Castelo do Queijo

Castelo do Queijo: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Porto: elektrische fietstocht van 3 uur

1. Porto: elektrische fietstocht van 3 uur

Ervaar een gemakkelijke begeleide elektrische fietstocht door de prachtige stad Porto - ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes in slechts een paar uur. Van de rivier de Douro tot het natuurlijke stadspark, als u de e-bike kiest, krijgt u toegang tot verborgen, schilderachtige plekken die andere vervoerswijzen niet kunnen bereiken. Ontdek eerst bezienswaardigheden in de oude stad en fiets over de fietspaden van het stadspark. Bekijk onderweg het voormalige douanekantoor van het congrescentrum Alfândega do Porto en bewonder de overspanning van de Arrábida-brug en de overblijfselen van het kasteel van São João da Foz. Fiets vervolgens langs het fijne zandstrand van Matosinhos, ga op zoek naar vogels in Calém Garden en bereik de magische monding van de rivier de Douro. Ontdek waar het Portmuseum, het Trammuseum en het Museu Serralves (museum voor hedendaagse kunst) zich bevinden. Bezoek vervolgens de overblijfselen van São Francisco do Queijo (kaaskasteel). Ga ten slotte terug naar de natuur in het natuurreservaat Douro Estuary en staar vol ontzag naar de golfbreker van Foz do Douro, voordat je terugkeert naar het startpunt waar je tour eindigt. Upgrade uw tour naar een privéervaring - ideaal voor families of vriendengroepen - door de relevante optie te kiezen bij het afrekenen.

Porto: fietsrondleiding oude stad en rivierkant van 3 uur

2. Porto: fietsrondleiding oude stad en rivierkant van 3 uur

Je ontmoet je gids in het kantoor aan de rivier. Je krijgt een uitgebreide veiligheidsinstructie en kunt dan je helm opzetten, op je fiets springen en vertrekken. Je volgt je gids over vlakke straten langs de rivier waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad, rivier en strand.  Je komt door oude buurten en leert meer over de intieme verbinding tussen de Porto-rivier en de zee, en leert zo over hun belang bij de groei van de stad. Je stopt regelmatig even om naar de bezienswaardigheden te kijken en te ontspannen. Tijdens de koffiepauze kun je de beroemde lekkernij nata en Portugese koffie proeven. Uiteindelijk kom je twee van de mooiste stadsparken van Porto, die gevuld zijn met groen, meren en vogels. De fietstocht eindigt bij het beginpunt, wat betekent dat je je eigendommen in de kluisjes van de touraanbieder kunt laten als je wilt.

Porto: fietstocht van 3 uur

3. Porto: fietstocht van 3 uur

Bekijk de bezienswaardigheden van Porto op de fiets tijdens een 3 uur durende sightseeingtour langs de gedenkwaardige monumenten van de stad. Krijg toegang tot gebieden die andere je met andere voertuigen niet kan bereiken en ga verder dan je te voet kan. Ontdek bezienswaardigheden in de oude binnenstad en fiets over de fietspaden van van het stadspark. Steek de Douro-rivier over per boot en ontdek de havenwijnkelders van Gaia. Bekijk onderweg het voormalige douanekantoor van het congrescentrum Alfândega do Porto en bewonder de spanwijdte van de Arrábida-brug en de overblijfselen van het kasteel van São João da Foz. Fiets langs het fijne zandstrand van Matosinhos, zoek naar vogels in Calém Garden en bereik het magische vissersdorp São Pedro da Afurada. Ontdek waar het Portwijnmuseum, het Trammuseum en het Museu Serralves (museum voor hedendaagse kunst) zich bevinden. Bezoek de overblijfselen van São Francisco do Queijo (kaaskasteel), ga terug naar de natuur in het natuurreservaat Douro Estuary en kijk vol ontzag naar de golfbreker Foz do Douro.

Porto Stad Hele dag Minibus Tour, Lunch & Wine Tasting

4. Porto Stad Hele dag Minibus Tour, Lunch & Wine Tasting

Deze rondleiding door de stad Porto begint in het historische centrum, waar u de gelegenheid om de kathedraal, het São Bento treinstation, bekend om zijn prachtige tegels die belangrijke momenten in de geschiedenis van Portugal te bezoeken zult hebben, en stoppen bij de Lello boekhandel. Gedurende de hele dag tour leer je over de straten, pleinen en locaties in het historische centrum, met inbegrip van het Praça da Batalha, Santa Catarina Street, Majestic Coffee House, Bolhão Markt en Aliados Avenue. Later in de ochtend bezoekt u een port wijnkelder, leren hoe de wijn wordt gemaakt, zien een aantal van de meest zeldzame flessen die momenteel bestaan, en geniet van een haven wijnproeverij. Stoppen voor de lunch een restaurant in Ribeira, en geniet van het prachtige uitzicht tijdens een diner. In de middag zie je de stad vanuit een ander perspectief op een 1 uur durende cruise, en je zult ook een kans hebben om alle bruggen die Porto verbinding te Vila Nova de Gaia te zien. Tot slot zie je Boavista, Serralves en Foz als u op reis naar Castelo do Queijo, waar u een pauze kunt nemen, een hapje of een drankje, of gewoon genieten van het prachtige uitzicht op de zee.

Porto: privéfietstocht met een lokale gids

5. Porto: privéfietstocht met een lokale gids

Deze fietstocht door Porto is de gemakkelijkste en meest aantrekkelijke manier om de stad in slechts een paar uur te ontdekken. Van de Douro langs de rivier tot het natuurlijke Porto City Park, deze rondleiding wordt een onvergetelijke ervaring. Door de fiets als vervoermiddel te kiezen, heb je toegang tot verborgen, schilderachtige plekken die andere vormen van vervoer niet kunnen bereiken.  Tijdens deze ontspannen maar boeiende 3-uur durende rondleiding rij je met nieuwe stadsfietsen van EU-kwaliteit met 3 versnellingsen waarmee je moeiteloos de reis kunt maken van de oude stad naar de stranden van Porto, over Porto City Park en het water van Gaia. De  zorgvuldig gekozen route volgt meestal fietspaden door parken en andere voetgangersgebieden. Het is een veilige en comfortabele rit voor iedereen die kan fietsen. Hoogtepunten zijn onder andere: • Alfandega do Porto • Porto Wijnmuseum • Tram Museum • Ponte de Arrábida • Cantareira • Tuinen Passeio Alegre • São João da Foz Kasteel • Golfbreker Foz do Douro • Foz-stranden • Kaaskasteel • Matosinhos-stranden • City Garden • Tuinen van Serralves/Museum van Hedendaagse Kunst • Tuinen van Calem/Vogels kijken • Steek de rivier over per boot • Vissersdorp Afurada • Natuurreservaat van Douro Estuary / Vogelobservatorium • Wijnkelders Port • Ponte de Luís I • S. Kerk Francisco • Parochie van Miragaia

Porto: een hele dag all-inclusive privérondleiding door de stad

6. Porto: een hele dag all-inclusive privérondleiding door de stad

Deze privérondleiding door de stad Porto begint in het historische centrum, waar u de mogelijkheid krijgt om de kathedraal, het treinstation van São Bento, te bezoeken, bekend om zijn prachtige tegels die belangrijke momenten in de geschiedenis van Portugal vertegenwoordigen. Tijdens deze dagtour leer je de straten, pleinen en bezienswaardigheden van het historische centrum kennen, waaronder het Batalha-plein, de Santa Catarina-straat, het Majestic Coffee House, de Bolhão-markt en de Aliados Avenue. Later die ochtend bezoekt u een portwijnkelder. Leer hoe wijn wordt gemaakt, bekijk enkele van de zeldzaamste flessen die vandaag de dag bestaan en geniet van een Port-wijnproeverij. Je stopt dan voor de lunch in een restaurant in Ribeira en geniet van het prachtige uitzicht terwijl je dineert. Bekijk de stad 's middags vanuit een ander perspectief tijdens een cruise van 1 uur en krijg de kans om alle bruggen te zien die Porto met Vila Nova de Gaia verbinden. Aan het einde van onze dag zullen we Boavista, Serralves en Foz leren kennen terwijl we naar Castelo do Queijo reizen, hier kunt u een pauze nemen, een hapje of een drankje nuttigen, of gewoon genieten van het adembenemende uitzicht op de zee.

Sitemap Castelo do Queijo

Wil je alle activiteiten in Castelo do Queijo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Castelo do Queijo

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 224 beoordelingen

Een geweldige manier om de stad te zien! Walter was een geweldige gids die ons meenam op een absoluut geweldige reis langs de rivier en het strand van Porto. De uitzichten zijn geweldig, de sfeer van de plaatsen die je gaat bezoeken is meer ontspannen. Het is een mooi alternatief voor het stadscentrum en de oude stad en de snelste en meest plezierige manier om de stad te zien.

We hadden een super leuke voormiddag. Onze gids, Teresa, nam ons mee op een fijne fietstocht langs de rivier en door de stad. Teresa was een enthousiaste gids en was bereid om ons allerlei tips over goede restaurants of andere interessante plaatsen in Porto door te geven. Zeker een aanrader!

We hadden de fietstour onder super enthousiaste leiding van Steffen! Je gaat langs de rivier richting het strand en door de oude stad weer terug. In drie uren zie je veel van Porto!

Fabian wist enorm veel over de stad te vertellen op een enthousiaste wijze.

echt een fantastisch leuke tour. Super manier om de stad te leren kennen