Belevingen in
Catacomben van Parijs

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Catacomben van Parijs: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Catacomben van Parijs: tour

1. Catacomben van Parijs: tour

Sluit je aan bij je goed geïnformeerde, informatieve gids op deze tour door de ondergrondse gangen en speciale kamers van de catacomben. Haal het meeste uit je bezoek terwijl je luistert naar unieke inzichten van je gids en navigeer samen door deze donkere, maar interessante ruimte. Kom meer te weten over de intrigerende verhalen van degenen die hier in de loop der eeuwen werkten, bezochten en hun laatste rustplaats vonden, samen met de geheime genootschappen die vandaag deze catacomben nog steeds bezoeken. Ontdek de geschiedenis van de doolhofachtige gangen, van hoe ze in eerste instantie kalksteen wilden opgraven tot hoe ze nu de botten van meer dan 6 miljoen voormalige Parijzenaars huisvesten. De overblijfselen werden hier in de 18e eeuw zorgvuldig geplaatst, in een discrete operatie om ze over te brengen van de onreine en overvolle begraafplaatsen van het centrum.

...
Parijse: ticket zonder wachtrij & audiogids Catacomben

2. Parijse: ticket zonder wachtrij & audiogids Catacomben

Ontdek de ondergrondse kant van Parijs en begeef je in de tunnels en kamers vol met de menselijke schedels en botten van 6 miljoen Parijzenaren. De catacomben waren oorspronkelijk een groeve onder de straten van Parijs met gangenstelsels van honderden kilometers. Toen de begraafplaatsen van Parijs overvol raakten, begon de stad de lijken naar de catacomben te verplaatsen.  Vermijd lange wachtrijen en het gedoe bij de kassa, laat eenvoudigweg je voucher zien, begin je zelfgeleide tour en verken de Lichtstad op eigen tempo.

...
Parijse Catacomben: tour met speciale toegang, kleine groep

3. Parijse Catacomben: tour met speciale toegang, kleine groep

Krijg snelle toegang tot de ondergrondse begraafplaats de Parijse catacomben, die bestaan uit kilometers lange ondergrondse tunnels boordevol schedels en beenderen van meer dan 6 miljoen Parijzenaars. Verken de catacomben met een gids en in een kleine groep van maximaal 19 mensen. Elke ruimte onthult meer en meer macabere ornamenten en bottendecoraties. Luister naar het ongelofelijke verhaal over hoe de catacomben werden gebouwd en het enorme project om de beenderen door de stad te verplaatsen naar deze locatie. Je hebt speciale toegang, wat betekent dat de bewakers ook hekken openen alleen voor jouw goep, waardoor je op plekken zoals de geheime kapel komt, die is versierd met schedels en beenderen. De beenderen in de Catacomben geven 2000 jaar geschiedenis weer en de bouw was een uniek project dat de moderne stad van tegenwoordig heeft helpen groeien.

...
Catacomben van Parijs: vip snelle beperkte toegang

4. Catacomben van Parijs: vip snelle beperkte toegang

Onder de straten van Parijs is er een andere, donkere kant van de stad die maar weinigen te zien krijgen. Twintig meter (en meer) onder straatniveau strekken de galerijen van de Catacomben van Parijs zich uit over meer dan 120 km, een ondergronds doolhof onder de stad waar velen zich niet bewust van terwijl ze door de straten erboven wandelen. Oorspronkelijk uitgehouwen om kalksteen te leveren voor de bouw van de beroemde Parijse gebouwen en bruggen, herbergen de Catacomben van Parijs nu de botten van meer dan 6 miljoen voormalige Parijzenaars. Hun overblijfselen werden hier in de 18e eeuw zorgvuldig verplaatst, in een discrete operatie om ze over te brengen van de onreine en overvolle begraafplaatsen van het centrum. Overbevolking op deze begraafplaatsen leidde tot ongeoorloofde begravingen, open graven en opgegraven lichamen, waarbij ziekte (en een paar gruwelverhalen!) in de omliggende gebieden werd verspreid. Tegenwoordig wachten muur na muur van gestapelde botten en wat lichtere macabere composities op je terwijl je de deskundige lokale gids volgt naar Het rijk van de dood. Fans van de film "As Above So Below" zullen deze oneindige donkere tunnels herkennen.  Samen met miljoenen normale Parijzenaars, wordt er gezegd dat de man in het ijzeren masker hier ligt, evenals zowel de beulen en hun slachtoffers, geguillotineerd tijdens de Franse revolutie. Je gids leidt je door de ondergrondse gangen naar een aantal zeer speciale kamers.  Slechts 200 mensen zijn toegestaan op deze kwetsbare en opmerkelijke gebied op elk willekeurig moment en je bezoek in een kleine groep zorgt ervaar dat je het meeste uit deze buitengewone plek haalt, zodat je meer tijd kunt besteden aan het bezichtigen van de kamers en interactie met je gids. Deze speciale rondleiding geeft je ook toegang tot de delen van de Catacomben die gesloten zijn voor het grote publiek. Laat ondergrondse poorten speciaal voor jou en je groep ontgrendelen en kom meer te weten over de intrigerende verhalen van degenen die hier werkten, bezochten en zijn gelegd om te rusten in de loop der eeuwen, samen met de geheime genootschappen die vandaag deze catacomben nog steeds bezoeken.  Het verleden en het heden van Parijs en zijn inwoners komen tot leven, terwijl je de sombere ingewanden van de stad onderzoekt die verborgen liggen onder het oppervlak.

...
Parijs: catacombentour met kleine groepen met toegang zonder wachtrij

5. Parijs: catacombentour met kleine groepen met toegang zonder wachtrij

Onder de oogverblindende lichten van het moderne Parijs liggen de duivels donkere catacomben. Tijdens deze tour met kleine groepen heb je skip-the-line toegang en exclusieve toegang tot beperkte gebieden. Verken het 200 mijl lange doolhof van overblijfselen van ongeveer 6 miljoen Parijzenaars met een deskundige gids. Je tour door de Catacomben van Parijs begint met een ijzingwekkende afdaling langs de 133 treden tellende trap van het complex. Je gids legt uit hoe deze tunnels in de 13e eeuw werden gebruikt om kalksteen te winnen voor gebouwen zo groots als de Notre Dame. Terwijl je je een weg baant door de smalle tunnels, ontdek je waarom het slechte weer in de jaren 1780 Parijzenaars dwong om hun doden hier te begraven. Neem tijdens de rondleiding voldoende tijd om de verontrustend gedetailleerde botversieringen van de catacomben te bewonderen. Van religieuze iconografie tot harten, arbeiders vonden vele manieren om de botten in dit complex te "verfraaien". Er is echter één versiering waar je ruggengraat echt van gaat tintelen. In de populaire Crypt of the Passion neem je even de tijd om te staren naar "The Barrel", dat is opgebouwd uit verschillende skeletresten. Naast het huisvesten van de doden, speelden de catacomben een belangrijke rol tijdens veel belangrijke historische gebeurtenissen. Je gids vertelt je verhalen over de Duitse Wehrmacht en het Franse verzet die beide een deel van de catacomben gebruikten als oorlogsbunkers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Leer ook over de relatie met de Franse Revolutie. Als je niet bang bent voor geesten, vraag dan je gids naar het graf van de portier Philibert Aspairt die in de 18e eeuw in de catacomben stierf. Kom meer te weten over de cataphiles die de afgelopen jaren voor opschudding hebben gezorgd door het organiseren van enorme raves, zwemfeesten en een uitgebreid netwerk in deze ondergrondse stad van de doden. Houd je ogen open voor graffiti die door catafielen is achtergelaten tijdens je Catacombs Tour.

...
Parijs: voorrangsrondleiding & viptoegang tot de Catacomben

6. Parijs: voorrangsrondleiding & viptoegang tot de Catacomben

Parijs is alom bekend om zijn schoonheid en romantiek. Maar diep beneden de Eiffeltoren en het Louvre is een geheel andere, intimiderende wereld. In de Catacomben van Parijs bevindt zich een inscriptie boven een deuropening die luidt: pas op voor het rijk van de dood. Dit is een passende waarschuwing om je voor te bereiden op een gedenkwaardige, once-in-a-lifetime ervaring. De toegang tot de catacomben is uiterst beperkt, omdat slechts 200 mensen tegelijkertijd de locatie mogen betreden. Daarom kunnen de rijen erg lang zijn en kan het tot wel 2 uur duren. Je krijgt voorrangstoegang om het maximale uit dit gepersonaliseerde bezoek te halen. Bijna 300 kilometer aan tunnels en smalle paden strekken zich uit onder de straten van Parijs. Oorspronkelijk waren de Catacomben kalksteengroeven, uitgehold voor de bouw van de beroemdste bruggen en gebouwen in de stad. Vanaf de 18e eeuw dienden de Catacomben als de laatste rustplaats voor meer dan 6 miljoen mensen. Sindsdien lopen de skeletten, botten en schedels van opgegraven lichamen netjes in lijn met de muren en bogen. Tourgroepen zijn beperkt tot slechts 19 gasten. Je neemt deel aan deze exclusieve tour met voorrangstoegang en ziet Parijs in een ander licht dan ooit tevoren.

...
Parijs: catacomben-tour zonder wachtrij

7. Parijs: catacomben-tour zonder wachtrij

Verken de wereldberoemde Parijse catacomben zonder in de rij te hoeven staan Deze exclusieve wandeltocht neemt je mee door de ondergrondse wereld van de catacomben, waar de botten van meer dan 6 miljoen mensen leven. Leer de geschiedenis achter de catacomben, waarom het labyrint van tunnels een ondergrondse begraafplaats werd en zie de stapels botten erin. Ervaar uit de eerste hand de grizzly realiteit van deze enorme ondergrondse begraafplaats zonder tijd te verspillen in de rij. Nummers zijn beperkt tot maximaal 19 personen voor deze tour. Dit zorgt ervoor dat u persoonlijke aandacht krijgt van uw deskundige, deskundige, Engelssprekende gids. Een werkelijk unieke tour, deze ondergrondse wereld mag je niet missen tijdens een reis naar Parijs.

...

Plan je bezoek

 • Beste tijd om te gaan

  Als je niet in de rij wil stan, kun je het best vooraf een skip the line-tour boeken. Als dat niet lukt, helpt het om 30 minuten à een uur voor opening te gaan (dinsdag tot zondag van 10:00 tot 20:00).

 • Hoe lang duurt het?

  Een goede (legale!) tour van de Catacomben duurt 2 tot 3 uur.

 • Kleding

  Goede kans dat je vies wordt, dus trek geen mooie kleren aan en draag gemakkelijke schoenen. Geen zorgen: de zes miljoen mensen om je heen zien er slechter uit!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  10:00 tot 20:00 van dinsdag tot zondag. Laatste toegang om 19:00.
 • Toegangsprijzen
  Tickets kosten €10 voor de Catacomben in Parijs en de tentoonstelling, kaartjes in combinatie met toegang tot de tombe €15.
 • Heb ik een gids nodig?
  het is zeker aan te raden om een tour te boeken. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Station Denfert-Rochereau ligt het dichtst bij de entree, te bereiken met metrolijn 2 en de RER B.
 • Extra tips
  *Draag goede wandelschoenen en laat je mooie kleren thuis.
  *Laatste toegang is om 19:00.

Sitemap Catacomben van Parijs

Wil je alle activiteiten in Catacomben van Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Catacomben van Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 8.493 beoordelingen

One big history lesson. Guide really made sure that everyone was involved and even learned all of the names.

Super geregeld, we konden zo in de snelle rij wachten en naar binnen toe!

Interessante rondleiding door een gids die veel kennis paraat heeft.

Geweldige gids. Geweldige plaatsen gezien, een aanrader!

Zeer indrukwekkend en veel duidelijke info via audiotour