Central Park

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Top 5 activiteiten in Central Park

Het gevierde Central Park in New York is niet alleen bij locals geliefd die er hun hond uitlaten, joggen of zonnen. Ook voor families en toeristen is er van alles te beleven! Hier vijf hoogtepunten.

 • Een bootje huren bij het meer

  1. Een bootje huren bij het meer

  The Lake' is omringd door allerlei moois. Huur een bootje en roei rustig langs de Bethesda Fountain en Wagner Cove en onder de Bow Bridge door.

 • De dieren zien

  2. De dieren zien

  Naast de dierentuin Central Park Zoo en de Children's Zoo is er de Hallet Nature Sanctuary, die je alleen als onderdeel van een tour kunt bezoeken (check tijden online). Genoeg dierenpret dus!

 • Vogels spotten bij Belvedere Castle

  3. Vogels spotten bij Belvedere Castle

  Met 2 identiteitsbewijzen kun je hier een gratis ontdekkingspakket krijgen. Bewandel The Ramble, geniet van het uitzicht en ga op zoek naar de fauna!

 • Schaatsen op de Wollman Rink

  4. Schaatsen op de Wollman Rink

  Het kan koud worden in de New Yorkse winter, maar laat dat je niet weerhouden om het park te bezoeken. De schaatsbaan is een fantastische winterattractie!

 • Voel de stilte in een tuin vol rock'n'roll

  5. Voel de stilte in een tuin vol rock'n'roll

  Het Strawberry Fields monument ligt tegenover de plek waar John Lennon werd vermoord, en is nu een stiltezone.

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  Het park is dagelijks open van 6:00 tot 1:00, maar er gelden andere tijden voor bepaalde attracties. Check online de openingstijden van de plekken die je wil bezoeken, of boek een tour zodat je zeker weet dat je niets mist!

 • Hoe kom je er?

  Er zijn veel metrostations op loopafstand van Central Park, maar stations direct bij parkingangen zijn 72nd Street, 81st Street - Museum of Natural History, 86th Street, 96th Street, 103rd street en Cathedral Parkway (110th street) op lijnen B en C; 59th Street - Columbus Circle op lijnen A, B, C en D; 5th Avenue/59th Street op lijnen N, Q, en R; en Central Park North op lijnen 2 en 3.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Het park is dagelijks open van 6:00 en 1:00.
 • Toegangsprijzen
  Wandelen is gratis, attracties hebben verschillende prijzen.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  Het park ligt op loopafstand van veel hotels in de stad en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • Extra tips

  • Check de tijden en prijzen van de attracties vooraf om alles uit je bezoek te halen.

Wat anderen zeggen over Central Park

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 5.148 beoordelingen

Ontzettend leuke manier om meer te zien en te leren over niet alleen Central Park, maar ook de geschiedenis van New York! Tijdens de tour zijn we 3-4 keer gestopt om bij bepaalde locaties extra uitleg te krijgen en 10 minuten rond te lopen. Leuke gids die ook echt enthousiast was en veel wist te vertellen! De boeking via Get Your Guide was goedkoper dan de officiële site en ging perfect, dus het is absoluut betrouwbaar en een aanrader!

Erg leuk museum, heel veel intresante dingen om te ontdekken, plattegrond moet je zelf om vragen aan de balie, die krijg je niet zo maar, als je je ticket hebt geboekt hier moet je alsnog in de rij staan voor de tickets. je krijgt dan van hun een eigen ticket zonder iets te betalen, je heb zeker 1,5 uur nodig of meer om alles te kunnen zien.

Zijn in Top of Rock geweest, s, ochtends kaartjes gehaald en konden meteen naar binnen. Bijna niet in de rij gestaan. 2e act hebben we de circus line best off NY tour gedaan, helemaal rond om het Manhattan eiland. Op de regen na was het een top tour. Moesten alleen $10,- pp bijbetalen op de al betaalde tickets.

Fantastische pas om bij super veel activiteiten toegang te verkrijgen. Nadeel vinden wij dat je bij veel musea/ activiteiten alsnog in de rij moet staan om met je New York Pass een toegangsbewijs te krijgen. Wat betreft kosten is de pas het dus zeker waard, wat betreft tijd besparing minder.

Uitgerekend wat de losse kaartjes zouden kosten, en wij hadden onze pas er na 6 acttracties binnen 2 dagen uit. En dan zijn de overige 2 dagen heerlijk genieten.... net als de eerste 2 dagen overigens. Een echte aanrader.