Castello Sforzesco

Castello Sforzesco: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Milaan: toegangsticket Sforza Castle met digitale audiogids

1. Milaan: toegangsticket Sforza Castle met digitale audiogids

Reserveer vooraf uw toegangsbewijs voor een van de populairste bezienswaardigheden van Milaan, het Sforza-kasteel, een middeleeuws-renaissancistisch fort gebouwd in de 14e eeuw. Verken het kasteelterrein en de talloze kunstwerken van het museum ter plaatse terwijl je leert met een persoonlijke app-gebaseerde audiogids. Begin je avontuur door je voucher in te wisselen op het ontmoetingspunt voor het kasteel op Piazza Castello. Zorg ervoor dat je je audiogids-app al hebt gedownload, want dit zorgt ervoor dat je sightseeingtour door Sforza Castle and Museum educatief en inzichtelijk is. Ontdek tijdens je verblijf in Sforza Castle waarom dit een van de grootste citadellen van Europa was en dompel jezelf onder in de fascinerende geschiedenis van dit iconische bouwwerk. U zult zeker begrijpen waarom dit een van de meest gekoesterde en bezochte bezienswaardigheden van Milaan is. Maak een uitstapje naar het museum ter plaatse waar talloze historische en iconische kunstwerken te zien zijn van grote kunstenaars als Michelangelo en Leonardo da Vinci. Je audiogids is geldig vanaf het moment dat je voet zet in Milaan. De audiogids geeft je tal van wandelroutes om kennis te maken met de cultuur en geschiedenis van de stad.

Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

2. Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

Sla de wachtrijen over om Da Vinci's "Laatste Avondmaal" te zien en geniet van een historische tour door Milaan met een Engelstalige gids. Ontmoet je Engelssprekende gids bij de kerk de Santa Maria delle Grazie en profiteer van toegang met voorrang tot de beroemdste muurschildering uit de Renaissance ter wereld. De bezichtiging is strikt beperkt tot 15 minuten om de details van de Da Vinci te bestuderen. Daarna wandel je naar het Castello Sforzesco met zijn omringende tuinen. Gebouwd in de 14e eeuw door de belangrijkste families van Milaan, is het fort nu de thuisbasis van vele belangrijke tentoonstellingen en musea. Loop over de via Dante naar het Piazza dei Mercanti, de locatie van de middeleeuwse markt van de stad. Ga verder naar het weelderige La Scala-theater, gebouwd in 1776 op de Piazza della Scala. Ga de van een glazen dak voorziene Galleria Vittorio Emanuele II in, een wonder van de 19e-eeuwse bouwkunde. De tour eindigt buiten de Duomo, waar je je kunt vergapen aan de voorgevel van Milaans meest symbolische gebouw.

Milaan: Laatste Avondmaal & Santa Maria delle Grazie

3. Milaan: Laatste Avondmaal & Santa Maria delle Grazie

Bezoek Leonardo da Vinci's befaamde muurschildering in de eetzaal van het klooster van Santa Maria delle Grazie in Milaan. Ontdek hoe het{sp} kunstwerk op verzoek van Sforza het middelpunt werd van de kerk en bekijk hoe de lunetten boven de schildering, gevormd door het drievoudig gewelfde plafond van de eetzaal, het wapen van Sforza uitbeelden. Luister toe terwijl je gids uit de doeken doet hoe de schildering tussen 1495 en 1498 tot stand kwam. Bekijk het kruisigingsfresco van Giovanni Donato da Montorfano op de tegenoverliggende muur van de eetzaal, waaraan Leonardo met tempera figuren uit de familie Sforza toevoegde.

Da Vinci's Laatste Avondmaal: tour met stadswandeling

4. Da Vinci's Laatste Avondmaal: tour met stadswandeling

Bewonder Da Vinci's "Laatste Avondmaal" tijdens een rondleiding in de Santa Maria delle Grazie. Ga vervolgens op een begeleide stadswandeling en bewonder de buitenarchitectuur van enkele van Milaans top hoogtepunten, zoals de Duomo, La Scala, en het Sforza-kasteel. Bezoek de kerk Santa Maria delle Grazie, waar je Leonardo's Laatste Avondmaal kunt zien. Volg je gids in de refter van het klooster om dit prachtige fresco te bewonderen. Ontdek de geheimen achter de muurschildering en hoor meer over de tijd die da Vinci in Milaan doorbracht. Bewonder het middeleeuwse Castello Sforza, een imposante vesting die eeuwenlang de residentie was van de hertogen van Milaan. Vandaag de dag zijn er musea en belangrijke kunstcollecties in gevestigd. Wandel over de Piazza della Scala, waar je La Scala aantreft, een van 's werelds beroemdste operagebouwen. Enkele van de beste musici en zangers ter wereld hebben hier opgetreden. Ga de majestueuze Galleria Vittorio Emanuele II binnen, een verbazingwekkende 19e-eeuwse winkelgalerij met glazen gewelven. De Galleria staat bekend als de Salotto di Milano (Salon van Milaan) vanwege het belang dat zij door de jaren heen heeft gehad als ontmoetingsplaats voor de inwoners van Milaan. Bekijk de prachtige buitenkant van de beroemde Duomo, gelegen in het hart van Milaan. Deze indrukwekkende kathedraal wordt vaak beschouwd als een van de mooiste kerken ter wereld.

Milaan: 1-, 2-, of 3-daags hop on, hop off-busticket

5. Milaan: 1-, 2-, of 3-daags hop on, hop off-busticket

Profiteer met deze pas van de hop on, hop off-bus met open dak en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Met dit ticket heb je toegang tot vier afzonderlijke maar aansluitende bustrajecten, en kun je uit de bus stappen bij attracties die je verder wilt verkennen. Je kunt kiezen uit audiocommentaar in 10 verschillende talen via de audiogids, en luisteren naar weetjes over bijzondere gebouwen zoals het operahuis en het Castello Sforzesco. Ook kom je meer te weten over lokale gerechten, waaronder het recept voor Cotoletta alla Milanese en de geschiedenis van de beroemde panettone. De bussen rijden elke 60 minuten. Heb je aan boord meer informatie nodig, dan helpen de medewerkers je graag met tips over monumenten, winkels, restaurants en wandeltochten. Blijf de hele rit zitten in buslijn A (ongeveer 75 minuten) of stap uit om een van de volgende attracties te verkennen: Lijn A:  Halte 1 - Castello Halte 2 - Cadorna Halte 3 - Cenacolo Halte 4 - Corso Magenta Halte 5 - Duomo Halte 6 - Manzoni - Scala Halte 7 - Manin Halte 8 - Moscova Lijn B: Halte 1 - Duomo Halte 2 – La Scala Halte 3 - Manin Halte 4 - Repubblica Halte 5 - Palazzo Lombardia Halte 6 - Stazione Centrale Halte 7 - Buenos Aires Halte 8 - Porta Venezia Halte 9 - San Babila Lijn C: Halte 1 - Castello Halte 2 - Acquario Halte 3 - Garibaldi Halte 4 - City Life Halte 5 - Casa Milan Halte 6 - Mico - Congrescentrum Halte 7 - Lotto - Montebianco Halte 8 - Lido Halte 9 - Ippodromo Halte 10 - Stadio San Siro Halte 11 - Lotto - Monterosa Halte 12 - Buonarroti Halte 13 - Pagano Halte 14 - Conciliazione Halte 15 - Parco Sempione Lijn D (van april t/m oktober): Halte 1 - Castello Halte 2 - Cadorna Halte 3 - Cenacolo Halte 4 - Navigli Halte 5 - Via Olona Halte 6 - Corso Magenta Halte 7 - Duomo Halte 8 – La Scala Halte 9 - Brera

Milaan: Dom en het Laatste Avondmaal, voorrangsrondleiding

6. Milaan: Dom en het Laatste Avondmaal, voorrangsrondleiding

Als je weinig tijd hebt, of als je een overzicht van de bezienswaardigheden van Milaan wilt hebben is deze eendaagse wandeltocht de perfecte introductie. Je bezoekt de hoogtepunten van de stad, waaronder gegarandeerd toegang tot 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo Da Vinci. Onder leiding van een lokale, Engelssprekende gids, bezoek je zowel de meest iconische hoogtepunten als enkele bezienswaardigheden die buiten de gebaande paden liggen. Je krijgt toegang tot de Dom van Milaan zonder in de rij te staan en kunt zo deze wereldberoemde katedraal bezichtigen zonder te wachten - dit in tegenstelling tot de stad zelf, die meer dan 600 jaar geduld moest hebben voordat dit bijzondere gebouw af was. Je neemt een korte pauze, zodat je het middeleeuwse Castello Sforzesco (alleen van buitenaf) kunt bewonderen voordat je verder gaat door de kasseienstraatjes van de wijk Brera. Zoals de gids je zal vertellen is dit het kloppende hart van sociaal en cultureel Milaan. Je leert meer over alle beroemde kunstenaars en denkers die in Brera gewoond hebben, en je krijgt aanbevelingen over de populaire plekken van nu, zodat je later terug kunt komen om wat te eten of te drinken. Het hoogtepunt van deze rondleiding is de bezichtiging van Da Vinci's fenomenale 'Laatste Avondmaal'. Vaak geïmiteerd maar nooit overtroffen. Dit meesterwerk wordt zorgvuldig gepreserveerd en mag enkel bekeken worden door een enkele groep bezoekers per keer. Dit kan het moeilijk maken om tickets te bemachtigen, maar de jouwe zijn opgenomen in dit pakket, samen met speciale toegang zonder wachtrij - zodat je verzekerd bent van jouw volledige 15 minuten met de fresco. De gids wijst je op de details van 'Het Laatste Avondmaal' die verklaren waarom dit kunstwerk zo'n belangrijke plaats inneemt in de geschiedenisboeken. Na slechts één dag zal Milaan nooit meer hetzelfde zijn.

Kasteel Sforza en de Pietà Rondanini Tour van Michelangelo

7. Kasteel Sforza en de Pietà Rondanini Tour van Michelangelo

Ontdek de afdruk die Michelangelo en Leonardo Da Vinci op Milaan hebben achtergelaten tijdens deze rondleiding met een deskundige gids. Bezoek het Sforza-kasteel en bekijk de Pietà Rondanini van Michelangelo. Florence is niet de enige Renaissance-stad in Italië. Ook in Milaan vind je nog wat sporen van die periode terug. Onthul het laatste meesterwerk van Michelangelo in het Sforza-kasteel, in het hart van Milaan. Op een steenworp afstand van de Duomo, de kathedraal, rust een van de mooiste kunstwerken, de Pietà Rondanini van Michelangelo. Hij maakte dit verbazingwekkende beeld toen hij 89 jaar oud was, slechts een paar dagen voor zijn dood. Luister onderweg ook naar fascinerende waargebeurde verhalen over Da Vinci. Bezoek aan het einde van de rondleiding de binnenplaats en het interieur van het kasteel en leer meer over de machtige families van Milaan.

Milaan: rondleiding en ticket voor Het Laatste Avondmaal

8. Milaan: rondleiding en ticket voor Het Laatste Avondmaal

Bewonder Da Vinci's "Het Laatste Avondmaal" tijdens een rondleiding door de Santa Maria delle Grazie. Begin vervolgens aan een begeleide stadswandeling en bewonder hoogtepunten, waaronder de Duomo, La Scala en het Sforza-kasteel. Je tour door Milaan begint bij de kerk van Santa Maria delle Grazie*, waar je het Laatste Avondmaal van Leonardo zult zien. De toegang om dit belangrijke kunstwerk te zien is strikt beperkt tot degenen die vooraf tickets hebben geboekt. Daarna neemt je gids je mee naar het middeleeuwse Sforza-kasteel. Dit imposante fort was eeuwenlang de residentie van de hertogen van Milaan. Tegenwoordig zijn er musea en belangrijke kunstcollecties. Ga naar het charmante Piazza dei Mercanti, een onverwacht plein verborgen voor de drukke straten. Ervaar de renaissance-illusie van ruimte gecreëerd door Bramante in het hart van de middeleeuwse stad. Ga verder naar Piazza della Scala, waar u La Scala vindt, een van 's werelds beroemdste operahuizen. Enkele van de grootste muzikanten en zangers die de wereld heeft gekend, hebben hier opgetreden. Je komt binnen in de majestueuze Galleria Vittorio Emanuele II, een verbazingwekkende 19e-eeuwse glazen gewelfde winkelgalerij. De galerij staat bekend als de Salotto di Milano (de salon van Milaan) vanwege het belang door de jaren heen als ontmoetingsplaats voor de inwoners van Milaan. Bezoek ten slotte de beroemde Duomo, gelegen in het hart van Milaan. Deze indrukwekkende kathedraal wordt vaak beschouwd als een van de mooiste kerken ter wereld.

Milaan: 3-uur durende privé fietstocht

9. Milaan: 3-uur durende privé fietstocht

Ontmoet je gids 's ochtends of 's middags en ga op een fietstocht langs de meest suggestieve en interessante plaatsen van kunst en geschiedenis in het centrum van Milaan. Fiets naar de buitenkant van het Castello Sforzesco-monument, bezoek de binnenplaatsen en krijg uitleg over de kunst en geschiedenis. Bekijk daarna de Porta Sempione, Santa Maria delle Grazie, Darsena en de grachten om een paar foto's te maken met je camera. Vervolgens,   hop terug op je fiets en ga je naar San Lorenzo   en de Romeinse zuilen, de Basiliek van Sint-Ambrosius, Romeinse ruïnes via Brisa, Piazza Affari en Maurizio Cattelan hedendaagse kunstinstallatie LOVE, waar je nog meer foto's maakt. Ga vervolgens naar Piazza dei Mercanti, La Scala, Galleria Vittorio Emanuele en tot slot Piazza del Duomo voor nog een korte fotosessie voordat je terugkeert naar het startpunt van de rondleiding.

Milaan: rondleiding per Segway

10. Milaan: rondleiding per Segway

Ontdek Milaan vanaf je Segway tijdens een rondleiding door de stad en al haar hoogtepunten. Volg je gids al zoemend door de straten en luister naar zijn/haar verhalen over wat je onderweg ziet. Bovendien profiteer je met een maximum van 8 deelnemers per activiteit van een persoonlijke sfeer. De Segwayervaring begint met een oriëntatiesessie. Zodra je je comfortabel voelt op je Segway, begint je reis naar het historische centrum van Milaan. Hier heb je de gelegenheid om alle belangrijke hoogtepunten te bezichtigen terwijl je rustig luistert naar je gids. Rij door Sempione Park naar Sforzescokasteel, waar de heersende families van Milaan woonden. Ga verder naar het prachtige Domplein en maak kennis met de beroemde galerij gewijd aan Vittorio Emanuel. Vandaag dient het als winkelcentrum en huist het de beste merken ter wereld, zoals Prada en Armani. Je zet je zintuigen vervolgens uit naar de prachtige kathedraal van Milaan en schiet door de elegante voetgangersstraat Via Dante. Daarna bezoek je de Piazza dei Mercanti, het centrum van het middeleeuwse Milaan.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Hop on, hop off-tours
42 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Sitemap Castello Sforzesco

Wil je alle activiteiten in Castello Sforzesco ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Castello Sforzesco

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 10.261 beoordelingen

Het was onze eerste activiteit in Milaan. Een super-enthousiste gids leerde ons op die manier de stad kennen met de historische achtegrond. Op die manier konden we voor ons zelf oordelen welke wijken we extra wilden bezoeken tijdens ons relatief kort verblijf in de stad. Het was leuk een gids te hebben die met passie en liefde voor zijn stad kon vertellen.

We genoten van een zeer goed gedocumenteerde wandeling o.l.v. onze ervaren gids Marika! Ze wist de ingewikkelde geschiedenis van Milaan en van de historische gebouwen en plaatsen op een humoristische en duidelijke manier te vertellen!

Emilio is een zeer gedreven gids met een ongelooflijke kennis over zeer verscheiden onderwerpen. Het was een aangename en leerrijke fietstocht doorheen de stad met voldoende tijd voor eigen inbreng.

Blijft altijd leuk om de eerste dag de stad te leren kennen. Wat erg leuk was dat er meerdere lijnen in Milaan rijden. Rood blauw geel en groen.

Bus deels overvol, afstanden tussen opeenvolgende ritten (deels 75 minuten) te groot