Catania
Sightseeingtours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sightseeing in Catania

Möchten Sie alle Aktivitäten in Catania entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Wat anderen zeggen over Catania

Gemiddelde beoordeling

5.0 / 5

gebaseerd op 27 beoordelingen

alles zoals afgesproken (9u ter plaatse, vertrek naar kabelbaan om 9u30), met kabelbaan van 2000 naar 2500m, met jeep van 2500 naar 2900m, dan te voet naar verschillende kraters gaan kijken met vulcanoloog (super gids met veel uitleg). Naar de topkrater gaat al sedert sept 2019 niet meer wegens teveel activiteit (rookt constant) doch dit wordt pas 20u voordien per sms meegedeeld. Indien je echter buiten seizoen gaat (wij op 1 nov) betaal je 30 euro teveel via get your guide want ter plaatse betaal je maar 65 euro voor het geheel (kabel, jeep en gids) en je moet nergens wachten...

Wij hadden een super gepassioneerde gids. Naast zijn werk als gids is Vincenzo wetenschapper en onderzoekt de Etna al jaren. Hierdoor wist hij naar mijn idee meer en beter alles om en rond de Etna uit te leggen dan andere gidsen. De tocht was qua moeilijkheid prima te doen. Wij zijn ongetrainde wandelaars, van middel matige conditie en hebben het prima uitgehouden (28 jaar oud). Als het kan breng je eigen berg schoenen mee want de schoenen die je krijgt zijn slecht. Maar dit mag zeker geen rede zijn om deze tocht niet te doen!

Een spectaculaire tocht vanwege de kou en harde wind begin november. Jammer dat vanwege de seismische activiteit een bezoek aan de actieve krater niet mogelijk was. Veel geleerd over het ontstaan en de werking van vulkanen.

Mooie trip waarbij alles verzorgd is, voor ons zelfs teveel.

Je hoeft bijna niet te wandelen. Naar benden bewust niet de auto gepakt, maar naar de andere krater gelopen. Je bent er in totaal max, 4 uren. Dat is relatief kort. We hebben ons verder goed vermaakt

It was a great tour for me to see al the Godfather locations. Alessio Patanè is a great tourguide with nice questions about the movies. Best tour i have ever had.