Catharinapaleis
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Meest Populair

Catharinapaleis: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Catharinapaleis
Bekijk alle 182 tickets en tours

De geschiedenis van het Catharinapaleis

In zijn 300 jaar heeft dit tsarenpaleis de nodige veranderingen en plunderingen ondergaan, maar nog altijd straalt de koningin onder de paleizen de grandeur van de Europese koningshuizen van weleer uit.

Een logische naam

Het stadje heet nu Poesjkin, maar in 1710 stichtten de tsaren het als Tsarkoje Selo: Tsarendorp. Naast het Catharinapaleis ligt hier het Alexanderpaleis en verscheidene parken.

Liefdeswerk

Peter de Grote liet het paleis in 1717 bouwen voor zijn vrouw, Catharina I. Het oorspronkelijke gebouw werd in 1756 echter grondig onder handen genomen door hun dochter Elizabeth.

Geld was geen issue

Keizeren Elizabeth wilde een extravagant zomerhuis bouwen en spaarde geen kosten. Alleen al de buitenkant bevat 100 kilo aan goud!

Meer modernisering

In de 18de eeuw nam Catharina de Grote de troon in. Zij vond de rococostijl van het paleis maar oubollig en liet enkele ruimten herontwerpen in neoklassieke stijl.

De Barnsteenkamer

In 1941 stalen de nazi's 450 kilo aan barnstelen panelen uit het paleis. Ze werden naar Königsburg gestuurd, maar waar ze zijn gebleven is nog altijd een mysterie. De huidige kamer stamt uit 2003.

Catharinapaleis: Onze tips

Openingstijden

In het hoogseizoen (juni-augustus) is het paleis van woensdag t/m zondag open tussen 12:00 en 19:00, op maandag van 12:00 tot 20:00, op dinsdag gesloten.

Tickets

Vanaf 10:00 kun je tickets kopen bij twee ingangen: de hoofdingang en de Hermitagekeuken, of Rode Poort. Op je ticket staat hoe laat je het paleis binnen mag gaan. Het Catharinapark is bij de toegang inbegrepen. Voor volwassenen kost een ticket 520 roebels, kinderen onder de 18 mogen gratis naar binnen. Een audiogids kost 150 roebels. Voor groepen van minimaal 15 personen zijn gratis Engelse tours beschikbaar.

Vooraf boeken

Als je je kaartjes vooraf online boekt, ontvang je een voucher. Deze laat je zien bij de Kerkpoort (mei-september) om je echte ticket te ontvangen. Vergeet niet een identiteitsbewijs mee te nemen en wees op tijd voor je geplande toegangstijd.

Hoe kom je er?

Neem vanaf Vitebsy treinstation of Kupchino treinstation de trein naar Tsarskoje Selo (Poesjkin). Pak daar bus 371 of 382 of minibustaxi 377 naar het Catharinapaleis en -park. Vanaf metrostation Moskovskaya neem je minibustaxi 342 of 545 naar Catharinapaleis en -park. Vanaf metrostations Zvezdnaya and Kupchino gaat bus 186 naar het paleis.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  Juni-augustus is het paleis woensdag t/m zondag open tussen 12:00 en 19:00, maandag van 12:00 tot 20:00, dinsdag gesloten.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen kosten 520 roebels, minder dan €10.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check deze populaire tours.
 • Hoe kom ik er?
  Neem een trein vanaf jouw locatie, dan bus 371, 382, 186, of minibustaxi 377, 342 of 545 naar Catharinapaleis.
 • Extra tips
  • Raadpleeg een plattegrond om je bezoek uit te stippelen.
  • Draag goede schoenen en kleed je gepast voor het weer.

Activiteiten in de buurt van Catharinapaleis


Catharinapaleis
4.6
Gebaseerd op 57 beoordelingen van GetYourGuide-klanten
Omslagfoto: Frank Prieto, CC BY 2.0