Catania
Tours

Tours
542 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Catania Tours: onze aanbevelingen

De Etna: Wandeltocht met gids over vulkaantop met kabelbaan

De Etna: Wandeltocht met gids over vulkaantop met kabelbaan

Beklim de top van de kraters van de Etna, een van de meest begeerde excursies die een wandelaar kan maken. Wandel met een gids en bewonder de schoonheid en het wonder van de hoogste actieve vulkaan van Europa, tot ongeveer 3.000 meter. Vertrek vanaf Sapienza Refuge in Nicolosi en stijg met de kabelbaan 2.504 meter op om aan de wandeling te beginnen. Je wandelt 1,5 uur bergopwaarts en passeert vele kraters, in het bijzonder de krater van de uitbarsting in 2001 en het maanachtige landschap dat het gebied kenmerkt. Tijdens de wandeling neem je lange pauzes om foto's te maken en uit te rusten. Daarna ga je verder op verkenningstocht naar de Cisternazza en de Belvedere op de Valle del Bove, beschouwd als de beste panoramische plek op de Etna op een schitterende vulkanische depressie die dateert van 64.000 jaar geleden! Hier neem je een pauze om de omgeving te koesteren, een paar foto's te nemen en gewoon het landschap te bewonderen, want van bovenaf kun je de kust van Taormina tot Syracuse zien. Vanaf hier bereik je de Barbagallo kraters, tot bijna 3.000 meter, het hoogst toegestane punt, en geniet je van een bevoorrecht uitzicht op de topkraters en hun constante uitstoot van gassen en waterdampen. Daarna ga je terug naar 2.500 meter en neem je de kabelbaan terug naar Rifugio Sapienza. Ervaar het ongelooflijke gevoel op de top van de wereld te staan in dit rotsachtige, prachtige landschap met de gigantische hemel boven je.

Nicolosi: Etna met kabelbaan, 4x4 en trek excursie

Nicolosi: Etna met kabelbaan, 4x4 en trek excursie

Een goed alternatief voor de topkraters is de 3000 meter hoge Etna-excursie. Je gaat omhoog met een kabelbaan tot 2500 meter en vervolgens met een 4x4 tot 2800 meter. Vanaf hier begint het pad te voet tot 3000 meter. Je kunt de kraters op de top bekijken en daarna stoppen we bij een zijkrater (barbagallo op ongeveer 3000 meter). Je zult de recente lavastromen (1-december-2023) bewonderen totdat je de binnenkant van een lavakanaal bereikt. We bezoeken een uitstroomopening (uitbarsting 2002) en vanaf hier dalen we te voet af naar het kabelbaanstation langs de zandbanken naar de heuvel vanwaar we de Bovevallei kunnen observeren en op mooie dagen een uitzicht hebben dat reikt van de Ionische Rivièra tot het binnenland van Sicilië. Duur: 3 uur wandelen / 5 uur totale tour. Vertrek om 9.30 en 10.30 uur, ontmoetingstijd 45 minuten voor vertrek (het vertrek om 10.30 uur is geschikt voor mensen die met de bus AST uit Catania komen). Trefpunt Shelter Alpine Guides Etna Sud, naast de Refuge Sapienza

Catania: dagtour Etna bij zonsopkomst of -ondergang met proeverij

Catania: dagtour Etna bij zonsopkomst of -ondergang met proeverij

Geniet van een avontuurlijke dagtocht naar de Etna, inclusief gratis retourtransfers vanuit Catania. Het beste van alles is dat u uw tour kunt aanpassen aan uw behoeften, waarbij u kunt kiezen uit een privé- of kleine groepservaring in verschillende talen. Verken de oude kraters van de vulkaan, een lavastroomgrot en probeer enkele lokale producten, terwijl je onderweg adembenemende panoramische uitzichten bewondert. Begin uw dag met een gratis ophaalservice vanaf uw accommodatie in Catania in een minibus met airconditioning. Verwerk enkele leuke feiten over de vulkaan van je professionele gids terwijl je 2000 meter omhoog rijdt. Luister naar alles, van de natuurlijke hulpbronnen van de vulkaan, gedenkwaardige landschappen en flora tot lavastromen die wegen en gebouwen hebben opgeslokt tijdens eerdere perioden van activiteit. Zodra je de 2000 meter hoogte hebt bereikt, kun je een begeleide wandeling maken rond de oude kraters, recente lavastromen en een buitenaards landschap. Wees gerust, want de tocht is gemakkelijk en geschikt voor zowel gezinnen met jongere kinderen als oudere familieleden. Geniet van de proeverij van Siciliaanse "cantucci" -koekjes en "zibibbo" -wijn. Na een korte pauze ga je naar je volgende stop: een lavastroomgrot. Met een helm en zaklamp ontdek je samen met je gids ruimschoots de oorsprong en opvallende kenmerken van de grot. Je laatste stop is een panoramisch uitkijkpunt op Monte Pomiciaro, dat je onvergetelijke uitzichten en fotomomenten biedt over de Valle del Bove, de belangrijkste vallei van de vulkaan. Als de zonsondergangoptie is geselecteerd, kun je tijdens 'Golden Hour' genieten van een adembenemend uitzicht op de Etna. Na je vulkanische avontuur ga je terug naar Catania, waar je tour eindigt.

De Etna: Ticket voor kabelbaan en 4x4 bus heen en terug

De Etna: Ticket voor kabelbaan en 4x4 bus heen en terug

Rijd met de kabelbaan de Etna op en geniet van een rondleiding op de bodem van de kraters op de top. Verken het gebied in een 4x4 bus die is ontworpen om het terrein aan te kunnen. Stap uit de bus om meer te leren over de vulkaan tijdens een korte wandeltour met je gids. Valideer je ticket bij de speciale kassa bij de ingang van het station "Funivia dell'Etna". Uw avontuur begint op een hoogte van ongeveer 1900 meter bij het vertrekstation "Funivia dell'Etna". Bereik het bovenste station op ongeveer 2.500 meter boven zeeniveau. Bij harde wind wordt de beklimming uitgevoerd door 4x4 bussen. Na het bereiken van het bergstation stap je in een speciale 4x4 bus om de maximaal toegestane hoogte te bereiken (ongeveer 2.900 meter). Vervolg je ervaring met een alpine vulkaangids om de omgeving te bekijken. Samen met het personeel, dat voor je veiligheid zorgt, geniet je van het betoverende landschap op de bodem van de Centrale Krater, waar je bij goed zicht kunt verdwalen in het uitzicht op een groot deel van Oost-Sicilië. In geval van sneeuw wordt de beklimming uitgevoerd met speciale rupsvoertuigen (snowcat). Na ongeveer 30 minuten het gebied te hebben verkend, keer je terug naar het kabelbaanstation en ga je met je ticket voor de terugreis de vulkaan weer af.

Vulkaan Etna: Zuidkant begeleide toppenwandeling naar 3340 meter

Vulkaan Etna: Zuidkant begeleide toppenwandeling naar 3340 meter

Trektochten uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf van alpiene en vulkaangidsen die je graag professioneel en veilig begeleiden naar de top van de Etna. Neem onderweg pauzes en maak unieke foto's van de kraters op de top terwijl je de prachtige natuur om je heen bewondert. Na de ontmoeting en het vertrek vanaf Piazzale Rifugio Sapienza (Etna Zuid) bereik je met de kabelbaan en 4x4 jeep een hoogte van 2800 meter en vanaf hier bereiken we in ongeveer 2 uur wandelen door lavastromen en maanachtige omgevingen de Etna-topkraters op 3340 meter. Hier lopen we over de spectaculaire rand van de Centrale Krater, staan we oog in oog met de duizelingwekkende Noordoost Krater en zien we aan onze zijde de beroemde Zuidoost Krater, auteur van de meest recente en indrukwekkende uitbarstingen. Naast de uitgestrektheid van de topkraters zul je een unieke vulkanische omgeving bewonderen, met gasemissies, vulkanische bommen en de sprankelende kleuren van de grond als gevolg van de sublimatie van verschillende elementen, waaronder vooral zwavel. Tijdens de afdaling bezoeken we de kraters van Barbagallo en steken we een lavastroomkanaal over. Op 2500 masl keren we met de Etna kabelbaan weer terug naar het beginpunt. Vergeet niet dat we het altijd over een actieve vulkaan hebben, dus er kunnen variaties in de route zijn indien nodig.

Mount Etna: Summit Crater Trek met kabelbaan en 4x4-optie

Mount Etna: Summit Crater Trek met kabelbaan en 4x4-optie

Wandel met een vulkanoloog naar de top van de hoogste actieve vulkaan van Europa. Ontdek het uitzicht vanaf de topkraters, verken een lavatunnel en de Valle del Bove. Ontmoet je gids bij het kantoor van de lokale partner tegenover het station van de zuidelijke Etna kabelbaan. Vanaf de top van de kabelbaan doorkruis je maanlandschappen aan boord van een 4x4 tot een hoogte van 2850 meter in het Torre del Filosofo gebied. Begin je trektocht tot aan de rand van de Bocca Nuova (3300 meter), een krater die in 1968 werd geopend en een van de indrukwekkendste in de omgeving is. Wandel naar de top en geniet van 360° panorama's en, als het weer het toelaat, kun je tot aan de Eolische eilanden en bijna heel Noord-Sicilië kijken. Daal af van de kraters op de top en passeer de kraters van de uitbarsting in 2002. Wandel vervolgens over een leuke afdaling van vulkanisch zand en bewonder het vulkanische amfitheater van de Valle del Bove, een spectaculaire caldera van 8 km lang en 4 km breed. Keer met de kabelbaan terug naar het beginpunt.

Catania: Jeep Tour bij zonsondergang op de Etna

Catania: Jeep Tour bij zonsondergang op de Etna

Leer alles over de Etna, proef lokale producten en bekijk de zonsondergang boven het unieke landschap tijdens een begeleide jeeptour van een halve dag. Stop voor een proeverij van wijnen, gedistilleerde dranken en honing om de smaken en geuren te ontdekken van de lokale producten die in dit vulkanische gebied worden gemaakt. Rij over wegen omringd door adembenemende uitzichten op de verschillende slapende kraters. Bewonder de prachtige Valle del Bove en bezoek een gebied van oude explosieve activiteit, Hornitos. Geniet aan het einde van de tour van een prachtig panorama van het landschap bij zonsondergang.

Catania: Trektocht over de Etna buiten het toeristische pad

Catania: Trektocht over de Etna buiten het toeristische pad

Begin op een trektocht naar de iconische Etna met een natuurgids. Geniet van prachtige uitzichten, leer de lokale geschiedenis van je gids, bezoek een lavagrot en bekijk de zuidoostelijke krater, het meest actieve gebied van de Etna. Geniet van de meegeleverde trekkingstokken, schoenen en warme kleding. Na uw pick-up gaat u in de richting van de Etna. Als u off-road door Trazzere rijdt, waar u de lavastromen van 1792 kunt zien, zal uw gids de fauna en flora van de vulkaan Etna uitleggen. Leer meer over de geschiedenis van de Etna terwijl je in de richting van de Bove-vallei reist, een oude caldera die ongeveer 64.000 jaar geleden werd gevormd als gevolg van de ineenstorting van twee grote uitbarstingscentra. Al snel arriveer je op een hoogte van 2000 meter boven zeeniveau, waar je wandeling begint. Volg rustige paden, weg van de toeristische paden. Passeer recente lavastromen en geniet van het uitzicht op de kustlijn. Tijdens de trekking kun je op eigen kosten stoppen om broodjes en lokale producten te proeven en een lavagrot te bezoeken. Snelle stop in het toeristische gebied om op te frissen. Aan het einde van uw ervaring keert u terug naar uw vertrekpunt.

Vanuit Catania: Etna ochtend- of zonsondergang tour

Vanuit Catania: Etna ochtend- of zonsondergang tour

Ontdek de Etna en haar wonderen tijdens deze halfdaagse tour vanuit Catania met het meest gevolgde team op Instagram @red.etna. We verkennen een lavagrot en ontdekken de legendes eromheen. Tijdens onze trektocht bereiken we de top van een reeks uitgedoofde kraters en genieten we vanaf daar van een adembenemend uitzicht op de vulkaan en de kust. Samen ontdekken we de geschiedenis van de vulkaan, zijn eigenaardigheden en zien we hoe het landschap is veranderd door de stromen die hem hebben gevormd. Hoor het verhaal van de beruchte uitbarstingen van de Etna van je deskundige gids.

Catania: Cyclops kust cruise met aperitief & snorkelen

Catania: Cyclops kust cruise met aperitief & snorkelen

Vertrekkend vanuit de haven van Catania passeer en bewonder je zwarte vulkanische rotsen voordat je je eerste stop maakt om te zwemmen en misschien een beetje te snorkelen. Terug aan boord krijg je een rijk voorgerecht met typisch Siciliaanse lokale producten: zelfgebakken brood, lokale kaas, groenten in olie en Siciliaanse pistache specialiteiten. Dan ga je richting Aci Trezza en hier heb je de kans om de verbazingwekkende kust te bewonderen met de oude Arabische uitkijkposten langs de kust, eeuwen geleden gebouwd met vulkanisch gesteente. Je zult de faraglioni van Aci Trezza van dichtbij zien, met de vulkaan Etna altijd op de achtergrond. Dit alles vanuit een uniek perspectief dat alleen de boot kan geven! Je vaart terug naar de haven van Catania. De tour duurt 4 uur en je kunt kiezen uit 2 tijden: de ochtendoptie of de zonsondergangoptie. De boot is een Bavaria 46. Het model boot kan variëren afhankelijk van beschikbaarheid. Maximaal 10 gasten aan boord. Vertrek: 09:30. Terugkeer: 13:30. Vertrek: 15:00. Terug: 19:00.

Catania

Catania

Catania Tours: onze aanbevelingen

De Etna: Wandeltocht met gids over vulkaantop met kabelbaan

De Etna: Wandeltocht met gids over vulkaantop met kabelbaan

Beklim de top van de kraters van de Etna, een van de meest begeerde excursies die een wandelaar kan maken. Wandel met een gids en bewonder de schoonheid en het wonder van de hoogste actieve vulkaan van Europa, tot ongeveer 3.000 meter. Vertrek vanaf Sapienza Refuge in Nicolosi en stijg met de kabelbaan 2.504 meter op om aan de wandeling te beginnen. Je wandelt 1,5 uur bergopwaarts en passeert vele kraters, in het bijzonder de krater van de uitbarsting in 2001 en het maanachtige landschap dat het gebied kenmerkt. Tijdens de wandeling neem je lange pauzes om foto's te maken en uit te rusten. Daarna ga je verder op verkenningstocht naar de Cisternazza en de Belvedere op de Valle del Bove, beschouwd als de beste panoramische plek op de Etna op een schitterende vulkanische depressie die dateert van 64.000 jaar geleden! Hier neem je een pauze om de omgeving te koesteren, een paar foto's te nemen en gewoon het landschap te bewonderen, want van bovenaf kun je de kust van Taormina tot Syracuse zien. Vanaf hier bereik je de Barbagallo kraters, tot bijna 3.000 meter, het hoogst toegestane punt, en geniet je van een bevoorrecht uitzicht op de topkraters en hun constante uitstoot van gassen en waterdampen. Daarna ga je terug naar 2.500 meter en neem je de kabelbaan terug naar Rifugio Sapienza. Ervaar het ongelooflijke gevoel op de top van de wereld te staan in dit rotsachtige, prachtige landschap met de gigantische hemel boven je.

Nicolosi: Etna met kabelbaan, 4x4 en trek excursie

Nicolosi: Etna met kabelbaan, 4x4 en trek excursie

Een goed alternatief voor de topkraters is de 3000 meter hoge Etna-excursie. Je gaat omhoog met een kabelbaan tot 2500 meter en vervolgens met een 4x4 tot 2800 meter. Vanaf hier begint het pad te voet tot 3000 meter. Je kunt de kraters op de top bekijken en daarna stoppen we bij een zijkrater (barbagallo op ongeveer 3000 meter). Je zult de recente lavastromen (1-december-2023) bewonderen totdat je de binnenkant van een lavakanaal bereikt. We bezoeken een uitstroomopening (uitbarsting 2002) en vanaf hier dalen we te voet af naar het kabelbaanstation langs de zandbanken naar de heuvel vanwaar we de Bovevallei kunnen observeren en op mooie dagen een uitzicht hebben dat reikt van de Ionische Rivièra tot het binnenland van Sicilië. Duur: 3 uur wandelen / 5 uur totale tour. Vertrek om 9.30 en 10.30 uur, ontmoetingstijd 45 minuten voor vertrek (het vertrek om 10.30 uur is geschikt voor mensen die met de bus AST uit Catania komen). Trefpunt Shelter Alpine Guides Etna Sud, naast de Refuge Sapienza

Catania: dagtour Etna bij zonsopkomst of -ondergang met proeverij

Catania: dagtour Etna bij zonsopkomst of -ondergang met proeverij

Geniet van een avontuurlijke dagtocht naar de Etna, inclusief gratis retourtransfers vanuit Catania. Het beste van alles is dat u uw tour kunt aanpassen aan uw behoeften, waarbij u kunt kiezen uit een privé- of kleine groepservaring in verschillende talen. Verken de oude kraters van de vulkaan, een lavastroomgrot en probeer enkele lokale producten, terwijl je onderweg adembenemende panoramische uitzichten bewondert. Begin uw dag met een gratis ophaalservice vanaf uw accommodatie in Catania in een minibus met airconditioning. Verwerk enkele leuke feiten over de vulkaan van je professionele gids terwijl je 2000 meter omhoog rijdt. Luister naar alles, van de natuurlijke hulpbronnen van de vulkaan, gedenkwaardige landschappen en flora tot lavastromen die wegen en gebouwen hebben opgeslokt tijdens eerdere perioden van activiteit. Zodra je de 2000 meter hoogte hebt bereikt, kun je een begeleide wandeling maken rond de oude kraters, recente lavastromen en een buitenaards landschap. Wees gerust, want de tocht is gemakkelijk en geschikt voor zowel gezinnen met jongere kinderen als oudere familieleden. Geniet van de proeverij van Siciliaanse "cantucci" -koekjes en "zibibbo" -wijn. Na een korte pauze ga je naar je volgende stop: een lavastroomgrot. Met een helm en zaklamp ontdek je samen met je gids ruimschoots de oorsprong en opvallende kenmerken van de grot. Je laatste stop is een panoramisch uitkijkpunt op Monte Pomiciaro, dat je onvergetelijke uitzichten en fotomomenten biedt over de Valle del Bove, de belangrijkste vallei van de vulkaan. Als de zonsondergangoptie is geselecteerd, kun je tijdens 'Golden Hour' genieten van een adembenemend uitzicht op de Etna. Na je vulkanische avontuur ga je terug naar Catania, waar je tour eindigt.

De Etna: Ticket voor kabelbaan en 4x4 bus heen en terug

De Etna: Ticket voor kabelbaan en 4x4 bus heen en terug

Rijd met de kabelbaan de Etna op en geniet van een rondleiding op de bodem van de kraters op de top. Verken het gebied in een 4x4 bus die is ontworpen om het terrein aan te kunnen. Stap uit de bus om meer te leren over de vulkaan tijdens een korte wandeltour met je gids. Valideer je ticket bij de speciale kassa bij de ingang van het station "Funivia dell'Etna". Uw avontuur begint op een hoogte van ongeveer 1900 meter bij het vertrekstation "Funivia dell'Etna". Bereik het bovenste station op ongeveer 2.500 meter boven zeeniveau. Bij harde wind wordt de beklimming uitgevoerd door 4x4 bussen. Na het bereiken van het bergstation stap je in een speciale 4x4 bus om de maximaal toegestane hoogte te bereiken (ongeveer 2.900 meter). Vervolg je ervaring met een alpine vulkaangids om de omgeving te bekijken. Samen met het personeel, dat voor je veiligheid zorgt, geniet je van het betoverende landschap op de bodem van de Centrale Krater, waar je bij goed zicht kunt verdwalen in het uitzicht op een groot deel van Oost-Sicilië. In geval van sneeuw wordt de beklimming uitgevoerd met speciale rupsvoertuigen (snowcat). Na ongeveer 30 minuten het gebied te hebben verkend, keer je terug naar het kabelbaanstation en ga je met je ticket voor de terugreis de vulkaan weer af.

Vulkaan Etna: Zuidkant begeleide toppenwandeling naar 3340 meter

Vulkaan Etna: Zuidkant begeleide toppenwandeling naar 3340 meter

Trektochten uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf van alpiene en vulkaangidsen die je graag professioneel en veilig begeleiden naar de top van de Etna. Neem onderweg pauzes en maak unieke foto's van de kraters op de top terwijl je de prachtige natuur om je heen bewondert. Na de ontmoeting en het vertrek vanaf Piazzale Rifugio Sapienza (Etna Zuid) bereik je met de kabelbaan en 4x4 jeep een hoogte van 2800 meter en vanaf hier bereiken we in ongeveer 2 uur wandelen door lavastromen en maanachtige omgevingen de Etna-topkraters op 3340 meter. Hier lopen we over de spectaculaire rand van de Centrale Krater, staan we oog in oog met de duizelingwekkende Noordoost Krater en zien we aan onze zijde de beroemde Zuidoost Krater, auteur van de meest recente en indrukwekkende uitbarstingen. Naast de uitgestrektheid van de topkraters zul je een unieke vulkanische omgeving bewonderen, met gasemissies, vulkanische bommen en de sprankelende kleuren van de grond als gevolg van de sublimatie van verschillende elementen, waaronder vooral zwavel. Tijdens de afdaling bezoeken we de kraters van Barbagallo en steken we een lavastroomkanaal over. Op 2500 masl keren we met de Etna kabelbaan weer terug naar het beginpunt. Vergeet niet dat we het altijd over een actieve vulkaan hebben, dus er kunnen variaties in de route zijn indien nodig.

Mount Etna: Summit Crater Trek met kabelbaan en 4x4-optie

Mount Etna: Summit Crater Trek met kabelbaan en 4x4-optie

Wandel met een vulkanoloog naar de top van de hoogste actieve vulkaan van Europa. Ontdek het uitzicht vanaf de topkraters, verken een lavatunnel en de Valle del Bove. Ontmoet je gids bij het kantoor van de lokale partner tegenover het station van de zuidelijke Etna kabelbaan. Vanaf de top van de kabelbaan doorkruis je maanlandschappen aan boord van een 4x4 tot een hoogte van 2850 meter in het Torre del Filosofo gebied. Begin je trektocht tot aan de rand van de Bocca Nuova (3300 meter), een krater die in 1968 werd geopend en een van de indrukwekkendste in de omgeving is. Wandel naar de top en geniet van 360° panorama's en, als het weer het toelaat, kun je tot aan de Eolische eilanden en bijna heel Noord-Sicilië kijken. Daal af van de kraters op de top en passeer de kraters van de uitbarsting in 2002. Wandel vervolgens over een leuke afdaling van vulkanisch zand en bewonder het vulkanische amfitheater van de Valle del Bove, een spectaculaire caldera van 8 km lang en 4 km breed. Keer met de kabelbaan terug naar het beginpunt.

Catania: Jeep Tour bij zonsondergang op de Etna

Catania: Jeep Tour bij zonsondergang op de Etna

Leer alles over de Etna, proef lokale producten en bekijk de zonsondergang boven het unieke landschap tijdens een begeleide jeeptour van een halve dag. Stop voor een proeverij van wijnen, gedistilleerde dranken en honing om de smaken en geuren te ontdekken van de lokale producten die in dit vulkanische gebied worden gemaakt. Rij over wegen omringd door adembenemende uitzichten op de verschillende slapende kraters. Bewonder de prachtige Valle del Bove en bezoek een gebied van oude explosieve activiteit, Hornitos. Geniet aan het einde van de tour van een prachtig panorama van het landschap bij zonsondergang.

Catania: Trektocht over de Etna buiten het toeristische pad

Catania: Trektocht over de Etna buiten het toeristische pad

Begin op een trektocht naar de iconische Etna met een natuurgids. Geniet van prachtige uitzichten, leer de lokale geschiedenis van je gids, bezoek een lavagrot en bekijk de zuidoostelijke krater, het meest actieve gebied van de Etna. Geniet van de meegeleverde trekkingstokken, schoenen en warme kleding. Na uw pick-up gaat u in de richting van de Etna. Als u off-road door Trazzere rijdt, waar u de lavastromen van 1792 kunt zien, zal uw gids de fauna en flora van de vulkaan Etna uitleggen. Leer meer over de geschiedenis van de Etna terwijl je in de richting van de Bove-vallei reist, een oude caldera die ongeveer 64.000 jaar geleden werd gevormd als gevolg van de ineenstorting van twee grote uitbarstingscentra. Al snel arriveer je op een hoogte van 2000 meter boven zeeniveau, waar je wandeling begint. Volg rustige paden, weg van de toeristische paden. Passeer recente lavastromen en geniet van het uitzicht op de kustlijn. Tijdens de trekking kun je op eigen kosten stoppen om broodjes en lokale producten te proeven en een lavagrot te bezoeken. Snelle stop in het toeristische gebied om op te frissen. Aan het einde van uw ervaring keert u terug naar uw vertrekpunt.

Vanuit Catania: Etna ochtend- of zonsondergang tour

Vanuit Catania: Etna ochtend- of zonsondergang tour

Ontdek de Etna en haar wonderen tijdens deze halfdaagse tour vanuit Catania met het meest gevolgde team op Instagram @red.etna. We verkennen een lavagrot en ontdekken de legendes eromheen. Tijdens onze trektocht bereiken we de top van een reeks uitgedoofde kraters en genieten we vanaf daar van een adembenemend uitzicht op de vulkaan en de kust. Samen ontdekken we de geschiedenis van de vulkaan, zijn eigenaardigheden en zien we hoe het landschap is veranderd door de stromen die hem hebben gevormd. Hoor het verhaal van de beruchte uitbarstingen van de Etna van je deskundige gids.

Catania: Cyclops kust cruise met aperitief & snorkelen

Catania: Cyclops kust cruise met aperitief & snorkelen

Vertrekkend vanuit de haven van Catania passeer en bewonder je zwarte vulkanische rotsen voordat je je eerste stop maakt om te zwemmen en misschien een beetje te snorkelen. Terug aan boord krijg je een rijk voorgerecht met typisch Siciliaanse lokale producten: zelfgebakken brood, lokale kaas, groenten in olie en Siciliaanse pistache specialiteiten. Dan ga je richting Aci Trezza en hier heb je de kans om de verbazingwekkende kust te bewonderen met de oude Arabische uitkijkposten langs de kust, eeuwen geleden gebouwd met vulkanisch gesteente. Je zult de faraglioni van Aci Trezza van dichtbij zien, met de vulkaan Etna altijd op de achtergrond. Dit alles vanuit een uniek perspectief dat alleen de boot kan geven! Je vaart terug naar de haven van Catania. De tour duurt 4 uur en je kunt kiezen uit 2 tijden: de ochtendoptie of de zonsondergangoptie. De boot is een Bavaria 46. Het model boot kan variëren afhankelijk van beschikbaarheid. Maximaal 10 gasten aan boord. Vertrek: 09:30. Terugkeer: 13:30. Vertrek: 15:00. Terug: 19:00.

Veelgestelde vragen over Tours in Catania

Welke andere activiteiten dan Tours zijn de moeite waard in Catania?

Andere onmisbare dingen om te doen in Catania:

Topattracties in Catania

Activiteiten in Catania

Rondleidingen in Italië

Wat te doen in Italië

Andere activiteiten in Catania

Wil je alle activiteiten in Catania bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Catania

Gemiddelde beoordeling

4.7
(669 beoordelingen)

Excursie ten zeerste aanbevolen voor iedereen om de echte Etna te zien en ervan te genieten! We hadden het geluk de "stem" van de vulkaan te horen die ons gedurende het hele bezoek aan de vulkaan vergezelde! Onze gids Renato is een fantastisch persoon, buitengewoon vriendelijk en zeer deskundig, professioneel en klaar om aan al onze wensen te voldoen! Het ontmoetingspunt is gemakkelijk te bereiken, je begint met het busje richting een dorp waar je Siciliaanse delicatessen kunt kopen (uitstekend broodje gebakken aubergine!) en dan klim je naar 1800 meter. Vanaf hier begint de wandeltocht, de gids voorzag ons van trekkingschoenen en stokken. De reis bracht ons tot ongeveer 2400 meter, we zagen 3 kraters en een lavagrot, evenals het prachtige panorama van de Valle del Bove! De afdaling was even leuk voor degenen die zich lieten gaan op het zachte pad van vulkanische as. Stop ten slotte bij de schuilplaats en keer dan terug naar het startpunt. Heel erg bedankt voor dit prachtige avontuur!

Onze zonsondergangreis naar de Etna was adembenemend, absoluut schattig en opwindend. De gids Mauricio zorgde voor elke persoon in onze groep. We waren met slechts 6 personen en de reis voelde als heel individueel. Ik heb veel leuke foto's gemaakt om naar huis te sturen. Ik raad deze reis naar de Etna aan iedereen aan.

Ongelooflijke en gedenkwaardige ervaring, zij het een vrij moeilijke wandeling door veel verschillende soorten vulkanisch terrein. Het uitzicht op de top en het actieve ‘spurten’ van de vulkaan waren fenomenaal. Gids Massimo was vermakelijk, deskundig en professioneel.

Onze gidsen Massimo en Antonio waren de beste. Informatief en hielp me de steilere delen af te dalen waar ik bang voor was. Mijn helden ☺️

Geweldige ervaring en zeer verrijkend dankzij onze gids Fabio. hartelijk bedankt