Datums kiezen

Cathedral of Saint John the Baptist, Turin

Cathedral of Saint John the Baptist, Turin: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Turijn: Magic Turin® Tour – Zwarte Magie en Zwarte Kunsten

1. Turijn: Magic Turin® Tour – Zwarte Magie en Zwarte Kunsten

Ontdek de twee zielen van Turijn: de ene gerelateerd aan witte magie, de andere aan zwarte magie. Sluit je aan bij een gids in een privébus en ontdek de rijke esoterische traditie van de stad. De Magic Turin®-tour onthult de mystieke en enigmatische facetten waardoor Turijn tot de top 5 van magische plaatsen ter wereld behoort. Begin op Piazza Statuto, het 'hart van de duisternis'. Dit district van Turijn werd als een ongelukkig gebied beschouwd omdat het door de oude Romeinen die de stad stichtten als begraafplaats werd gebruikt. Als de avond valt, ontdek je enge stenen gezichten, maçonnieke raadsels, sinistere architectuur en esoterische symbolen die het historische stadscentrum sieren. Ontdek een verborgen detail op de gevel van de kathedraal, waar de Heilige Lijkwade bewaard is gebleven. Beëindig de tour in het witte magische gebied van Turijn, tussen spectaculaire pleinen, bewakers van de stad en oude legendes.

Turijn: Rondleiding Koninklijk Paleis Skip-the-Line

2. Turijn: Rondleiding Koninklijk Paleis Skip-the-Line

Sla de lange rijen voor het magnifieke Koninklijk Paleis van Turijn over met fast-track tickets tijdens deze rondleiding. Ontmoet je gids bij de ingang van het Koninklijk Paleis. Treed in de voetsporen van de koninklijke familie Savoye die hier woonde tijdens hun bewind in de jaren 1800 en begin 20e eeuw. Stel je voor hoe het leven hier zou zijn geweest terwijl je door de troonzaal, de slaapkamers, de balzaal en meer loopt. Bewonder de indrukwekkende architectuur en ingewikkelde details van het paleis terwijl je leert over de geschiedenis, die teruggaat tot de 16e eeuw. Luister naar verhalen over de evenementen en ceremonies die plaatsvonden in het Paleis van Turijn. Lees meer over de periode die ertoe leidde dat Italië in 1946 een republiek werd. Ga verder naar de Kapel van de Heilige Lijkwade, een prachtige kapel in barokstijl gebouwd om de Lijkwade te huisvesten. Helaas is de Lijkwade in 1997 door brand verwoest. Toch is het gebouw nog steeds een bezoek waard om het interieur en de rijke geschiedenis te bewonderen.

Turijn Noir: de donkerste wandeltocht

3. Turijn Noir: de donkerste wandeltocht

Ontmoet je gids en begin 's avonds aan een spookachtige wandeling door het stadscentrum. Bekijk de stad zoals je nog nooit eerder hebt gedaan terwijl je bezienswaardigheden en monumenten bezoekt tijdens exclusieve openingstijden. Leer meer over de duistere geschiedenis van de stad, van de pest, misdaden en verontrustende hekserijpraktijken die plaatsvonden in de Romeinse wijken. Beklim de 200 treden naar de top van de klokkentoren en bewonder het verlichte panorama van de stad bij nacht. Ga verder naar de oude kerk van Misericordia voor een exclusieve opening en ontdek vervolgens de spookachtige geschiedenis van de oudste rechtbank in de stad, naast andere mysterieuze plaatsen. Luister naar verhalen over de oude geesten in de stad terwijl je met je gids aan een spannende tour begint.

Koninklijk Paleis van Turijn: Skip-the-Line Ticket en Rondleiding

4. Koninklijk Paleis van Turijn: Skip-the-Line Ticket en Rondleiding

Bezoek een van de meest weelderige bezienswaardigheden van Turijn tijdens een rondleiding. Bekijk de voormalige residentie van het Koninklijk Huis van Savoye, inclusief de Koninklijke Wapenkamer, de Kapel van de Heilige Lijkwade en de paleistuinen. Ontmoet je gids voor het Koninklijk Paleis en ga naar binnen zonder in de rij te hoeven wachten dankzij een voorrangstoegangsticket. Verken het paleisinterieur en bewonder de luxueuze decoraties en meubels. Bekijk de koninklijke vertrekken, balzaal, troonzaal en galerij. Bekijk 's werelds grootste collectie wapens in de Royal Armory, bezoek de Kapel van de Heilige Lijkwade en geniet van de prachtige paleistuinen.

Turijn: rondleiding door het Koninklijk Paleis en het Egyptisch museum

5. Turijn: rondleiding door het Koninklijk Paleis en het Egyptisch museum

Doe mee met deze kleine groepsreis om de lange rijen naar de top 2 musea van Turijn, het majestueuze Koninklijk Paleis en het fascinerende Egyptisch Museum over te slaan. Ontmoet je gids bij de ingang van het Koninklijk Paleis. Verken de voormalige residentie van de familie Savoye, die over Italië regeerde totdat het in 1946 een republiek werd. Loop langs hun kamers en leer over hun leven. Ga verder naar de kapel van de Heilige Lijkwade, de oorspronkelijke locatie van de Lijkwade. Bezoek vervolgens het Egyptisch Museum. Lees meer over de bevindingen die zijn gebruikt om het oude Egypte te bestuderen, waaronder mummies, sarcofaag, sfinx, potten, sieraden en meer. Je gids zal uitleggen waarom dit museum in Turijn is. Hoor hoe het het op één na belangrijkste museum ter wereld voor egyptologie werd.

Turijn: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

6. Turijn: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

Leer Turijn in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht-wandeltocht die op je telefoon wordt gespeeld. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige teambuildingactiviteit. Nadat u de speurtochttour op uw mobiele apparaat heeft gedownload, gebruikt u de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Turijn te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het stadsbezichtigingsspel te onthullen. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Start de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om je spel op elk gewenst moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te stoppen voor de lunch of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. In de met geschiedenis gevulde stad Turijn bezoekt u eerst de prachtige kathedraal van Sint Johannes de Doper. Dan het unieke Koninklijk Paleis van Turijn en dan het onvervangbare Palazzo Madama. Deze prachtige route vervolgt naar de Galleria Subalpina. Als vijfde halte vind je de Piazza Carlo Alberto. Terwijl u uw wandeling door de stad voortzet, vindt u het interessante Museo Nazionale del Risorgimento Italiano. Uiteraard mocht het Palazzo Carignano niet ontbreken op deze rondleiding. Daarnaast bewonder je ook het Egyptisch Museum. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Piazza San Carlo. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niet anders kon zijn dan de Piazza Solferino. Download de ‘’World City Trail’’ app uit de winkel. Start dan uw tour en geniet ervan!

Turijn: privétour op het pad van de heilige lijkwade

7. Turijn: privétour op het pad van de heilige lijkwade

Ontdek de geschiedenis en het mysterie achter de Heilige Lijkwade van Turijn. Volgens de legende werd het grafkleed van het gekruisigde lichaam van Jezus in 1578 door de hertogen van Savoye naar Turijn overgebracht. Maar waar werd het vroeger bewaard? Hielden de Tempeliers het verborgen? Ontdek al deze geheimen tijdens de tour. Slechts één van de fascinerende theorieën over de Heilige Lijkwade wordt beschouwd als het belangrijkste relikwie in het christendom, maar wordt zelden getoond. Het oude linnen is bewaard gebleven in de koninklijke kapel van de kathedraal van San Giovanni Battista. Volg de geschiedenis achter de lijkwade door een bezoek te brengen aan de adembenemende Kapel van de Heilige Lijkwade, het meesterwerk van Guarino Guarini en een van de beroemdste barokke gebouwen ter wereld. Ga verder naar de renaissancekathedraal gewijd aan Johannes de Doper, waar de lijkwade alleen voor zeer speciale gelegenheden wordt bewaard en tentoongesteld. Op dit moment is de Heilige Lijkwade niet zichtbaar. Beëindig de tour met een rondleiding door het Museum van de Heilige Lijkwade om enkele vragen te beantwoorden die verband houden met de authenticiteit van de Lijkwade, een relikwie dat mensen van over de hele wereld trekt.

Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

8. Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

De mooiste, grappigste en meest duurzame manier om Turijn, het historische centrum en de parken te bezoeken per e-bike. Je ziet en voelt de stad in jouw tempo en ontdekt zowel klassieke plekjes als verborgen juweeltjes. De enige fietstocht die het uitkijkpunt Cappuccini op de top van de heuvel bereikt. Onze gidsen voor fietstochten zullen u onderdompelen in de verscheidenheid aan routes van het koninklijk paleis tot Mole Antonelliana, van de mooiste pleinen tot het Valentino-park, door de Savoy-residenties, tuinen, kunst, geschiedenis, keuken. Geweldige manier om de stad te verkennen tijdens uw eerste bezoek of om Turijn te bekijken voor vertrek.

Turijn: wandeltocht met Koninklijk Paleis en Egyptisch museum

9. Turijn: wandeltocht met Koninklijk Paleis en Egyptisch museum

Begin uw ervaring 's ochtends met een wandeling door het stadscentrum van Turijn. Ontdek de hoogtepunten en belangrijkste monumenten van de stad en luister naar de gids die uitlegt hoe de stad door de eeuwen heen werd gebouwd. Leer meer over de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder Palazzo Reale, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Dit eerste deel van de tour eindigt dan bij de Mole Antonelliana, een symbool van de stad met zijn onvergetelijke vorm. Na een korte pauze voor vrije tijd, hergroepeer je met je gids om het Koninklijk Paleis binnen te gaan. Dit paleis was de oude residentie van de familie Savoia, die gedurende de gehele duur van de monarchie in Italië regeerde. Bekijk in het paleis de belangrijkste kamers waar de Savoia woonden en betreed de Kapel van de Heilige Lijkwade - de faciliteit waar de Lijkwade lange tijd was gehuisvest. Om je ervaring compleet te maken, ga je naar het Egyptisch Museum - een must-see attractie van Turijn. Daar vertelt je gids je over de oude Egyptische geschiedenis en cultuur terwijl je mummies, sarcofagen, sfinxen en andere verschillende vondsten passeert.

Turijn: Hoogtepunten en cultuur Zelfgeleide wandeling

10. Turijn: Hoogtepunten en cultuur Zelfgeleide wandeling

Deze tour laat je de hoogtepunten zien van Turijn, de hoofdstad van de regio Piemonte in Noordwest-Italië, met zijn fascinerende geschiedenis en rijke culturele traditie. Kunst en cultuur liggen op je route. Je krijgt aanbevelingen voor de lekkerste Italiaanse lekkernijen. Leuke vragen houden je bezig tijdens deze ontspannen wandeling. Turijn heeft veel te bieden, van culturele bezienswaardigheden tot eersteklas winkels. En de oude stad is een echte schat vol historische gebouwen, indrukwekkende architectuur en pittoreske steegjes. De tour begint bij het centraal station aan de historische Via Roma en gaat verder over de centrale pleinen van de stad, Piazza San Carlo, omgeven door elegante gebouwen, en Piazza Castello. De perfecte plekken om te genieten van het bruisende leven van Turijn. Het koninklijk kasteel van Turijn, het Palazzo Madama en het Palazzo Reale bevinden zich hier ook. Bezoek de Mercato della Frutta di Porta Palazzo, de grootste markt voor verse groenten en fruit in de stad, en de kathedraal van Turijn, die het beroemdste heiligdom van het christendom herbergt: de lijkwade van Turijn, Vanaf de 167 meter hoge top van de Mole Antonelliana-toren, het herkenningspunt van Turijn, heb je een adembenemend uitzicht over de stad en het Alpenpanorama. Hier vind je ook het Museo Nazionale del Cinema, het grootste filmmuseum van Italië. De tour is een geweldige manier om naar buiten te gaan en nieuwe dingen te ontdekken met familie, vrienden of alleen. Het is alsof je Turijn wordt getoond door een goede vriend. Vele anekdotes zullen uw wandeling door de stad verrijken. Je kunt de tour op elk moment en zo vaak als je wilt starten in de browser van een smartphone. Ter plaatse of zelfs vanuit het comfort van uw bank. Geniet van je tijd in Turijn!

Beschikbare activiteiten

15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Cathedral of Saint John the Baptist, Turin

Wil je alle activiteiten in Cathedral of Saint John the Baptist, Turin bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cathedral of Saint John the Baptist, Turin

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 894 beoordelingen

Ontdek bijzondere duistere kanten van Turijn. Deze tour laat je op andere manier naar stad kijken. Hoewel groep vooral uit Italianen bestond gaat er een uitstekende engels sprekende gids mee die speciaal aan de buitenlanders uitleg geeft.