7. Lima: Street Food-proeverij met Pisco Sour Class
Ervaar de smaken van Peruaans eten als een local tijdens deze street food-tour. Je zult ontdekken waarom Lima de gastronomische stad van Amerika wordt genoemd, door de kenmerkende stoofschotels, fruit en desserts te proeven. Leer hoe u het kenmerkende drankje van Peru kunt maken tijdens een pisco sour-les.
Nadat je rechtstreeks bij je accommodatie bent opgehaald, ga je eerst naar de Chorrillos Artisanal Fishing Pier, een van de populaire handelspunten voor zeeproducten. Maak kennis met de geschiedenis van de pier voordat je doorgaat naar de Surquillo-markt.
De Surquillo-markt werd een soort mekka voor internationale fijnproevers na de lof van de beroemde Peruaanse chef-kok Gastón Acurio. De markt is elke dag open en ziet een grote hoeveelheid voedsel en kruiden worden verkocht.
Je vindt er exotisch fruit uit het Amazone-regenwoud, aardappelen en chilipepers uit de toppen van het verre Andesgebergte, verse vis en zeevruchten uit de kust, en vlees van verschillende soorten, waaronder alpaca en cavia.
Proef wat exotisch fruit (cherimoya, granadilla en tumbo) en de chicha morada (drank gemaakt van paarse maïs), en vervolg je gastronomische ervaring in twee fastfoodrestaurants om hun verschillende specialiteiten te proeven.
Bij La Huerta Chinen, waar ze gespecialiseerd zijn in Creoolse mixen, kun je de beroemde Causa Limeña proberen (gele aardappelpuree gekruid met limoenen, chilipepers en gevuld met kip).
Bij Alto K Fish zijn ze gespecialiseerd in zeevruchten. Je zult hun mariene trio proeven (visceviche, rijst met zeevruchten en inktviszwoerd).
Nadat je je smaakpapillen hebt verwend, bezoek je het historische centrum van Lima en loop je door de oude straten en bewonder je de indrukwekkende balkons, kerken en koloniale huizen. Bekijk het centrale plein van Lima, de kathedraal, het regeringspaleis en het klooster van San Francisco en zijn catacomben.
Later kunt u uw smaakpapillen zoeter maken door Spaanse churros te proeven (gevuld met manjar blanco of banketbakkersroom vergezeld van witte suiker). Bezoek vervolgens een lokale bar om meer te weten te komen over de vlaggenschipdrank van Peru, de pisco sour (gemaakt van druivenpisco, limousine, siroop, eiwitten en angostura-bitters).
Bezoek als laatste stop de Chabuca Granda Avenue om de Peruaanse donuts te proberen die bij de lokale bevolking bekend staan als picarones (gemaakt van zoete aardappeldeeg vergezeld van honing).