Deze activiteit is automatisch vertaald. Klik hier om de originele versie in het Engels te bekijken.
Rondleiding

Mount Etna: begeleide trektocht door topkraters

Activiteitenaanbieder: aitne

Mount Etna: begeleide trektocht door topkraters

Activiteitenaanbieder: aitne

Vanaf € 50 per persoon

Trek over de top van de Etna, de hoogste actieve vulkaan van Europa tijdens deze rondleiding vanuit Belpasso. Loop door een lavatunnel en bewonder dramatische vulkanische landschappen.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Duur 5 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Tourgids
Frans, Engels, Italiaans

Belevenis

Highlights
 • Beklim de hoogste actieve vulkaan van Europa en zie een prachtig uitzicht vanaf de top
 • Bekijk prachtige bezienswaardigheden en panoramische uitzichten rond de Etna met een vulkaangids
 • Voel de rauwe kracht van de natuur terwijl je tekenen van eerdere uitbarstingen van de Etna onderzoekt
 • Ontspan tijdens een ritje met een kabelbaan en reis langs de zijkant van een actieve vulkaan
 • Verken een van de lavatunnels van de vulkaan en bewonder verschillende vulkanische kraters
Volledige beschrijving

Wandel naar de top van de hoogste actieve vulkaan van Europa met een gids tijdens deze tour in een terreinwagen vanuit Belpasso. Ontdek het uitzicht vanaf de kraters op de top, verken een lavatunnel en rijd met een kabelbaan boven de Etna.

Ontmoet je gids in Belpasso en rijd in het comfort van een 4x4 minibus naar de kabelbaan. Vlieg over maanachtige landschappen terwijl je een hoogte van 2900 meter bereikt in het Torre del Filosofo-gebied.

Bekijk de Bocca Nuova, een krater die in 1968 werd geopend en een van de meest indrukwekkende kraters van het gebied is.

Dwaal naar de top en geniet van een uitzicht van 360° en als het weer het toelaat, zie je de hele weg naar de Eolische eilanden en bijna heel Noord-Sicilië. Daal de berg af en passeer de kraters van de uitbarsting van 2002.

Loop een lavatunnel binnen en bewonder het vulkanische amfitheater van Valle del Bove, een spectaculaire 8 km lange en 4 km brede caldera. Keer terug naar het aankomststation van de kabelbaan aan het einde van de tour, op een hoogte van 2500 en transfer terug naar Belpasso.

Inbegrepen
 • Gids
 • Laarzen op aanvraag
 • Wandelstokken op aanvraag
 • Eten en drinken
 • Ophalen en wegbrengen van hotel
 • 4x4 vrachtwagen en kabelbaan
Niet geschikt voor
 • Kinderen onder de 6 jaar
 • Mensen met hartklachten
 • Personen met luchtwegaandoeningen
 • Personen ouder dan 95 jaar

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Ontmoet de gids naast het restaurant "La Terrazza dell etna" voor het kabelbaanstation van de Etna zuid

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet toegestaan

 • Alcohol en drugs
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,8 /5

gebaseerd op 99 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,9/5
 • Vervoer
  4,7/5
 • prijs / kwaliteit
  4,6/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Climbing the Etna is a truly unique experience. The landscape is something I’ve never seen before. Our guide’s enthusiasm made the trip really fun. He knew the area and its history very well and used this to describe how it has changed over the past years. For me, this really showed the power of the vulcano. Including the cable car fee, the trip is not cheap, but I would still highly recommend it.

Verder lezen

19 september 2022

We hielden van de wandeling. We kregen de aanbieding om de wandeling 's avonds te doen en het was geweldig met zeker minder mensen en rustiger dan voor de ochtend. De tocht dichter bij de actieve toppen van de Etna is de omweg waard. De organisatoren hebben materiaal in bruikleen (windjacks, schoenen, koplampen, wandelstokken). Onze gidsen Marco en Massimo waren geweldig, erg aardig, met zeer interessante uitleg en passen zich goed aan het niveau van wandelaars aan, zodat het tempo niet te moeilijk is. Zij staan klaar om goed advies te geven. Absoluut een van onze beste momenten van onze reis naar Sicilië.

Verder lezen

25 augustus 2022

Dit was een geweldige tour, echt goed georganiseerd in lastige weersomstandigheden. We zijn erin geslaagd om een volledige en gevarieerde ervaring van de Etna op te doen voordat de gidsen ons vakkundig naar beneden hebben gehaald net voordat een aantal behoorlijk afschuwelijke stormen (donder, bliksem, hagel) neerdaalden. De gids (Marco?) Was buitengewoon goed - welbespraakt, attent, informatief, ervaren en deskundig - met een goed gevoel voor humor en een geweldige manier met de kinderen in het feest. We zagen een heel mooi aanbod van de vele gezichten en uitzichten van de Etna, hadden goede uitleg over de geologie, geschiedenis en recente gebeurtenissen, en het tempo van het wandelen was perfect. Dit was geen gemakkelijke wandeling, en we lagen die avond vroeg in bed, maar we hadden het voor geen goud willen missen. Nadat we de vorige dag bodyraften in de Gole di Alcantara niet ver weg (te midden van meer onweersbuien) hadden doorgebracht, hadden we het gevoel dat we de magische Etna

Verder lezen

23 augustus 2022

Product ID: 401753