Datums kiezen

Catacomben van Rome

Verken deze oude begraafplaats met tientallen catacomben en kilometerslange gangen onder de straten van Rome.

Catacomben van Rome: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Rome: rondleiding door crypten, catacomben & bottenkapel

1. Rome: rondleiding door crypten, catacomben & bottenkapel

Onder het zon geblakerde plaveisel van de straten van Rome liggen de koele, schaduwrijke lagen van de geschiedenis. Daal af in 3 verschillende maar even boeiende archeologische opgravingen. Je profiteert van toegang met voorrang en wordt vervoerd in een bus met airconditioning. Eerst breng je een bezoek aan de catacomben waar vroege christenen hun geloof uitoefenden toen het nog verboden was, recht onder de voeten van hun vervolgers. Bijna 2.000 jaar geleden diende dit ondergrondse, geheime tunnelnetwerk tegelijkertijd als plaats van aanbidding en begraafplaats. Je verkent de graftomben onder begeleiding van je lokale, Engelssprekende en zeer deskundige gids, die de fascinerende geschiedenis van deze heilige plaats voor je zal toelichten. Vanaf hier rijdt de bus je naar de basiliek San Clemente, een steenworp van het Colosseum vandaan. Als je in deze basiliek afdaalt is het alsof je een reis terug in de tijd maakt. Je beweegt je door de overblijfselen van basilieken uit de 12e en 4e eeuw, door een 2e-eeuwse tempel en ruïnes die teruggaan tot 64 n.Chr., toen Keizer Nero de stad zag branden. Wat helemaal ongelooflijk is, is dat de aquaduct die daar al eeuwen begraven ligt nog steeds werkt. Je eindbestemming is de Kapucijner Crypte. In deze macabere ruimte, met als bijnaam de 'Bottenkapel', bouwden de Kapucijner monniken met de botten van 4000 van hun broeders een complex kamerhoog bouwwerk. Je gids vertelt je welke theorieën de ronde doen, maar je mag voor jezelf uitmaken wat deze aangeklede skeletten en wervel-kandelaren betekenen. Open je ogen voor de verborgen kant van de stad en beleef Rome op een manier die je nooit zult vergeten.

Rome: rondleiding catacomben met transfer

2. Rome: rondleiding catacomben met transfer

Ver beneden de drukke straten en torenhoge monumenten van de eeuwenoude stad ligt een andere wereld verscholen, de wereld van de catacomben. Ga mee ondergronds en duik diep in de uitzonderlijke geschiedenis van Rome. Deze rondleiding begint op een van de mooiste pleinen in het centrum van Rome: Piazza Venezia. Een vip-minibusje met airconditioning neemt je mee naar de eeuwenoude Romeinse catacomben. Van een medewerker krijg je een App City-audiogids die je een introductie geeft tot de bezienswaardigheid en de oude weg de Via Appia. Niet ver buiten de stad, diep onder de grond, werden de catacomben in de tweede eeuw uitgegraven als reactie op het gebrek aan land voor begraafplaatsen. Dit uitgebreide tunnelnetwerk van bijna 2000 jaar oud was ooit zowel begraafplaats als gebedsruimte voor de eerste Romeinse christenen. Een deskundige gids vertelt je in de tunnels met uit de rotsen gehouwen graftombes de fascinerende geschiedenis van deze heilige plek. Gezien de beperkte openingstijden van de catacomben is het raadzaam om van tevoren te boeken, helemaal rond Pasen en tussen mei en september wanneer Rome overspoeld wordt door reizigers. De koele catacomben zijn een welkome afwisseling van de Italiaanse zomerhitte.

Rome: rondleiding door catacomben en Kapucijner Crypte met transfer

3. Rome: rondleiding door catacomben en Kapucijner Crypte met transfer

Ontdek wat er onder de oppervlakte ligt en ontdek 3 van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Rome: de Kapucijner Crypte, de Catacomben van St. Callixtus en de Via Appia. Profiteer van het comfort van voorrangstoegang en vervoer met airconditioning tijdens de hele tour. Begin je dag met een ontmoeting met jouw gids in de buurt van Piazza Barberini, waar dit ijzingwekkende avontuur zal beginnen. Begin je rondleiding met een bezoek aan de Crypte van de Kapucijnen, waar jouw gids je zal laten kennismaken met de opmerkelijke geschiedenis van wat wordt verondersteld de broeders kapucijnen te zijn. Ga naar de Catacomben van St. Callixtus en bewonder de begraafplaatsen vanaf de begane grond, voordat je afdaalt in de uitgebreide ondergrondse catacomben. Leer meer over de martelaren en pausen die hier ter ruste zijn gelegd, bewonder onberispelijk bewaarde schilderijen en bekijk de crypten van pausen uit de derde eeuw. Op de terugweg naar Rome passeer je de indrukwekkende Aureliaanse Muur en maak je van de gelegenheid gebruik om voet te zetten op de Via Appia, een vitale verkeersader ten tijde van het Romeinse Rijk.

Rome: tour met gids door de Romeinse catacomben met vervoer

4. Rome: tour met gids door de Romeinse catacomben met vervoer

Ontdek de geheimen die verborgen liggen in de diepe donkerte van de Domitilla-catacomben tijdens deze rondleiding in Rome. Geniet van het gemak van een transfer vanaf een centraal gelegen ontmoetingspunt in de stad. Kom meer te weten over de vroegchristelijke geschiedenis en bekijk de ondergrondse Basiliek van Nereus. Je ontmoet je gids in het centrum van de stad en gaat richting de Via Appia in een comfortabel minibusje. Je bereikt een van de grootste en oudste catacomben van Rome en waagt je 16 meter onder de oppervlakte in de onwereldse crypten van Domitilla. Je verkent het eindeloze doolhof van ondergrondse grafkamers, verspreid over 4 niveaus. Laat je betoveren door oude muurschilderingen van mythologische en bijbelse figuren en ontdek de religieuze symboliek van de fresco's. Leer meer over de overgang van heidendom naar christendom en hoor over vroege martelaren en vervolgingen. Beleef de opwinding van het geleidelijk verkennen van verschillende lagen van de geschiedenis. Maak jouw onderwereldervaring compleet in de onderaardse Basiliek van Nereus en Achilleus uit de 4e eeuw. Vervolgens stap je weer in de minibus en keer je terug naar het centrum.

Catacomben van Rome: tour na sluitingstijd, met bottenkapel

5. Catacomben van Rome: tour na sluitingstijd, met bottenkapel

De tour gaat van start bij de bottenkapel van de Kapucijnen vanaf waar je de oude begraafplaats gaat verkennen, die echt alleen te begrijpen is met de hulp van een deskundige gids. De crypte van de Kapucijnen, versierd met de overblijfselen van ongeveer 4.000 overleden monniken, is een van de meest verdeelde bestemmingen van Rome. Voordat je de bottenkapel binnengaat, vertelt de deskundige gids eerst wat meer over de interessante overtuigingen van de monniken over leven en dood, die de aanleiding vormden voor het maken van zo'n macaber gedenkteken. Vervolgens haal je een audiogids op om met een kleine groep van maximaal 18 personen de crypte te gaan verkennen. De crypten maken deel uit van een actieve kerk en dankzij de audiogids ben je in staat om de locatie te bekijken zonder de andere bezoekers van de kerk te storen. Stap samen met je gids in een privébus en reis naar de Romeinse Catacomben buiten de stad als de bezoekers zich 's avonds weer over de stad verspreiden. Op dat moment – terwijl de deuren officieel sluiten voor het publiek – betreed jij samen met een kleine groep mensen de catacomben voor een uniek vip-bezoek. De lichamen mogen dan inmiddels weg zijn, maar dat betekent niet dat je geen opwinding voelt als je als een van de eerste mensen na sluitingstijd in de catacomben van keizerlijke Rome afdaalt. En omdat je er buiten de normale openingstijden bent, heb je de doorgangen helemaal voor jezelf en kun je de deskundige Catacomben-gids ook goed verstaan als deze de duistere verhalen over de geboorte van het christendom onthult. Ontdek tijdens een tour met een toegewijde, deskundige Catacomben-gids waarom de Romeinen ervoor kozen om hun begrafenissen buiten de stad te doen, en bekijk een aantal van de meest intrigerende artefacten en decoraties die de graven sierden. Na dit fascinerende vip-bezoek heb je tijd om met je gids na te praten over alles wat je te weten bent gekomen, terwijl je in een privé-minibus met airconditioning weer terugrijdt naar het centrum van Rome. Schroom niet om vragen te stellen! Deze speciale vip-tour langs de meest interessante begraafplaatsen van Rome zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten – en een waar je waarschijnlijk nog jaren over na zult denken!

Rome: Appian Way-golfkartour met toegang tot de Romeinse catacomben

6. Rome: Appian Way-golfkartour met toegang tot de Romeinse catacomben

Ontdek enkele van de wonderen van het oude Rome buiten het bruisende stadscentrum tijdens een golfkartocht. Bezoek opmerkelijke historische bezienswaardigheden langs de Via Appia, met stops bij het uitkijkpunt van het Circus Maximus, de Thermen van Caracalla en de griezelige Romeinse catacomben. Ontmoet je gids in het hart van de stad en spring aan boord van een milieuvriendelijke elektrisch aangedreven golfkar. Bewonder de indrukwekkende bezienswaardigheden en monumenten van het oude Rome terwijl je het stadscentrum uitrijdt langs de historische Via Appia, een van de belangrijkste verkeersaders in het Romeinse rijk. Geniet van de mooie rit terwijl je gids meer uitlegt over de rijke geschiedenis van de weg. Stop bij een groots oud Romeins graf en loop langs dezelfde stenen die de oude Romeinen eeuwenlang hebben doorkruist. Bewonder wat er overblijft van de Thermen van Caracalla en de fundamenten van het Circus Maximus. Bezoek de Romeinse catacomben tijdens een vooraf gereserveerde begeleide wandeling van 30 minuten die je meeneemt naar de diepten van het ondergrondse labyrint. Dit deel van de tour wordt geleid door een officiële gids voor inwoners van de Catacomben, waar je meer te weten komt over de fascinerende geschiedenis van deze oude christelijke begraafplaatsen. Op de terugreis rijd je langs de ongelooflijk goed bewaarde Aureliaanse muren, de oude Romeinse vestingwerken die ooit de stad beschermden tegen indringers. Laat je terugbrengen in het centrum van de stad.

Rome: toegangsticket Catacomben van Sint-Sebastiaan en rondleiding

7. Rome: toegangsticket Catacomben van Sint-Sebastiaan en rondleiding

De plaats waar de catacomben van San Sebastiano staan, was in de oudheid een diepe depressie, gebruikt als een pozzolana-steengroeve en werd ad catacombs (of "in de buurt van de holtes") genoemd, een naam die synoniem is geworden met een ondergrondse begraafplaats. Sinds de eerste eeuw is de site intensief geëxploiteerd en gebouwd: de ondergrondse galerijen werden hergebruikt om grafnissen te verkrijgen, aan de oppervlakte werden echter verschillende columbaria gebouwd en ten minste twee woonsystemen (de zogenaamde kleine villa en de grote villa ) voorzien van opmerkelijke picturale wanddecoraties. Rond het midden van de tweede eeuw werd de bodem van de vallei begraven om een veld te creëren, aan de ene kant waarvan drie mausolea achter elkaar werden gebouwd (door Clodius Hermes, door de Innocentiores, door de Axe). Een verdere begraving van het gebied werd gemaakt om ruimte te geven aan de constructie van de triclia, een portiek begrensd door een muur waarop talrijke graffiti-aanroepen gericht aan de SS. Peter en Paul, die rond 250 samen op deze plek werden vereerd. Op de plaats had keizer Constantijn (306-337) toen een basiliek in de vorm van een Romeins circus ("circiforme genaamd"). Ondertussen, al in de derde eeuw, begon de catacombe die de graven van de martelaren Sebastian en Eutichio huisvestte zich ondergronds te ontwikkelen.

Rome: rondleiding Catacomben en Via Appia per golfkar

8. Rome: rondleiding Catacomben en Via Appia per golfkar

Bekijk de hoogtepunten van Rome zonder je in het zweet te werken terwijl je tijdens een privétour door de stad toert in een golfkar. Bewonder de Zuil van Trajanus, Piazza Venezia en nog veel meer van de topattracties van Rome. Ontmoet je gids in een van de rustigere zijstraten van de stad en maak je klaar om de meest iconische bezienswaardigheden van Rome te ontdekken. Je krijgt ook een headset om ervoor te zorgen dat je je gids de hele tijd kunt horen. Stop bij belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de Zuil van Trajanus, Piazza Bocca della Verità, Circus Maximus, Piazza Venezia, Circus van Maxentius, het Colosseum en meer. Besteed tussen de 5 en 10 minuten op elk van deze sites en leer meer over elke locatie in uw gids. Ga vervolgens ondergronds om de oude catacomben en crypten van Rome te bekijken. Ontdek deze immense ondergrondse begraafplaats en leer over het ontstaan en verval ervan. Je tour eindigt weer in de rustige zijstraat waar het begon.

Rome: rondleiding door ondergrondse crypten en catacomben

9. Rome: rondleiding door ondergrondse crypten en catacomben

Ontsnap aan de drukte van het Colosseum en het Vaticaan, en verken de donkere kant van Rome tijdens een rondleiding door de oude catacomben en crypten. Je ziet plekken van de stad waar de meeste bezoekers nooit komen en reist per minibus met airconditioning tussen de verschillende locaties. De gids neemt je eerst mee naar drie gedenkwaardige plekken, die elk bijzondere geheimen van het oude Rome onthullen. Zoals de doolhofachtige Romeinse catacomben, die deels begraafplaats waren en deels toevluchtsoord voor de vervolgde christenen van het oude Rome. Daarna bezoek je de Kapucijner Crypte, plaatselijk bekend als de Bottenkapel. Bewonder hier de muren die gedecoreerd zijn met de botten van meer dan 4.000 monniken. Om de dag in stijl af te sluiten neem je ten slotte nog een kijkje op misschien wel een van spectaculairste plekken in Rome: de Romeinse aquaducten. Hier kun je op een prachtig uitkijkpunt op verkenning uitgaan en meer te weten komen over dit indrukwekkende monument.

Rome: Via Appia, aquaducten en catacomben - tour per e-bike

10. Rome: Via Appia, aquaducten en catacomben - tour per e-bike

Stap op jouw comfortabele zadel voor deze elektrische mountainbiketocht langs de Via Appia. Bewonder opmerkelijke locaties zoals de 2300-jaar oude wegen van de Via Appia, de Romeinse aquaducten, de christelijke catacomben en de Aureliaanse verdedigingsmuren. Na een korte rit door de stad beland je op de Via Appia en fiets je langs oude graftombes en de ruïnes van een keizerlijk paleis. Onderweg wijst jouw gids je op de schoonheid van het Romeinse landschap, het ingenieursgenie van de oude Romeinen en de vroegchristelijke geschiedenis die de wereld heeft gevormd.  Fietsend op een kwaliteits-E-bike en begeleid door een lokale gids verlaat je het stadscentrum om het landschap te ontdekken waarin deze unieke bouwwerken stilletjes oprijzen, en hoor je over de geschiedenis die ze met elkaar verbindt.  Rijd langs de Via Appia, de Romeinse aquaducten, de christelijke catacomben, de Aureliaanse verdedigingsmuren en ontdek hoe elk van deze enorme, duizenden jaren oude projecten een belangrijk deel van het verhaal van Rome's verbazingwekkende opkomst, gouden eeuw en verval vertelt. Ga ondergronds naar de Catacomben van S. Callisto (of S. Sebastiano) en ontdek de spookachtige geschiedenis tijdens een rondleiding. Fiets verder langs mausolea, grafstenen en uitgestrekte villa's van de oude aristocratie. Stop bij het Park van de Aquaducten, waar opvallende stukken kolossale bogen afsteken tegen de warm verlichte middaghemel. Nadat je deze aquaducten terug naar de moderne beschaving hebt gevolgd, doorkruis je een ander groot en kostbaar groen "eiland" in de stedelijke structuur van Rome, de Caffarella-vallei. Kom aan bij de uitgang, om jouw korte rit terug naar het beginpunt te beginnen, maar geniet eerst van een verrassing. 

Beschikbare activiteiten

48 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 3

Andere activiteiten in Catacomben van Rome

Wil je alle activiteiten in Catacomben van Rome bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Catacomben van Rome

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 7.279 beoordelingen

Dit was een last minute toevoeging voor mij en ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb. De transfer naar de catacomben was handig en de tour was uitstekend. Onze gids was zo deskundig en attent van alle leden in onze groep. Het was een heel bijzondere gebeurtenis om de fresco's te zien die al zoveel jaren onder de grond liggen. Mijn enige wens was dat het iets langer was dan het uur en dat er een paar minuten tijd in de winkel was ingebouwd, vooral omdat er geen foto's waren toegestaan. Ik zou graag willen zien of er mogelijkheden waren om wat van hun te kopen foto's van deze ongelooflijke site.

Dit was een geweldige ervaring, de catacombentour zelf duurt een uur en het was meer dan genoeg tijd. Wees voorbereid, het vriest daar beneden na een tijdje, neem een jas mee. De gids, Mario, was geweldig, informatief en humoristisch. Het ontmoetingspunt is ook een mooie tien minuten lopen van het colosseum, maar als je geen wifi of receptie hebt, plan dan van tevoren hoe je er moet komen. Kom op tijd, de tour vertrekt meteen. Over het algemeen is de catacombentour een leuke must om te zien als je van spookachtigheid en geschiedenis houdt!

Emanuele is een super enthousiaste gids die bovendien veel kennis bezit en fijne extra’s weet te vertellen. Fietsen op het circus maximus was super. Het filmpje dat Emanuele maakte een leuk extraatje. Absolute aanrader om even uit het drukke centrum van Rome te ontsnappen…

Erg mooie en leuke tocht van 5 uur met Alessio. Over de Via Appia met uitleg en terug door de natuur en omdat we er voor kozen met de e bike een spannende rit dwars door centrum van Rome. Wauw! Aanrader

zeker de moeite waard om te bezoeken. wij hadden Fransesca als Engelstalige gids en zij sprak echt goed Engels en kon enthousiast vertellen.