Catania
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Catania

Bekijk alle tours en activiteiten in Catania

10 Hoogtepunten van Catania

De Renaissance heeft zeker gefloreerd in Catania, een stad aan de oostkust van Sicilië. Proef hier druiven van takken bevrucht door vulkanisch as en ervaar zowel de Griekse als Romeinse invloeden van deze kuststad.

Mount Etna

Wat tipt er nou aan de opwinding van het beklimmen van een actieve vulkaan? Wellicht de wetenschap dat Mount Etna ook nog eens de hoogste actieve vulkaan van heel Europa is!

Castello Ursino

Dit kasteel uit de dertiende eeuw zal je de adem benemen. Het werd gebouwd voor het Koninkrijk van Sicilië, toen Sicilië nog een koninkrijk was, tegenwoordig vind je er een museum dat voor iedereen toegankelijk is.

Catania Kathedraal

De Catania kathedraal heeft aardig wat kleine bevingen doorstaan die onze lieve oude Etna in de loop der tijd veroorzaakt heeft. Ondanks de aangerichtte schade heeft men de kathedraal altijd weer opnieuw herstelt. Aanschouw de barokke architectuur met eigen ogen.

San Benedetto, Catania

Verwonder je over de gedetailleerde fresco's tijdens je bezoek aan San Benedetto, een pittoreske klooster. Ook leuk om te weten; er zijn audiotours in verschillende talen om je door San Benedetto te leiden!

Teatro Massimo Bellini, Catania

Je hoeft geen ticket gekocht te hebben om van de uitbundige architectuur van dit operahuis te genieten. De tweehonderd jaar die het geduurd heeft om het gebouw af te maken zijn het meer dan waard geweest.

Basiliek van Collegiata

Een perfect exemplaar van Siciliaanse Barokke architectuur; De 'Basilica della Collegiata' rees in de achttiende eeuw uit het puin veroorzaakt door de heftige aardbeving van 1693.

Foto: Gerry Labrijn@flickr (CC BY-SA 2.0)

Palazzo degli Elefanti

Alleen in Italië zou een overheid ervoor kiezen het stadsbestuur te huizen in een paleis. Nadat je de Palazzo bezocht hebt, ga op ontdekkingsreis op het plein van de kathedraal. Het paleis vind je aan de noordkant van het plein.

Romeins Amfitheater

De amfitheater in Catania is maar een fractie kleiner dan het Colosseum in Rome en kan tot wel 16.000 bezoekers houden. Binnen kun je elk hoekje en gaatje van een Romeins theater bekijken.

Monastero dei Benedettini

Geen enkele trip naar Catania is compleet zonder ook de 'Monastero dei Benedettini' te bezoeken. Dit klooster biedt een breed assortiment aan tours en ook kunnen gasten de bibliotheek, Diocesan museum en meer bezoeken.

Piazza Duomo

De Piazza Duoma, één van de grootste pleinen van Catanie, is beroemd om zijn olifanten standbeeld, the Lenzulo-fontein en natuurlijk om de Duomo. Klim naar de top van de Duomo en kijk uit over heel de stad.

Catania: Plan uw bezoek

Hoe vervoer ik me?

Je hebt de keuze uit treinen, bussen en zelfs boten als het op vervoer in Catania aankomt. Natuurlijk is het ook gewoon leuk om rond te wandelen en zo de omgeving rustig in je op te nemen. Het openbaar vervoer is ietwat traag maar functioneel. Zorg ervoor dat je kaartje opgeladen is want er zijn redelijk vaak controles!

Waar verblijf ik in Catania?

Verblijf in de buurt van de Piazza Duomo als je makkelijk naar het centrum wilt of een mooie wandeling naar huis wilt in de avond. Er is keuze uit veel hotels in dit gebied, ongeacht je budget.

Hoe is het weer in Catania?

Alhoewel de temperatuur nooit onder nul zakt, zouden we adviseren om voor de volle Siciliaanse ervaring tussen mei en oktober te gaan. De heetste maanden zijn juli en augustus, temperaturen lopen dan op tot max. 30 graden.

Tips & informatie

 • Taal
  Siciliaans, Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  De beste tijd om Catania te bezoeken is in de zomer. De warmere maanden zijn de beste tijd om alles te ervaren; de bijzondere bezienswaardigheden, het fantastische eten en de magische Siciliaanse landschappen.

Activiteiten in Catania

Sitemap Catania

Wil je alle activiteiten in Catania ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Catania

Prima tour om de etna en taormina te bekijken

Prima gids die je van alles het beste laat zien. Let er wel op dat bij de excurssie niet de tickets om helemaal boven aan de top komen. Dit is wel aan te raden als het weer het toelaat. Anders zie je eigenlijk niets van de etna Extra kosten 62,- pp

Vanuit Catania: Dagtour naar de Etna en Taormina Beoordeeld door Evert, 03-10-2016

Catania
4.8
Gebaseerd op 53 beoordelingen van GetYourGuide-klanten