Kies data

Centrum voor Europese Solidariteit

Centrum voor Europese Solidariteit: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Gdansk: privétour communisme met museum Solidariteitscentrum

1. Gdansk: privétour communisme met museum Solidariteitscentrum

"Weet je wat er gebeurde op 31 augustus 1980? Kom meer te weten over het grootste burgersucces in de moderne geschiedenis van Polen - de zegevierende Solidariteitsbeweging. Ga op een rondreis met een communistisch thema door Gdansk en ontdek de geschiedenis van de revolutie die leidde tot de val van het communistische blok. Tijdens de 2 uur durende tour leer je diepgaand over het communistische tijdperk Polen en de geboorte van democratie in het Oostblok. Bezoek het European Solidarity Centre (ESC) met skip-the-line tickets waarmee je de drukte kunt verslaan. In dit moderne museum wandel je stap voor stap door de geschiedenis van Solidariteit. U zult de originele tabellen met 21 postulaten zien - de schriftelijke eisen die de stakers op de Lenin-scheepswerf (nu de scheepswerf van Gdansk) in 1980 tegen de autoriteiten hebben ingediend, evenals andere documenten en foto's die de strijd van de vakbond voor vrijheid documenteren - de stakingen , de rondetafelgesprekken van 1989 en de eerste pluralistische verkiezingen in Polen sinds 1947. Kom meer te weten over Lech Walesa, Anna Walentynowicz en andere helden die de revolutie leidden. Uw privégids helpt u de tentoonstellingen en de historische context achter de Solidariteitsstakingen en hun nalatenschap in de rest van Oost-Europa te begrijpen. Kies de optie van 4 uur om nog meer te leren over de Poolse Volksrepubliek (algemeen bekend als PRL) en het communisme. Bekijk het Solidariteitsplein en hoor het tragische verhaal achter het Monument voor de gevallen scheepswerfarbeiders uit 1970. Bezoek de historische plek waar de "Gdańsk-overeenkomst" van 31 augustus 1980 werd ondertekend - het centrum voor arbeidersbescherming van de scheepswerf van Gdansk, ook bekend als Sala PK. De laatste stop is de scheepswerf van Gdansk (Stocznia Gdansk), waar 17.000 scheepsbouwers in 1980 het burgerlijk verzet tegen het communistische regime begonnen. In de traditie van PRL nodigen we je ook uit voor een shot Poolse wodka."

Gdańsk: stadstour per elektrische golfkar

2. Gdańsk: stadstour per elektrische golfkar

Ontdek het beste van Gdańsk tijdens een begeleide privétour van 1 uur langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Leun achterover en ontspan terwijl een deskundige gids de geschiedenis, buurten en attracties van Gdańsk presenteert. De tour bezoekt de volgende hoogtepunten: • Hooglandpoort • Gevangenistoren en martelkamer • Gouden Poort • Groot Arsenaal • St. Mary's kerk • Hof van St. George's Brotherhood • Graanschuureiland • Kraan • Sint-Janskerk • Pools postkantoor • Solidariteitsplein • Museum van de Tweede Wereldoorlog • Scheepswerven • Europees Solidariteitscentrum

Gdansk: Stadtrundfahrt, Sightseeing, stadstour per golfkar

3. Gdansk: Stadtrundfahrt, Sightseeing, stadstour per golfkar

Wij nodigen u uit om samen met ons Gdansk te verkennen in een comfortabele golfkar! Geniet van het zien van de meest interessante en historische plekken in de stad en haar geschiedenis. Onze goed voorbereide gidsen richten zich erop om van uw tour een unieke en onvergetelijke ervaring te maken. We zijn toegewijd aan klanttevredenheid. De tours die wij aanbieden zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden en ook voor mensen met een handicap. We bieden ook gepersonaliseerde rondleidingen aan. Als u zich zorgen maakt of speciale verzoeken wilt doen, neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder. Wil je de stad Gdańsk, haar geschiedenis en cultuur van dichtbij leren kennen, dan is een rondreis met ons de beste optie. Welkom!

  • Rondleidingen
  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Centrum voor Europese Solidariteit

Wil je alle activiteiten in Centrum voor Europese Solidariteit ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.