Datums kiezen

Ontdek het beste van
Catania

De levendige en authentieke Siciliaanse stad tussen de Etna en de zee is een architecturale smeltkroes.

Onze aanbevelingen voor Catania

De Etna: Wandeltocht met gids over vulkaantop met kabelbaan

1. De Etna: Wandeltocht met gids over vulkaantop met kabelbaan

Stijg op naar de top van de kraters van de Etna, een van de meest begeerde excursies die een wandelaar kan maken. Wandel met een gids en bewonder de schoonheid en het wonder van de hoogste actieve vulkaan van Europa, tot 3.000 meter. Vertrek vanuit Sapienza Refuge in Nicolosi en stijg 2.504 meter met de kabelbaan en begin aan je wandeling. Je wandelt 1,5 uur bergopwaarts en passeert vele kraters, vooral richting de krater van de uitbarsting van 2001 en het maanachtige landschap dat het gebied afbakent. Tijdens de wandeling neem je lange pauzes om foto's te maken en uit te rusten. Je gaat dan verder met verkennen tijdens je wandeling richting de Cisternazza en het Belvedere in de Valle del Bove, beschouwd als de beste panoramische plek op de Etna op een oogverblindende vulkanische depressie die teruggaat tot 64.000 jaar geleden! Hier neem je een pauze om de omgeving te koesteren, een paar foto's te maken en gewoon het landschap te bewonderen, terwijl je vanaf daar de kust van Taormina tot Syracuse kunt zien. Vanaf hier bereikt u de Barbagallo-kraters, tot 3.000 meter, het hoogste toegestane punt, en geniet u van een bevoorrecht uitzicht op de topkraters en hun constante uitstoot van gassen en waterdampen. Daarna marcheer je terug naar 2500 meter en neem je de kabelbaan terug naar de Rifugio Sapienza. Ervaar het ongelooflijke gevoel dat je op de top van de wereld bent in dit rotsachtige, prachtige landschap met de gigantische lucht boven je.

Catania: dagtour Etna bij zonsopkomst of -ondergang met proeverij

2. Catania: dagtour Etna bij zonsopkomst of -ondergang met proeverij

Geniet van een avontuurlijke dagtocht naar de Etna, inclusief gratis retourtransfers vanuit Catania. Het beste van alles is dat u uw tour kunt aanpassen aan uw behoeften, waarbij u kunt kiezen uit een privé- of kleine groepservaring in verschillende talen. Verken de oude kraters van de vulkaan, een lavastroomgrot en probeer enkele lokale producten, terwijl je onderweg adembenemende panoramische uitzichten bewondert. Begin uw dag met een gratis ophaalservice vanaf uw accommodatie in Catania in een minibus met airconditioning. Verwerk enkele leuke feiten over de vulkaan van je professionele gids terwijl je 2000 meter omhoog rijdt. Luister naar alles, van de natuurlijke hulpbronnen van de vulkaan, gedenkwaardige landschappen en flora tot lavastromen die wegen en gebouwen hebben opgeslokt tijdens eerdere perioden van activiteit. Zodra je de 2000 meter hoogte hebt bereikt, kun je een begeleide wandeling maken rond de oude kraters, recente lavastromen en een buitenaards landschap. Wees gerust, want de tocht is gemakkelijk en geschikt voor zowel gezinnen met jongere kinderen als oudere familieleden. Geniet van de proeverij van Siciliaanse "cantucci" -koekjes en "zibibbo" -wijn. Na een korte pauze ga je naar je volgende stop: een lavastroomgrot. Met een helm en zaklamp ontdek je samen met je gids ruimschoots de oorsprong en opvallende kenmerken van de grot. Je laatste stop is een panoramisch uitkijkpunt op Monte Pomiciaro, dat je onvergetelijke uitzichten en fotomomenten biedt over de Valle del Bove, de belangrijkste vallei van de vulkaan. Als de zonsondergangoptie is geselecteerd, kun je tijdens 'Golden Hour' genieten van een adembenemend uitzicht op de Etna. Na je vulkanische avontuur ga je terug naar Catania, waar je tour eindigt.

Nicolosi: Etna met kabelbaan, 4x4 en trek excursie

3. Nicolosi: Etna met kabelbaan, 4x4 en trek excursie

Een goed alternatief voor de topkraters is de 3000 meter hoge Etna-excursie. Je gaat omhoog met een kabelbaan tot 2500 meter en vervolgens met een 4x4 tot 2800 meter. Vanaf hier begint het pad te voet tot 3000 meter. Je kunt de kraters op de top bekijken en daarna stoppen we bij een zijkrater (barbagallo op ongeveer 3000 meter). Je zult de recente lavastromen (1-december-2023) bewonderen totdat je de binnenkant van een lavakanaal bereikt. We bezoeken een uitstroomopening (uitbarsting 2002) en vanaf hier dalen we af langs de zandbanken naar de heuvel vanwaar we de Bove Vallei zullen observeren en op mooie dagen een uitzicht zullen bewonderen dat reikt van de Ionische Rivièra tot het binnenland van Sicilië. Duur: 4 uur wandelen / 5 uur totale tour. Vertrek om 9.30 en 10.30 uur, ontmoetingstijd 45 minuten voor vertrek (het vertrek om 10.30 uur is geschikt voor mensen die met de bus AST uit Catania komen). Trefpunt Shelter Alpine Guides Etna Sud, naast de Refuge Sapienza

De Etna: Ticket voor kabelbaan en 4x4 bus heen en terug

4. De Etna: Ticket voor kabelbaan en 4x4 bus heen en terug

Ga met de kabelbaan de Etna op en geniet van een rondleiding op de bodem van de kraters op de top. Verken het gebied in een 4x4-bus die is ontworpen om het terrein te beheren. Stap uit de bus om meer te weten te komen over de vulkaan tijdens een korte wandeling met je gids. Laat uw ticket valideren bij het loket "Priority pass" dat zich bij de ingang van het station "Funivia dell'Etna" bevindt. Je avontuur begint op een hoogte van ongeveer 6.300 voet (1.900 m) bij het vertrekstation "Funivia dell'Etna". Bereik het bergstation op ongeveer 8.200 voet boven zeeniveau (2.500 m). Bij sterke wind wordt uw beklimming uitgevoerd door de 4x4-bussen. Als u het bergstation bereikt, stapt u aan boord van een speciale 4x4-bus om de maximaal toegestane hoogte van de top te bereiken (ongeveer 2.900 meter). Vervolg uw ervaring met een alpine-vulkaangids om de omgeving te verkennen. Samen met je gids waardeer je het betoverende landschap op de bodem van de centrale krater dat je, met volledige zichtbaarheid, laat verdwalen in het uitzicht op een groot deel van Oost-Sicilië. In geval van sneeuw wordt uw beklimming uitgevoerd met speciale rupsvoertuigen (snowcat). Na ongeveer 30 minuten te hebben verkend, keert u terug naar het kabelbaanstation en gaat u terug de vulkaan af met uw retourticket.

Etna Zuid: Trektocht met gids naar topkraters

5. Etna Zuid: Trektocht met gids naar topkraters

Geniet van een fysieke uitdaging met lonende uitzichten tijdens deze begeleide klim naar de hoogste toegestane hoogte van de Etna. Neem onderweg pauzes en maak unieke foto's van de kraters op de top terwijl je de prachtige natuur om je heen bewondert. Na de ontmoeting en het vertrek vanuit Rifugio Sapienza (Etna Zuid), bereik je met de kabelbaan een hoogte van 2.500 meter en hier begin je aan een trektocht te voet van ongeveer 2 uur bergopwaarts en 2 uur bergafwaarts door een lavastroomkanaal te bezoeken, met zowel oude als recente lavastromen totdat je de basis van de meest actieve krater op dit moment bereikt, de Zuidoostelijke Krater en de Centrale Krater. Dan neemt je gids je ook mee om de grote kraters van 2002 te zien, de Crateri Bargaballo. Geniet van een leuke afdaling over het zand, met uitzicht op Valle del Bove. Eindig met een kabelbaan om terug te keren naar het beginpunt. Voel je veilig en word de hele weg begeleid door vulkanologische of alpiene gidsen, die regelmatig bevoegd zijn om gids te zijn op actieve vulkanen, in overeenstemming met de plaatselijke verordeningen en vulkanische risiconiveaus. Zij voeren deze excursie uit tot het maximaal toegestane veiligheidsniveau, momenteel gepland op 3000 mt zeer dicht bij de topkraters van de vulkaan. De wandeling, van groot vulkanologisch en geologisch belang, is een geldig alternatief voor de Summit Craters (340 meter) en is een van de meest complete en fascinerende tochten die je op de Etna kunt maken tussen kraters, breuken en lavastromen.

Catania: Trektocht over de Etna buiten het toeristische pad

6. Catania: Trektocht over de Etna buiten het toeristische pad

Begin op een trektocht naar de iconische Etna met een natuurgids. Geniet van prachtige uitzichten, leer de lokale geschiedenis van je gids, bezoek een lavagrot en bekijk de zuidoostelijke krater, het meest actieve gebied van de Etna. Geniet van de meegeleverde trekkingstokken, schoenen en warme kleding. Na uw pick-up gaat u in de richting van de Etna. Als u off-road door Trazzere rijdt, waar u de lavastromen van 1792 kunt zien, zal uw gids de fauna en flora van de vulkaan Etna uitleggen. Leer meer over de geschiedenis van de Etna terwijl je in de richting van de Bove-vallei reist, een oude caldera die ongeveer 64.000 jaar geleden werd gevormd als gevolg van de ineenstorting van twee grote uitbarstingscentra. Al snel arriveer je op een hoogte van 2000 meter boven zeeniveau, waar je wandeling begint. Volg rustige paden, weg van de toeristische paden. Passeer recente lavastromen en geniet van het uitzicht op de kustlijn. Tijdens de trekking kun je op eigen kosten stoppen om broodjes en lokale producten te proeven en een lavagrot te bezoeken. Snelle stop in het toeristische gebied om op te frissen. Aan het einde van uw ervaring keert u terug naar uw vertrekpunt.

Mount Etna: Summit Crater Trek met kabelbaan en 4x4-optie

7. Mount Etna: Summit Crater Trek met kabelbaan en 4x4-optie

Wandel naar de top van Europa's hoogste actieve vulkaan met een vulkanologische gids. Ontdek het uitzicht vanaf de kraters op de top, verken een lavatunnel en de Valle del Bove. Ontmoet je gids bij het kantoor van de lokale partner tegenover het station van de zuidelijke Etna-kabelbaan. Vanaf de top van de kabelbaan doorkruis je maanlandschappen aan boord van een 4x4 tot een hoogte van 2850 meter in het Torre del Filosofo-gebied. Begin je tocht tot we de rand van de Bocca Nuova (3300 meter) bereiken, een krater die in 1968 werd geopend en een van de meest indrukwekkende in de omgeving is. Wandel naar de top en geniet van 360°-panorama's en, als het weer het toelaat, kunt u zelfs de Eolische eilanden en bijna heel Noord-Sicilië zien. Daal af van de kraters op de top en passeer de kraters van de uitbarsting van 2002, loop vervolgens een lavatunnel binnen en bewonder het vulkanische amfitheater van de Valle del Bove, een spectaculaire caldera van 8 km lang en 4 km breed. Terugkeer per 4x4 en kabelbaan naar het startpunt.

Catania: Jeep Tour bij zonsondergang op de Etna

8. Catania: Jeep Tour bij zonsondergang op de Etna

Leer alles over de Etna, proef lokale producten en bekijk de zonsondergang boven het unieke landschap tijdens een begeleide jeeptour van een halve dag. Stop voor een proeverij van wijnen, gedistilleerde dranken en honing om de smaken en geuren te ontdekken van de lokale producten die in dit vulkanische gebied worden gemaakt. Rij over wegen omringd door adembenemende uitzichten op de verschillende slapende kraters. Bewonder de prachtige Valle del Bove en bezoek een gebied van oude explosieve activiteit, Hornitos. Geniet aan het einde van de tour van een prachtig panorama van het landschap bij zonsondergang.

Catania: Etna ochtend jeep tour

9. Catania: Etna ochtend jeep tour

Nadat je bent opgehaald bij het aangewezen ontmoetingspunt, rijd je naar de Etna om je tour te beginnen. Terwijl je naar een hoogte van 2000 meter stijgt, zal je professionele gids je vertellen over de geschiedenis van de vulkaan en zijn unieke aard aan je uitleggen. Loop over paden weg van de toeristische gebieden om de flora en fauna in je op te nemen, weg van de drukte. Verschillende aspecten van de vulkaan zullen worden belicht, zoals de aard en hulpbronnen, de verbazingwekkende landschappen en de enorme lavastromen die gebouwen en wegen hebben verwoest. Je wordt naar een uitkijkpunt gebracht om het panoramische uitzicht op de Valle del Bove te zien, de belangrijkste vallei op de oostelijke helling van de vulkaan. Bezoek een gebied van oude explosieve activiteiten, Hornitos, een semi-grot en een toevluchtsoord van de staat. Leer meer over de oorsprong en de functies in uw gids. Je krijgt ook de kans om de wijnen, likeuren en honing uit dit gebied te proeven. Aan het einde van je tour word je teruggebracht naar je accommodatie in Catania.

De Etna: Trekking met gids over 3000 meter top

10. De Etna: Trekking met gids over 3000 meter top

- Bijeenkomst om 8:30 bij Bar/Restaurant "Terrazza dell'Etna" (direct op 2000 m) - De vulkanologische/alpiene gids leidt je na een briefing naar de kabelbaan (ticket €50 heen en terug niet inbegrepen) om de klim naar 2500 m boven zeeniveau te beginnen. - We beginnen de trektocht tot 3000 m boven zeeniveau door vulkanische zandvlakten, oude en recente lavastromen. - Zodra je de basis van de Summit Craters bereikt, zul je het suggestieve landschap zien dat uniek is in de hele wereld; vanaf hier kun je de grootsheid van deze verbazingwekkende vulkaan voelen. - We beginnen de afdaling naar 2500 m boven zeeniveau met een lunchpauze (niet inbegrepen) en bezoeken de nog steeds dampende krater van 2001 op 2700 m boven zeeniveau. - Dan gaan we terug naar het beginpunt om de excursie te beëindigen.

Alle activiteiten

556 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Catania

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Catania?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Taormina

Andere activiteiten in Catania

Wil je alle activiteiten in Catania bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Catania

Gemiddelde beoordeling

4.7
(12.032 beoordelingen)

Geweldige rondleiding! Ongeveer 4 mijl wandelen met 1650 voet hoogteverschil. De gidsen waren geweldig! Ze hadden spullen, zoals schoenen, jassen, handschoenen en wandelstokken, dus je hoefde echt niet veel mee te nemen. Wees niet bang om het te boeken als je niet de juiste kleding hebt meegenomen. Ze gaven ook geweldige aanbevelingen voor restaurants :)

De reis was geweldig. Helaas hadden we bewolkt weer, lage bewolking en uiteindelijk sneeuw en regen, maar de twee gidsen Renato en Antonio leidden de reis geweldig, lieten ons veel lachen en vertelden ons veel informatie over de Etna. Elke cent waard!

onze gids was zeer attent en gaf ons veel inzichten over de Etna en Catania. Het weer was wat koel en op het hoogste punt van onze tocht was het slechts drie graden. De tour is veeleisend en niet voor watjes ;-) al met al een geweldige ervaring.

Hele leuke dagtrip naar de Etna! Alles was goed geregeld en onze gids ‘Jorge’ wist heel veel te vertellen. Sprak goed engels en maakte er een leuke trip van. Als je naar Catania gaat is dit zeker iets wat je moet doen.

Beste prijs-kwaliteitverhouding. De twee gidsen waren deskundig, grappig, bekwaam en hadden altijd ieders welzijn als eerste prioriteit. Als je Catania bent, is dit een must-tour!