Kies data

Dingen om te doen Catania

De levendige en authentieke Siciliaanse stad tussen de Etna en de zee is een architecturale smeltkroes.

Catania: De beste dingen die je niet wil missen

Etna: kabelbaan, jeep en wandeltocht naar de top

1. Etna: kabelbaan, jeep en wandeltocht naar de top

Ga naar de top van de kraters van de Etna, een van de meest begeerde excursies die een wandelaar kan maken. Wandel in alle veiligheid met een bevoegde berg- en vulkaangids, en bewonder de schoonheid en het wonder van de hoogste actieve vulkaan van Europa.   Vertrek vanuit Sapienza Refuge in Nicolosi en ga 2.504 meter omhoog met de kabelbaan. Rijd vervolgens in een Jeep met vierwielaandrijving tot 2.900 meter hoogte om je wandeling te beginnen. Loop 1,5 uur bergopwaarts langs vele kraters en neem lange pauzes om foto's te nemen en te rusten. Ervaar het magische gevoel van op de top van de wereld staan in dit rotsachtige, mooie landschap met de gigantische hemel boven je. Nadat je de top hebt bereikt, daal je in 2 uur weer af naar de kabelbaan, die je naar je vertrekpunt brengt.

Catania: dagtour Etna bij zonsop- of ondergang met proeverij

2. Catania: dagtour Etna bij zonsop- of ondergang met proeverij

Geniet van een avontuurlijk dagje uit naar de Etna, inclusief handig retourvervoer vanuit Catanië. Het beste van alles is dat je je tour naar je eigen behoeften kunt aanpassen en kunt kiezen tussen een privébeleving of in een kleine groep, in een taal naar je keuze. Verken de eeuwenoude kraters van de vulkaan, een lavagrot en proef lokale producten, terwijl je onderweg geniet van het adembenemende uitzicht. Je wordt aan het begin van de dag opgehaald bij je accommodatie in Catanië door een minibus of 4WD, beide met airconditioning. Laat je professionele gids je leuke feiten over de vulkaan vertellen terwijl je 2000 meter omhoog rijdt. Kom alles te weten over de natuurlijke grondstoffen van de vulkaan, haar gedenkwaardige landschappen en fauna, tot de lavastromen die met uitbarstingen in het verleden wegen en gebouwen bedolven heeft. Eenmaal op de 2000 meter aangekomen, wandel je met je gids rond de oude kraters, recente lavastromen en over het buitenaardse landschap. De tocht is eenvoudig en geschikt voor iedereen, inclusief gezinnen met jonge kinderen en oudere deelnemers. Geniet van een miniproeverij van Siciliaanse lekkernijen tijdens de trek, waarbij je cantuccinikoekjes en zibibbowijn kunt proberen. Na een korte pauze ga je naar de volgende plek: een lavagrot. Met behulp van een helm en een zaklamp ontdek je samen met je gids de oorsprong van de grot en unieke karakteristieken van de grot. Je laatste stop is een uitkijkpunt op Monte Pomiciaro voor een onvergetelijk uitzicht (en fotomomenten) over de Valle del Bove, de belangrijkste vallei van de vulkaan. Als de zonsondergangoptie is geselecteerd, kun je tijdens het 'gouden uur' genieten van een adembenemend uitzicht op de Etna. Na je vulkanische avontuur ga je weer terug naar Catanië, waar je tour eindigt.

Etna: begeleide trektocht naar de top en kraters

3. Etna: begeleide trektocht naar de top en kraters

Maak een ritje met een kabelbaan en wandel over de hoogste actieve vulkaan van Europa. Geniet van het adembenemende landschap in het gezelschap van een deskundige gids. Na een briefing van de gids ga je met de kabelbaan omhoog tot een hoogte van 2.500 meter boven zeeniveau. Vervolgens begin je aan een trektocht van 2 uur naar 3.000 meter hoogte, en pauzeer je onderweg om van het landschap en het uitzicht te genieten. Wandel door het maanlandschap van de lavavelden en baan je een weg over de natuurpaden van de hoogste actieve vulkaan van Europa. Geniet van de panoramische uitzichten en wandel vervolgens terug naar het hoogste kabelbaanstation. Keer dan weer terug naar het ontmoetingspunt bij de kabelbaan en werp nog een laatste blik op de broeierige berg. 

Nicolosi: Excursie naar de Etna-kabelbaan tot 3000 meter

4. Nicolosi: Excursie naar de Etna-kabelbaan tot 3000 meter

Een geldig alternatief voor de kraters op de top is de Etna-excursie van 3.000 m. Je gaat met de kabelbaan omhoog tot 2.500 meter. Vanaf hier begint het pad te voet. Het is mogelijk om de kraters op de top te observeren, daarna stoppen we bij een zijkrater (barbagallo op ongeveer 3000 meter). Je bewondert de recente lavastromen (2021) tot je de binnenkant van een lavakanaal bereikt. We bezoeken een uitbundige opening (uitbarsting van 2002) en vanaf hier dalen we af langs de zandbanken naar de heuvel vanwaar we de Bove-vallei zullen observeren en op mooie dagen een uitzicht bewonderen dat zich uitstrekt van de Ionische Rivièra tot het binnenland van Sicilië . Duur 4/5 uur. Vertrek om 9.30 en 10.30 uur, ontmoetingstijd 30 minuten voor vertrek (het vertrek om 10.30 uur is compatibel voor degenen die met de bus (AST) vanuit Catania aankomen). Trefpunt Shelter Alpine Guides Etna Sud, naast de Refuge Sapienza

Catania: stadswandeling langs de hoogtepunten

5. Catania: stadswandeling langs de hoogtepunten

Maak kennis met je leuke en deskundige gids, en vertrek op je avontuur.  Tijdens je rondleiding door Catanië wandel je door het stadscentrum met je professionele gids die je fascinerende verhalen vertelt over de geschiedenis van de stad. Je gids wijst je op monumenten die eeuwen geleden werden gebouwd en nog altijd overeind staan. Veel van de gebouwen die je ziet komen uit de tijd van de Griekse kolonisatie van de stad, in de 8e eeuw voor Christus. Je tocht duurt ongeveer 2 uur en je komt langs de volgende plekken:  Piazza Duomo, Pescheria, Castello Ursino, Piazza San Francesco, Via Teatro Greco, Piazza Dante, Via Gesuiti, Scalinata Alessi, Piazza Università, Piazza Vincenzo Bellini, en Piazza San Placido. Deze tocht is niet te missen voor wie Catanië bezoekt.

Vanuit Taormina: tour bij zonsondergang hoogste kraters Etna

6. Vanuit Taormina: tour bij zonsondergang hoogste kraters Etna

Begin de tour en stap aan boord van een bus met een vriendelijke en goed geïnformeerde reisleider. Deze brengt je naar een hoogte van ongeveer 1.900 meter op de Etna, waar je overstapt op een Jeep om in de veilige nabijheid van het belangrijkste kratergebied op 3.000 meter hoogte te komen.  Tijdens de beklimming word je begeleid door gediplomeerde gidsen van de CAI - Italian Alpine Club. De Etna is een actieve vulkaan aan de oostkust van Sicilië, en de hoogste actieve vulkaan van Europa, met een hoogte van 3.350 meter.  Het is ook één van de meest actieve vulkanen ter wereld en sinds de eerste uitbarsting ongeveer een half miljoen jaar geleden in een bijna constante staat van activiteit. Nadat je het hoogst mogelijke punt hebt bereikt, pauzeer je om de adembenemende zonsondergang te bewonderen, terwijl de vervagende kleuren van de zon de vulkaan, de Valle del Bove en de uitgestrekte omgeving bedekken.  Na zonsondergang keer je per Jeep weer terug naar 1.900 meter hoogte, waarna het tijd is voor een heerlijk diner in een plaatselijk restaurant om de avond af te sluiten.

Catania: Vallei van de Tempels en Turkse trappen met brunch

7. Catania: Vallei van de Tempels en Turkse trappen met brunch

Begin de dag met een pick-up van uw accommodatie in een comfortabele minibus rond 08.30 uur. De eerste stop is in Agrigento. Deze stad was ooit de rijkste van alle Griekse koloniën. Bewonder de prachtige en indrukwekkende Vallei van de Tempels, die sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk enkele van de best bewaarde Griekse tempels in de wereld. Pindar, de Griekse dichter en schrijver, beschreef het als een van de mooiste steden van de mensen bewoond door stervelingen. De Vallei van de Tempels staat bekend om zijn goed bewaarde tempels, zeven in totaal. De tempel van Concordia is een van de best bewaarde Griekse tempels ter wereld en helpt de site om het klassieke UNESCO-werelderfgoed te verwerven prijs. Bezoek op de site de overblijfselen van vele andere tempels die zijn gewijd aan verschillende godheden zoals Juno, Hercules, Hephaestus en Athena. Zie vervolgens een van de meest verbazingwekkende stranden van Sicilië. Op een paar kilometer afstand van Agrigento vind je de Scala dei Turchi, letterlijk vertaald naar Turkse trappen. Ontdek een oogverblindende witte rotsformatie die oprijst uit de helderblauwe, zeeachtige gigantische trappen. Loop deze zachte helling, hoog boven de zee op je voeten, en geniet van een unieke ervaring. Hier heb je vrije tijd om te genieten van een van de beroemdste stranden van Sicilië. Geniet van een brunch gemaakt van typisch Siciliaans eten met flessen water en rode lokale wijn. Aankomst in Catania in de vroege avond, rond 19:00 uur.

Etna: trektocht met gids naar de hoogste kraters

8. Etna: trektocht met gids naar de hoogste kraters

Geniet van een fysieke uitdaging met als beloning de prachtige uitzichten tijdens een klimtocht met gids naar de top van de Etna. Ga eerst omhoog met de kabelbaan en trek vervolgens naar de top. Neem onderweg pauzes en maak unieke foto's van de kraters op de top. Ontmoet je gids op de Piazzale Rifugio Sapienza. Nadat je de uitrusting hebt ontvangen en een eerste briefing hebt gekregen, begin je aan de wandeling naar de top van de Etna op 3.300 meter hoogte. Neem de kabelbaan om snel op een hoogte van 2.500 meter te komen, en vervolgens een speciaal 4x4-busje naar 2.900 meter, vlak bij Torre del Filosofo. Noch de kabelbaan, noch de bus zijn bij de tourprijs inbegrepen. Vanaf daar begint de 2 uur durende beklimming, met tussenpauzes om tijdens de tocht van het uitzicht te genieten.Wandel over de op een maanoppervlak lijkende lavavelden die je rechtstreeks naar de top van de Etna leiden: de hoogste actieve vulkaan van Europa. Bewonder de eigenaardige kenmerken die het topgebied typeren. Begin de afdaling door het mulle zand. Bezoek de Barbagallo-flankkraters van de Etna en een lavastroomkanaal.Ten slotte neem je de kabelbaan weer bergaf om terug te keren naar het vertrekpunt.

Catania: tour per Jeep naar vulkaan Etna bij zonsondergang

9. Catania: tour per Jeep naar vulkaan Etna bij zonsondergang

Volg een rondleiding op de iconische Etna. Ontdek de geschiedenis van deze natuurlijke bezienswaardigheid, proef verschillende lokale producten en zie de zon ondergaan boven het prachtige landschap. Stap aan boord van een 4x4-Jeep en de begeleide tour van een halve dag kan beginnen. Kom meer te weten over de geschiedenis en de werking van de vulkaan Etna. Stop voor een proeverij van wijn, sterke drank en honing om de lokale producten die in deze vulkanische regio worden gemaakt te proeven en te ruiken. Rijd over wegen die een adembenemend uitzicht op de diverse sluimerende kraters bieden.Bewonder de prachtige Valle del Bove en verken een oude lavastroomgrot met lampen. Sluit de tour af met uitzicht op een prachtig panoramisch landschap waarachter de zon ondergaat. 

Etna- en wijntour van een hele dag vanuit Catania

10. Etna- en wijntour van een hele dag vanuit Catania

Deze dagtocht begint met een rit naar Rifugio Sapienza, met stops bij uitkijkpunten onderweg. De gids geeft commentaar op de geschiedenis van de vulkaan en wijst op locaties van eerdere uitbarstingen. Trek over een van de natuurpaden tot 2.000 meter of kies voor de Etna-optie op grote hoogte. Voor de optie op grote hoogte rijdt u met een kabelbaan en een speciale 4x4-minibus naar Torre del Filosofo, op 2.900 meter hoogte. Verken daarna een lavagrot, uitgerust met een helm en zaklamp. De laatste stop is bij een van de beste wijnmakerijen in het gebied, met een proeverij met een mousserende wijn en 4 stille wijnen. Geniet tijdens de proeverij van lokale vleeswaren, kazen, paté en olijfolie.

Beschikbare activiteiten

253 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 16

Veelgestelde vragen over Catania

Welke topattracties zijn een must-see in Catania?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Catania?

Andere activiteiten in Catania

Wil je alle activiteiten in Catania ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Catania

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 12.032 beoordelingen

Mooie ervaring! Marco is echt voorbereid, aardig, ironisch. Tijdens de activiteit worden tal van ideeën over de Etna en het omliggende landschap gegeven. De tocht zelf is geschikt voor iedereen en er worden pauzes genomen tijdens de activiteit, zodat je even op adem kunt komen, zelfs voor degenen die deze dingen gewoonlijk niet dagelijks doen. Absoluut een aanrader!

Erg leerzame tocht. Gids wist erg veel van vulkanen en geologie en Sicilië. Absoluut de moeite waard om met gids heen te gaan ipv op eigen houtje. Dan mis je toch echt veel achtergrondinformatie

Super ! We waren de oudsten van de groep dus ook de traagsten maar dit was geen probleem ! De gids gaf aan : het is geen race … genieten en inderdaad allen hebben genoten !!! Een aanrader

Uitgebreide tour door Catania met veel geschiedenis en feiten die je moet weten over Sicilië, de Etna en Catania

leuke dag. hadden mooi weer. jammer dat helemaal boven komen bij de Etna zo duur is