Datums kiezen

Catania
Dagtochten naar

Dagtochten naar
198 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Catania

Catania

Andere activiteiten in Catania

Wil je alle activiteiten in Catania bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Catania

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.479 beoordelingen

We kunnen ons geen betere leider voorstellen dan Renato. Hij vroeg ons hartstochtelijk, grondig en herhaaldelijk ALLES over de Etna, de vulkanen, lava, planten, verleden, heden, hij was zeer voorbereid, hij antwoordde alles, je voelde dat dit zijn leven is, en natuurlijk dat hij hier is opgegroeid 🙂. Hij begeleidde ons heel aandachtig, het weer was erg ruig, er waaide een orkaanachtige wind, maar toch voelden we ons geen minuut slecht, het leek erop dat hij wist waar hij het over had, we waren veilig. We waren voorbereid met warme kleding en laarzen, maar we zagen dat hij ons alles had kunnen geven waar we om hadden kunnen vragen. Bij vertrek individueel gecontroleerd of iedereen voorbereid is en of we over alle benodigde apparatuur beschikken. Hij heeft een geweldig gevoel voor humor, we hebben er echt van genoten. De route van de tour was geweldig, op plaatsen waarvan we nooit hadden gedacht dat we naar boven zouden gaan. De weg naar boven was door de harde wind behoorlijk lastig, maar het was elke minuut waard. Wij gaan zeker nog eens terug, ook in de zomer, en willen zeker met hem mee. WIJ vonden het geweldig, genoten ervan.

Een geweldig georganiseerde rondreis! Beginnend met een korte stop om onze voedsel- en watervoorraden aan te vullen, vertrokken we met acht van ons met een gids naar de Etna. De tour slingert steil de vulkaanhelling op, je neemt niet de kabelbaan (en bespaart € 50 extra). Maar voor deze reis moet je zeker in goede conditie zijn. In ongeveer twee en een half uur wandelden we ruim 700 meter omhoog naar een totale hoogte van 2500 meter. Er waren slechts korte pauzes tussendoor om van het uitzicht te genieten en op adem te komen. Zodra je de top van de klif bereikt, heb je tijdens de lunch een prachtig uitzicht op de Etna en Sicilië. Ik kan deze rondreis aan iedereen aanbevelen! Je leert ongelooflijk veel en het pad naar beneden is ongelooflijk snel in slechts 30 minuten (als je naar beneden durft te rennen, kan ik het alleen maar aanraden!) Het is echter eigenlijk alleen voor mensen met een goede conditie en idealiter zonder knieproblemen!

De organisatie was perfect, de pick-up was op tijd op het afgesproken ontmoetingspunt en alle deelnemers waren optimaal uitgerust met schoenen, jassen, stokken, handschoenen en helmen. We hadden de mogelijkheid om vóór de wandeling een broodje te pakken (en ik zou iedereen aanraden om het broodje parmigiana te nemen). De wandeling was een beetje uitdagend vanwege de sneeuw, maar ongelooflijk mooi en de gids kon je zoveel interessante dingen over de vulkaan vertellen. Ik zou op elk moment opnieuw boeken!

Ik wist niet zeker of ik naar deze reis zou gaan, maar ik ben blij dat ik gegaan ben. Het was echt iets bijzonders. Gids was vriendelijk, energiek en beantwoordde elke vraag. Ook als we geen goede schoenen of jas hadden, lieten ze je die van hen gebruiken. 100% werk het geld

We hebben een geweldige tijd gehad met onze gids Jorga, een liefhebber die ons veel interessante dingen heeft uitgelegd.