Wat je niet wil missen in Centro Region

Peniche: trip naar het eiland Berlenga en grottentour

1. Peniche: trip naar het eiland Berlenga en grottentour

Geniet van een reis naar het eiland Berlengas op een snelle boot en bezoek de grotten terwijl je door de glazen bodem naar beneden kijkt. Bewonder de buiten- en binnenkant van verschillende grotten, zoals de olifantengrot, de droomgrot, de Furado Grande en meer. Neem daarna wat tijd voor jezelf om het eiland te verkennen. Loop over het strand, kijk omhoog naar de vuurtoren, ontdek Forte S. João Batista en wandel over de paden van het eiland. Ontmoet je gids en stap aan boord van een semi-rigide boot of sportjacht. Vaar richting Berlengas Island, een eco-paradijs met een bezoekerslimiet, zodat je de ware schoonheid kunt ervaren zonder de drukte. Maak eerst een korte tour over het eiland en leer alles over de verschillende grotten, terwijl je door de boot met glazen bodem naar het onderwaterleven kijkt. Spot de Olifantengrot en sta versteld van de manier waarop de natuurlijke rotsformaties op de slurf en het gezicht van een grote olifant lijken. Neem in de droomgrot een van de meesterwerken van de natuur in je op en leer over de geschiedenis ervan. Leer dan bij Furado Grande waarom het zich vertaalt naar Groot Gat en hoe het zich over het hele eiland uitstrekt. Neem daarna de tijd om jezelf rond het eiland te leiden. Kijk vanaf het strand uit over het turquoise water. Loop naar de vuurtoren en waan je alleen. Begrijp vervolgens meer van de geschiedenis van Portugal door de overblijfselen van Forte S. Joao Batista te onderzoeken. Voel je vrij om jouw eigen snacks mee te nemen, of wat extra geld om ze in de maanden mei tot en met september op het eiland te kopen.

Aveiro: schilderachtige boottocht met gids

2. Aveiro: schilderachtige boottocht met gids

Verken de prachtige kustlijn van Aveiro tijdens een begeleide boottocht. Ontdek de schoonheid van de pittoreske grachten, kleurrijke Moliceiro-boten, art-nouveaugebouwen en meer. Stap aan boord van een Moliceiro-boot en ervaar een unieke manier om de waterwegen van de stad te waarderen. Geniet van de zachte bries terwijl u door het centrale kanaal, het Canal do Côjo, het Canal das Pirâmides en het Canal de São Roque vaart. Terwijl je door de kanalen vaart, kom je langs de zoutvlakten van Aveiro, de oude keramiekfabriek Jerónimo Pereira Campos, de Visserswijk en de visafslag. Tijdens de reis krijgt u voldoende mogelijkheden om op foto's van de grachten, boten en architectuur te klikken. Ervaar de ontspannen sfeer van deze charmante stad tijdens een Moliceiro-boottocht.

Coimbra: live fado-show met portproeverij

3. Coimbra: live fado-show met portproeverij

Casa Fado ao Centro is een cultureel project dat in 2010 in Coimbra is opgezet. Alle musici en medewerkers zijn of waren studenten aan de universiteit van Coimbra.Versierd met de bezittingen van de muzikanten, zijn de muren bezaaid met geschiedenis. De concerten zijn culturele evenementen. In een intieme sfeer maak je een reis door het unieke geluid van de Fado de Coimbra, en door de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van de stad. Aan het eind kun je genieten van een portwijnproeverij met de muzikanten om met hen in gesprek te gaan en meer over hun vak te weten te komen.

Aveiro: traditionele Moliceiro-boottocht

4. Aveiro: traditionele Moliceiro-boottocht

Vaar door de stad Aveiro tijdens een boottocht aan boord van een traditionele Moliceiro-boot. Begin langs het centrale kanaal van de lagune, de Ria de Aveiro. Doorkruis het centrum van de stad, van de tuin van Rossio tot het oude gebouw van de Capitania van de haven van Aveiro. Volg een ander kanaal dat vroeger dienst deed als waterweg naar de steenfabriek Antonio Maria Campos, waar het culturele en congrescentrum van Aveiro samen met andere openbare diensten werd opgericht. Vaar vervolgens over Canal das Pirâmides (het piramidekanaal), dat aan het begin van de 19e eeuw werd gebouwd en zich uitstrekt van de oude vismarkt tot het centrale kanaal. Geniet in de zomer van een prachtig landschap dat bestaat uit honderden kleine witte zoutpiramides die een van de meest karakteristieke kenmerken van deze regio vertegenwoordigen.

Óbidos: wandeling door middeleeuwse verhalen en geheimen

5. Óbidos: wandeling door middeleeuwse verhalen en geheimen

Ons verhaal zal twee uur lopen door het verbazingwekkende middeleeuwse dorp Óbidos. We beginnen bij de hoofdpoort van het dorp en ontdekken dan verbazingwekkende smalle straatjes buiten de gebaande paden. Daarna zullen we de Moorse en Joodse buurt en hun witgeschilderde huizen met je delen met een aantal geweldige plekken om wat foto's te maken. Daarna proeven we de geweldige en lokale Ginjinha, een zure kersenlikeur, maar deze zit boordevol smaken zonder enige toevoegingen. We zullen bezoeken en verkennen: - Obidos-dorp; - Unieke boekhandel Mercado Biológico - Sint-Mariakerk; - Moorse en Joodse buurt - Sao Tiago-kerk; - Oud (8e eeuws) Moors kasteel,

Vanuit Lissabon: groepstour Fátima, Óbidos, Batalha en Nazaré

6. Vanuit Lissabon: groepstour Fátima, Óbidos, Batalha en Nazaré

Ervaar een mix van historische, culturele en schilderachtige bezienswaardigheden in Portugal tijdens een dagtour in een kleine groep, met vervoer in een busje met airconditioning. Ontdek de geschiedenis en het erfgoed van Fátima, Óbidos, Batalha en Nazaré, en bekijk veel van de hoogtepunten van Midden-Portugal. Begin de tour met een ophaalservice bij je hotel in het centrum van Lissabon en geniet van een mooie rit naar het heiligdom van Fátima, een belangrijk katholiek bedevaartsoord. Kom meer te weten over het wonder van de verschijning van de Maagd Maria hier in 1917 aan de drie herderskinderen. Bezoek vervolgens het Batalha-klooster, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie en gotisch monument, gebouwd door koning João I van Portugal. Na een lunch bestaande uit regionale gerechten bezoek je de badplaats Nazaré, een populaire bestemming voor surfers en watersporters. Bekijk vanaf de top van de rots het zwarte Madonnabeeld van Sint Jozef en de kleurrijke vissersboten. Verken tot slot het middeleeuwse dorp Óbidos, bekend om zijn geplaveide paden, middeleeuwse huizen, ambachtelijke winkels en 'ginjinha', zoete kersenlikeur.

Lissabon: Fátima-tour van een halve dag

7. Lissabon: Fátima-tour van een halve dag

Maak een reis naar het noorden vanuit Lissabon om de stad Fatima te bezoeken, de thuisbasis van de majestueuze Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima, en beroemd om de gerapporteerde religieuze visioenen in het begin van de 20e eeuw. We komen eerst aan bij de basiliek, voltooid in 1953 en gebouwd op de plaats van religieuze verschijningen die over de hele wereld bekendheid verwierven. De basiliek bevat de graven van de drie kinderen die naar verluidt de Maagd Maria hebben gezien, evenals een prachtig en sierlijk witmarmeren interieur. Als je in de basiliek bent, ben je vrij om de mis bij te wonen als je dat wilt. Daarna zullen we verschillende sites bezoeken die verband houden met de religieuze verschijningen in de stad. Bekijk de plaats van de verschijningen van een engel en de plaats van de vierde verschijning van Onze-Lieve-Vrouw in 1917. Na het zien van de thuisbasis van deze buitengewone evenementen en het ervaren van deze unieke spirituele stad, keren we 's avonds terug naar Lissabon.

Peniche: Berlengas-rondreis en boottocht met boot met glazen bodem

8. Peniche: Berlengas-rondreis en boottocht met boot met glazen bodem

Begin je tour door je kapitein te ontmoeten in de haven van Peniche. Neem een veerboot naar de Berlengas-archipel, waar uw boottocht met glazen bodem zal plaatsvinden. Maak vervolgens een cruise van 30 minuten rond Berlengas, een UNESCO-biosfeerreservaat met verschillende natuurgebieden. Kijk naar beneden in het heldere water en spot het onderwaterleven. Je zult ook enkele grotten betreden, zoals de Blauwe Grot en de São João Batista-grot.

Van Alvarenga: 516 Arouca-brug en Paiva-wandeltocht

9. Van Alvarenga: 516 Arouca-brug en Paiva-wandeltocht

Ontdek de 516 Arouca Suspension Bridge en Paiva Walkways tijdens een tour vanuit Alvarenga. Verken met een gids een van de mooiste wilde rivierkloven in Noord-Portugal. Begin je tour in Alvarenga, waar je je gids ontmoet, een veiligheidsbriefing krijgt en wat informatie krijgt over het Arouca Geopark en de Paiva River Valley. Vervolgens start je de wandeling via oude dorpspaden, richting de 516 Arouca Suspension Bridge. Wanneer u de brug bereikt, vindt uw overtocht plaats op een exclusief tijdstip, met alleen uw reisgenoten en gids. Het voelt alsof je door de lucht loopt terwijl je jezelf onderdompelt in het imposante omringende landschap. Als u de brug niet te voet wilt oversteken, kunt u gratis in een 4x4 naar de andere kant worden gebracht. Nadat u de brug bent overgestoken, loopt u over de Paiva Walkways. Je gids laat je een aantal geweldige plekken zien voor foto's, terwijl hij de beroemde zigzagtrappen, oeverbossen, idyllische watervallen en indrukwekkende kliffen van de Paiva River Gorge belicht. Halverwege rust je even uit op het strand van de Vau-rivier. Daar kunt u genieten van het landschap terwijl u uw energie kunt herstellen met traditionele snacks, sap en vers fruit. Op een warme dag kun je een verfrissende duik nemen in de rivier, dus zorg ervoor dat je zwemkleding meeneemt. Vanaf hier tot aan het einde loopt een houten loopbrug dichter bij de rivier. Daarom kunnen we de kracht van de stroomversnellingen voelen, langs de beste wildwaterraftingbaan van Portugal. De Paiva-loopbruggen De Paiva Walkways zijn een houten loopbrug van 8,7 km lang die langs de kliffen van de Paiva River Gorge zijn gebouwd. Het bevindt zich in het Arouca UNESCO Global Geopark, in het noorden van Portugal, op 75 km ten zuidoosten van Porto. Deze geweldige attractie is vanwege zijn indrukwekkende schoonheid al 10 keer bekroond tijdens de World Travel Awards-wedstrijd. De 516 Arouca-hangbrug Het is een van de langste hangende voetgangersbruggen ter wereld, met een lengte van 516 meter en een hoogte van 175 meter. De 516 Arouca Suspension Bridge, opgehangen aan staalkabels in Tibetaanse stijl, was een grote technische uitdaging. Deze verbazingwekkende structuur verbindt beide oevers van de Paiva River Gorge, over de prachtige Aguieiras-waterval.

Lissabon: rondleiding Tomar en Almourol Tempeliers

10. Lissabon: rondleiding Tomar en Almourol Tempeliers

Volg de voetsporen van de mysterieuze Tempeliers, een religieus-militaire orde, tijdens deze dagtour. De Tempeliers speelden een belangrijke rol in de geschiedenis van Portugal vanaf de oprichting van het land tot het tijdperk van de Portugese ontdekkingen. Bezoek het pittoreske dorpje Constância en het kasteel van Almourol, gebouwd door de Tempeliers op een klein eiland. Zie het Tomar-klooster van Christus, een kerk geïnspireerd op de tempel van Salomo. Verken de vele kloostergangen en bekijk het iconische manuelijnse raam. Beide bieden inzicht aan de Tempeliers. Tomar was het voormalige hoofdkwartier van de Tempeliers, waardoor deze plek een van de belangrijkste locaties in de middeleeuwse wereld is en nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Waag je naast de gotische kerk van Santa Maria do Olival, een prachtige 12e-eeuwse kerk gebouwd voor de Tempeliers. Je gids zal je onderweg vergezellen en verhalen en curiositeiten delen over de plaats die je bezoekt.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Centro Region

Topactiviteiten

Centro Region: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

305 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 20

Voor ieder wat wils

In de buurt van Centro Region

Meer zien

Veelgestelde vragen over Centro Region

Andere activiteiten in Centro Region

Wil je alle activiteiten in Centro Region bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Centro Region

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 14.778 beoordelingen

Het ophalen van de Lisboa-kaart tegen de voucher was eenvoudig - het enige moeilijke was het vinden van de "Ask Me Shop" (vraag het me, dat is slechts een kleine sticker op de winkelpagina hieronder die niemand kent). Een verwijzing naar de Visit Lisboa Shop of Tourist Information zou beter zijn. Deze bevindt zich bij de uitgang van de luchthaven in de richting van het busstation.

We namen de Lisboa-kaart 72 uur. Gewoon perfect: gratis toegang tot veel monumenten (klooster, Belem-toren, stadscentrum, Ajuda-paleis, koninklijke schat, enz.), maar bovenal inclusief vervoer (tram, metro, bus, RER Sintra), wetende dat het buskaartje 2€ en het dient maar één rit, je moet elke keer dat je overstapt opnieuw betalen. De 3-dagenkaart wordt in 1 dag afgeschreven.

Openbaar vervoer is makkelijk en goed geregeld in Lissabon. Ik gebruikte voor veel stukken de kaart, zeker een aanrader om je gemakkelijk te kunnen bewegen in de stad, en niet elke keer een nieuw kaartje hoeft te kopen. Neem een foto van de metrokaart en zo weet je altijd welke route je kan pakken.

We booked this activity last minute (day before), but the organisation was still able to pick us up at the hotel. The buggy ride was AMAZING! I would recommend this to everyone! The people were very nice (they speak English-Fresh-Portuguese)

Genoten van de mooie stemmen en de uitleg die we kregen