Kies data

Catacomben van Parijs

Catacomben van Parijs: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Parijs: ticket zonder wachtrij & audiogids Catacomben

1. Parijs: ticket zonder wachtrij & audiogids Catacomben

Vermijd het gedoe bij de kassa's. Laat gewoon je voucher zien, begin je zelfgeleide tour en verken de 'Lichtstad' in je eigen tempo met een informatieve audiogids. Terwijl je een wereld onder de straten van Parijs ontdekt, zie je tunnels en kamers versierd met de menselijke beenderen en schedels van ongeveer 6 miljoen Parijzenaars. De catacomben waren oorspronkelijk een groeve onder de straten van Parijs met gangenstelsels van honderden kilometers. Toen de begraafplaatsen van Parijs overvol raakten, begon de stad de lijken naar de catacomben te verplaatsen. 

Parijs Catacomben: tour voorrangstoegang & speciale ruimtes

2. Parijs Catacomben: tour voorrangstoegang & speciale ruimtes

Ontmoet de gids bij de Catacomben van Parijs en sla de wachtrijen over om tot 20 meter onder straatniveau af te dalen. Je komt erachter hoe ruim 321 kilometer aan tunnels werd gedolven om het probleem van de overvolle begraafplaatsen op te lossen, en je komt meer te weten over de strijd en ultieme glorie van deze macabere, heilige plaats. Krijg een gevoel voor de verbazingwekkende kamers als je langs het bordje met 'Arrête. C'est ici l'empire de la mort' (Stop. Hier is het rijk van de doden) loopt. Je wordt omringd door botten en schedels, zorgvuldig gerangschikt met eerbied en een decoratieve twist. Terwijl je in de voetsporen van Franse vorsten uit de 18e en 19e eeuw treedt, betreed je speciale gebieden die voor het grote publiek gesloten zijn.

Parijs: voorrangsrondleiding & viptoegang tot de Catacomben

3. Parijs: voorrangsrondleiding & viptoegang tot de Catacomben

Parijs is alom bekend om zijn schoonheid en romantiek. Maar diep beneden de Eiffeltoren en het Louvre is een geheel andere, intimiderende wereld. In de Catacomben van Parijs bevindt zich een inscriptie boven een deuropening die luidt: pas op voor het rijk van de dood. Dit is een passende waarschuwing om je voor te bereiden op een gedenkwaardige, once-in-a-lifetime ervaring. De toegang tot de catacomben is uiterst beperkt, omdat slechts 200 mensen tegelijkertijd de locatie mogen betreden. Daarom kunnen de rijen erg lang zijn en kan het tot wel 2 uur duren. Je krijgt voorrangstoegang om het maximale uit dit gepersonaliseerde bezoek te halen. Bijna 300 kilometer aan tunnels en smalle paden strekken zich uit onder de straten van Parijs. Oorspronkelijk waren de Catacomben kalksteengroeven, uitgehold voor de bouw van de beroemdste bruggen en gebouwen in de stad. Vanaf de 18e eeuw dienden de Catacomben als de laatste rustplaats voor meer dan 6 miljoen mensen. Sindsdien lopen de skeletten, botten en schedels van opgegraven lichamen netjes in lijn met de muren en bogen. Tourgroepen zijn beperkt tot slechts 19 gasten. Je neemt deel aan deze exclusieve tour met voorrangstoegang en ziet Parijs in een ander licht dan ooit tevoren.

Catacomben Parijs: skip-the-line VIP-tour, beperkte toegang

4. Catacomben Parijs: skip-the-line VIP-tour, beperkte toegang

Onder de straten van Parijs is er een andere, donkere kant van de stad die maar weinigen te zien krijgen. Twintig meter (en meer) onder straatniveau strekken de galerijen van de Catacomben van Parijs zich uit over meer dan 120 km, een ondergronds doolhof onder de stad waar velen zich niet bewust van terwijl ze door de straten erboven wandelen. Oorspronkelijk uitgehouwen om kalksteen te leveren voor de bouw van de beroemde Parijse gebouwen en bruggen, herbergen de Catacomben van Parijs nu de botten van meer dan 6 miljoen voormalige Parijzenaars. Hun overblijfselen werden hier in de 18e eeuw zorgvuldig verplaatst, in een discrete operatie om ze over te brengen van de onreine en overvolle begraafplaatsen van het centrum. Overbevolking op deze begraafplaatsen leidde tot ongeoorloofde begravingen, open graven en opgegraven lichamen, waarbij ziekte (en een paar gruwelverhalen!) in de omliggende gebieden werd verspreid. Tegenwoordig wachten muur na muur van gestapelde botten en wat lichtere macabere composities op je terwijl je de deskundige lokale gids volgt naar Het rijk van de dood. Fans van de film 'As Above So Below' zullen deze nooit eindigende sombere tunnels herkennen. Samen met miljoenen normale Parijzenaars, wordt er gezegd dat de man in het ijzeren masker hier ligt, evenals zowel de beulen als hun slachtoffers, geguillotineerd tijdens de Franse revolutie. Je gids leidt je door de ondergrondse gangen en naar een aantal heel speciale kamers.  Slechts 200 mensen tegelijkertijd zijn toegestaan op deze kwetsbare en opmerkelijke locatie, en je bezoek in een kleine groep zal ervoor zorgen dat je het meeste uit je bezoek haalt, zodat je meer tijd kunt besteden aan het bezichtigen van de kamers en interactie met de gids. Deze speciale rondleiding geeft je ook toegang tot de delen van de Catacomben die gesloten zijn voor het grote publiek. Laat de ondergrondse poorten speciaal voor jou en je groep openen, en luister naar de intrigerende verhalen over de mensen die hier door de eeuwen heen hebben gewerkt, de plek bezocht hebben en begraven zijn, inclusief de geheime genootschappen die de plek vandaag de dag nog steeds bezoeken. Het verleden en het heden van Parijs en zijn inwoners komen tot leven, terwijl je de sombere ingewanden van de stad onderzoekt die verborgen zijn onder het oppervlak.

Parijs: Catacomben-tour met kleine groepen met voorrangstoegang

5. Parijs: Catacomben-tour met kleine groepen met voorrangstoegang

Onder de oogverblindende lichten van het moderne Parijs liggen de duivels donkere catacomben. Tijdens deze tour met kleine groepen heeft u skip-the-line toegang en exclusieve toegang tot beperkte gebieden. Verken het 200 mijl lange doolhof van overblijfselen van ongeveer 6 miljoen Parijzenaars met een deskundige gids. Je rondleiding door de Catacomben van Parijs begint met een huiveringwekkende afdaling langs de 133 treden tellende trap van het complex. Je gids legt uit hoe deze tunnels in de 13e eeuw werden gebruikt om kalksteen te winnen voor gebouwen zo groots als de Notre Dame. Terwijl je je een weg baant door de smalle tunnels, leer je waarom het slechte weer in de jaren 1780 Parijzenaars dwong hun doden hier te begraven. Tijdens de tour heb je voldoende tijd om de verontrustend gedetailleerde botdecoraties van de Catacomben te bewonderen. Van religieuze iconografie tot harten, arbeiders vonden vele manieren om de botten in dit complex te 'verfraaien'. Er is echter één versiering waar je ruggengraat echt van gaat tintelen. Neem in de populaire Crypt of the Passion even de tijd om naar "The Barrel" te staren, dat is opgebouwd uit verschillende skeletresten. Naast het huisvesten van de doden, speelden de catacomben een belangrijke rol tijdens veel belangrijke historische gebeurtenissen. Je gids vertelt je verhalen over de Duitse Wehrmacht en het Franse verzet die beiden tijdens de Tweede Wereldoorlog een deel van de catacomben gebruikten als oorlogsbunkers. Leer ook over de relatie met de Franse Revolutie. Als je niet bang bent voor geesten, vraag je gids dan naar het graf van de portier Philibert Aspairt die in de 18e eeuw in de Catacomben is overleden. Kom meer te weten over de cataphiles die de afgelopen jaren opschudding hebben veroorzaakt door het organiseren van enorme raves, zwemfeesten en een uitgebreid netwerk in deze ondergrondse stad van de doden. Houd je ogen open voor graffiti achtergelaten door cataphiles tijdens je Catacombs Tour.

Parijs: rondleiding Catacomben zonder wachtrij

6. Parijs: rondleiding Catacomben zonder wachtrij

Verken de wereldberoemde Parijse catacomben zonder in de rij te hoeven staan Deze exclusieve wandeltocht neemt je mee door de ondergrondse wereld van de catacomben waar de botten van meer dan 6 miljoen mensen liggen. Leer de geschiedenis achter de catacomben kennen, waarom het labyrint van tunnels een ondergrondse begraafplaats werd en bekijk de stapels botten binnenin. Ervaar uit de eerste hand de grizzly realiteit van deze enorme ondergrondse begraafplaats zonder tijd te verspillen in de rij. Nummers zijn beperkt tot maximaal 19 personen voor deze tour. Dit zorgt ervoor dat u persoonlijke aandacht krijgt van uw deskundige, deskundige, Engelssprekende gids. Een echt unieke tour, deze ondergrondse wereld mag je niet missen tijdens een reis naar Parijs.

Andere activiteiten in Catacomben van Parijs

Wil je alle activiteiten in Catacomben van Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Catacomben van Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 10.537 beoordelingen

Leuke zelfstandige tour, met audiogids gedaan op 30 december 2022. De drukte in de gangen viel gelukkig mee. het was rustig. de audiotour is van prima tijdsduur. De Engelstalige was goed te verstaan. Ook de informatieborden naast de objecten zijn vertaald in het Engels. Perfect voor iemand die de Franse taal niet geheel beheerst. Mondkapjes gelukkig niet meer verplicht, ook al zegt getyourguide van wel.

Ticket zonder wachtrij klopt niet. Er was wel zeker een wachtrij. Wat wel hielp aan vooraf boeken is dat anders alles al uitverkocht was. Weet wel waar je aan begint. Je gaat heel veel dode mensen zien en je zit ver onder de grond.

Probeer geen rugzak mee te nemen. Je moet hem op je borst dragen, wat niet praktisch is. Prachtige Roman die aansluit bij de geschiedenis van de Catacombes: Puur van Andrew Miller! Je bent direct in de sfeer.

Geweldige tour met gids Saïd!! In uitstekend Engels wist hij heel veel te vertellen over de geschiedenis van de catacomben. Superaardige gids met veel kennis. Geen moment verveeld.

Goed om vooraf te boeken. Om de kerstvakantie was het volgeboekt. Indrukwekkend.