Nuovo met een kort overzicht van de geschiedenis van Napels. Leer hoe Napels begon als een Griekse nederzetting voordat het onder de heerschappij van de Romeinen, Noormannen, Zwaben, Fransen, Aragonezen, Spanjaarden en Bourbons kwam tot de Italiaanse eenwording in 1861. Terwijl je door de oude Griekse straten slentert, hoor je hoe elke dynastie diepe sporen heeft achtergelaten in het uiterlijk, de cultuur en de gebruiken van het Napolitaanse volk. Bekijk architectuur uit de oude Grieken en Romeinen en de middeleeuwen, en bewonder de renaissance- en barokkerken. Bekijk enkele van de meer dan 500 kerken van Napels. Begin met de Gesù Nuova-kerk, met zijn ingewikkelde versieringen. Ga verder naar Santa Chiara om het klooster te bewonderen. Ontdek vervolgens de centra van politieke macht in Napels. Bewonder het Koninklijk Paleis op het spectaculaire Piazza Plebiscito. Bekijk de Maschio Angioino, het kasteel dat diende als verdediging tegen zee-indringers. Beklim de heuvel van San Martino om het Castel Sant'Elmo te bereiken. Ga verder met het verkennen van de huizen van de welgestelde families van Napels. Bezoek de Sansevero-kapel om de beeldencollectie te zien, waaronder het meesterwerk van Giuseppe Sanmartino, de gesluierde Christus. Loop de kustweg Via Caracciolo af en maak een prachtige foto van het heldere water. Terwijl je loopt, hoor je over de vele musea in Napels van Michele. Krijg een overzicht van de collectie voorwerpen uit Pompeii van het Nationaal Archeologisch Museum en de immense schilderijencollectie van het Capodimonte Museum. Sluit je tour af met een bezoek aan de kathedraal van Napels en leer meer over de historische overblijfselen.

  • Dagtochten
  • Privétours

Sitemap Castel Sant'Elmo

Wil je alle activiteiten in Castel Sant'Elmo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.