Belevingen in
Kasteel van Sao Jorge

Geniet van een benijdenswaardig uitzicht over Lissabon en de Taag vanaf het middeleeuwse kasteel van de Portugese hoofdstad.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kasteel van Sao Jorge: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Lissabon: stadszeiltocht overdag/avond/nacht met drankjes

1. Lissabon: stadszeiltocht overdag/avond/nacht met drankjes

Maak een onvergetelijke 2 uur durende rondvaart door Lissabon op de rivier de Taag met live toelichting van de bemanning. Ontdek de prachtige waterkant van de stad op een zeilboot terwijl je onderweg de vele historische monumenten en iconische bezienswaardigheden bewondert.  Je wordt begroet door je schipper, die je bij de steiger aan boord van de zeilboot helpt. Proost met een welkomstdrankje en verken de waterwegen van Lissabon, waarbij je eerst langs het Monument der Ontdekkingen komt. Vaar onder de grandioze Brug van 25 april (Ponte 25 de Abril) en kijk omhoog om een glimp op te vangen van het Christusbeeld, Cristo Rei. Terwijl je de prachtige bezienswaardigheden van gebouwen, bruggen en schepen in je opneemt, luister je naar de bemanning die jou enkele curiositeiten en leuke weetjes vertelt over de plaatsen waar je langs vaart.  Zet de reis voort naar het historische stadscentrum, waar je kunt genieten van een indrukwekkend uitzicht op het  Praça do Comércio, de Basílica da Estrela en het Castelo de São Jorge, dat zich op de hoogste heuvel van Lissabon bevindt.  Aan het einde van je boottocht door Lissabon kun je de unieke architectuur van het MAAT Museum (Museu de Arte, Arquitetura e Tecnologia) en de beroemde Toren van Belém (Torre de Belém) bewonderen. Als je de zonsondergangsoptie hebt gekozen, ervaar je ook de stad verlicht tijdens het gouden uur, gevolgd door een prachtige zonsondergang.

...
Lissabon: voorrangstoegang São Jorge kasteel met begeleiding

2. Lissabon: voorrangstoegang São Jorge kasteel met begeleiding

Geniet van een ontspannen middag of ochtend in het kasteel van São Jorge met deze handige kaartjes met voorrangstoegang. Kom meer te weten over de geschiedenis van het populairste monument van Lissabon, dat helemaal teruggaat tot de 10e eeuw. Je ontmoet je  GetYourGuide-vertegenwoordiger vlak voor het kasteel voor een 15 minuten durende kennismaking met het monument voordat je je tickets ophaalt. Deze geven je toegang tot het binnenste van het kasteel – je hebt ruim voldoende tijd om op verkenning uit te gaan. Geniet van een bezoek in je eigen tempo: bewonder de eeuwenoude architectuur en ontdek de permanente tentoonstelling van het kasteel, met vele objecten uit de 11e eeuw, afkostig uit de archeologische vindplaats van de Moorse wijk. Laat je de adem benemen door een 360-graden-uitzicht over de stad en de rivier de Taag vanaf één van de hoogste heuvels van Lissabon.

...
Lissabon: 3-in-1-ticket hop on, hop off-bus & tram

3. Lissabon: 3-in-1-ticket hop on, hop off-bus & tram

Dit is dé manier om Lissabon goed te leren kennen. In 48 uur profiteer je van 3 dubbeldekkerroutes en een historische tramroute! De Belém-tour brengt je langs de belangrijkste pleinen, lanen en monumenten. Of maak de monumentale tour die je de moderne buurten van de stad laat zien. De Belém-tour laat je nader kennismaken met Belém en Ajuda. Dit is het belangrijkste herkenningspunt van Lissabon, bekend om zijn monumenten, musea en andere attracties. Tijdens de Heuvels-tramroute leer je de traditionele wijken van de stad kennen, zoals Alfama, Mouraria, Baixa, Chiado, Estrela en Lapa. Dit is een unieke kans om door Lissabon te rijden op een van de oudste vervoersmiddelen van de stad. Bezoek de oude wijken van Lissabon op de heuvel van het kasteel van Sint Joris, ga aan boord van een historische tram en ontdek enkele prachtige uitkijkpunten. Geniet van het adembenemende uitzicht in het unieke zonlicht van de stad met zijn one-of-a-kind architectuur.  Kom meer te weten over de geschiedenis van de visserij in het nieuwe museum van het oosten, dat ooit een kabeljauwzaak was voor vis uit de Noordzee. Je kunt Beléms rijke historie aflezen aan z'n vele musea en monumenten, dus je zult er niet snel uitgekeken raken. Het Jerónimos-klooster, de Toren van Belém en Padrão dos Descobrimentos zijn enkele must sees. Op elke route kun je in- en uitstappen waar en wanneer je wilt!

...
Lissabon: 2,5 uur durende culinaire tour per Segway

4. Lissabon: 2,5 uur durende culinaire tour per Segway

Neem een geleide Segwaytour door Lissabon en proef de smaken van Portugal met een unieke vorm van zelfbalancerend vervoer. Tijdens je 2,5-uur durende Segway-avontuur door de stad bezoek je Alfama, de oudste buurt van Lissabon, en de charmante straatjes van Bairro Alto. Lissabon is de perfecte stad om met zo'n cool voertuig te verkennen. Je gaat verder dan alleen de monumenten om te achterhalen wat deze stad zo geweldig maakt en verkent de Taag, het culinaire aanbod en de vriendelijke bevolking. Er wordt voor alle benodigdheden gezorgd: gratis water,  hapjes en voortreffelijk gebak. Ook aan de veiligheid is gedacht: met helmen en instructies voor de Segway ga je goed voorbereid op weg. Er is een gids aanwezig die zijn passie voor de stad graag met je deelt en je meeneemt naar de beste plekken om lekker Portugees te eten.

...
Lissabon: 24-uurs ticket hop on, hop off-tramrit

5. Lissabon: 24-uurs ticket hop on, hop off-tramrit

Je reserveert je ticket voor de Hills tramtour en rijdt met een vintage tram door de fameuze traditionele wijken van Lissabon. Je reist door de wijken Alfama, Mouraria, Chiado, Bairro Alto en Lapa. Je maakt kennis met de meest onvergetelijke bezienswaardigheden van de stad, zoals Castelo São Jorge, de kathedraal van Lissabon (Sé de Lisboa) en de Basílica da Estrela. Je bezoekt de musea, zoals MUDE, Museu do Chiado en Museu de Arte Antiga. Je bewondert het prachtige uitzicht vanaf Miradouro da Graça, Miradouro Senhora do Monte, Portas do Sol en Miradouro de Santa Luzia. Een audiogids aan boord is beschikbaar in het Portugees, Spaans, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Nederlands, Zweeds, Russisch, Chinees en Japans.

...
Hoogtepunten van Lissabon: 7-uur durende privétour

6. Hoogtepunten van Lissabon: 7-uur durende privétour

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Lissabon tijdens deze privétour. Je persoonlijke, officieel gecertificeerde gids/chauffer zal je een compleet inzicht geven in de stad en zal de tour toespitsen op jouw interesses. Je kunt bijvoorbeeld de schilderachtige buurten van Lissabon verkennen op een panoramische route naar de Ponte 25 de Abril (25 aprilbrug), die enig in zijn soort is. Van een hoogte boven de 100 meter heb je een adembenemend uitzicht op Lissabon en het standbeeld Christus Koning, dat met zijn 28,5 meter hoogte de grootste betonnen sculptuur van Europa is. Je kunt ook naar de top van dat standbeeld klimmen voor een ongelofelijk uitzicht op de stad en de rivier. Bewonder het prachtige Hiëronymietenklooster, een van de belangrijkste en imposantste voorbeelden van de Manuelstijl, een Portugese variant van de late gotiek. Ontdek ook de unieke Toren van Belém en het uitzonderlijke Monument van de Ontdekkingen (Padrão dos Descobrimentos). Bezoek de minder toeristische wijken van Lissabon zoals Estrela, met zijn basiliek of de begraafplaats Prazeres. De lunch staat gepland op een van de lokale markten van Lissabon, weg van de toeristenmassa.

...
Lissabon: volledige dagtour

7. Lissabon: volledige dagtour

Verken het beste van de stad Lissabon tijdens een dagtour. Leer meer over de levendige cultuur van de stad, bekijk belangrijke historische bezienswaardigheden en beroemde monumenten en ontdek verborgen juweeltjes die geliefd zijn bij de lokale bevolking. Vertrek richting het beroemde plein Marquês de Pombal en bewonder het grootste park van Lissabon, Alto do Parque Eduardo VII. Bezoek de beroemdste avenue Avenida da Liberdade, die door Rossio, Praça do Comércio, Bairro Alto, Alfama en Castelo de São Jorge loopt. Ga naast de rivier de Taag en bezoek de iconische monumenten van het gebied van Belém, zoals de Torre de Belém en de Padrão dos Descobrimentos, inclusief de Mosteiro dos Jerónimos. Bewonder de prachtige architectuur van de kleurrijke stad voordat je stopt voor de lunch in een typisch restaurant. Ga naar de Expo en breng wat tijd door met een bezoek aan het Oceanarium van Lissabon en enkele van de meest emblematische musea.

...
Lissabon: 2 uur geleide zeiltocht bij zonsondergang

8. Lissabon: 2 uur geleide zeiltocht bij zonsondergang

Maak een tijdreis door 500 jaar geschiedenis en zie alle belangrijke monumenten van Lissabon vanaf de rivier de Taag. Klim aan boord van een fraai jacht en zeil de zonsondergang tegemoet met uitzicht op de iconische herkenningspunten van de stad. Je stapt op bij het monument voor de ontdekkingsreizigers Padrão dos Descobrimentos en zeilt langs de Torre Belém. Vaar verder naar de machtige overspanning van de 25 aprilbrug en tuur naar boven waar de armen van het Christus Koning-standbeeld zich uitstrekken. Je kun wegdromen bij de mooie pleinen, zoals het Terreiro do Paço (ook bekend als 'Praça do Comércio'), een deel van de na de aardbeving van 1755 herbouwde Pombaline-wijk. Bewonder ook de oudste wijken van Lissabon, zoals Alfama en het Kasteel van Sao Jorge. Je passeert de Kathedraal van Lissabon en het Nationale Pantheon, voordat je weer terugvaart. Onder het genot van een glas mousserende wijn zie je de zon langzaam ondergaan.

...
Lissabon: 1,5 uur privé Segwaytour door het district Alfama

9. Lissabon: 1,5 uur privé Segwaytour door het district Alfama

Profiteer van het comfort en gemak van het rijden op een Segway om de heuvels van Lissabon te overwinnen tijdens deze 1,5 uur durende privétour door de wijk Alfama. Je kunt met je gids regelen hoe laat je je tour wilt beginnen. Uw rondleiding wordt voorafgegaan door een kennismaking en een oefensessie. Je zult zien dat rijden op een Segway de perfecte manier is om de heuvels van Lissabon in een oogwenk te beklimmen. Zonder moe te worden van de heuvels, klim je de heuvel op naar het kasteel van São Jorge en daal je af door de wijk Mouraria. In tijden voorbij de plaats van veldslagen en veroveringen, vandaag is het het perfecte pad om jezelf op een avontuur door de geschiedenis te zetten. Zie hoe de lokale bevolking leeft van je verkenning van het kasteel en Mouraria. Dit is ook een goede gelegenheid om enkele van de meest iconische monumenten van Lissabon te bekijken, waaronder de Sé-kathedraal en het Nationale Pantheon. Je hebt de mogelijkheid om vanaf de Miradouros (uitzichtpunten), waaronder de prachtige Portas do Sol, een prachtig uitzicht op Lissabon te nemen. Dit is een geweldige kans om een aantal fantastische foto's van Lissabon en de Taag te maken.

...
4-daagse Portugal Tour vanuit Madrid: Lissabon en Fatima

10. 4-daagse Portugal Tour vanuit Madrid: Lissabon en Fatima

Ontdek de bezienswaardigheden en geluiden van Portugal tijdens een 4-daagse pakketreis vanuit Madrid, dwars door de schilderachtige regio Extremedura op weg naar de Portugese hoofdstad Lissabon. Leer meer over de Spaanse conqusitadors in Trujillo en het Portugese tijdperk van ontdekkingen in Belem. Bekijk oude trams in de straten van Alfama en leer over het uiterlijk van de Maagd Maria in Fatima. De accommodatie is in een viersterrenhotel in het centrum van Lissabon, met optionele avondactiviteiten en dagtochten voor uw plezier. Dag 1: Madrid - Trujillo - Lissabon Vertrek om 08:00 uur uit Madrid en rijd door de schilderachtige regio Extremadura in Spanje en stop in het historische Trujillo om een stad te ontdekken die is verrijkt door de Spaanse veroveraars. Je hebt tijd om door het stadscentrum te dwalen om prachtige middeleeuwse en renaissancistische gebouwen te zien, zoals het belangrijkste Plaza Mayor, waar een ruiterstandbeeld van Francisco Pizarro op wacht staat. Ga verder over de grens naar Portugal en check in bij het 4-sterrenhotel Lutecia bij aankomst in Lissabon. Gelegen aan de monding van de rivier de Taag, is de Portugese hoofdstad een genot om 's nachts te verkennen. Je kunt deelnemen aan een optionele fado-show om de typisch melancholische volksliedjes van Portugal te ervaren, of je kunt je op je gemak ontspannen. Dag 2: Lissabon Geniet van een ochtend sightseeingtour door Alfama, de oudste wijk van Lissabon. Bewonder het middeleeuwse kasteel van São Jorge, met uitzicht op de Alfama vanaf de heuveltop, en zie oude trams die door de geplaveide straten rennen. Ga door naar Belem, gedomineerd door de vestingtoren van Belem en het sierlijke klooster van Los Jeronimos. De middag is vrij om op uw gemak te verkennen, of maak een optionele excursie naar de sprookjesachtige paleizen van Sintra en de prachtige stranden en resorts van de kust van Estoril en Cascais. Dag 3: Lissabon - Fatima - Lissabon Vandaag bezoekt u een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Portugal tijdens een dagtocht naar Fatima. Leer het verhaal van de verschijning van de Maagd Maria aan 3 herderskinderen terwijl ze hun kudde in de Cova da Iria verzorgden. Je bent vrij om sites zoals het Heiligdom van Fátima en de Kapel van de Verschijningen te verkennen. Bekijk de mozaïeken en gebrandschilderde ramen van de basiliek en geniet van een rustige tijd in de Holy Trinity Church. Keer terug naar Lissabon voor uw overnachting. Dag 4: Lissabon - Caceres - Madrid Vertrek uit Lissabon en steek de grens met Spanje opnieuw over op weg naar Madrid. Stop bij de historische ommuurde stad Caceres, in 1986 een UNESCO-werelderfgoed vanwege de prachtige mix van Romeinse, Moorse, Noord-gotische en Italiaanse Renaissance-architectuur. Ontdek enkele van de 30 overgebleven islamitische torens en glorieuze paleizen uit de Renaissance, terwijl je op je gemak door de smalle straatjes dwaalt. Ga door naar Madrid voor het einde van de tourdiensten.

...

Sitemap Kasteel van Sao Jorge

Wil je alle activiteiten in Kasteel van Sao Jorge ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kasteel van Sao Jorge

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.108 beoordelingen

Zeer mooie zeilboottocht, zeer interessante gids, waarmee u de stad vanuit een andere hoek kunt bekijken?

Even opgeschort om Lissabon op een andere manier te zien. Een zeer attente bemanning. Een genot !

We vonden het een hele belevenis. Stoer door de vele wind, mooie zonsondergang gezien.

Heerlijk genoten! Super lief en vriendelijk personeel, voelde ons helemaal welkom!

We had an amazing time with 8 friends. We had a nice guide and a lovely sunset.