Belevingen in
Catania

De levendige en authentieke Siciliaanse stad tussen de Etna en de zee is een architecturale smeltkroes.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Catania: De beste dingen die je niet wil missen

Catania: dagtour Etna bij zonsop- of ondergang met proeverij

1. Catania: dagtour Etna bij zonsop- of ondergang met proeverij

Geniet van een avontuurlijk dagje uit naar de Etna, inclusief handig retourvervoer vanuit Catanië. Het beste van alles is dat je je tour naar je eigen behoeften kunt aanpassen en kunt kiezen tussen een privébeleving of in een kleine groep, in een taal naar je keuze. Verken de eeuwenoude kraters van de vulkaan, een lavagrot en proef lokale producten, terwijl je onderweg geniet van het adembenemende uitzicht. Je wordt aan het begin van de dag opgehaald bij je accommodatie in Catanië door een minibus of 4WD, beide met airconditioning. Laat je professionele gids je leuke feiten over de vulkaan vertellen terwijl je 2000 meter omhoog rijdt. Kom alles te weten over de natuurlijke grondstoffen van de vulkaan, haar gedenkwaardige landschappen en fauna, tot de lavastromen die met uitbarstingen in het verleden wegen en gebouwen bedolven heeft. Eenmaal op de 2000 meter aangekomen, wandel je met je gids rond de oude kraters, recente lavastromen en over het buitenaardse landschap. De tocht is eenvoudig en geschikt voor iedereen, inclusief gezinnen met jonge kinderen en oudere deelnemers. Geniet van een miniproeverij van Siciliaanse lekkernijen tijdens de trek, waarbij je cantuccinikoekjes en zibibbowijn kunt proberen. Na een korte pauze ga je naar de volgende plek: een lavagrot. Met behulp van een helm en een zaklamp ontdek je samen met je gids de oorsprong van de grot en unieke karakteristieken van de grot. Je laatste stop is een uitkijkpunt op Monte Pomiciaro voor een onvergetelijk uitzicht (en fotomomenten) over de Valle del Bove, de belangrijkste vallei van de vulkaan. Als de zonsondergangoptie is geselecteerd, kun je tijdens het 'gouden uur' genieten van een adembenemend uitzicht op de Etna. Na je vulkanische avontuur ga je weer terug naar Catanië, waar je tour eindigt.

De Etna: kabelbaan, jeep en wandeltocht naar de top

2. De Etna: kabelbaan, jeep en wandeltocht naar de top

Ga naar de top van de kraters van de Etna, een van de meest begeerde excursies die een wandelaar kan maken. Wandel in alle veiligheid met een bevoegde berg- en vulkaangids en bewonder de schoonheid en het wonder van de hoogste actieve vulkaan van Europa.   Vertrek vanuit Sapienza Refuge in Nicolosi en ga 2.504 meter omhoog met de kabelbaan. Rijd vervolgens in een Jeep met vierwielaandrijving tot 2.900 meter hoogte om je wandeling te beginnen. Loop 1,5 uur bergopwaarts langs vele kraters en neem lange pauzes om foto's te nemen en te rusten. Ervaar het magische gevoel om op de top van de wereld te staan in dit rotsachtige, mooie landschap met de gigantische hemel boven je. Nadat je de top hebt bereikt, daal je in 2 uur weer af naar de kabelbaan, die je naar je vertrekpunt brengt.

Catania: tour per Jeep naar vulkaan Etna bij zonsondergang

3. Catania: tour per Jeep naar vulkaan Etna bij zonsondergang

Klim aan boord van een 4x4-Jeep om je begeleide tour van een halve dag te beginnen. Kom meer te weten over de geschiedenis en de werking van de vulkaan Etna. Stop voor een wijn-, sterke drank- en honingproeverij om de lokale producten die in deze vulkanische regio worden gemaakt te proeven en te ruiken. Rij over wegen die een adembenemend uitzicht op de diverse sluimerende kraters bieden. Bewonder de prachtige Valle del Bove en verken een oude lavastroomgrot met lampen. Sluit je tour af met zicht op een prachtig panoramisch landschap waarachter de zon ondergaat. 

Etna: begeleide trektocht naar de top en kraters

4. Etna: begeleide trektocht naar de top en kraters

Je ontvangt een korte instructie van je deskundige gids in het restaurant Crateri Silvestri op de hellingen van de Etna en rijdt vervolgens met de kabelbaan naar een hoogte van 2500 meter boven zeeniveau. Je stapt over op een 4WD-bus en gaat de berg op naar een hoogte van 2.900 meter boven zeespiegel in de buurt van de Torre del Filosofo. Je begint vervolgens aan je 2-uur durende tocht naar de top van de krater en neemt onderweg pauze om te profiteren van het landschap en het uitzicht. Je wandelt door het maanlandschap van de lavavelden terwijl je je een weg baant langs de natuurpaden van de hoogst actieve vulkaan van Europa. Geniet van de panoramische uitzichten vanaf de top en trek vervolgens terug naar het bovenste kabelbaanstation. Keer dan terug naar het ontmoetingspunt met de kabelbaan en werp een laatste blik op de broeierige berg. 

Etna: begeleide trektocht naar topkraters

5. Etna: begeleide trektocht naar topkraters

Geniet van een fysieke uitdaging met lonende uitzichten tijdens deze begeleide klim naar de top van de Etna. Neem de kabelbaan en vervolgens trek naar de top. Neem onderweg pauzes en maak unieke foto's van de kraters op de top. Ontmoet je gids op de Piazzale Rifugio Sapienza. Nadat je je uitrusting hebt ontvangen en een eerste briefing hebt gekregen, begin je aan de wandeling naar de top van de Etna op 3.300 meter hoogte. Neem de kabelbaan om snel op een hoogte van 2.500 meter te komen, en vervolgens een speciale 4x4-bus naar 2.900 meter, bij Torre del Filosofo. Van daaruit begint de 2-uur durende beklimming, met tussenpauzes om tijdens de tocht van het uitzicht te genieten.Wandel door de op een maan lijkende lavavelden die je rechtstreeks leiden naar de top van de Etna: de hoogste actieve vulkaan van Europa. Bewonder de eigenaardige kenmerken die het topgebied typeren. Begin de afdaling door leuk zand. Bezoek de Barbagallo-flankkraters van de Etna en een lavastroomkanaal.Tenslotte neem je de kabelbaan weer bergaf om terug te keren naar het beginpunt.

Catania: 4-uur durende boottocht met snorkelen

6. Catania: 4-uur durende boottocht met snorkelen

Ontdek op een boot van 7 meter ongeveer 20 kilometer vulkanische kust tussen het natuurreservaat La Timpa en het beschermde mariene gebied Isola dei Ciclopi. In het gezelschap van een mariene bioloog en een milieugids onder water, volg je een pad over de prachtige weelderige zeebodem van Isola dei Ciclopi (Aci Castello), een beschermd marien gebied. Je ontdekt onderwater basaltpilaren, lavakabels, lavakussens en kleurrijk zeeleven en planten die allemaal het landschap bieden voor een onvergetelijke snorkelexcursie. Ervaar een uniek onderwateravontuur, terwijl je een wereld van stilte verkent tussen oude lavastromen, stukken wit zand, onderwaterkloven en vulkanische gebreken. Tijdens het snorkelen, heb je een goede kans om groupers, witte brasems, octopus, zeesponzen en nog veel meer tegen te komen.

Golf van Catania: duiktour

7. Golf van Catania: duiktour

Laat je leiden door gekwalificeerde zeebiologen tijdens je duik in de prachtige lavabodems van de Golf van Catania en het betoverende beschermde zeegebied "Isole Ciclopi". Zwem tussen basaltpilaren, lavatouwen, lavakussens en kleurrijke zeeflora en -fauna in deze perfecte setting voor een spannende onderwaterervaring. Beleef een uniek duikavontuur terwijl je de wereld van stilte tussen oude lavastromen en stukken wit zand verkent. Duik in onderwatercanyons, vulkanische breuken en passeer scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog. Kijk hoe tandbaarzen, witte brasems, octopussen, sponzen, gorgonen zich bij je voegen als duikmaatjes. Of het nu je eerste keer is of je een ervaren duiker bent, je krijgt alle zorg en hulp die je nodig hebt. Reis licht met de wetenschap dat je wordt uitgerust met de nieuwste generatie duikuitrusting voor maximaal comfort en veiligheid.

Catanië: wandeling Etna en grotten

8. Catanië: wandeling Etna en grotten

Je wordt opgehaald en vertrekt richting de Etna. Je gaat offroad door Trazzere waar je de lavastromen uit 1792 kunt zien; je gids vertelt je meer over de flora en fauna rond de vulkaan Etna. Luister naar verhalen over de geschiedenis van de Etna terwijl je richting de Bove-vallei reist, een eeuwenoude caldera die ongeveer 64.000 jaar geleden werd gevormd als gevolg van het instorten van 2 grote uitbarsting-centra. Al snel arriveer je op een hoogte van 2.000 meter boven zeeniveau, waar je wandeling begint. Hier kun je deSilvestri-kraters bewonderen, lavastromen van de vulkanische uitbarsting van 2001/2003, en geweldige uitzichten op de oostkust. Tijdens de wandeling kun je pauzeren om broodjes en lokale producten te proeven, en bezoek je het binnenste van een lavagrot, met helmen en zaklampen. Aan het einde van je beleving word je teruggebracht naar het beginpunt.

Catania: boottocht van een hele dag naar Acitrezza met lunch

9. Catania: boottocht van een hele dag naar Acitrezza met lunch

Je avontuur begint wanneer je je kapitein voor een dag aan boord van je boot ontmoet, uitgedost met drie dubbele hutten, een badkamer met een douche, een buitendouche, een keuken en een koelkast. Vervolgens vaar je naar de grotten van Ulysses. Sta versteld van het prachtige onderwaterlandschap van levendige blauwe en groene kleuren terwijl je langs deze adembenemende, door lava gevormde grotten vaart. Vervolgens, terwijl u richting Acitrezza vaart, vaart u onder het middeleeuwse kasteel van Acicastello door en geniet u van een spectaculair uitzicht op het kasteel aan zee. Je zult de karakteristieke kussenlava's opmerken die onder het kasteel te vinden zijn vanwege de snelle afkoeling van onderzeese uitbarstingen. Zodra u Acitrezza bereikt, krijgt u een zeereservaat te zien dat "The Cyclopean Isles" wordt genoemd en dat alleen per waterfiets bereikbaar is. Als u wilt, kunt u tegen een toeslag een waterfiets reserveren en The Cyclopean Isles bezoeken. boot is niet beschikbaar of maakt er liever geen gebruik van, bezoek het charmante dorpje Acitrezza voor een uur.Bij terugkomst aan boord krijg je een heerlijke traditionele lunch geserveerd met een aperitief, pasta met mosselen, fruit, water , en lokale witte wijn. Ten slotte maak je tijdens je terugreis een korte stop met de kans om nog een snelle duik te nemen voordat je rond 18:00 uur terugkeert in Catania.

Van Catania: Vallei van de Tempels en de Turkse Trappen

10. Van Catania: Vallei van de Tempels en de Turkse Trappen

Je bezoek begint met een pick-up van je accommodatie in een comfortabele minibus rond 8.30 uur. De eerste stop is in Agrigento. Deze stad was vroeger de rijkste van alle Griekse koloniën. De rijkdom kan nog steeds worden bewonderd door een bezoek te brengen aan de prachtige en indrukwekkende Vallei van de Tempels, die sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk hier enkele van de best bewaarde Griekse tempels ter wereld. Pindar, de Griekse dichter en schrijver, beschreef het als een van de mooiste steden die door stervelingen worden bewoond. De Vallei van de Tempels staat bekend om zijn goed bewaarde tempels, zeven in totaal. De Tempel van Concordia is een van de best bewaarde Griekse tempels ter wereld en helpt de site om de klassieke UNESCO-werelderfgoedprijs te winnen. Op de site kun je ook de overblijfselen bezoeken van vele andere tempels die zijn gewijd aan verschillende goden, zoals Juno, Hercules, Hephaestus en Athena. Daarna bezoekt u een van de meest verbazingwekkende stranden van Sicilië. Op een paar kilometer afstand van Agrigento vind je de Scala dei Turchi, letterlijk vertaald naar Turkse trappen. Het is een oogverblindend witte rotsformatie die als gigantische trappen uit de helderblauwe zee oprijst. Als u deze glooiende helling, hoog boven de zee, te voet bewandelt, zult u genieten van een unieke ervaring. Hier heeft u vrije tijd om te genieten van een van de beroemdste stranden van Sicilië. Een typisch Siciliaanse snack met kleine pizza's, flessen water en rode lokale wijn. Aankomst terug in Catania in de vroege avond.

Sitemap Catania

Wil je alle activiteiten in Catania ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Catania

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 7.574 beoordelingen

Alles is heel vlot verlopen. Het was een mooie ervaring met heel veel uitleg. Alleen jammer dat we niet wat meer tijd vrij kregen zodat we de kabelbaan en de shops op de Etna eens konden bekijken.

Je denkt dat alles bij de Etna op eljaar lijkt, maar de gids liet ons allerlei verschillende vulkaanlandschappen zien. Hij kon er ook heel boeiend over vertellen. Een aanrader!

Lucca is een zeer enthousiaste gids, hij legt alles goed uit. Verteld heel veel over de vulkanen. Was een geslaagde onderneming. Thanx lucca

Geweldige verkenning van de Etna en de natuur. Geen grote groep. Leuke lunch en wijnproeferij. Geweldige gids Pepe

Was een geweldige excursie. Onze gids Edoardo kon ons veel vertellen. Hierdoor was het nog indrukwekkender.