Datums kiezen

Catacomben van Parijs

Catacomben van Parijs

Catacomben van Parijs: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Parijs: Toegangskaartje voor de Catacomben, audiogids en riviercruise

1. Parijs: Toegangskaartje voor de Catacomben, audiogids en riviercruise

Ervaar de fascinerende overblijfselen uit het verleden van Parijs met een kaartje voor de mysterieuze Catacomben. Ontdek de romantische kant van de stad met een optionele pittoreske cruise op de Seine. Wees getuige van iconische bezienswaardigheden en ontdek de geheimen onder de stad. Begin in de fascinerende Catacomben van Parijs, een ingewikkeld ondergronds netwerk genesteld onder de straten van de stad. Loop door de tunnels die de overblijfselen van miljoenen Parijzenaars huisvesten en voel hoe hun geschiedenis en verhalen in de stille stenen zijn geëtst. Na je reis door de verborgen onderbuik van de stad, stijg je op naar het levendige stadsbeeld en begeef je je naar de oevers van de rivier de Seine. Ga aan boord van een comfortabele kruiser en vaar door het hart van Parijs als je optie dat omvat. Bewonder de verbluffende bezienswaardigheden van de iconische bezienswaardigheden van Parijs, zoals de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame-kathedraal, terwijl u zich koestert in de gloed van de stad, afhankelijk van uw optie.

Parijs: toegang tot de catacomben en rondvaart op de Seine met audiogids

2. Parijs: toegang tot de catacomben en rondvaart op de Seine met audiogids

Ontdek de boeiende overblijfselen van de geschiedenis van Parijs met een kaartje voor de enigmatische Catacomben. Ervaar de romantische kant van de stad tijdens een schilderachtige cruise op de Seine, waar u iconische bezienswaardigheden zult zien en de verborgen geheimen van de stad zult onthullen. Begin je reis in de betoverende Catacomben van Parijs, een ingewikkeld ondergronds labyrint onder de straten van de stad. Doorkruis de tunnels die de overblijfselen van miljoenen Parijzenaars herbergen, zodat hun verhalen en geschiedenis door de stille stenen kunnen resoneren. Zodra je de diepten van de verborgen wereld van de stad hebt verkend, stijg je op naar het levendige stadsbeeld en ga je richting de oevers van de rivier de Seine. Stap aan boord van een comfortabel cruiseschip en begin aan een rustige reis door het hart van Parijs. Sta versteld van de adembenemende vergezichten van de beroemde bezienswaardigheden van Parijs, waaronder de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame, allemaal badend in de stralende charme van de stad.

Catacomben van Parijs: Speciale Tour voorrangstoegang

3. Catacomben van Parijs: Speciale Tour voorrangstoegang

Krijg snel toegang tot de ondergrondse begraafplaats van de Parijse Catacomben, bestaande uit kilometers ondergrondse tunnels met daarin de schedels en botten van zo'n 6 miljoen Parijzenaars. Ga mee met een lokale gids en verken de catacomben in een kleine groep van niet meer dan 19 personen (6 personen op bepaalde starttijden). Elke kamer onthult steeds meer versierde en macabere botversieringen. Hoor het ongelooflijke verhaal over hoe de catacomben werden gebouwd en het enorme project dat werd ondernomen om botten uit de hele stad naar dit punt te verplaatsen. Je speciale toegangsstatus betekent dat de bewakers ook speciaal voor jouw groep poorten zullen openen, waardoor je bijvoorbeeld toegang krijgt tot een geheime kapel versierd met schedels en dijbenen. De Parijse Catacomben bevatten botten die zo'n 2000 jaar geschiedenis vertegenwoordigen en de bouw ervan was een uniek civieltechnisch project dat heeft bijgedragen aan het ontstaan van de moderne stad.

Parijs: Catacomben toegangsbewijs met audiogids

4. Parijs: Catacomben toegangsbewijs met audiogids

Ga op een spookachtige reis door de duistere diepten van de geschiedenis met een uur durende bezichtiging met gids in de catacomben van Parijs. Leer meer over de fascinerende macabere geschiedenis van de stad terwijl je getuige bent van een ondergrondse wereld vol skeletten en botten. Daal af in het ondergrondse labyrint onder de Lichtstad, waar miljoenen skeletresten ingewikkeld zijn gerangschikt en getuigen van eeuwen geleden. Dwaal door schemerige tunnels en voel de griezelige sfeer met echo's van voetstappen en gefluister uit het verleden. Leer meer over de morbide oorsprong van de catacomben en hun rol in het vormgeven van de Parijse geschiedenis, van hun ontstaan als kalksteengroeves tot hun transformatie tot ossuarium. Ontdek verhalen uit de geschiedenis van je audiogids terwijl je deze macabere onderwereld onder de bruisende straten van Parijs ontdekt.

Parijs: Voorrangstoegang tot de catacomben en rondvaart op de Seine

5. Parijs: Voorrangstoegang tot de catacomben en rondvaart op de Seine

Ga op een fascinerende reis door de spookachtige Catacomben van Parijs, waar de overblijfselen van zes miljoen zielen rusten in een ondergrondse wereld. Verken de tunnels voordat je aan boord gaat van een cruise op de rivier de Seine en bewonder de bezienswaardigheden van de stad vanaf het water. Verken de griezelige schoonheid van zorgvuldig gerangschikte botten en schedels en onthul een uniek hoofdstuk in de Parijse geschiedenis. Reis door kronkelende tunnels versierd met zorgvuldig gerangschikte botten en schedels, die elk een spookachtig verhaal uit het verleden van de stad vertellen. Verrijk je ervaring met een riviercruise op de Seine (als de optie is geselecteerd), waarbij je over de iconische rivier vaart en getuige bent van de bezienswaardigheden van de stad, van de Eiffeltoren tot de Notre Dame Catedral, geniet van het adembenemende uitzicht terwijl je de romantiek van de Seine proeft. Cruise langs deze historische waterweg biedt een uniek perspectief van Parijs en combineert ontspanning en elegantie voor een onvergetelijke ervaring. Dompel jezelf onder in de geschiedenis onder de grond en de betoverende schoonheid boven, en creëer herinneringen die nog lang na je onvergetelijke avontuur zullen blijven hangen. Boek nu je gecombineerde Catacomben en Seine Cruise-ervaring voor een echt meeslepende Parijse escapade.

Catacomben van Parijs: VIP Skip-the-Line Tour met beperkte toegang

6. Catacomben van Parijs: VIP Skip-the-Line Tour met beperkte toegang

Onder de straten van Parijs is er nog een andere, donkere kant van de stad die maar weinigen te zien krijgen. Twintig meter (en meer) onder straatniveau strekken de galerijen van de Catacomben van Parijs zich uit over meer dan 200 mijl - een ondergronds doolhof waarvan velen zich niet bewust zijn als ze door de straten erboven slenteren. Oorspronkelijk ontgonnen om kalksteen te leveren voor de constructie van de beroemde Parijse gebouwen en bruggen, zijn de Catacomben van Parijs nu de thuisbasis van de botten van meer dan 6 miljoen voormalige Parijzenaars. Hun stoffelijk overschot werd in de 18e eeuw zorgvuldig naar hier verplaatst, in een discrete operatie om ze over te brengen van de onreine en overvolle begraafplaatsen van het stadscentrum. Overbevolking op deze begraafplaatsen leidde tot ongepaste begrafenissen, open graven en opgegraven lijken, waardoor ziekten (en een paar horrorverhalen) in de omliggende gebieden werden verspreid. Tegenwoordig wachten muur na muur van gestapelde botten en wat meer enigszins macabere composities op je terwijl je een deskundige lokale gids volgt in "The Empire of Death". Fans van de film "As Above So Below" zullen deze oneindige sombere tunnels herkennen. Samen met miljoenen gewone Parijzenaars wordt gezegd dat de man met het ijzeren masker hier ligt, evenals zowel beulen als hun slachtoffers, onthoofd tijdens de Franse Revolutie. Je gids leidt je door de ondergrondse gangen en naar een aantal zeer speciale kamers. Er zijn slechts 200 mensen tegelijk toegestaan op deze opmerkelijke site, zodat u het meeste uit deze buitengewone plek kunt halen en meer tijd kunt besteden aan het genieten van de kamers en de interactie met uw gids. Deze speciale tour geeft je ook toegang tot delen van de Catacomben die gesloten zijn voor het grote publiek. Laat ondergrondse poorten speciaal voor jou en je groep openen en leer de intrigerende verhalen kennen van degenen die hier door de eeuwen heen hebben gewerkt, bezocht en zijn begraven, inclusief de geheime genootschappen die er nog steeds zijn. Verleden en heden Parijs en zijn inwoners komen tot leven terwijl je de sombere ingewanden van de stad verkent die onder de oppervlakte verborgen zijn.

Parijs: Catacomben toegangsticket en optionele rondleiding

7. Parijs: Catacomben toegangsticket en optionele rondleiding

Daal af in de diepten van de Parijse Catacomben in een meeslepende reis door de geschiedenis. Dwaal door schemerige tunnels onder drukke straten. Word begroet door muren met netjes gerangschikte botten. Bewonder deze ossuariums, die de overblijfselen van meer dan zes miljoen mensen bevatten. Kies tussen een live gids of een audiogids. Navigeer door labyrintische gangen en luister naar verhalen over revolutie, oorlog en de evolutie van de Parijse samenleving. Kies voor deze tour je eigen avontuur. Je kunt kiezen tussen een rondleiding op eigen gelegenheid met een audiogids en de catacomben op je eigen tempo bekijken. Of kies voor een tour in kleine groep, met een Engelssprekende tourhost. De host leidt je buiten de Parijse catacomben. Je krijgt geen volledige rondleiding binnen de Parijse catacomben met gids. Wat de optie ook is, ontdek dit stille getuigenis van het duistere verleden van de Lichtstad, dat verhalen over revolutie en maatschappelijke evolutie onthult. Als je kiest voor de optie met gids, word je buiten de Parijse catacomben gebracht. De gastheer geeft een briefing van 30 minuten over de Lichtstad voordat hij je helpt de Parijse catacomben binnen te gaan. De host gaat de Parijse catacomben niet binnen. Als je kiest voor de optie met audiogids, hoef je geen fysieke gids of gastheer te ontmoeten; in plaats daarvan kun je een rondleiding op eigen gelegenheid volgen. Ga direct naar de ingang van de catacomben.

Parijs: voorrangsrondleiding & viptoegang tot de Catacomben

8. Parijs: voorrangsrondleiding & viptoegang tot de Catacomben

Parijs staat algemeen bekend om zijn schoonheid en romantiek. Maar ver onder de Eiffeltoren en het Louvre bevindt zich een heel andere, intimiderende wereld. In de Catacomben van Parijs hangt boven een deuropening een inscriptie met de tekst: Pas op voor het dodenrijk. Dit is een geschikte waarschuwing om u voor te bereiden op een gedenkwaardige, once-in-a-lifetime ervaring. De toegang tot de catacomben is uiterst beperkt, aangezien slechts 200 mensen tegelijk de site mogen betreden. Bijgevolg kunnen rijen erg lang zijn en kunnen wachttijden oplopen tot 2 uur. Met bevoorrechte, skip-the-line toegang bespaart u tijd en energie om het meeste uit dit gepersonaliseerde bezoek te halen. Bijna 300 kilometer aan tunnels en smalle paden strekken zich uit onder de straten van Parijs. Oorspronkelijk waren de Catacomben kalksteengroeven, uitgehold voor de bouw van de beroemdste bruggen en gebouwen in de stad. Vanaf de 18e eeuw dienden de Catacomben als laatste rustplaats voor meer dan 6 miljoen mensen, en skeletten, botten en schedels van opgegraven lichamen staan netjes langs de muren en bogen. Doe mee met deze exclusieve skip-the-line tour met kleine groepen en zie Parijs in een ander licht dan ooit tevoren.

Parijs Catacomben: tour voorrangstoegang & speciale ruimtes

9. Parijs Catacomben: tour voorrangstoegang & speciale ruimtes

Ontmoet de gids bij de Catacomben van Parijs en sla de wachtrijen over om tot 20 meter onder straatniveau af te dalen. Je komt erachter hoe ruim 321 kilometer aan tunnels werd gedolven om het probleem van de overvolle begraafplaatsen op te lossen, en je komt meer te weten over de strijd en ultieme glorie van deze macabere, heilige plaats. Krijg een gevoel voor de verbazingwekkende kamers als je langs het bordje met 'Arrête. C'est ici l'empire de la mort' (Stop. Hier is het rijk van de doden) loopt. Je wordt omringd door botten en schedels, zorgvuldig gerangschikt met eerbied en een decoratieve twist. Terwijl je in de voetsporen van Franse vorsten uit de 18e en 19e eeuw treedt, betreed je speciale gebieden die voor het grote publiek gesloten zijn.

Parijs: Catacomben-tour zonder wachtrij en beperkte gebieden

10. Parijs: Catacomben-tour zonder wachtrij en beperkte gebieden

Maak je klaar om iets anders te ervaren tijdens een bezoek aan de lichtstad. Duik diep onder de drukke straten van Parijs en betreed een ingewikkeld netwerk van tunnels dat zich over 300 kilometer uitstrekt. Ontdek tijdens deze skip-the-line tour de Parijse Catacomben - macabere tunnels die echt een zeldzame plek zijn om te bezoeken. Sluit je aan bij je deskundige gids tijdens een rondleiding door wat bekend staat als de laatste rustplaats van meer dan 6 miljoen zielen. Met skip-the-line tickets wordt uw tijd verstandig gebruikt en omzeilen we de wachtrij om binnen te gaan in wat bekend staat als ''de poort naar de hel''. Met slechts 200 bezoekers die toegang krijgen, is het moeilijk om een exclusievere ervaring te vinden. Begin aan je reis door het uitgebreide netwerk van ondergrondse tunnels en onderweg zal je gids de fascinerende geschiedenis achter de Catacomben van Parijs ontrafelen en onthullen hoe deze zich ontwikkelde tot de rustplaats voor talloze zielen uit de stad. Tijdens deze 1,5 uur durende tour krijg je de unieke kans om twee bijzonder griezelige delen van de Catacomben te verkennen die niet toegankelijk zijn voor het grote publiek. Deze gebieden zijn zo exclusief dat een bewaker persoonlijk oude poorten zal ontgrendelen, waardoor je een ongeëvenaarde VIP-ervaring krijgt. De Catacomben gelden als een van de best bewaarde geheimen van Parijs, en tijdens je rondleiding pel je de lagen mysterie weg die verborgen zijn binnen hun oude muren.

18 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Catacomben van Parijs: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Catacomben van Parijs

Wil je alle activiteiten in Catacomben van Parijs bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Catacomben van Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.6
(10.537 beoordelingen)

We werden door de beveilig binnen gelaten en daar hebben we op de gids gewacht. Hij kwam vijf minuten voor de start van de tour binnen en stelde zich enthousiast voor als John. Hij straalde en regelde dat we naar binnen mochten. Eenmaal in de catacomben begon hij zijn verhaal over het ontstaan van Parijs en de mijnen die daarbij zijn aangelegd door de Romeinen. We hebben de mijnen bekeken en de vip toegang tot een aantal sculpturen en de put waarin de mijnwerkers zich vroegers waste. Daarna gingen we door naar het deel met de skeletten. John wist onwijs veel verhalen te vertellen over de borden die er staan i.c.m. de data erop (bijv. de mensen die de botten van datum X hebben gesorteerd hebben misschien wel de onthoofding van de koning meegemaakt). John maakte de hele tour super interactief, hij was niet gehaast en toonde oprecht interesse in de deelnemers. Hij heeft ook een leuk gevoel voor humeur en deze tour was echt het hoogte punt van onze vakantie! Bedankt John!

TLDR; Deze tour was meer dan uitzonderlijk en elke cent waard! Evi's Catacomben-tour door Parijs was het hoogtepunt van onze reis naar Parijs, België en Nederland. Haar expertise en verhalen brachten zoveel kleur in de tour! Dit alleen al zou het geld waard zijn geweest, maar de exclusieve toegang tot gebieden die anders gesloten waren voor het publiek was zo'n ongelooflijke bonus! Haar toewijding aan de veiligheid en het bijeenhouden van onze bemanning maakten ons bezoek zorgeloos, zelfs in het labyrint van de tunnels. Het overslaan van de wachtrij, het kijken naar zoveel mensen die langskwamen terwijl ze de borden probeerden te lezen in het schemerige licht, of het luisteren naar de audiotour terwijl ze door de tunnel probeerden te navigeren, versterkte dat dit een geweldig telefoontje was. Kan haar tour niet meer aanbevelen als je op zoek bent naar een uitzonderlijke en gedenkwaardige reis door de diepten van Parijs! Bedankt, Evi!

Wij hebben erg genoten van de rondleiding. De gids was uitstekend en klonk nooit gerepeteerd of verveeld. De hele ruimte was erg interessant en veel macaber dan ik had verwacht. Het enige negatieve was niet de schuld van onze tour, maar het feit dat ze voortdurend zelfgeleide mensen vrijlaten, en ze passeren ons altijd en onderbreken. Op die manier voelde het niet zo exclusief, maar toen we de privéruimtes betraden, was dat veel beter. Ik zou dit haar ten zeerste aanbevelen aan iedereen die Parijs bezoekt.

Ontzettend leuke tour gehad. Onze gids Igor gaf veel informatie met veel humor. Hierdoor was de tour super leuk en hield je de aandacht er goed bij! Echt een aanrader om de Vip tour te doen omdat je ontzettend veel ziet en je krijgt veel meer informatie als bij een normale tour.

Deze tour was een echt hoogtepunt van onze reis. Onze gids Justine was informatief, grappig en efficiënt. Ze bracht de geschiedenis echt tot leven. We raden deze rondreis ten zeerste aan!